Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Wy mi powiedzcie jak wam się udaje wejść na dogo? Co wejdę to mnie wywali, a napisanie postu graniczy z cudem.

Na koncie Branka powinno juz byc 535 zł ( z tym co prześle nam irysek)
Dlaczego do tej pory nie przelała kasy nie wiem. Na pewno codziennie jest na dogo i wydaje mi się, że powinna zabrać głos w tej sprawie. Specem nie jestem, bo jak wam juz pisałam nie mam konta, ale jak przekazuje przekazem pieniądze na allegro czy na cokolwiek to przekaz pocztowy idzie góra 2 dni. Z kontem sprawa wydaje się chyba prostsza.

Jesli Baranek miałby iść do jamora to trzeba ustalić co z tym doszczepieniem Baranka w schronie.

Posted

Wpłynął przelew od Iryska na 170 zł z adnotacją, że kolejne 150 zł przeleje jutro. No dobra, coś się rusza do przodu. Szajbus, mi wychodzi pieniędzy (bez bazarku) 555 zł, ale musiałabym sprawdzić na wyciągu, czy którejś z bazarkowych wpłat (liczonych osobno) nie podciągnęłam jako wpłaty jednorazowej. Nie za bardzo mam teraz możliwość. Niech wpłynie te 150 zł, plus dwie wpłaty z bazarku i w końcu będę mogła wszystko spokojnie podsumować;)

Może mi się wydaje, ale na innych wątkach nie idzie to tak szybko?:cool3:

Baranku, jest nadzieja na lepsze życie:multi:

Posted

ciapuś napisał(a):
Czy ma ktoś doświadczenie jak zajmować sie małym wróbelkiem ,bo moje dziecko uratowało takiego maluszka od zadziobania przez sroki i przyniosło do domu

To zależy ile taki maluch ma, napewno musi być w cieple, w jakimś pudełku z sianem czy kocykiem. Ja kiedyś się takim opiekowałam, bezdomny kot go złapał i zostawił na chodniku, przeżył kilka dni, później odszedł w nocy, miał chyba obrażenia wewnętrzne... A i trzeba karmić co 2 godziny, nawet w nocy ;)

Posted

[quote name='nika28']To zależy ile taki maluch ma, napewno musi być w cieple, w jakimś pudełku z sianem czy kocykiem. Ja kiedyś się takim opiekowałam, bezdomny kot go złapał i zostawił na chodniku, przeżył kilka dni, później odszedł w nocy, miał chyba obrażenia wewnętrzne... A i trzeba karmić co 2 godziny, nawet w nocy ;)

Jeżeli to pisklak i nie będzie chciał jeśc, to potrzyj mu palcami przed dzióbkiem, tak jakbyś czymś go posypywała. Zaraz obczai i otworzy dzioba:)
p.s. sposób przypadkowo wynaleziony przez mojego tatusia, gdy znalazł pisklaka... Ptaszek jednak któregoś dnia wylazł/wyleciał? nam z prowizorycznego gniazdka i nie udało się go odnaleźc :sad:

Posted

Karmimy go żółtkiem i je z apetytem :evil_lol:
Podajemy mu maleńkie kuleczki na patyczku i już załapał o co chodzi.
Niestety wydaje mi sie że jego też coś dorwało bo tak dziwni się porusza.

Posted

irysek napisał(a):
100zl juz poszlo, jutro na konto madcat przeleje jeszcze 320zl i po sprawie.

to było 13 lipca, nie żeby sie czepiała, ale chciałabym wiedzieć na jaki cel wysłałam swoje pieniądze?
na waciki?

Posted

Dogo07 napisał(a):
Ufam, że wszystko będzie dobrze.

Mam taką nadzieję

Ale jakoś tak dziwnie to wygląda - wpadła, namieszała, naprzechwalała się, zebrała pieniądze i w ratach oddaje. Dlaczego w ratach, jeśli wszystkie są na Jej koncie?
I nagle przestała się pokazywać na wątku Baranka, chociaż na dogo bywa.

Mnie się to nie podoba i już! Mam nadzieję, że to nie jest częsta praktyka na dogo - zebrać kasę, wydać na 'coś' a ludzie i pies poczekają...

A niby dlaczego mamy czekać? Bo wydała?

Posted

Mnie zastawia jeden fakt. Irysek jest na dogo. Na wątku Baranka ludzie pytają o pieniądze, które wysłali na jej konto, a ona milczy. Uczciwość wobec tych ludzi wymaga, żeby odpowiedzieć na zadane pytanie.

Posted

madcat1981 napisał(a):
Na pewno powinien obejrzec go weterynarz od małych zwierzat. Ale co poradzi dalej?:niewiem:

Byłam raz u weterynarza z takim wypadniętym wróbelkiem. Spojrzał na mnie jak na idiotkę i kazał karmić kaszka manną. Zawiozłam go do ZOO. Tam spojrzeli na mnie jak na cztery idiotki, ale przyjęli. Podejrzewam, że skończył w paszczy jakiegoś węża. Ale żółtko to dobry pomysł. Zdaje się, że Wajrak tak karmi swoje pisklaczki. Powodzenia.

Posted

Dogo07 - nie mogę do Ciebie napisać, bo masz przekroczoną ilość wiadomości. Podaj dane do wpłaty na baranka i napisz co się teraz z nim dzieje, bo nie mam siły czytać wszystkich postów.

Posted

zuzia63 napisał(a):
:multi: udało mi się zalogować! Trwało to 'tylko' 15 minut:angryy:

Wytrzymaj Baranku, jeszcze troszeczkę!

zalogowanie sięna dogo graniczy ostatnio z cudem:shake:
co do Iryska, to nie chcę nikogo oceniac, ale trochę to nieuczciwe w stosunku do Baranka- najpierw psiak miał byc prawie że porwany a teraz jak już uzbierała się potrzebna kasa, to się okazuje, że jest pieniądze są zablokowane :crazyeye: do kiedy Baranek ma czas (tzn jest w budzie)?

Posted

szajbus napisał(a):
Mnie zastawia jeden fakt. Irysek jest na dogo. Na wątku Baranka ludzie pytają o pieniądze, które wysłali na jej konto, a ona milczy. Uczciwość wobec tych ludzi wymaga, żeby odpowiedzieć na zadane pytanie.

Dajmy czas iryskowi do końca tygodnia.Jeśli ktoś wie na jakich jest wątkach, to może tam zadać to pytanie ( o ile pieniądze nie wpłyną).

Posted

No nareszcie dzisiaj można normalnie korzystać z dogomanii :), to co się działo wczoraj to było straszne.
I pewnie dlatego takie pustki na wątkach.