Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wstawiam tresc wczesniejszego linku:

Dam dom z potężnym terenem do biegania (prawie 1 ha).
Chętnie przyjmę pieska, ras które to dobrze zniosą mieszkanie poza domem(nocą) chcę by był to obrońca i stróż mojego domu i rodziny np. Owczarek środkowo -azjatycki , Berneński Pies Pasterski, Hovawart lub inny długowłosy.
Oczywiście pieskowi zapewniliśmy odpowiednio wielką budę lub jeśli woli i tu bierzemy pod uwagę zdanie zwierzaka, (miejsce w tzw.stodole (tak nazywamy pomieszczenie warsztat).
Pies nigdy ale to przenigdy nie będzie na łańcuchu!!!!!!!!
Ma biegać uczestniczyć w naszym życiu i godnie reprezentować nasz dom.
Najchętniej przyjęli byśmy szczeniaka lub psa do 2 lat nie mieszańca tylko rasowego(idealnie byłoby gdyby był wysterylizowany).
Zapewniamy wszelkie szczepienia ,opiekę weterynaryjną itp.
Podaję namiary na siebie.
[FONT=Fixedsys][I][B][FONT=Verdana][COLOR=blue]Mirek D.[/COLOR][/FONT][/B][/I]
[I][B][FONT=Fixedsys][COLOR=blue]woj. Opolskie[/COLOR][/FONT][/B][/I]
[I][B][FONT=Fixedsys][COLOR=blue]tel. 0605 78 98 37[/COLOR][/FONT][/B][/I]
[I][B][FONT=Fixedsys][COLOR=blue]tel. 0502 95 44 44[/COLOR][/FONT][/B][/I]
[I][B][FONT=Fixedsys]mail.[/FONT][/B][/I]
[I][B][FONT=Fixedsys][COLOR=blue][email protected][/COLOR][/FONT][/B][/I]
[I][B][FONT=Fixedsys][COLOR=blue][EMAIL="[email protected]"][COLOR=#22229c][email protected][/COLOR][/EMAIL][/COLOR][/FONT][/B][/I][COLOR=blue]
[I][B][FONT=Fixedsys][EMAIL="[email protected]"][COLOR=#22229c][email protected][/COLOR][/EMAIL][/FONT][/B][/I][/COLOR]
[/FONT]
WAŻNE!!!!!
Dzisiaj rozpoczął się remont ogrodzenia cit! gdyby w tym czasie udało się znależć nowego członka rodziny , będzie przebywał w domu lub w ogrodzeniu tymczasowym które to panowie zrobili do tego celu wymiary 10 słownie metrów x 15 słownie metrów wysokość 1,5 metra

Ważne !!!
w tej chwili otrzymałem wiadomość od wtorku 27 maja do 4 czerwca jestem poza granicami kraju.
Wszystkie wiadomości odczytuję jeśli nie odbieram telefonów znaczy chłopisko ma ważne spotkanie.

Pozdrawiam wszystkich bez wyjątku i serdecznie liczę na waszą pomoc.

Aha!
Spodziewam się pytań dlaczego najzwyczajniej w świecie nie kupi Pan wymarzonego psa?
odp.
Bo nie sztuką jest dać komuś pieniądze za wysiłek jaki poniósł wychowując psa lecz ponieść samemu taki wysiłek dając nowy dom temu który go potrzebuje lub będzie skazany na taką potrzebę.

Mam nadzieję, że dodam odwagi tym ,którzy myślą jak pozbyć się pieska i mają brudne myśli w głowie (ludzie piszcie bo to karmione przez was ,to nie gruz, czy złom, nie można wyrzucić na śmietnik napisz!!!!!!!! przyjadę dam godne warunki do życia a TWOJE SUMIENIE pozostanie czyste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Pozdrawiam

Posted

No tak, tylko pan jak wół napisał, ze chce psa rasowego, to raz, a dwa, pies ma byc młody, najlepiej szczeniak. Poza tym ja NIKOMU obcemu nie zaproponuję Loriego, zanim pies nie dotrze do Murki. Przecież my nawet nie wiemy, jak on przeżyje transport :shake:.

