Alaskan malamutte Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 2 minuty temu, Tola napisał: Bidulek malutki:( Kolejny "cudnie odnaleziony"...Przecież miał być wyadoptowany... Quote
Alaskan malamutte Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 1 minutę temu, Tola napisał: Ale gdzie mu się podzial ten rudy kosmyk ? Może to takie zdjęcie, ale na tych dzisiejszych też coś takiego rudego delikatnie prześwituje.... Quote
Tola Posted November 19, 2017 Author Posted November 19, 2017 Przed chwilą, Alaskan malamutte napisał: Kolejny "cudnie odnaleziony"...Przecież miał być wyadoptowany... Tak jak Suzi... Quote
Alaskan malamutte Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 1 minutę temu, Tola napisał: Tak jak Suzi... I Abra.... Quote
Tola Posted November 19, 2017 Author Posted November 19, 2017 Nie od dzisiaj wiemy, ze w schronie trzeba polegać na własnej spostrzegawczości i ...intuicji Quote
Tola Posted November 19, 2017 Author Posted November 19, 2017 Nie napisałyśmy o Oli... Dzisiaj nie było go w boksie... Quote
Bogusik Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 1 minutę temu, Alaskan malamutte napisał: Kolejny "cudnie odnaleziony"...Przecież miał być wyadoptowany... Może to jednak inny piesek,choć faktycznie łudząco podobny.... 12 minut temu, Tola napisał: Isię widzialam tylko na kwarantannie, więc trudno mi porównać wzrost, ta sunia jest na pewno drobniejsza ... Nie wiem - najbardziej przychodzi mi na myśl Lejdi...może ciut niższa... Trudno tak określić, jak sunia w boksie... 7 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Mnie też się wydaje, że niższa od Lejdi... Wiem kochane,że po Tonim jesteście ostrożne w ocenie wielkości....ale myślę,że sunia wielkoludem nie jest,więc prosimy o jej rezerwację :) Teraz jeszcze pozostanie sprawa transportu.... Quote
Alaskan malamutte Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 17 minut temu, Bogusik napisał: Wiem kochane,że po Tonim jesteście ostrożne w ocenie wielkości....ale myślę,że sunia wielkoludem nie jest,więc prosimy o jej rezerwację :) Teraz jeszcze pozostanie sprawa transportu.... Bogusiu, podjadę jutro do schroniska i zarezerwuję sunię. Co do transportu....Marzę o tym, aby udało się tak, jak w przypadku Isi.... Quote
Bogusik Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 1 minutę temu, Alaskan malamutte napisał: Bogusiu, podjadę jutro do schroniska i zarezerwuję sunię. Co do transportu....Marzę o tym, aby udało się tak, jak w przypadku Isi.... Dziękuję Asiu :) Będziemy czekać na wiadomość...:) Quote
Alaskan malamutte Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 Odezwał się do mnie pan Mirek z Fundacji pomocy Chow Chow. Obiecał, że wyciągnie tego biedaka, jutro też pojadę w jego sprawie do schroniska... 2 Quote
Anula Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 10 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Odezwał się do mnie pan Mirek z Fundacji pomocy Chow Chow. Obiecał, że wyciągnie tego biedaka, jutro też pojadę w jego sprawie do schroniska... A skąd jest P.Mirek? Może by się udało jednym transportem jakoś psiaki ogarnąć. U nas zima już,zimno i pada gęsty śnieg.Trzeba by było jak najszybciej ogarnąć transport. A Isia ma 40cm w kłębie i waży 10kg.Jest mniejsza jak średniak i drobniutka.Na zdjęciach zawsze wychodziła o wiele większa. 1 Quote
b-b Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 A mi się te oczy dzisiaj śniły :((((( Dziewczyny to jest duży piesek? Quote
Alaskan malamutte Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 20 minut temu, Anula napisał: A skąd jest P.Mirek? Może by się udało jednym transportem jakoś psiaki ogarnąć. U nas zima już,zimno i pada gęsty śnieg.Trzeba by było jak najszybciej ogarnąć transport. A Isia ma 40cm w kłębie i waży 10kg.Jest mniejsza jak średniak i drobniutka.Na zdjęciach zawsze wychodziła o wiele większa. Anulko, to nie ten kierunek.. Pan Mirek jest spod Lublina... Według mnie ta sunia czarna jest drobniejsza niż Isia, ma takie szczuplutkie łapki. Isia jest bardziej ofutrzona, ta jest taka bardziej szorstka...Proszę o decyzję, bo wybieram się do schroniska, aby ją zarezerwować... Quote
Alaskan malamutte Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 12 minut temu, b-b napisał: Dziewczyny to jest duży piesek? Ten piesek to taki mniejszy średniak. Waga ok 10 kg...Mogę o niego dopytać... Quote
Anula Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 Przed chwilą, Alaskan malamutte napisał: Anulko, to nie ten kierunek.. Pan Mirek jest spod Lublina... Według mnie ta sunia czarna jest drobniejsza niż Isia, ma takie szczuplutkie łapki. Isia jest bardziej ofutrzona, ta jest taka bardziej szorstka...Proszę o decyzję, bo wybieram się do schroniska, aby ją zarezerwować... Asiu,już Bogusik zadecydowała,ja też.Mały piesek i ta czarna sunia o którą się pytałam. Quote
Alaskan malamutte Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 Przed chwilą, Anula napisał: Asiu,już Bogusik zadecydowała,ja też.Mały piesek i ta czarna sunia o którą się pytałam. Okej. To rezerwuję. Popytam o transport.... Quote
Anula Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 11 godzin temu, Bogusik napisał: Wiem kochane,że po Tonim jesteście ostrożne w ocenie wielkości....ale myślę,że sunia wielkoludem nie jest,więc prosimy o jej rezerwację :) Teraz jeszcze pozostanie sprawa transportu.... Tu jest wpis Bogusi. Quote
Alaskan malamutte Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 2 minuty temu, Anula napisał: Tu jest wpis Bogusi. Okej :-)))) Bardzo się cieszę, sunieczka śliczna i bardzo smutna.... Quote
b-b Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 24 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: Ten piesek to taki mniejszy średniak. Waga ok 10 kg...Mogę o niego dopytać... Żal mi go...żal mi ich wszystkich. Z chęcią pomogłabym bazarkami gdyby ktoś zechciał się nim zaopiekować ze mną. 2-3 osoby i byłoby lżej. Niestety trzeba się z tym liczyć, że może szybko domku nie znaleźć. Sama nie dam rady opanować takiego obowiązku. Brak czasu i możliwości. Ale dopytaj się o niego. Quote
Alaskan malamutte Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 8 minut temu, b-b napisał: Z chęcią pomogłabym bazarkami gdyby ktoś zechciał się nim zaopiekować ze mną. 2-3 osoby i byłoby lżej. A masz pomysł, gdzie go umieścić?? Jeśli u Szafirki, to transport rozłożyłby się na trzy psiaki.... Quote
b-b Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 38 minut temu, Alaskan malamutte napisał: A masz pomysł, gdzie go umieścić?? Jeśli u Szafirki, to transport rozłożyłby się na trzy psiaki.... Też o Szafirce myślałam. Kosz u Niej to chyba 350zł + karma i inne wydatki? Czy ktoś chciałby dać mu szansę i pomóc mi go też wyciągnąć? Niestety na stałe przy małej ilości osób na dogo a ogromnej psiaków za bardzo nie ma co liczyć. Jedyne co może dać pieniądze na jego utrzymanie do czasu znalezienia DS to bazarki. Sama nie dam rady co miesiąc zebrać potrzebnej kwoty. Tym bardziej ,że moje zdrowie...jest jakie jest a jeszcze opiekuję się teściową 92 lata...co też nie jest łatwe. Quote
Alaskan malamutte Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 1 minutę temu, b-b napisał: Też o Szafirce myślałam. A jest miejsce?? Trzeba zadzwonić i zapytać....A może tylko za koszt pobytu, karmę ZEA zakupi.... Quote
magenka1 Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 23 godziny temu, Tola napisał: Psy z 1 boksu Cudny miniaturowy piesek Tego pieska też żal :-( bardzo ładny szybko by znalazł domek Quote
b-b Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: A jest miejsce?? Trzeba zadzwonić i zapytać....A może tylko za koszt pobytu, karmę ZEA zakupi.... Nie wiem czy jest. Najpierw trzeba się zorientować czy jest szansa na wyciągnięcie małego . Nie chce zrobić tak ,że go wyciągnę a za jakiś czas nie będę miała środków na opłatę hoteliku...i co zrobię? Wróci do schroniska? Quote
Anula Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 5 godzin temu, b-b napisał: Nie wiem czy jest. Najpierw trzeba się zorientować czy jest szansa na wyciągnięcie małego . Nie chce zrobić tak ,że go wyciągnę a za jakiś czas nie będę miała środków na opłatę hoteliku...i co zrobię? Wróci do schroniska? Najlepszym pomysłem w tej chwili to szybciutko założyć wątek i go porozsyłać,prosić o deklaracje.Piesek jest już wykastrowany bo przebywa w boksach ogólnych.Sądzę,że koszt to 250,00zł bez karmy + wet ale zapewne Fundacja ZEA pomoże zamojszczakowi i sfinansuje karmę.Piesek jest śliczny,ma piękne oczy i fotogeniczny a więc powinien znaleźć dom,nie zalegać w hoteliku.Ja z Bogusik nie prosimy o deklaracje stałe jedynie nasze są po 20,00zł + bazarki Bogusik.Jakoś dajemy radę.Nie możemy wziąć trzech psiaków na nasze barki,dwa to co możemy zrobić i pomóc im.Najtragiczniejszy to jest koszt transportu bo jest to trzymiesięczny pobyt w hoteliku jednego psiaka. Teraz Bogusia szuka transportu dla naszych psiaków.TZ szafirki nie jest w stanie pojechać do Zamościa jedynie łączony transport wchodzi w grę.Dziś wieczorem ma dzwonić do jubu(Grzesia).Zobaczymy co się wykluje.Najgorszy odcinek to jest Zamość-Kraków,na tym odcinku nie mamy przewoźnika.Teraz głośno myślę może by AniaB przewiozła psiaki ale z Rzeszowa do np.Katowice może Opole ale i tu brakuje Zamość-Rzeszów.W tej chwili są rozpatrywane różne warianty.Na FB brak transportu. Quote
Recommended Posts