Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, Tola napisał:

Poprosiłam Havankę, zna temat, tez jutro podrzuci tekścik

Tolu, napisz proszę kompendium wiedzy o rodzince. Ty wiesz najlepiej co, kiedy i jak :)

Wątek trzeba by założyć jak najszybciej.

A czy możliwe jest dostarczenie więcej zdjęć ?

Posted

Napisałam tekst na pierwszą strone wątku:

Kolejny dramat psiej matki i jej ośmiorga dzieci, w jednej z podzamojskich wsi.

Około 4 tygodnie temu, w rozwalającej się starej szopie, w szczerym polu, w przerażającym zimnie, przyszło na świat  osiem psich maluszków. Cudem przeżyły. Można sobie tylko wyobrazić jak marzły i głodowały, kiedy mamie suczce brakowało pokarmu, gdyż sama cierpiała z powodu głodu i zimna. Jak w każdej chwili groziło im niebezpieczeństwo ze strony innych zwierząt. Teraz potrafią już chodzić i zagrożenie ich życia jest coraz większe.
Jeżeli pozostaną tam nadal, nie przeżyją.
Bardzo prosimy o pomoc dla nich. Na wagę złota jest DOM TYMCZASOWY, gdzie będą bezpieczne.
Bez pieniędzy też sobie nie poradzimy. Każda najmniejsza nawet wpłata, podniesie jakość ich życia . Wkrótce będą potrzebne też ogłoszenia.
Wspólnie możemy im pomóc, sami nie damy rady.

Posted
14 minut temu, Havanka napisał:

Około 4 tygodnie temu, w rozwalającej się starej szopie, w szczerym polu, w przerażającym zimnie, przyszło na świat  osiem psich maluszków. Cudem przeżyły. Można sobie tylko wyobrazić jak marzły i głodowały, kiedy mamie suczce brakowało pokarmu, gdyż sama cierpiała z powodu głodu i zimna. Jak w każdej chwili groziło im niebezpieczeństwo ze strony innych zwierząt. Teraz potrafią już chodzić i zagrożenie ich życia jest coraz większe.
Bardzo prosimy o pomoc dla nich. Na wagę złota jest DOM TYMCZASOWY, gdzie będą bezpieczne.
Bez pieniędzy też sobie nie poradzimy. Każda najmniejsza nawet wpłata, podniesie jakość ich życia . Wkrótce będą potrzebne też ogłoszenia.

Super :)

Posted
22 godzin temu, Havanka napisał:

Havanko wspaniały tekst jeszcze dzisiaj założę im wątek. Dzięki wielkie  z%2Btulipanami.gif

Bardzo przydałoby się więcej zdjęć rodzinki. Bez zdjęć watek jest drętwy.

11 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Alpinka, jak przystało na swoje imię, postanowiła wspinać się na skałki razem ze swoim ukochanym panem. Już wybiera sobie haki i linki  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig

20160404_213357.jpeg

Czyżbyś miała następnego kotka :) ?

Posted

Hawanko, Twoje dzieło :)

Proszę odwiedzajcie maluszki. Bez Waszej obecności na wątku nic dla nich nie zrobimy :(

• Upvote 1
Posted
8 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Elu, to jest Alpinka, którą miałam na tymczasie, a adoptował ją mój syn Marcin  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,004_QH_orig

Tylko patrzeć, jak Marcin przerobi ją na alpinistkę k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,40_rh_orig.

Posted

Elik, Gabi - dziękuję!

Jutro do domu w Warszawie jedzie Bajaderka - kotka została wysterylizowana, rodzina nie może się doczekać jej przyjazdu.

bajader5.JPG.9f855e2ed683a2f417de01a7233

Na dom czeka Wuzetka i Kalambur - terra - dziękuję za ogłoszenia, na razie nikt nie dzwoni.

Mamy też kolejną koteczkę z ulicy - Tiramisu, juz po sterylce w dt

V__5C0A.jpg.4fa07b066c1f87f3098e73ff3b43

V__A632.jpg.f46d2d71d959230e17b95b7a71a7

Posted
O 6.04.2016o00:35, elik napisał:

Hawanko, Twoje dzieło :)

Proszę odwiedzajcie maluszki. Bez Waszej obecności na wątku nic dla nich nie zrobimy :(

Odwiedzam. Czekam na przysłanie nr konta elik na pw, bo jak zrozumiałam, na dogo wpłacamy na konto Eli, a na fb, na fundacyjne. Szkoda tej dwójki maluchów :(. Co słychać u rodzinki u Murki?dojechały szczęśliwie? w jakim są wieku?

Posted
16 godzin temu, konfirm31 napisał:

Odwiedzam. Czekam na przysłanie nr konta elik na pw, bo jak zrozumiałam, na dogo wpłacamy na konto Eli, a na fb, na fundacyjne. Szkoda tej dwójki maluchów :(. Co słychać u rodzinki u Murki?dojechały szczęśliwie? w jakim są wieku?

Bardzo dziękuj za deklarację gif%2Bdaje%2Br%25C3%25B3%25C5%25BC%25C4%

Zaraz poślę Ci PW z numerem konta.

Najświeższe informacje o rodzince są na ich wątku. Link zacytowany w Twoim poście :)

Posted
Godzinę temu, elik napisał:

Bardzo dziękuj za deklarację gif%2Bdaje%2Br%25C3%25B3%25C5%25BC%25C4%

Zaraz poślę Ci PW z numerem konta.

Najświeższe informacje o rodzince są na ich wątku. Link zacytowany w Twoim poście :)

Poszła wpłata za kwiecień, maj, czerwiec - 3x20 zł = 60 zł. Idę na wątek maluchów :)

Posted
O 3.04.2016o13:44, Tola napisał:

Dzisiaj byłam w schronie - u nas piękna pogoda, wszystkie psy na zewnątrz, przytłaczający widok, tyle ich jest :(

Nowa malutka suczka, jest w schronie parę dni - smutna, zagubiona

P1200780.JPG.3f4c7af92f6bdd08a03d15fe741

P1200781.JPG.8cfdc7da3f5915d864666f298bb

P1200785.JPG.cd02d203fcaaed2b6976b383d3e

Jaka bidula z tej suni :( tej jej oczy będą mnie prześladować aż znajdzie dom :(

Posted
2 godziny temu, xcat napisał:

Jaka bidula z tej suni :( tej jej oczy będą mnie prześladować aż znajdzie dom :(

Ta sunieczka ma już swój wątek :) zabieramy ją do hoteliku z Gabi i jeśli nie znajdziemy domku będziemy ją miały na dożywocie. ma 13 lat, te jej oczka niestety nie widzą już tego świata.

Zapraszamy do niej

Posted
6 godzin temu, konfirm31 napisał:

Poszła wpłata za kwiecień, maj, czerwiec - 3x20 zł = 60 zł. Idę na wątek maluchów :)

Dzięki gif%2B%25C5%259Ble%2Bserdudzka.gif