Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I jeszcze kolejna radosna wiadomość  -  zgłosiła się pani do adopcji trójłapka Jasia, a Małgosię chce zabrać do siebie do DT.

Pani mieszka w Kudowie i na razie nie wiem, jak to ogarnę, ale bardzo się cieszę:)

Wczoraj Małgosia miała amputację łapki, czuje się dobrze.

Jaś cały czas płacze za nią  pod drzwiami...

P1290434.JPG

• Upvote 1
Posted

Nareszcie jest trochę dobrych wieści ! Po cichu marzę, że za jakiś czas, pani tak zżyje się z Małgosią, ze nie będzie w stanie jej oddać nikomu... Rysiowi gratuluję domu i życzę, by był w nim już tylko szczęśliwy !

Zmartwiła mnie informacja o Maluszku-rudym piesku, który wrócił z adopcji. Tolu, podrzuć trochę info o piesku. Ogłoszę go przed weekendem.

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Ja tez na razie nie mam pomysłu, co dalej z sunią, a robi się coraz zimniej:(

Postaram się podjechać tam i porozmawiać z ludźmi, ale czarno to widzę.

Jak do tej pory nie zabrali suni, to teraz tez nie zechcą.

DT na razie nie mam, szafirka daleko i wyjazd jednego psa to spory koszt.

Gdyby chociaż Teo znalazł dom, to byłaby nadzieja, ze damy radę:(

A u Murki nic by się nie znalazło?

Szkoda,żę rudasek z lasu  wrócił.

A kociaki mają szczęście :)

Posted

Z Rudym pieskiem będzie problem. Dom, do którego pojechał był bardzo dobry ale pies już sobie wybrał inny dom.

Niestety jest trzecim psem w bloku. Nie wiem jak Ewa to ogarnie.

Posted
18 godzin temu, Tola napisał:

Czy jest ktoś na dogo z  okolic Kudowy?

Pomożcie proszęhttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,035_mz_orig.gif

Martuniu chodzi o p/a ?

W Kłodzku jest Fundacja Pod Psią Gwiazdą, może ich poprosić o pomoc.Mają do Kudowy nie całe 40km. Tel. 669 345 599 lub 663 209 623

Posted
20 godzin temu, Tola napisał:

. . .

Ewa nie wytrzymała tego psychicznie, pani również. 5a00d996d16d0_pacz1.gif.46aa23abd827b5ea05813ae53406cbb4.gif

Czyli wrócił do Pani Ewy biedaczysko ?

Posted
3 godziny temu, Bogusik napisał:

Martuniu chodzi o p/a ?

W Kłodzku jest Fundacja Pod Psią Gwiazdą, może ich poprosić o pomoc.Mają do Kudowy nie całe 40km. Tel. 669 345 599 lub 663 209 623

Dziękuję bardzo Bogusiu; dzisiaj okazało się, ze pani adoptowała psa z fundacji i wcześniej miała wizytę przedadopcyjną.

Ale być może uda się jeszcze zorganizować spotkanie pani i kado...

1 godzinę temu, elik napisał:

Czyli wrócił do Pani Ewy biedaczysko ?

Posted
40 minut temu, Jo37 napisał:

Dostałam bardzo smutną wiadomość

Nie żyje koteczka Małgosia <*>. Miała zator.

7 minut temu, b-b napisał:

(*)

Małgosia odeszła dzisiaj w nocy 5a00d996d16d0_pacz1.gif.46aa23abd827b5ea05813ae53406cbb4.gif

Jest mi ogromnie smutno, bo nie tak to miało się zakończyć 5a00d996d16d0_pacz1.gif.46aa23abd827b5ea05813ae53406cbb4.gif

Tyle kociego cierpienia (porzucenie, uraz łapki, rany na ciele i pyszczku, ogólne wycieńczenie, kk) 5a00d996d16d0_pacz1.gif.46aa23abd827b5ea05813ae53406cbb4.gif

Prawie 2 miesiące szykowania Małgosi do operacji i wielka nadzieja, ze da się odwrócić zły los...

W poniedziałek, po prawie 2 miesiącach życia w gabinecie koteczka miała jechać wraz z Jasiem do domu, była szansa, ze tam też zostanie.

Niestety nie udało się  5a00d996d16d0_pacz1.gif.46aa23abd827b5ea05813ae53406cbb4.gif

Tak bardzo żal Małgosi, ale i żal Jasia 5a00d996d16d0_pacz1.gif.46aa23abd827b5ea05813ae53406cbb4.gif

Małgosiu [*]

P1290200.JPG

Posted
52 minuty temu, Bogusik napisał:

Małgosiu...[*] Dzisiaj bardzo smutne wiadomości :( Sawanka,która była na dt u Anuli też dzisiaj odeszła za TM :(

Sawanko [*]

Posted
Dnia 8.11.2017 o 20:20, Tianku napisał:

płacz 1.gif ojej Malgosiu nie tak mialo byc i biedny Jas jak on to przezyje 

Dnia 8.11.2017 o 22:49, elik napisał:

Biedactwo :( Jasiu też będzie cierpiał, będzie tęsknił za koteczką :(

Jasio bardzo tęskni:(

W poniedziałek kocurek jedzie z moim TZ em do Krakowa, a tam odbiera go p. Ania z Kudowy.

Mam nadzieję, że kociak w swoim własnym domu zapomni o przeżytej traumie...

Posted
Dnia 7.11.2017 o 21:18, Tola napisał:

To my tu tez na zamojskim wątku będziemy tęsknić za Figunią i czekać...

I psy i my.

Strasznie szkoda tego kociego dzieciaczka. Dopiero teraz przeczytałam. Zamiast beztroskiego dzieciństwa i psot...cierpienie... Trudno się z tym wszystkim pogodzić, trudno to zrozumieć.

Dziewczyny kochane, Elik, Tola - dziękuję pięknie za te serdeczne słowa!

Posted
Dnia 5.11.2017 o 18:37, Tola napisał:
Dnia 5.11.2017 o 18:37, Tola napisał:

P1150909.JPG

Tolu, orientujesz się może kiedy mała miała szczeniaki?
Bo taki trochę podobny szczeniak... około 6-8tyg został porzucony pod Tomaszowem... i chociaż dla mnie to trochę nierealne, by ktoś się kwapił wywieść szczeniaka aż tu... no ale może...?

Posted
1 minutę temu, Tyś(ka) napisał:

Tolu, orientujesz się może kiedy mała miała szczeniaki?
Bo taki trochę podobny szczeniak... około 6-8tyg został porzucony pod Tomaszowem... i chociaż dla mnie to trochę nierealne, by ktoś się kwapił wywieść szczeniaka aż tu... no ale może...?

Nie wiem kiedy miała szczeniaki, tam trudno czegokolwiek się dowiedzieć, dziwni ludzie:(

Posted
Przed chwilą, Tola napisał:

Nie wiem kiedy miała szczeniaki, tam trudno czegokolwiek się dowiedzieć, dziwni ludzie:(

W ogóle co z nią? :(
Ma jakieś ogłoszenia z prośbą o DT?