Posted

w rudzie śląskiej jest suka owczarek środkowoazjatycki ale starsza trochę.jeśli pan naprawde musi mieć młodziaka to zaproponujcie mu jakiegoś benka których jest całe mnóstwo do adopcji:
[url=http://nasza-klasa.pl/profile/22508066]Logowanie do nasza-klasa.pl[/url]

Posted

[quote]
Dam dom z potężnym terenem do biegania (prawie 1 ha).
Chętnie przyjmę pieska, ras które to dobrze zniosą mieszkanie poza domem(nocą) chcę by był to obrońca i stróż mojego domu i rodziny np. Owczarek środkowo -azjatycki , Berneński Pies Pasterski, Hovawart lub inny długowłosy.[/quote]

Berneńczyk jako stróż :-o:megagrin:

[quote]
Aha!
Spodziewam się pytań dlaczego najzwyczajniej w świecie nie kupi Pan wymarzonego psa?
odp.
Bo nie sztuką jest dać komuś pieniądze za wysiłek jaki poniósł wychowując psa lecz ponieść samemu taki wysiłek dając nowy dom temu który go potrzebuje lub będzie skazany na taką potrzebę.
[/quote]

no tak, nie sztuka dac pieniadze komus kto poniosl wysilek zeby wyhodowac rasowego psa, lepiej rasowego psa najlepiej szczenie dostac za darmo. To dopiero jest sztuka!!!:angryy:
rasowy i najlepiej z rodowodem...:shake:

[quote]
Mam nadzieję, że dodam odwagi tym ,którzy myślą jak pozbyć się pieska i mają brudne myśli w głowie (ludzie piszcie bo to karmione przez was ,to nie gruz, czy złom, nie można wyrzucić na śmietnik napisz!!!!!!!! przyjadę dam godne warunki do życia a TWOJE SUMIENIE pozostanie czyste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
[/quote]

nie komentuje. Jakos ten apel chyba nie do nas.
Poza tym czemu akurat rasowy i mlody i nie sztuka zaplacic? Ludzie to hipokryci...
nie sztuka zaplacic hodowcy ktory wklada w to kupe wysilku... sztuka dostac w prezencie i kochac.

D
przepraszam za OT.

Posted

Zgadzam się z Dorothy...
Młody, rasowe, żeby móc 'godnie' się sąsiadom pokazać :roll:
dziwni Ci ludzie, naprawdę dziwni..:shake:

Ehh.. Lori, Ty chyba nigdy w pełni już nie zaufasz ludziom :-(

Posted

[quote name='Soema']Zgadzam się z Dorothy...
Młody, rasowe, żeby móc 'godnie' się sąsiadom pokazać :roll:
dziwni Ci ludzie, naprawdę dziwni..:shake:

[B]Ehh.. Lori, Ty chyba nigdy w pełni już nie zaufasz ludziom[/B] :-([/quote]

[B]Soema[/B], może i nie. Ale idąc takim takiem myślenia, powinnyśmy dac sobie z góry spokój i pozostawic psa samemu sobie w schronsiku, do końca jego dni. Chyba jednak nie po to tu jesteśmy?!

Posted

[quote name='Soema']Reno, dlatego użyłam sformułowania '[U]w pełn[/U]i'.. Bo ja wiem jak cudownie psy się zmieniają, pod wpływem miłości i cierpliwości, wiem też że z niektórymi lękami nie jesteśmy w stanie sobie poradzić żeby je przezwyciężyć w psiakach.
[SIZE=1][SIZE=2][COLOR=navy]Ale warto pomagać i robić to co robimy i to jest niezaprzeczalne ;)[/COLOR][/SIZE]
nie mogę po prostu pewnych rzeczy pojąc, [SIZE=4][B]a dziś nie jest dobry dzień...[/B][/SIZE]:roll:[/SIZE][/quote]

