Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobry wieczór :)

Oczywiście, że Pan się nie zraził - przyznał, że nie dziwi się Łatusiowi, że tak zareagował.
Łatek coraz bardziej się rozkręca :) Już nie jest tak spokojny i dobrze :) Znaczy się, że czuje się coraz bardziej swojsko i chyba coraz bardziej mi ufa :) Wraz z zanikiem jego nieśmiałości i niepewności pojawia się coraz więcej radości w jego zachowaniu :)

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Hellawes']Dobry wieczór :)

Oczywiście, że Pan się nie zraził - przyznał, że nie dziwi się Łatusiowi, że tak zareagował.
Łatek coraz bardziej się rozkręca :) Już nie jest tak spokojny i dobrze :) Znaczy się, że czuje się coraz bardziej swojsko i chyba coraz bardziej mi ufa :) Wraz z zanikiem jego nieśmiałości i niepewności pojawia się coraz więcej radości w jego zachowaniu :)[/QUOTE]

cudownie!!!!!!

Posted

To tutaj wszyscy się martwią jak bidoczek poogarnia nową rzeczywistość a ten cholernik już u siebie jest całym psem, bardzo się cieszę!
I to jest jeden z tych domów na które warto czekać nawet tak długo :lol:

Posted

Krótki filmik o zabawie Łatusia z pluszowym królikiem :lol: Jest kiepskiej jakości, ale myślę, że oddaje jego charakterek ;)

[URL="http://sanguma.wrzuta.pl/film/8JLUJnlGohy/latek"][IMG]http://c2.wrzuta.pl/wm19122/1174c62d002c7eb54d015620/latek?[/IMG][/URL]

Posted

To ja jeszcze końcowe rozliczonko zrobię:

Stan konta na 12 listopad wynosił +25,30 zł
Wpłaty:

38 zł p.Jola (spadek po hotelowaniu suni Daisy)
20 zł eloise
50 zł ketunia
20 zł Gosia T.
15 zł mari23
Razem: 168,30 zł

Koszty:
200 zł hotelowanie (13.11-07.12)
64,50 zł krople robione + przesyłka
15 zł przejazd do lecznicy do Stalowej Woli (1/2 kosztów)
9 zł Lacrimal
60 zł przejazd do Lublina
Razem: 348,50 zł

168,30 zł - 348,50 zł = -180,20 zł
Pozostałość po hotelowaniu Łatka wynosi -180,20 zł.

Połowę minusa bierzemy na siebie.

Posted

[quote name='Murka']To ja jeszcze końcowe rozliczonko zrobię:

Stan konta na 12 listopad wynosił +25,30 zł
Wpłaty:

38 zł p.Jola (spadek po hotelowaniu suni Daisy)
20 zł eloise
50 zł ketunia
20 zł Gosia T.
15 zł mari23
Razem: 168,30 zł

Koszty:
200 zł hotelowanie (13.11-07.12)
64,50 zł krople robione + przesyłka
15 zł przejazd do lecznicy do Stalowej Woli (1/2 kosztów)
9 zł Lacrimal
60 zł przejazd do Lublina
Razem: 348,50 zł

168,30 zł - 348,50 zł = -180,20 zł
Pozostałość po hotelowaniu Łatka wynosi -180,20 zł.

Połowę minusa bierzemy na siebie.

10 grudnia poszedł mój przelew z deklaracją za grudzień i myślę, że Łatusiowe cioteczki coś dorzucą jeszcze ;)

