mari23 Posted August 17, 2021 Posted August 17, 2021 2 minuty temu, Tola napisał: Dziewczyny z Warszawy chciały też zabrać tego rudego, ale nie zdążyły, mały w niedzielę został wydany. Teraz zastanawiają się nad kolejnym, zobaczymy co z tego wyjdzie, dam znać. mnie urzekł ten biało - rudy, jakoś mi się z moim Łatusiem[*] skojarzył, choć zdecydowanie więcej białego ma. Jednak najbardziej zapadły mi w serce i spać nie dają te najbiedniejsze, od dawna na pomoc czekające :( :( Quote
Tola Posted August 17, 2021 Author Posted August 17, 2021 1 godzinę temu, mari23 napisał: mnie urzekł ten biało - rudy, jakoś mi się z moim Łatusiem[*] skojarzył, choć zdecydowanie więcej białego ma. Jednak najbardziej zapadły mi w serce i spać nie dają te najbiedniejsze, od dawna na pomoc czekające 😞 😞 Ten biało rudy wielkością i budową przypomina zamojskiego Amberka od agat21. Wszystkim nam leżą na sercu te najstarsze, bo są w największej potrzebie, ale jednocześnie im najtrudniej pomóc, bo problemem jest brak kasy i brak Dt. Cały czas szukam osób, które mogą pomóc tym psom i nam tutaj, ale jest ciężko, bo miejsc brak, adopcje stoją, wszyscy to wiemy. Tym razem Agnieszka z Warszawy zdecydowała się na psa niedużego i w miarę adopcyjnego, bo nadal ma w hoteliku zamojską Fiszkę. Jak wrócę z urlopu to pouzupełniam o zdjęcia i info ten wątek zamojskich staruszków. Quote
Gabi79 Posted August 17, 2021 Posted August 17, 2021 4 godziny temu, Tola napisał: Decyzja jest pomyślna dla suni, bo nie będzie zabiegu i można ją wcześniej zabrać. Transport umówiłam z PatiC, koszt to 500 zł za dowóz suni do Nesiowatej i jeszcze dwóch psów że schroniska do hoteliku w Konstancinie. Gabi zgodziła się zrobić bazarek transpotowy, więc bardzo proszę o pomoc w uzbieraniu potrzebnej kwoty na transport, to wielka szansa dla suni, żeby dotarła jak najszybciej do Danusi. Zapraszam serdecznie na bazarek transportowy: Bazarek transportowy dla suni seniorki, aby nie odeszła za kratami w bólu i smutku oraz młodego pieska, by nie utknął na długie lata w schronisku. Do pokonania jest 500 km. 1 Quote
malagos Posted August 18, 2021 Posted August 18, 2021 16 godzin temu, Tola napisał: Wszyscy baliśmy się 😞, dobrze, że sunia dostała zgodę na wyjazd. Podobno ma ok. 12 lat. taka starutka... pewnie by i tam, za kratami, odeszła cichutko :( Ciekawa jestem, czy wet opowie się za sterylizacją? Nasza dr Magda - w przypadku 13-letniej Kamy, którą schronisko wydało bez sterylki "bo za stara" wręcz nalegała na sterylizację, bo zaraz będzie ropomacicze, guzy itp. I jest teraz ok 1 Quote
Nesiowata Posted August 18, 2021 Posted August 18, 2021 10 minut temu, malagos napisał: taka starutka... pewnie by i tam, za kratami, odeszła cichutko 😞 Ciekawa jestem, czy wet opowie się za sterylizacją? Nasza dr Magda - w przypadku 13-letniej Kamy, którą schronisko wydało bez sterylki "bo za stara" wręcz nalegała na sterylizację, bo zaraz będzie ropomacicze, guzy itp. I jest teraz ok My też zaraz wybierzemy się do weterynarza, ale trzeba będzie zacząć od badań. 3 Quote