Akurat to wiem dziś wyjątkowo dobrze ... :roll::shake:

Posted

[quote name='Reno2001'][B]Soema[/B], może i nie. Ale idąc takim takiem myślenia, powinnyśmy dac sobie z góry spokój i pozostawic psa samemu sobie w schronsiku, do końca jego dni. Chyba jednak nie po to tu jesteśmy?![/quote]
Reno, dlatego użyłam sformułowania '[U]w pełn[/U]i'.. Bo ja wiem jak cudownie psy się zmieniają, pod wpływem miłości i cierpliwości, wiem też że z niektórymi lękami nie jesteśmy w stanie sobie poradzić żeby je przezwyciężyć w psiakach.
[SIZE=1][SIZE=2][COLOR=Navy]Ale warto pomagać i robić to co robimy i to jest niezaprzeczalne ;)[/COLOR][/SIZE]
nie mogę po prostu pewnych rzeczy pojąc, a dziś nie jest dobry dzień...:roll:[/SIZE]

Posted

[quote name='Dorothy'] no tak, nie sztuka dac pieniadze komus kto poniosl wysilek zeby wyhodowac rasowego psa[/quote]

Facet napisał "wychować" - czyli chodzi mu o psa którego ktoś "wychowywał"/miał u siebie przez np. 2 lata i się go pozbywa.

Ale jego oferta i tak nie brzmi pięknie - 2 lata pies to bardzo młody pies a on jeszcze jest chętny też na szczeniaka i rasowego najchętniej i ...od hodowcy najchętniej ;) ..aby mu dał w prezencie :p ;)

Ale nie - no jest oferta dla wszystkich tam wymienionych dużych ras piesków 2-letnich - na Dogo chyba takie są - warunki dobre - można proponować - tylko wypytać czy gość miał kiedyś dużego psa i ..w ogóle psy :cool3: I może jeszcze psa właśnie "po kimś" - nie od szczeniaka - bo to jest wtedy pies zawsze "po przejściach". Da się mu łagodnego bernardyna 2 - letniego, ale zagwarantować przecież nie można, że nie ugryzie - trzeba wiedzieć czy gość miał do czynienia z psami i umie się z nimi obchodzić.

Koro - dziękujemy za treść ogłoszenia :Rose:

Tak czy siak to w ogóle niestety nie oferta dla Loriego :oops: On to by potrzebował znawcę i miłośnika molosów który może i miałby jednego już takiego psiaka i z miłosci i mając warunki mógłby dać dom Loriemu. A ten drugi psiak (suczka raczej) to raz, że zachowując się jak "normalny" pies dawałby rodzinie to czego Lori być może nigdy nie da, albo przez bardzo długi czas nie - nie będzie taki w pełni przytulast misiak a dwa - że może drugi pies go nauczy normalności - taki dom byłby idealny :oops:

Ale nic - dużym dobrem dla Loriego będzie jak "wyląduje" szczęśliwie u Murki - wierzę, że choć odrobinę już na początku odżyje :-):oops:

Posted

Lori zbiera na hotelik :oops:

[IMG]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria/DSC_5680.JPG[/IMG]

Mamy :

halcia - 100 zł
LACRIMA - 50 zł
bonika - 20 zł
Pani Magda - 50 zł
Justynna - 50 zł
silke - 20 zł
kaskadaffik - 20 zł
Kolega yoko100 - 10 zł
anciaahk - 20 zł
soema - 15 zł
Nicol - 10 zł
Krysia z molosów - 30 zł
agusiazet - 15 zł
-------------------------
Razem już : 410 zł :-)

Doba w hoteliku 15 zł - bardzo prosimy o wsparcie :oops: :oops:

Posted

[b][color=red]poniewaz tutaj wiele osÓb zaglada, a na watek mielecki malo kto, wiec napisze : Potrzebujemy samochÓd dostawczy z kierowcĄ (lub dwoma) na polowe czerwca. Kto ma moŻliwosc i chce pomÓc kilku psom (co najmniej) ?[/color][/b]