Posted

Łatusiek - Tuptusiek ma się bardzo dobrze :) Chyba powoli przyzwyczaja się do dźwięków miasta :) Wspaniale bawi się zabawkami i gryzakami :) Dostał ostatnio piszczącą piłeczkę - wyjmuję z niej zatyczkę, jak są moje współlokatorki, żeby nie piszczała - na szczęście Łatek bez piszczenia też się nią bawi :) Warczy przy tym śmiesznie :) Przestraszyłam się, gdy raz zrobił lekko czerwoną kupkę - na szczęście gdy przyjrzałam się bliżej, zobaczyłam, że czerwony element to kawałek pluszowego serca :P Muszę pilnować, aby nie konsumował pluszaków ;)
Faktycznie jest wszystkożernym łakomczuszkiem - zjadł nawet trochę szpinaku :) Znakomicie sprawdza się w roli budzika - gdy komórka zadzwoni podchodzi do łóżka po pieszczoty :)
Na początku mogłam mu zakraplać oczko tylko, gdy leżał na plecach (w czasie głaskania po brzuchu). Teraz jednak opanowałam zakraplanie w każdej pozycji ;) (Żeby się Łatusiowi głaskanie brzucha nie kojarzyło z kroplami;)) Wczoraj zaryzykowałam i pogłaskałam go delikatnie pod siusiakiem - nie protestował, więc może wcześniej nie lubił głaskania w tym miejscu przez stan zapalny. Chcę z nim w najbliższych dniach udać się do weta, aby sprawdził, czy wszystko jest ok po kastracji i odciął mu pozostałą nić, która wkurza Łatusia. Czekam jednak, aż dojdzie zamówiony kaganiec (taki nylonowy z siatką), żeby czasem nie ugryzł weta :P Zamówiłam mu też legowisko, choć nie wiem, czy spodoba mu się bardziej od kołdry i koca, które ma teraz i układa sobie na pół pokoju ;)
Nie wiem dlaczego nie mogę wejść na wątek Murkowego Hoteliku - Poproszę Cię w związku z tym Murko o podanie nr konta na priv lub mailem, to też coś Ci prześlę za Łatusia. Głupio mi, ale nie jestem w tym miesiącu w stanie zapłacić Ci całego długu, bo muszę mieć jeszcze coś na weterynarza. Najwyżej doślę resztę w styczniu, jeśli pozwolisz.

Posted

Wszystkie hotelowe wątki prawie poznikały... Nawet z subskrybcji. Nie wiem co jest :roll:

Hellawes, doszedł dzisiaj kontenerek, profesjonalne pakowanie :crazyeye:

Posted

Byliśmy dziś u weterynarza. Łatuś trochę się stresował samochodami po drodze, ale oczywiście dał radę :)
Był niesamowicie grzeczny podczas wizyty. Kaganiec jeszcze nie dotarł, więc trzymałam mu tylko mordkę, ale nawet się nie poruszył, gdy doktor odcinał mu nitki po kastracji i badał siusiaka. Na szczęście wszystko jest w najlepszym porządku :)
Doktor, a w sumie dwóch doktorów ;) przyjrzało się też oczku Łatusia. Powiedzieli, że kropelki, które dostaje są najlepszym możliwym leczeniem. Zaproponowali tylko, że można DMSO stosować zamiennie ze sterydem, a sztuczne łzy cały czas. Jak skończą się kropelki, które ma teraz, pójdę do lecznicy po receptę na steryd, bo Łatusiowi teraz by się to przydało, z tego, co powiedzieli w lecznicy - ja też widzę, że ma trochę czerwonych żyłek na oczku, a z tego co zrozumiałam, to steryd właśnie temu zapobiega.
W nowym roku możliwe, że zdecydujemy się na usuwanie kamienia nazębnego. Póki co jednak Łatuś ma dość stresów, więc poczekamy jeszcze troszkę.

Posted

szlag mnie trafił.
Napisałam post na tym genialnym wątku - ale i tak pojawi się jeśli szanowny moderator go zaakceptuje.
Dla mnie to skandal.
Nie wiem jak teraz odnajdziemy wszystkie wątki :( Zwłaszcza, że ja usuwam psiaki które znalazły domy z subskrypcji i o różnych sprawach dowiadywałam się z hotelikowego wątku :(
Dogo robi się jedną wielką porażką.

Łatusiu - przepraszam, że tak u Ciebie się wywnętrzam...
Dobrze, że Ty w kochającym domeczku już jesteś :loveu: