Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
4 godziny temu, Jo37 napisał:

Zaglądają ale w przelocie. Bardzo dużo się dzieje wokół zamojskich piaków.

4 godziny temu, Alaskan malamutte napisał:

Zdjęcie cudo!!  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,23_bc_orig.Pierwsze miejsce w konkursie gwarantowane!! A cioteczki zaglądają, tylko nie zawsze piszą.... k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,004_QH_orig

Pewnie, ze zaglądają, chociaż czasami nie piszą, zaraz robię rundkę po wszystkich wątkach.

Dzisiaj owczarek z zamojskiego schronu rozpoczął nowe życie - ok. 16.00 opuścił schroniskowy boks i pojechał do Lublina, gdzie  czekała na niego patiC i dalej już do Warszawy.

Ogromnie dziękuję wszystkim, którzy przyczynili się do odmiany jego losu.

Psiak cudowny, ma ok. 3,5 roku.

Pierwsze chwile poza boksem - wypis ze schronu

Czy zabierasz mnie stąd?

P1260029.jpg

P1260030.JPG

P1260031.JPG

P1260033.JPG

P1260034.JPG

Posted

Jutro do swojego nowego domu w Tomaszowie Lub. jedzie mała  Arielka z niedowładem

DSCN4166.JPG

Po 15.00 przyjeżdża tez rodzina z Warszawy po naszego Diora vel Melona, który przebywa w DT w Zamościu.

Melon zamieszka w Warszawie w bloku; rodzina bez dzieci, w domu 2 kanarki - mam nadzieję, ze nie będzie problemu.

Havanka - bardzo dziękuję za pomoc w ogłoszeniach, a Jo37 za dzisiejsza wizytę u rodziny,  nie było łatwo przy dzisiejszych manifestacjach!

1.jpg

4.jpg

19.jpg

7.jpg

• Upvote 1
Posted
7 minut temu, Tola napisał:

Dzisiaj owczarek z zamojskiego schronu rozpoczął nowe życie - ok. 16.00 opuścił schroniskowy boks i pojechał do Lublina, gdzie  czekała na niego patiC i dalej już do Warszawy.

Jak ja się cieszę, że zrobiłam mu wtedy zdjęcie, że wkleiłam na forum i że dostrzegły go osoby o wielkim serduchu!! Znalezione obrazy dla zapytania gify emotikony serce  

• Upvote 3
Posted
3 minuty temu, Alaskan malamutte napisał:

Jak ja się cieszę, że zrobiłam mu wtedy zdjęcie, że wkleiłam na forum i że dostrzegły go osoby o wielkim serduchu!! Znalezione obrazy dla zapytania gify emotikony serce  

Owczarek cudny :). Jedne z najpiękniejszych chwil jak psiak opuszcza schron. To co najgorsze już za nim a przed nim otwiera się ten lepszy etap w życiu.

• Upvote 2
Posted
2 minuty temu, Sara2011 napisał:

Urocze i rozczulające :)

Tak - psiak ponad pół roku błakał sie na peryferiach Zamościa, żywił się wyrzucanymi resztkami - wreszcie ktoś zadzwonił...

Był chory, miał problemy z prostatą, zapalenie pęcherza, trzeba było czekać z kastracją.

A teraz będzie warszawiakiem.

Posted
3 minuty temu, Sara2011 napisał:

Owczarek cudny :). Jedne z najpiękniejszych chwil jak psiak opuszcza schron. To co najgorsze już za nim a przed nim otwiera się ten lepszy etap w życiu.

Dzisiaj mogłam być świadkiem tej chwili, bo nie pracowałam, zazwyczaj to TZ tam jest...

2 minuty temu, Alaskan malamutte napisał:

Tolu, jak dobrze że jesteś!!! Tyle dobrego robisz dla tych biednych, skrzywdzonych, chorych  i opuszczonych zwierząt!!   Znalezione obrazy dla zapytania gify emotikony serce

Alaskan - dzięki za ciepłe słowa, ale co ja bym zrobiła bez Waszej pomocy - tyle tu wspaniałych  Cioteczek, samemu niewiele można zrobić.

Jestem bardzo szczęśliwa, ze zamojskie psy mają takie wsparcie i taka pomoc.

Posted

Dostałam na maila

Zaginęła suczka " Roki". Od domu oddaliła się 1 listopada w miejscowości Łapiguz, była widziana w Zamościu ( w różnych miejscach) na osiedlu Orzeszkowej, w okolicy Gimnazjum nr 6, w okolicy cmentarza na Peowiaków oraz na ulicy  Kilińskiego. Miała obroże różowo - fioletową . Tel: 693 869 389

unnamed.jpg

2.jpg

Posted
13 godzin temu, Tola napisał:

Dostałam na maila

Zaginęła suczka " Roki". Od domu oddaliła się  . . .

Daj znać Tolu,gdybyś się dowiedziała, że sunia się odnalazła. Biedactwo :(

Posted

Ja też zaglądam. Ludzie są jednak beznadziejni.

Zamiast złapać i szukać pomocy to najlepiej zadzwonić i zostawić psa na mrozie.

Posted

N

7 minut temu, Jo37 napisał:

Ja też zaglądam. Ludzie są jednak beznadziejni.

Zamiast złapać i szukać pomocy to najlepiej zadzwonić i zostawić psa na mrozie.

Mam info od Toli. Piesek malutki, zziębnięty i ma szmery w oskrzelach. Ktoś go zostawił w rowie, w lesie.. b671bd1000b9_sM_orig.gif  

Posted
34 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

N

Mam info od Toli. Piesek malutki, zziębnięty i ma szmery w oskrzelach. Ktoś go zostawił w rowie, w lesie.. b671bd1000b9_sM_orig.gif  

To chyba Tola zostawiła go w Lecznicy?