Tola Posted June 3, 2019 Author Posted June 3, 2019 Pomocy!!! Kolejna smutna historia - bezdomna kotka zginęła, zostały 4 kociaki:( Maluchy (pochodzą z Tomaszowa Lub.)są już zaopiekowane, ale nie mogą tam długo zostać, bo pani ma swoje koty i 2 psy. Kociaki mają ok. 5 tyg. już same jedzą. Wczoraj były w lecznicy, są odrobaczone. Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu malców (sami chłopcy). Ja zrobię zaraz OLX na Warszawę; przydałyby się ogłoszenia na Kraków, bo córka pani, która zaopiekowała się kociakami, moze pomóc w transporcie do Krakowa. Można ogłaszać kociaki osobno lub razem. Kociak 1 Quote
Tola Posted June 3, 2019 Author Posted June 3, 2019 Kociak 3 i 4 (są bardzo do siebie podobne) 1 Quote
Tola Posted June 3, 2019 Author Posted June 3, 2019 Życzę zaglądającym tutaj dobrej nocy. Na dobranoc pokażę, kogo dzisiaj spotkałam na osiedlu na spacerze z psami - to bóbr, który zdawał się zupełnie nie przejmować, że jest obiektem sporego zainteresowania. 1 1 Quote
Jaaga Posted June 4, 2019 Posted June 4, 2019 Tolu, to na pewno bóbr na osiedlu? Może ktoś wyrzucił nutrię lub uciekła? Koleżanka z Bytomia pisała mi zimą, że chodzi dokarmiac nutrie nad stawy, bo ponoć w większosci bytomskich stawów są już. Ktoś wyrzucił i się rozmnozyły. Nutrie właśnie nie boją się, a "na oko" od bobra różnią się ogonem, mają długi jak u szczura. Nasz yogi waży ok 12 kg, więc też jest podobnej wielkości, co bóbr. Jeśli bóbr, to oby nikt mu krzywdy nie zrobił. Dobrze, że kociaki tak atrakcyjnie dla ludzi umaszczone, to powinny szybko znaleźć domy. Quote
Tola Posted June 4, 2019 Author Posted June 4, 2019 18 minut temu, Jaaga napisał: Tolu, to na pewno bóbr na osiedlu? Może ktoś wyrzucił nutrię lub uciekła? Koleżanka z Bytomia pisała mi zimą, że chodzi dokarmiac nutrie nad stawy, bo ponoć w większosci bytomskich stawów są już. Ktoś wyrzucił i się rozmnozyły. Nutrie właśnie nie boją się, a "na oko" od bobra różnią się ogonem, mają długi jak u szczura. Nasz yogi waży ok 12 kg, więc też jest podobnej wielkości, co bóbr. Jeśli bóbr, to oby nikt mu krzywdy nie zrobił. Dobrze, że kociaki tak atrakcyjnie dla ludzi umaszczone, to powinny szybko znaleźć domy. Jagna, to na pewno bóbr, są w Zamościu od paru lat. Mieszkam w centrum miasta, nad rzeką - o bobrach wiem od dawna, ale pierwszy raz udało mi się je spotkać tak blisko osiedla. A tak wygląda nasza zamojska rzeczka Quote
Jaaga Posted June 4, 2019 Posted June 4, 2019 2 godziny temu, Tola napisał: Jagna, to na pewno bóbr, są w Zamościu od paru lat. Mieszkam w centrum miasta, nad rzeką - o bobrach wiem od dawna, ale pierwszy raz udało mi się je spotkać tak blisko osiedla. A tak wygląda nasza zamojska rzeczka Rewelacyjnie, macie rzekę zaraz za blokami. To dobrze, że ludzie nie robią krzywdy bobrom i one sobie spokojnie żyją. Niesamowite spotkanie. U nas w okolicy nigdzie ich nie ma. Na polach wkoło domu mamy tylko zajęczycę z młodym, bażanta z żoną i sarenki. Quote
Tola Posted June 4, 2019 Author Posted June 4, 2019 19 minut temu, Jaaga napisał: Rewelacyjnie, macie rzekę zaraz za blokami. To dobrze, że ludzie nie robią krzywdy bobrom i one sobie spokojnie żyją. Niesamowite spotkanie. U nas w okolicy nigdzie ich nie ma. Na polach wkoło domu mamy tylko zajęczycę z młodym, bażanta z żoną i sarenki. Mamy rzekę, a wokół niej bulwar spacerowy, 2 mosty; taka przechadzka dookoła naszego odcinka rzeki to codzienność mojej Florki, a jeszcze niedawno Zulki. Postaram się pokazać ten widok na innym zdjęciu. Z tym nierobieniem krzywdy bobrom to róznie bywa, ale większość mieszkańców odnosi się do nic przyjaźnie. Quote