mari23 Posted August 18, 2021 Posted August 18, 2021 1 godzinę temu, Nesiowata napisał: My też zaraz wybierzemy się do weterynarza, ale trzeba będzie zacząć od badań. Zanim zbierze trochę funduszy poproszę Staruszkową Skarpetę o pomoc dla niej. Teraz lecę na transportowy, bo najpierw dojechać musi dziewczynka. 1 Quote
Tola Posted August 18, 2021 Author Posted August 18, 2021 3 godziny temu, Nesiowata napisał: My też zaraz wybierzemy się do weterynarza, ale trzeba będzie zacząć od badań. 2 godziny temu, mari23 napisał: Zanim zbierze trochę funduszy poproszę Staruszkową Skarpetę o pomoc dla niej. Teraz lecę na transportowy, bo najpierw dojechać musi dziewczynka. Już ustalone, Patrycja przyjeżdża do schroniska o 13.30 i zabiera na pewno dwa piesie, trzeciego losy się ważą... Rozmawiałam dzisiaj z Nesiowata, jak wet się zgodzi wystawić fakturę, to ZEA opłaci pierwszą wizytę i badanie krwi. Suczka ma szczepienia p/ wściekliźnie i czip ze schroniska. Quote
Tola Posted August 18, 2021 Author Posted August 18, 2021 Piątkowym transportem z PatiC jako trzecia pojedzie ta sunia (też pod opiekę Agnieszki) 3 Quote
Tyśka) Posted August 18, 2021 Posted August 18, 2021 Cudnie :) Wspaniale, że są działacze spoza Dogo, którym los Zamojszczaków nie jest obojętny. Trzymam kciuki za powodzenie akcji i szczęśliwą podróż. 2 Quote
malagos Posted August 18, 2021 Posted August 18, 2021 3 godziny temu, Tola napisał: Piątkowym transportem z PatiC jako trzecia pojedzie ta sunia (też pod opiekę Agnieszki) takie kudlate i smutne...też fajne... Quote
Nadziejka Posted August 18, 2021 Posted August 18, 2021 Z modlitwa za wszystkie zagladam caluni czas 1 Quote
Tola Posted August 18, 2021 Author Posted August 18, 2021 Czekamy niecierpliwie na piątek, w międzyczasie pokażę malutka Linie z amputowaną łapką w DS w Warszawie:) 4 Quote
Tola Posted August 19, 2021 Author Posted August 19, 2021 Jutro wielki dzień dla niewidomej suni i dla 2 innych psiaków, wszystko już ustalone, dograne, potrzebne tylko kciuki, żeby obyło się bez niespodzianek. 1 1 Quote
Tyśka) Posted August 19, 2021 Posted August 19, 2021 1 minutę temu, Tola napisał: Jutro wielki dzień dla niewidomej suni i dla 2 innych psiaków, wszystko już ustalone, dograne, potrzebne tylko kciuki, żeby obyło się bez niespodzianek. Trzymam, ciepłe myśli wysyłam...! 1 Quote
Nesiowata Posted August 19, 2021 Posted August 19, 2021 1 minutę temu, Tola napisał: Jutro wielki dzień dla niewidomej suni i dla 2 innych psiaków, wszystko już ustalone, dograne, potrzebne tylko kciuki, żeby obyło się bez niespodzianek. Musi być dobrze. 1 Quote
Nadziejka Posted August 19, 2021 Posted August 19, 2021 55 minut temu, Nesiowata napisał: Musi być dobrze. 1 Quote
Nesiowata Posted August 20, 2021 Posted August 20, 2021 A ja gotuję jedzenie, na czekanie jeszcze czas. Oby tylko pogoda była w miarę przyjazna. 4 Quote
Nadziejka Posted August 20, 2021 Posted August 20, 2021 6 minut temu, Nesiowata napisał: A ja gotuję jedzenie, na czekanie jeszcze czas. Oby tylko pogoda była w miarę przyjazna. Quote
elik Posted August 20, 2021 Posted August 20, 2021 1 godzinę temu, beataczl napisał: trzymamy kciuki. Ja też 🙂 Quote
Tola Posted August 20, 2021 Author Posted August 20, 2021 Dostałam info od Patrycji, że psy już w aucie👍 Quote
Recommended Posts