Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o matko jaki tytusik szczesliwy!!!!piekne!!!bylas u niego?i nasza kiarcia tez chyba tam w tle?:P kurcze oby dom sie znalazl..moze te nowe foty pomoga?

a co z watkiem grubcia..?:P wiem wiem marudna jestem..:(
a tamci panstwo nie zdecydowali sie na doggyego?:(

dadam moze by i doggyemu zalozyc watek?moze sie uzbiera na hotel...

Posted

dziewczyny potrzebuje i blagam na cito watki dla doggyego i grubcia!oraz ich zdjecia:))oba chlopaki moga w polowie stycznia pojechac do hoteliku do zuziam:)))))pomozcie prosze...dla jedengo byc moze..znajdzie sie pani ktora dorzuci 200zl wiec wtedy potrzebujemy dozbierac 350 i 150zl znam kilka osob ktore nam pomoga zbierac..tylko te watki...

Posted

Właśnie wróciłam do domu, jak ochłonę, założę Grubciowi wątek.

Ale nie uważam, żeby wysłanie Dogiego do ZuziaM było dobrym pomysłem. Dogi ma ok. 6,7 lat i naprawdę dobrze się trzyma jak na paluchowca (APSA - potwierdź ;) )
Jest kochany, uroczy i chwyta za serce, ale dobrze sobie radzi w schronisku i na pewno nie wybiera się za TM, jest zdrowy, aktywny i przyjaźni się z sunią ze swojego boksu.
Na Paluchu jest mnóstwo staruszków w gorszej kondycji, jeśli już rozważamy dożywotni dom u ZuziaM to można zabrać jakiegoś psiaka z geriatrium.

Grubcio to oczywiście inna sprawa i popieram pomysł jak najszybszego zabrania go z Palucha.
Clo - zajęłaś już kolejkę u ZuziaM ?

Posted

zajelam ,zajelam:))na dwa psy:))i ta pani od zuziam byc moze jak pisalam dosponsoruje grubcia 200zl:)))
kurcze ale ja musze pomoc doggyemu..:(nasza Kiarunia pojechala dzis do DS:))powoli zaczynam szukac nowego podopiecznego/podopiecznej;p....

Posted

Zrobię Dogiemu nowe zdjęcia w sobotę i ogłosimy go wszędzie, gdzie się da.

Bardzo się cieszę, że Kiara już w DS. Poznałam ją, jest urocza :)

A co z kwestią Waszego długu za Sunny ? Już uregulowany ?

Posted

no wlasnie nie wiem..bo nat nie odp mi na pw:/ za sunny miala zaplacic pani ktora ja adoptowala kontaktowalam sie z nia juz kilka razy i obiecala doslac zalegle pieniadze jesli tego nei zrobila to ja to splace tylko nie wiem czy zrobila czy nie bo astaroth mi nic nie odp

Posted

dadam blagam o watki dla doggyego i grubcia...zuziam napisala ze byc moze chlopaki mogliby wczesniej przyjechac...ale kase trzeba pilnie zebrac..a i hmm pytanie jakas sunia fajna,ugodowa ,adopcyjna?na paluchu jest?bo jak mowilam za kiare zwolnilo nam sie miejsce i szukam nowego podopiecznego.podopiecznej..bardziej bo mialaby mieszkac u nat razem z tytusem..;))

Posted

Szanta - przesyłalam Ci kiedyś jej zdjęcia. Moim zdaniem bardzo ładna, choć zaniedbana, i bardzo przyjazna, adopcyjna.
Z moich podopiecznych - bardzo chciałabym znaleźć dom owczarkowatej Unie, ale ona nie jest już tak ładna i ma ok. 6-7 lat (5 lat w schronisku).
APSA i Morisowa na pewno będą mieć też jakieś propozycje, ja jeszcze się zastanowię.

Mam nadzieję, że dziś wyrzeźbię wątek dla Grubcia, ostatnio za dużo spraw na raz spadło mi na głowę.

Posted

Clo - w jakim wymiarze jesteście w stanie w styczniu wspomóc Tytusa ?
Wydałam na transport i hotelik u AlinyS prawie całą kwotę, jaką podarowała Tytusowi Agnieszka, więc w styczniu/lutym będzie trochę brakować do pełnej sumy za DT.
Umówiłam się z Astaroth, że rozliczamy się 10 dnia każdego miesiąca.

