Anula Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 40 minut temu, Figunia napisał: Biedaku malenki.... Aniu,Olo jest bardzo w typie rasy,mógł być reproduktorem.Oczka zaczęły się psuć to wywalili bo to koszt w leczeniu a tym samym w utrzymaniu.U pekinków częste zjawisko występuje choroby oczów jest to przeważnie genetyczne.Mój Miki od urodzenia ma problemy z oczami. Quote
Figunia Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 6 minut temu, Anula napisał: Aniu,Olo jest bardzo w typie rasy,mógł być reproduktorem.Oczka zaczęły się psuć to wywalili bo to koszt w leczeniu a tym samym w utrzymaniu.U pekinków częste zjawisko występuje choroby oczów jest to przeważnie genetyczne.Mój Miki od urodzenia ma problemy z oczami. Anulko, bardzo mozliwe, ze taki byl jego los. Najgorsze jest to, ze prawdopodobnie cierpi. Wierze jednak, ze juz niebawem zazna tylko dobrego, szczesliwego zycia, bez bolu i strachu. Jest juz w najlepszych, czulych rekach. Quote
Anula Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 1 minutę temu, Figunia napisał: Anulko, bardzo mozliwe, ze taki byl jego los. Najgorsze jest to, ze prawdopodobnie cierpi. Wierze jednak, ze juz niebawem zazna tylko dobrego, szczesliwego zycia, bez bolu i strachu. Jest juz w najlepszych, czulych rekach. Tak,Plaskaty Azyl bardzo dba o swoich podopiecznych.Tam przeważnie trafiają w okropnym stanie psiaki. Quote
Figunia Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 Zostaje czekac na dobre i coraz lepsze wiesci. Przynajmniej dla takich czytaczy, jak ja... Quote
mdk8 Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 Ciotki z Zamościa . Na FB poszukują pomocy do złapania psiaka w lesie. Małgorzata Lisicka 17 godz. · PILNE !!! ZAMOŚĆ i okolice !!! Paweł Plenkiewicz może zabrać osoby z Lublina i okolic Ja z Zamościa i okolich SZUKAMY OSOB do pomocy przy złapaniu psiaka!!! Jest zimno,pada snieg,chwycił mróz. Pomóżcie Szukamy osob do pomocy w odlowieniu!!!! Wtorek 8.00-9.00 Mokre k/Zamościa Quote
Tola Posted December 4, 2017 Author Posted December 4, 2017 4 godziny temu, Anula napisał: Aniu,Olo jest bardzo w typie rasy,mógł być reproduktorem.Oczka zaczęły się psuć to wywalili bo to koszt w leczeniu a tym samym w utrzymaniu.U pekinków częste zjawisko występuje choroby oczów jest to przeważnie genetyczne.Mój Miki od urodzenia ma problemy z oczami. 4 godziny temu, Figunia napisał: Anulko, bardzo mozliwe, ze taki byl jego los. Najgorsze jest to, ze prawdopodobnie cierpi. Wierze jednak, ze juz niebawem zazna tylko dobrego, szczesliwego zycia, bez bolu i strachu. Jest juz w najlepszych, czulych rekach. 4 godziny temu, Anula napisał: Tak,Plaskaty Azyl bardzo dba o swoich podopiecznych.Tam przeważnie trafiają w okropnym stanie psiaki. 4 godziny temu, Figunia napisał: Zostaje czekac na dobre i coraz lepsze wiesci. Przynajmniej dla takich czytaczy, jak ja... Nigdy niestety nie poznamy jak dotychczas wyglądało życie Olo, na pewno było podłe. Maluch na szczęście ma cudowny charakter i od razu skrada serca wszystkich. Rozmawiałam dzisiaj z Bożenką, wszystko jest dobrze,czekamy na wieści od Kasi. Oby z tym oczkiem coś się wyjaśniło... Quote
Tola Posted December 4, 2017 Author Posted December 4, 2017 Bgra będzie pisać jak tylko będzie miała nowe informacje Quote
Tola Posted December 4, 2017 Author Posted December 4, 2017 Nie wiem czy pamiętacie suczkę, którą pokazywałam na zamojskim - błąkała się na obrzeżach Zamościa, potem zniknęła. Dzisiaj okazało się, że jest, ale nie sama... Quote
Tola Posted December 4, 2017 Author Posted December 4, 2017 Maluchów jest 6 - u nas już śnieg, zimno, psiątka skulone, trzęsące się z zimna. Zabezpieczyliśmy je tymczasowo w osłoniętej budce, a co dalej... Rozmawiałam z Małgosią z DT JuDYta, może zabrać szczeniorki, ale dopiero za ok 14 dni... No i bez suczki.... Quote
Poker Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 Jak one przetrwają te 14 dni w takie zimno? Serce pęka. Quote
