Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
O 21.11.2016 o 20:22, kajtek napisał:

Jak mam się przygotować? Czego szukać najpierw? Rtg- ortopeda? Ktoś jedzie w kierunku W-wy?

Przecież sunię miała wziąć kajtek.Czy ktoś ma z kajtek kontakt tel.?

Posted
1 minutę temu, Anula napisał:

Przecież sunię miała wziąć kajtek.Czy ktoś ma z kajtek kontakt tel.?

Anulko, to post kajtek właśnie zacytowałaś :)

Posted
2 godziny temu, elik napisał:

O mateczko, ani grama podściółki, gołe zimne, twarde dechy   płacz 3.gif  

Czy wszystkie tak mają ? Nie zamierzają niczego im do tych bud wsadzić ?

A z reszta co to za budy. Nawet jak psiak do niej wejdzie, to i tak niewiele pożytku z niej ma :(  Otwór wielki jak do wieżowca i centralnie usytuowany. Gdzieby się psiak nie położył, to i tak wiatr z deszczem, czy śniegiem będzie w niego walił :( :( :(

Choćby kawałki starych koców powinni zawiesić nad tymi otworami !

DSC00227.JPG

Tolu, czy takie puste budy to standard w tamtym schronisku ?

Posted
12 minut temu, elik napisał:

Tolu, czy takie puste budy to standard w tamtym schronisku ?

Elu - nie wiem, bo budy są wewnątrz boksów, ale jest ich niewiele i chyba nie każdy pies ma swoją miejscówkęb671bd1000b9_sM_orig.gif

Dlatego Miła tak cieszyła się z budy u Murki.

To zdjęcie to z wybiegu otwartego, sama jestem zaskoczona b671bd1000b9_sM_orig.gif

Posted

Na tym zdjęciu widać, że można by budę tej suni obrócić w prawo o 90 stopni i już byłoby lepiej, bo wiatr nie hulałby po jej budzie, jak teraz.

Zresztą obie budy można byłoby obrócić wejściami do siebie i oba psiaki miałyby zaciszniej. Przecież wszystkie budy na wolnym powietrzu powinni tak ustawić, żeby wiatr jak najmniej dokuczał psiakom.

DSC00226.JPG

Na tamtym poprzednim zdjęciu, które zacytowałam wydaje się, że sunia ma powiększoną listwę mleczną. Czy możesz się dowiedzieć czy rzeczywiście miała szczeniaki i jeśli tak, to czy dostaje coś na ustanie laktacji ?

Posted

Widok tej pustej budy z wielkim wejściem i myśl, że psiaki bardzo marzną będzie mnie prześladował :(  A tak niewiele trzeba żeby to zmienić :(

Posted
6 godzin temu, elik napisał:

Widok tej pustej budy z wielkim wejściem i myśl, że psiaki bardzo marzną będzie mnie prześladował :(  A tak niewiele trzeba żeby to zmienić :(

Tam się nie pomoże psiakom w inny sposób jak zabieranie ich stamtąd.To jedyne jest to co można zrobić aby im ulżyć w ich niedoli.Dobrze,że Tola i Alaskan tam jeżdżą i pokazują psiaki,tym sposobem chociaż jednostkom udaje się pomóc.

• Upvote 1
Posted
O 4.12.2016 o 21:54, Poker napisał:

Witaj Tolu, dobrze ,że jesteś dla wszystkich i dla psów i dla ludziów.

O 5.12.2016 o 08:54, agusiazet napisał:

Martusiu, dobrze, że jesteś:):):)

O 4.12.2016 o 18:08, Onaa napisał:

Tolu, dużo sił , zdrowia i dobrych myśli :).

Dziękuję bardzo, po raz kolejny wzruszyłam się, ale to bardzo dobrze mi służy ;)

Posted

Najlepsza wiadomość dzisiejszego dnia to ta o wyjezdzie ze schronu małej czarnej suni.

Malutka już na pewno w ciepełku.

Własny dom w Lublinie ma Bączek - dziękuję Havanka za szczęśliwe ogłoszenie :)

P1230908.JPG

P1230884.JPG

Z domciu w Warszawie pozdrawia Melon :)

V__2253.jpg

V__AF19.jpg

Posted
17 godzin temu, Anula napisał:

Tam się nie pomoże psiakom w inny sposób jak zabieranie ich stamtąd.To jedyne jest to co można zrobić aby im ulżyć w ich niedoli.Dobrze,że Tola i Alaskan tam jeżdżą i pokazują psiaki,tym sposobem chociaż jednostkom udaje się pomóc.

Anulko, tam  po tych zabranych na pewno niezbyt długo są wolne miejsca. Na ich miejsca przybywają kolejne i kolejne i... :(

Posted
7 godzin temu, elik napisał:

Anulko, tam  po tych zabranych na pewno niezbyt długo są wolne miejsca. Na ich miejsca przybywają kolejne i kolejne i... :(

Ta machina działa nie tylko w tym schronie ale we wszystkich.Nic na to nie poradzimy.

Posted

Jest projekt zmian w Ustawie o ochronie zwierząt.  Schroniska mają być prowadzone przez samorządy i organizacje prozwierzęce, wszystkie psy (bezdomne i właścicielskie)  zaczipowane i w zapisane w jednej bazie.  Losy każdego odłowionego bezdomniaka,  mają być dokumentowane i nadzorowane przez gminę z terenu której pochodzi.  Ma nie być schronisk prywatnych,  komercyjnych. 

Posted
3 godziny temu, Jo37 napisał:

Elik - to prawda . To Ściana Wschodnia no i idą Święta a ludzie robią porządki.

Tak i dlatego też, bardzo wskazane jest, na ile jest to możliwe, poprawienie warunków w schronisku, a zabezpieczenie bud przed mrozem to po prostu konieczność. W przeciwnym wypadku wiele psów tam przebywających po prostu zamarznie :(

6 minut temu, Anula napisał:

Ta machina działa nie tylko w tym schronie ale we wszystkich.Nic na to nie poradzimy.

Na machinę nie, ale na pewno trzeba starać się o stworzenie warunków nie zagrażających życiu tych nieszczęśników.

Posted
4 minuty temu, konfirm31 napisał:

Jest projekt zmian w Ustawie o ochronie zwierząt.  Schroniska mają być prowadzone przez samorządy i organizacje prozwierzęce, wszystkie psy (bezdomne i właścicielskie)  zaczipowane i w zapisane w jednej bazie.  Losy każdego odłowionego bezdomniaka,  mają być dokumentowane i nadzorowane przez gminę z terenu której pochodzi.  Ma nie być schronisk prywatnych,  komercyjnych. 

Kochana konfirm31, jeśliby te przepisy zostały wprowadzone w życie, a nie były  tylko martwym, przepisem, jakich wiele w naszym kraju, to dla ogromnej ilości zwierząt byłoby zbawienne dla ich życia.

Obawiam się jednak, że realizacja takiej ustawy napotka na olbrzymie trudności. Bo z czego będą żyli dotychczasowi potentaci schronowi jak np właściciela Radys, Chrcynnego, czy innych obozów ?