Posted

jestes kochana!:))dziekuje ci za ten watek:))teraz trzeba go rozruszac:)to po 1 po 2 to hmm..dopiero od 8stycznia bede miec troche czasu to moze wybierzemy sie na paluch i razem cos wybierzemy?chyba,ze sie znajdzie cos wczesniej..np fizia znajdzie jakiegos biedaka:)
a i jeszcze o doggyego watek cie bede dalej maltretowac:Pbo musze go z grubciem wyciagnac..musze....
i paskud..kurcze..on pewnie by sie z tytusem nie dogadal?
szanty fot nie mam:(nie wiem umknely mi..nie pamietam jej:(

Posted

Szanta, jeszcze przed obcięciem dredów. Może APSA ma jakieś lepsze jej zdjęcie, to naprawdę ładna sunia.

Promocją Paskuda chcą się zająć dziewczyny od parów, muszę mu tylko zrobić lepsze zdjęcia, dziś próbowałam, ale wyszły kiepskie. Zniknęła z tej klatki sunia Buka, na razie nie uzyskałam informacji, co się z nią stało - ale była starszą suczką, więc obawiam się.

Posted

ojej:(oby nie...
sliczna ta szanta..to co o niej wiemy ile ma lat itd?dogada sie z tytuskiem?
doggy ,doggy jeszcze;)
ja narazie rozsylam pw zeby sciagnac ludzi do grubcia

Posted

ok to wezmiemy ktoras z dziewczyn napenwo ktos moglby ja w razie co do nat dostarczyc?:)dadam ja ci wyskrobalam pw;))bo musisz watek grubcia koniecznie nawiedzic i zmeinic kilka rzeczy oraz dopisac prosze...:)))a i na pw napisz mi ile brakuje obecnie tytusikowi jak wyglada jego syt finansowa?

Posted

ok bede pamietac;)ogolnie ja tam wole panow wybierac ze schronow i do adopcji ale teraz szukamy przeciez kolezanki dla tytusa do pokoju;P

Posted

niestety...musimy sie wstrzymac:(((ale szanta bedzie nastepna slowo...ehh kiara wraca z adopcji:((pani byla super ,dom sprawdzilysmy ale mimo to..pies jednak zabawka...pani sie "nagle"wyprowadza..pies nie moze isc z nia..:((boze...widzisz i nie grzmisz...a mnie krew zalewa...

Posted

Ja już trochę miałam wątpliwości co do tej nowej opiekunki Kiary, gdy pisałaś na jej wątku, że nie odpowiada na smsy i telefony, a przecież się umawiała. Ale potem ta wizyta i entuzjastyczne opinie ... Cóż, nigdy nie można być pewnym. Pamiętaj, żeby wstawić ją na czarne kwiatki.

Biedna Kiara ... to taka kochana sunia, na pewno dużym szokiem była zmiana domu, a teraz znów trzeba ją narażać na kolejne stresy.

Posted

ale agnest wszystko sprawdzila..tez jest zalamana...bo naprawde pani robila super wrazenie...i kurcze nawet to psie przedszkole...zapisala ja..ehh nie wiem wcia znie wierze..1 raz mam az tak nie udana adopcje...dom sprawdzony ,super..i nagle dupa...a juz sie cieszylam ze pomozemy kolejnej bidzie...no nic to kiara jest piekna..bede was prosic o pomoc w oglaszaniu...i szybko powinna dom znalezc..a wtedy wyciagniemy szante...slowo..ehh no nie moge ale jestem zalamana i zla..:(

Posted

Szkoda bardzo że Kiara nie spełniła wciąż swoich marzeń. Bardzo się cieszę jednak z tego że wybrałyście jako następną Szantę zwaną też Kulką. To przemiła kochana sunia uwielbiająca towarzystwo dużych psów - swego czasu była "zakochana" w Leo-Fritzu. I to dla niej bardzo ważny kolejny krok w powrocie z bardzo głębokiej wody. Jest w schronisku już długo, wyciągneliśmy ją z jedenastki z "końca świata" gdzie mało kto zagląda, a jeśli nawet zajży to zobaczy zamiast ślicznej suczki o jedwabistej sierści skołtunionego śmierdzącego potworka... A Szanta po doczyszczeniu i wyczesaniu będzie cudna, tak jak jej charakter - jest wesołą, towarzyską pieszczoszką. Potrafi samym pojawieniem się poprawić humor.

Posted

Od dłuższego czasu myślę o Szancie - bardzo mi się podoba ta sunia, a wersja Szanta-brudny-kołtun na adopcję ma marne szanse, ludzie widzą tylko poszarzałe fałdy futra.
Mam nadzieję, że Kiara szybko znajdzie prawdziwy DS i Szanta dostanie swoją szansę (będzie wymarzoną koleżanką dla Tytysa, nocami nie będzie już musiał gadać z królikiem ;) )