Posted

Ale [COLOR=red][B]SUPER[/B][/COLOR] :multi: - to już prawie jest cała suma :-)

Mamy :

halcia - 100 zł
LACRIMA - 50 zł
bonika - 20 zł
Pani Magda - 50 zł
Justynna - 50 zł
silke - 20 zł
kaskadaffik - 20 zł
Kolega yoko100 - 10 zł
anciaahk - 20 zł
soema - 15 zł
Nicol - 10 zł
Krysia z molosów - 30 zł
agusiazet - 15 zł
kasiatatry - 25 zł
Razem : 435 zł :loveu:

Doba w hoteliku 15 zł - tyle już tylko brakuje do 30 dni :-)

4-ty w kolejce - to daleko on jest :oops: - ile może potrwać jego czekanie tak mniejwięcej ?

Posted

[B][COLOR=darkgreen]Wiadomosc od P.Magdy z Warszawy:[/COLOR][/B]
[QUOTE] Natomiast na Loriego moja koleżanka, również Magda za Warszawy, zadeklarowała 10 zł miesięcznie :) [/QUOTE]

Terminu zabrania Loriego do hoteliku nikt dokladnie nie okresli, to zalezy od adopcji psow, ktore juz sa w hoteliku oraz od oczekujacych na miejsce. Im szybciej psiaki będa wyadoptowane, tym szybciej Lori moze jechac. Tylko czy Murka ma juz gotowe miejsce na przyjecie olbrzyma. Nie mozna dzialac w tym przypadku na łapu-capu.

Posted

Mamy :

halcia - 100 zł
LACRIMA - 50 zł
bonika - 20 zł
Pani Magda - 50 zł
Justynna - 50 zł
silke - 20 zł
kaskadaffik - 20 zł
Kolega yoko100 - 10 zł
anciaahk - 20 zł
soema - 15 zł
Nicol - 10 zł
Krysia z molosów - 30 zł
agusiazet - 15 zł
kasiatatry - 25 zł
Koleżanka P. Magdy - 10 zł
Razem : 445 zł :multi:

Doba w hoteliku 15 zł - tylko 5 zł brakuje do opłacenia 30 dni pobytu :multi:

[quote name='Ulka18']
Terminu zabrania Loriego do hoteliku nikt dokladnie nie okresli, to zalezy od adopcji psow, ktore juz sa w hoteliku oraz od oczekujacych na miejsce. [...] Tylko czy Murka ma juz gotowe miejsce na przyjecie olbrzyma. Nie mozna dzialac w tym przypadku na łapu-capu.[/quote]

Chyba dwie osoby zgłaszały chęć ustąpienia miejsca w kolejce - Ktoś z CC (nie pamiętam Kto :oops:) i chyba [B]halcia[/B] ?

Ja nie jestem zorientowana - ale [B]średnio[/B] jak długo pieski przebywają w hoteliku ?

Z Lorim taka sprawa, że on długo może swojego miejsca nie zwolnić :oops: - wyjątkowo trudny przypadek bo kto widział to wie jak wielki jest ten psiak - dla tych co nie wiedzą - piesek ma głowę wielkości głowy ..krówki :oops: - choć czoło chyba nawet trochę szersze i odpowiednio reszta wielka (na jakieś 70 kg chyba wygląda) - ja tylko raz widziałam podobnie dużego psa - ogromnego bernardyna. W ogóle z pierwszych zdjęć gdy ciągle siedział bokiem w budce - nie wiedziałam, że taki olbrzymek z niego.. :-) i ..taki biedny olbrzymek :-(

Murka i jej TZ widzieli Loriego to na pewno nie przyjmą go jak nie będą mieli na 100% odpowiedniego boksu.

Jak Murka uważa - może by na budowę/rozbudowę zbierać ?