Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 19.01.2017 o 19:16, Alaskan malamutte napisał:

4..12.2016r zrobiłam zdjęcia temu psiakowi...On już długo jest. to młody pies, nie radził sobie w boksie z dużymi psami, dlatego przeniesiony do mniejszych...

DSC00209.JPG

a ten psiuniek ? 

Posted
3 minuty temu, Alaskan malamutte napisał:

To oznacza, że cztery psiaki rozpoczną wkrótce nowe życie!!!!! I jak was nie kochać????

Własnie miałam pytać ile szczęściarzy opuści ten zamojski przybytek. Aż 4 psie życia zostaną uratowane ! Jaki stąd wniosek: Znalezione obrazy dla zapytania buziaczki emotki

• Upvote 2
Posted
1 minutę temu, Havanka napisał:

Własnie miałam pytać ile szczęściarzy opuści ten zamojski przybytek. Aż 4 psie życia zostaną uratowane ! Jaki stąd wniosek: Znalezione obrazy dla zapytania buziaczki emotki

Ha, ha, ha super   śmiech 1.jpg

Posted
3 minuty temu, elik napisał:

Ha, ha, ha super   śmiech 1.jpg

Mnie też podoba sie takie motto życiowe .

1 minutę temu, Alaskan malamutte napisał:

Muszę iść z Kazankiem....Jak wrócę, to zrobię, no chyba, że Tola mnie ubiegnie  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig

Dzięki, bo już sie gubię.

Posted
2 minuty temu, Havanka napisał:

Mnie też podoba sie takie motto życiowe .

. . .

To nie dość, że mądre, to jeszcze w sposób tragi-komiczny przedstawione :)

Posted
40 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Tak, najszybciej jak to tylko będzie możliwe....Już z Murką rozmawiałam. Zaraz założę suni wątek...

I już jest :) Zapraszamy

Posted

Ta sunia jest zarezerwowana już.Chcemy ją umieścić w Hoteliku.Jakoś musimy to rozgryźć logistycznie,chodzi głównie o transport Zamość - Nowa Sól.

P1260395.JPG

Posted
1 godzinę temu, Anula napisał:

Ta sunia jest zarezerwowana już.Chcemy ją umieścić w Hoteliku.Jakoś musimy to rozgryźć logistycznie,chodzi głównie o transport Zamość - Nowa Sól.

P1260395.JPG

Anula... ależ mnie uradowała ta wiadomość... :)
Pisałam wczoraj ze Znajomą z Tomaszowa, że chciałabym sunię umieścić gdzieś, jak tylko znajdziemy Mambie dom...

Chciałabym jakoś pomóc, ale niestety moje możliwości są mocno ograniczone :(

Posted
11 godzin temu, Anula napisał:

P1260395.JPG

10 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Anula... ależ mnie uradowała ta wiadomość... :)
Pisałam wczoraj ze Znajomą z Tomaszowa, że chciałabym sunię umieścić gdzieś, jak tylko znajdziemy Mambie dom...

Chciałabym jakoś pomóc, ale niestety moje możliwości są mocno ograniczone :(

Dzięki Toli znajomej jest transport darmowy z Zamościa do Warszawy w piątek 27.01.17 i sunia mogłaby dotrzeć w godzinach po południowych.Szukamy kogoś kto mógłby podwieźć ją np. w okolice Poznania bo to zawsze bliżej hoteliku.Być może jeszcze będzie wchodzić prośba o przenocowanie puchatej np do soboty.Nie wiem czy to ogarniemy ale trochę czasu jest...

Posted
11 godzin temu, Bogusik napisał:

Dzięki Toli znajomej jest transport darmowy z Zamościa do Warszawy w piątek 27.01.17 i sunia mogłaby dotrzeć w godzinach po południowych.Szukamy kogoś kto mógłby podwieźć ją np. w okolice Poznania bo to zawsze bliżej hoteliku.Być może jeszcze będzie wchodzić prośba o przenocowanie puchatej np do soboty.Nie wiem czy to ogarniemy ale trochę czasu jest...

Kochani - przyłączam się do prośby Bogusik o pomoc w zorganizowaniu transportu dla małej Puchatej i nie tylko, bo wyjazd tylu psów w tak krótkim czasie bardzo cięzko jest zgrać i jak zwykle największym problemem są pieniądze beksa_V6_orig.gif

1. Dzisiaj do hoteliku pod Tomaszowem Maz. jedzie belg - udało mi się załatwić transport gratis z Zamościa do Warszawy no i liczyłam na podobny z Warszawy do hoteliku (ok. 100km), ale niestety - wczoraj większość dnia byłam bez netu, wróciłam póżno  no i nie udało się - w ostatniej chwili udało mi się uprosić PatiC, bo tez miała już swoje plany.

Ten dojazd z Warszawy do hoteliku jest płatny, Pati ma wyliczyć kosz dzisiaj.

P1260439.JPG

2. W piątek mam kolejny transport gratis z Zamościa do Warszawy no i liczyłam, że pojedzie stara onkeczka, która jest w coraz gorszym stanie, ale niestety z podanych wyżej powodów nie udało mi się znalezc nikogo,  kto odebrałby sunię w Warszawie i podwiózł do DT w okolicach Serocka.

W tym DT zajęto się już inną suczką no i wyjazd starej oneczki jest możliwy dopiero w następnym tyg. Wyć mi się chce, bo zabrakło tak niewiele, aby suczka już w piątek nie marzła w schronie. beksa_V6_orig.gif

Niestety - w następnym tyg. nie mam nikogo, kto jedzie do Warszawy no i wypada poprosić PatiC o transport, ale to kolejny spory koszt, bo z Zamościa do DT.

P1260466.JPG

3. Dzięki wspaniałej decyzji Bogusik i Anuli szansę na opuszczenie schronu ma puchata suczka - pojechałaby do hoteliku do szafirki. Oczywiście można, tak jak zwykle zorganizować transport Zamość - Katowice, a potem Katowice - Nowa Sól, ale tym razem jedzie tylko jedna suczka, a koszt transportu wysoki.

Dlatego wczoraj kombinowałyśmy z Bogusik, żeby mała pojechała tym transportem gratis w piątek do Warszawy, zawsze to oszczędność...

Tylko co dalej?

P1260395.JPG

Posted

Dziewczyny z Warszawy chcą jeszcze zabrać tą suczkę, mogłaby jechać w nastepnym tyg. ze stara oneczką, ale potem zaczyna się problem, bo Pati muisałaby robić koło, zeby porozwozić psy - i kolejne koszty

DSC00260.JPG

Posted

Kto może pomóc? Wielka prośba  o jakieś konstruktywne pomysły ?

Na razie najlepszym  wyjściem jest zorganizowanie bazarku transportowego, zaraz porozmawiam z Havanką, więc bardzo proszę o pomoc w zebraniu funduszy, bo ja sama nie jestem w stanie opłacić wyjazdu belga i starej oneczki.

Może i jakoś dołączyć do tego Puchatkę...

Głowa mi pęka .