Cajus JB Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Mój Roki też miał problemy z tylnymi łapami. Pół roku było lepiej i potem nawrót niedowładu. Doszły do tego przednie łapy i niewydolność organów wewnętrznych. Mam nadzieję, że Lord będzie sobie radził jak najdłużej. Lord I Tytus mają miejsce w Twoim sercu, a to największy dar jaki można dać psu. Quote
morisowa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 http://img687.imageshack.us/img687/6740/tytusimaszajpg.jpg jaki on tu szczęśliwy :) Quote
Dada M Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Bardzo dobrze się u mnie czuł. Był zachwycony możliwością biegania po ogrodzie (jak to ? nie jestem na smyczy ?), no i suczkom się spodobał ;) Gdy był w salonie grzecznie spał, Lord nawet nie wyczuł jego obecności. U weta był jak anioł, bez problemu pozwalał się przenosić, podnosić, szczepić, nakłuwać. Lubi jazdę samochodem. Nie wyobrażacie sobie, jak ciężko było go wczoraj zostawić. Quote
feliksik Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 a jak zareagował na hotelik no i na to, że został bez Ciebie? Quote
Dada M Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Feliksik - witaj :) Na początku był spokojny - przecież byliśmy tego dnia u weta i wróciliśmy do domu, więc tym razem będzie tak samo, nie ? Niestety, gdy wyszliśmy, przykleił się do drzwi. Nie mogłam zasnąć w nocy, po 9 zadzwoniłam ponownie do AlinyS - Tytus był z nią wczoraj wieczorem na spacerze, jest bardzo grzeczny. On dzielnie znosi różne zawirowania w swoim życiu (jeśli pozostał tak zrównoważony pomimo tego, że ktoś kiedyś walił go w głowę siekierką, to musi być dzielnym psem). Czekam na decyzję mamy clo w sprawie DT dla Tytusa - chciałabym, aby był jak najbliżej człowieka, bo bardzo takiego towarzystwa potrzebuje. Quote
feliksik Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 To bardzo piękny pies. mam nadzieję, że jego życie sięjeszcze ułozy - juzwychodzi na prostą, bo wyrwałaś go ze schroniska. Trzymam za WAS kciuki Quote
Dada M Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Wyniki badań krwi są super :multi: Morfologia ok, wątroba i nerki w bardzo dobrym stanie. Jedynie nieco podwyższony poziom krwinek białych kwasochłonnych, ale Tytus był odrobaczany na 16 godzin przed badaniem krwi, więc nie ma powodu do obaw. Quote
Dada M Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 (edited) Jeszcze trochę wczorajszych fotek : Tytus ze wszystkich sił starał się unikać namolnej Maszy ... ale nie zawsze się to udawało :diabloti: Mimo wszystko dał się namówić na odrobinę szaleństwa : By na koniec wdzięcznie pozować przy garnku : Nawiasem mówiąc, wszystkie psy uwielbiają sesje przy garnku (tak, tak, to TEN garnek, w którym przywoziliśmy im ciepłe jedzenie :eviltong:) : Edited March 16, 2012 by Dada M Quote
Dada M Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 A to sunia Rozi (Świnka), z którą od dziś Tytus dzieli pokoik : Wczoraj była trochę nieprzyjazna dla niego, ale podobno dziś już się zaprzyjaźnili. Quote
AlinaS Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Znalazłam wątek. Psiak jest u mnie i ma się dobrze. A Rozinką dogadują się już świetnie choć jedzenie dostają na razie oddzielnie na początek nie chcę konfliktu a póżniej zobaczymy. Istotnie to bardzo fajny bezkonfliktowy psiak, miziak okrutny Quote
Dada M Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Cieszę się, że Tytus i Rozi doszli do porozumienia :) Z pewnością będzie mu raźniej, choć najważniejsze dla niego jest i tak towarzystwo ludzi. Quote
anett Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Świetny psiak!! Chętnie pomogę w ogłoszeniach, niestety z finansami gorzej... mogę na razie jednorazowo wpłacić 30zł Quote
Dada M Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Anett - witaj :) Super, dziękuję za deklarację. Tytusowi właśnie wygasają ogłoszenia na 20 stronach adopcyjnych wymienionych w poście 88. Będę bardzo wdzięczna za pomoc :) Quote
feliksik Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 [quote name='Dada M']A to sunia Rozi (Świnka), z którą od dziś Tytus dzieli pokoik : Wczoraj była trochę nieprzyjazna dla niego, ale podobno dziś już się zaprzyjaźnili.[/QUOTE] O kurcze - super, że jest z Rozi, opłacałam "malutką" wczesniej a wiem, że w hoteliku ma się świetnie, więc jestem pewna, że Tytus też to miejsce polubi Quote
Dada M Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Tytus nie ma wygórowanych wymagań. Ze względu na stawy musi przebywać w ciepłym pomieszczeniu i lubi być blisko człowieka. Mając to, ze wszystkim innym da sobie radę ;) Quote
malibo57 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Dada, masz pełna skrzynkę wiadomości. Musisz troszkę wyrzucić:) Quote
anett Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='Dada M'] Tytusowi właśnie wygasają ogłoszenia na 20 stronach adopcyjnych wymienionych w poście 88. Będę bardzo wdzięczna za pomoc :)[/QUOTE] W weekend porobię Tytusowi ogłoszenia;) Przelew poszedł. Quote
Dada M Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 [quote name='anett']W weekend porobię Tytusowi ogłoszenia;) Przelew poszedł.[/QUOTE] Dziękuję :) Quote
clo Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 i ja zagladam do tytusa..moja mama wciaz sie nie moze okreslic:(a jak tam proba u nat?:) Quote
Dada M Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 [quote name='clo']a jak tam proba u nat?:)[/QUOTE] Jedziemy do Natalii w niedzielę - trzymajcie kciuki, aby Tytus zrobił dobre wrażenie na pozostałych psiakach ;) Clo - pracujesz w niedzielę ? Norbert dziś, hmm ... uszkodził Pontiaca, i nie mamy sprawnego samochodu. Muszę znaleźć transport na niedzielę z okolic Żyrardowa do okolic Mińska Mazowieckiego. Quote
Dada M Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 Anett - wpłata dotarła. Dziękuję bardzo :) Quote
Dada M Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 Ponawiam pytanie - kto mógłby pomóc w transporcie Tytusa z okolic Żyrardowa do Brzezin ? Trafiła się niepowtarzalna szansa na płatny dom tymczasowy, Tytus mieszkałby w domu z całą rodziną, to naprawdę wymarzone warunki dla niego. Quote
Recommended Posts