Jo37 Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 25 minut temu, wiolhelm170 napisał: O matko, to straszne. 24 minuty temu, Poker napisał: Jak one przetrwają te 14 dni w takie zimno? Serce pęka. Całą psią rodzinę zgodziła się przyjąć Murka. Zaraz wszystko będę opisywać na wątku rodziny. Jutro będzie akcja łapania towarzystwa i wyjazd do weta. Quote
Poker Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 Szkoda ,że wtedy nie dało się jej złapać. Quote
b-b Posted December 5, 2017 Posted December 5, 2017 6 godzin temu, Poker napisał: Szkoda ,że wtedy nie dało się jej złapać. Ano szkoda. Dobrze,że udało się je zlokalizować. Quote
Bgra Posted December 6, 2017 Posted December 6, 2017 Maluch Oluś chce przekazać,że czuje się dobrze :) na Mikołajki dostał od Skarpety Plaskatych 200 zł . 12 grudnia ma konsultację kardiologiczną,czeka na okulistę,może uda się wbić szybciej. Ogólnie nie jest najgorzej,na to drugie oczko widzi :) Jest przekochany,jest zainteresowanie adopcją ,co wcale mnie nie dziwi :) dom oczywiście jak wszystkie,będzie dobrany do psa :) i porządnie zlustrowany :) 4 Quote
seramarias Posted December 6, 2017 Posted December 6, 2017 Jaki puchaty przystojniak ;) Bardzo w typie rasy nic dziwnego, że zainteresowanie duże, niestety dla psiaka bo sporo delikatnie mówiąc " nie tych " domków będzie dzwonić. Quote
Bgra Posted December 6, 2017 Posted December 6, 2017 5 minut temu, seramarias napisał: Jaki puchaty przystojniak ;) Bardzo w typie rasy nic dziwnego, że zainteresowanie duże, niestety dla psiaka bo sporo delikatnie mówiąc " nie tych " domków będzie dzwonić. Nie tak prosto zaadoptować psa z Plaskatego Azylu ;) młody,piękny,zresztą czy ja znam brzydkie psy ,nieee :) 1 Quote
seramarias Posted December 6, 2017 Posted December 6, 2017 Bo brzydkich psów przecież nie ma ;) 3 Quote
elik Posted December 6, 2017 Posted December 6, 2017 Dnia 5.12.2017 o 10:04, Figunia napisał: Kocham Murke! To witaj w Klubie Fanów Murków :) 1 Quote
Anula Posted December 6, 2017 Posted December 6, 2017 Aby nie sprawiać kłopotu Marcie,TZ-owi i Asi,zakupiłyśmy obróżki,szelki,smycze dla naszych psiaków,które mam nadzieję,że trafią pod naszą opiekę. Martuniu,paczuszka będzie wysłana w tym tygodniu,jeżeli wyrazisz zgodę na przechowanie tych akcesoriów. W paczuszce: 5szt. szelki+smycz;5szt.szelki;4szt.obroża+smycz;16szt.obroże;8szt.smycze. 2 Quote
Anula Posted December 6, 2017 Posted December 6, 2017 1 godzinę temu, Bgra napisał: Maluch Oluś chce przekazać,że czuje się dobrze :) na Mikołajki dostał od Skarpety Plaskatych 200 zł . 12 grudnia ma konsultację kardiologiczną,czeka na okulistę,może uda się wbić szybciej. Ogólnie nie jest najgorzej,na to drugie oczko widzi :) Jest przekochany,jest zainteresowanie adopcją ,co wcale mnie nie dziwi :) dom oczywiście jak wszystkie,będzie dobrany do psa :) i porządnie zlustrowany :) Dobrze by było aby konsultacja okulistyczna była jak najszybciej skoro wypływa zielona ropa.W późniejszym terminie także ważna kastracja. Quote
Tola Posted December 6, 2017 Author Posted December 6, 2017 5 godzin temu, Bgra napisał: Maluch Oluś chce przekazać,że czuje się dobrze :) na Mikołajki dostał od Skarpety Plaskatych 200 zł . 12 grudnia ma konsultację kardiologiczną,czeka na okulistę,może uda się wbić szybciej. Ogólnie nie jest najgorzej,na to drugie oczko widzi :) Jest przekochany,jest zainteresowanie adopcją ,co wcale mnie nie dziwi :) dom oczywiście jak wszystkie,będzie dobrany do psa :) i porządnie zlustrowany :) Cudny jest, niech mu się już zawsze wiedzie jak najlepiej:) Trzymam kciuki za konsultacje, teraz jak Olo zaczął nowe życie to nie może chorować! 4 godziny temu, Anula napisał: Aby nie sprawiać kłopotu Marcie,TZ-owi i Asi,zakupiłyśmy obróżki,szelki,smycze dla naszych psiaków,które mam nadzieję,że trafią pod naszą opiekę. Martuniu,paczuszka będzie wysłana w tym tygodniu,jeżeli wyrazisz zgodę na przechowanie tych akcesorji. W paczuszce: 5szt. szelki+smycz;5szt.szelki;4szt.obroża+smycz;16szt.obroże;8szt.smycze. Anuś - nie ma problemu, przechowam i z ogromną radością będziemy ubierać w nie kolejnych szczęśliwców:) Quote
Recommended Posts