Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
40 minut temu, Figunia napisał:

Biedaku malenki....

Aniu,Olo jest bardzo w typie rasy,mógł być reproduktorem.Oczka zaczęły się psuć to wywalili bo to koszt w leczeniu a tym samym w utrzymaniu.U pekinków częste zjawisko występuje choroby oczów jest to przeważnie genetyczne.Mój Miki od urodzenia ma problemy z oczami.

Posted
6 minut temu, Anula napisał:

Aniu,Olo jest bardzo w typie rasy,mógł być reproduktorem.Oczka zaczęły się psuć to wywalili bo to koszt w leczeniu a tym samym w utrzymaniu.U pekinków częste zjawisko występuje choroby oczów jest to przeważnie genetyczne.Mój Miki od urodzenia ma problemy z oczami.

Anulko, bardzo mozliwe, ze taki byl jego los.

Najgorsze jest to, ze prawdopodobnie cierpi.

Wierze jednak, ze juz niebawem zazna tylko dobrego, szczesliwego zycia, bez bolu i strachu. Jest juz w najlepszych, czulych rekach. 

Posted
1 minutę temu, Figunia napisał:

Wierze jednak, ze juz niebawem zazna tylko dobrego, szczesliwego zycia, bez bolu i strachu. Jest juz w najlepszych, czulych rekach. 

Tak,Plaskaty Azyl bardzo dba o swoich podopiecznych.Tam przeważnie trafiają w okropnym stanie psiaki.

Posted

Ciotki z Zamościa . Na FB poszukują pomocy do złapania psiaka w lesie.

PILNE !!!
ZAMOŚĆ i okolice !!! 
Paweł Plenkiewicz może zabrać osoby z Lublina i okolic
Ja z Zamościa i okolich

SZUKAMY OSOB do pomocy przy złapaniu psiaka!!!
Jest zimno,pada snieg,chwycił mróz. 
Pomóżcie

Szukamy osob do pomocy w odlowieniu!!!! 
Wtorek 8.00-9.00 Mokre k/Zamościa

Posted
4 godziny temu, Anula napisał:

4 godziny temu, Figunia napisał:

Tak,Plaskaty Azyl bardzo dba o swoich podopiecznych.Tam przeważnie trafiają w okropnym stanie psiaki.

4 godziny temu, Figunia napisał:

Zostaje czekac na dobre i coraz lepsze wiesci. Przynajmniej dla takich czytaczy, jak ja...

Nigdy niestety nie poznamy jak dotychczas wyglądało życie Olo, na pewno było podłe.

Maluch na szczęście ma cudowny charakter i od razu skrada serca wszystkich.

Rozmawiałam dzisiaj z Bożenką, wszystko jest dobrze,czekamy na wieści od Kasi.

Oby z tym oczkiem coś się wyjaśniło...

Posted

Nie wiem czy pamiętacie suczkę, którą pokazywałam  na zamojskim - błąkała się  na obrzeżach Zamościa, potem zniknęła.

Dzisiaj okazało się, że jest,  ale nie sama...

IMGP0346.JPG

IMGP0347.JPG

IMGP0357.JPG

IMGP0359.JPG

IMGP0361.JPG

Posted

Maluchów jest 6 - u nas już śnieg, zimno, psiątka skulone, trzęsące się z zimna.

Zabezpieczyliśmy je tymczasowo w osłoniętej budce, a co dalej...

Rozmawiałam z Małgosią z DT JuDYta, może zabrać szczeniorki,  ale dopiero za ok 14 dni...

No i bez suczki....

Posted
25 minut temu, wiolhelm170 napisał:

O matko, to straszne. 

24 minuty temu, Poker napisał:

Jak one przetrwają te 14 dni w takie zimno? Serce pęka.

Całą psią rodzinę zgodziła się przyjąć Murka. Zaraz wszystko będę opisywać na wątku rodziny.

Jutro będzie akcja łapania towarzystwa i wyjazd do weta. 

Posted
6 godzin temu, Poker napisał:

Szkoda ,że wtedy  nie dało się jej złapać.

Ano szkoda.

Dobrze,że udało się je zlokalizować.

Posted

Maluch Oluś chce przekazać,że czuje się dobrze :) na Mikołajki  dostał od Skarpety Plaskatych 200 zł .

12 grudnia ma konsultację kardiologiczną,czeka na okulistę,może uda się wbić szybciej.

Ogólnie nie jest najgorzej,na to drugie oczko widzi :) Jest przekochany,jest zainteresowanie adopcją ,co wcale mnie nie dziwi  :) dom oczywiście jak wszystkie,będzie dobrany do psa :) i porządnie zlustrowany :) 

24300934_1503173853064330_5931370288877756079_n.png

• Upvote 4
Posted
5 minut temu, seramarias napisał:

Jaki puchaty przystojniak ;) Bardzo w typie rasy nic dziwnego, że zainteresowanie duże, niestety dla psiaka bo sporo delikatnie mówiąc " nie tych " domków będzie dzwonić. 

Nie tak prosto zaadoptować psa z Plaskatego Azylu ;) młody,piękny,zresztą czy ja znam brzydkie psy ,nieee :)

• Upvote 1
Posted

Aby nie sprawiać kłopotu Marcie,TZ-owi i Asi,zakupiłyśmy obróżki,szelki,smycze dla naszych psiaków,które mam nadzieję,że trafią pod naszą opiekę.

Martuniu,paczuszka będzie wysłana w tym tygodniu,jeżeli wyrazisz zgodę na przechowanie tych akcesoriów. 

W paczuszce: 5szt. szelki+smycz;5szt.szelki;4szt.obroża+smycz;16szt.obroże;8szt.smycze.

IMG_0624.JPG

• Upvote 2
Posted
1 godzinę temu, Bgra napisał:

Maluch Oluś chce przekazać,że czuje się dobrze :) na Mikołajki  dostał od Skarpety Plaskatych 200 zł .

12 grudnia ma konsultację kardiologiczną,czeka na okulistę,może uda się wbić szybciej.

Ogólnie nie jest najgorzej,na to drugie oczko widzi :) Jest przekochany,jest zainteresowanie adopcją ,co wcale mnie nie dziwi  :) dom oczywiście jak wszystkie,będzie dobrany do psa :) i porządnie zlustrowany :) 

Dobrze by było aby konsultacja okulistyczna była jak najszybciej skoro wypływa zielona ropa.W późniejszym terminie także ważna kastracja.

Posted
5 godzin temu, Bgra napisał:

Cudny jest, niech mu się już zawsze wiedzie jak najlepiej:)

Trzymam kciuki za konsultacje, teraz jak Olo zaczął nowe życie to nie może chorować!

Aby nie sprawiać kłopotu Marcie,TZ-owi i Asi,zakupiłyśmy obróżki,szelki,smycze dla naszych psiaków,które mam nadzieję,że trafią pod naszą opiekę.

Martuniu,paczuszka będzie wysłana w tym tygodniu,jeżeli wyrazisz zgodę na przechowanie tych akcesorji. 

W paczuszce: 5szt. szelki+smycz;5szt.szelki;4szt.obroża+smycz;16szt.obroże;8szt.smycze.

IMG_0624.JPG

Anuś - nie ma problemu, przechowam i z ogromną radością będziemy ubierać w nie kolejnych szczęśliwców:)