Tola Posted June 4, 2019 Author Posted June 4, 2019 Właśnie wróciłyśmy z Alaskan ze schroniska, zarezerwowałyśmy... 8 psiaków. Zaraz postaram się przedstawić kolejnych szczęśliwców, którzy w piątek rano wyjadą po nowe życie:) 2 1 Quote
Nesiowata Posted June 4, 2019 Posted June 4, 2019 29 minut temu, Tola napisał: Właśnie wróciłyśmy z Alaskan ze schroniska, zarezerwowałyśmy... 8 psiaków. Wow! A miały być dwa? Quote
Jaaga Posted June 4, 2019 Posted June 4, 2019 Rewelacja! Wczoraj dowiedziałam się o jednym dodatkowym, że jedzie do Szafirki. Dziś tyle :) Quote
Alaskan malamutte Posted June 4, 2019 Posted June 4, 2019 28 minut temu, Nesiowata napisał: Wow! A miały być dwa? To kropla w morzu, ale chociaż tych ośmioro opuści schronisko.... Najbardziej żal tych starszych, dużych...No i kolejny malutki śleputek w zagródce....Wielkości kota.. Quote
Havanka Posted June 4, 2019 Posted June 4, 2019 Fajnie, ze kolejne psiaczki opuszczą schron. Tylko współczuć pozostałym tych potwornych upałów i marnych szans na wyjście z tego gorącego piekła. Ja tymczasem zrobiłam ogłoszenie kociakom na Kraków: https://www.olx.pl/oferta/czy-ktos-pokocha-rudego-kota-CID103-IDAc3A0.html https://www.olx.pl/oferta/dwa-kocie-maluszki-do-adopcji-CID103-IDAc2Bz.html Quote
Tola Posted June 4, 2019 Author Posted June 4, 2019 51 minut temu, Havanka napisał: Fajnie, ze kolejne psiaczki opuszczą schron. Tylko współczuć pozostałym tych potwornych upałów i marnych szans na wyjście z tego gorącego piekła. Ja tymczasem zrobiłam ogłoszenie kociakom na Kraków: https://www.olx.pl/oferta/czy-ktos-pokocha-rudego-kota-CID103-IDAc3A0.html https://www.olx.pl/oferta/dwa-kocie-maluszki-do-adopcji-CID103-IDAc2Bz.html Havanka - pięknie dziękuję Ja miałam dzisiaj obiecujący tel. z Pruszkowa, pani jest chętna zaadoptować 2 kociaki. Poproszę Jo37 o wizytę i zobaczymy, prosimy o kciuki. 1 Quote
Tola Posted June 4, 2019 Author Posted June 4, 2019 Przedstawiam 8 psiaków, które w piątek wyjeżdzają z zamojskiego schroniska po lepsze życie. Czarek - jedzie do BDT do mari23 Mały niewidomy piesek - jedzie do BDT do mari23 Quote
Tola Posted June 4, 2019 Author Posted June 4, 2019 Mały piesek z kikutem tylnej łapki - jedzie do szafirki (pod opieką Jo37) Biało ruda suczka - jedzie do szafirki (pod opieką Alaskan i Tola) Biało ruda suczka, trochę dropiata - jedzie do szafirki (pod opieką Alaskan i Tola) Quote
Tola Posted June 4, 2019 Author Posted June 4, 2019 Bezik - jedzie do szafirki (pod opieką Anuli i Bogusik) Mały, kudłaty piesek - jedzie do szafirki (pod opieką Anuli i Bogusik) Sunia foksia - jedzie do szafirki (pod opieką Anuli i Bogusik) Quote
Tola Posted June 4, 2019 Author Posted June 4, 2019 Jeszcze parę słów o dzisiejszym pobycie w schronisku: poprosiłyśmy o wyprowadzenie tego maluszka z naroślą, wg książeczki ma ok. 2 lat, a w rzeczywistości chyba tak o 2 lata więcej; bez problemu dał sobie obejrzeć ząbki, wziąć na ręce. Quote
Tola Posted June 4, 2019 Author Posted June 4, 2019 W boksie staruszków zostaje mały, niewidomy starszy piesek i trochę większy, tez niewidomy staruszek Quote
Tola Posted June 4, 2019 Author Posted June 4, 2019 Obie z Alaskan pięknie dziękujemy mari 23, Anuli, Bogusik i Jo37 za szansę na życie dla kolejnych zamojskich bezdomniaków. 1 Quote
Anula Posted June 4, 2019 Posted June 4, 2019 A ten śliczny jest zaadoptowany,czy jest w schronie? Quote
Tola Posted June 4, 2019 Author Posted June 4, 2019 15 minut temu, Anula napisał: A ten śliczny jest zaadoptowany,czy jest w schronie? Ten psiak jest w schronisku. Quote
Recommended Posts