Anecik Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 1 minutę temu, elik napisał: Udostępnij, to wydarzenie pojawi się na Twojej osi czasu i zaproś znajomych, to na wydarzeniu będzie więcej osób :) No to udostępniłam :) Quote
elik Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 3 minuty temu, anecik napisał: No to udostępniłam :) I zaproś znajomych :) Quote
Anecik Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 9 minut temu, elik napisał: I zaproś znajomych :) I zaprosiłam. Nawet nie wiedziałam że jest taka funkcja :D Śmiechu warte ale ze mnie komputerowiec :) Quote
Anecik Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 TOLU. Jakby maluchom się udało to dopytaj o tą malutką czarną z białym krawacikiem . Quote
konfirm31 Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Dzwoniłam dzisiaj rano o 7 do Toli. Powiedziałam w skrócie, co i jak i przekazałam telefon kontaktowy. Teraz najważniejsze, to zorganizować błyskawiczny transport, bo wolne miejsca, nie będą czekać (może Pati -c?). Jak maluszki znajdą się u Pani Małgosi, trzeba będzie wyegzekwować od gminy kasę za transport, odrobaczanie i szczepienia. No i wspierać szczeniorki karmą, podkładami i ew usługami leczniczymi (tfu, tfu).Wydarzenie na fb, można będzie prowadzić wspólnie z Panią Małgosią - będzie bardziej skuteczne Quote
elik Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 50 minut temu, konfirm31 napisał: Dzwoniłam dzisiaj rano o 7 do Toli. Powiedziałam w skrócie, co i jak i przekazałam telefon kontaktowy. Teraz najważniejsze, to zorganizować błyskawiczny transport, bo wolne miejsca, nie będą czekać (może Pati -c?). Jak maluszki znajdą się u Pani Małgosi, trzeba będzie wyegzekwować od gminy kasę za transport, odrobaczanie i szczepienia. No i wspierać szczeniorki karmą, podkładami i ew usługami leczniczymi (tfu, tfu).Wydarzenie na fb, można będzie prowadzić wspólnie z Panią Małgosią - będzie bardziej skuteczne Jeśli dobrze zrozumiałam Tolę, to transport i szczepienia maluszkom opłaci gmina. Bardzo dobrze byłoby, gdyby p. Małgosia włączyła się do wydarzenia na fb. Byłyby aktualne zdjęcia szczeniaków, co jest konieczne, aby były wpłaty. Quote
elik Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Na fb jest osoba, która wyraziła chęć przyjęcia na DT 2 malców. Może warto wziąć pod uwagę dla 3 maluszków z budy, jeśli jeden z nich nie znajdzie DS do czasu rozłąki z mamcią - ja mogę przygarnąć na DT tylko 2 maluszki. Karolina Ziaja Jeśli byłaby możliwość transportu do Opola to mogę dwa maluszki wziąć na DT w razie czego Napisałam, że skontaktuje się dzisiaj. Czekam na decyzję Toli w tej sprawie. Quote
konfirm31 Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 I ja też czekam. Pani Małgosia - również. Woli zabrać 4 szczeniaki, niż 8, szczególnie, że jakieś dwa maluchy spod Opola, maja do Niej przyjechać i nie wie jak zorganizować dla nich transport. A dwa z naszych, to chyba pod Opole mają pojechać? Jak zgrać to wszystko? Tolu, wiem, że już rozmawiałaś z Panią Małgosią - jakie decyzje? Quote
Anecik Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Godzinę temu, konfirm31 napisał: I ja też czekam. Pani Małgosia - również. Woli zabrać 4 szczeniaki, niż 8, szczególnie, że jakieś dwa maluchy spod Opola, maja do Niej przyjechać i nie wie jak zorganizować dla nich transport. A dwa z naszych, to chyba pod Opole mają pojechać? Jak zgrać to wszystko? Tolu, wiem, że już rozmawiałaś z Panią Małgosią - jakie decyzje? A nie można tych spod Opola dać do Opola? Takie luźne rozmyślania :D Quote
Tyśka) Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Karolina Ziaja to dawna dogomaniaczka, zaufana osoba jakby co ;) Mogę za nią zagwanrantować. Quote
elik Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 2 godziny temu, anecik napisał: A nie można tych spod Opola dać do Opola? Takie luźne rozmyślania :D Czy myślisz o sobie ? Przyjęłabyś te szczeniaczki z Opola ? Wtedy wszystkie 8 mogłoby jechać do P. Małgosi. Pozostaje jeszcze otwarta sporawa suni :( Co z biedaczką ? Co będzie biedna przeżywać jak nagle zostanie sama w dodatku z mlecznymi cycusiami :( Quote
Anecik Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 1 minutę temu, elik napisał: Czy myślisz o sobie ? Przyjęłabyś te szczeniaczki z Opola ? Wtedy wszystkie 8 mogłoby jechać do P. Małgosi. Pozostaje jeszcze otwarta sporawa suni :( Co z biedaczką ? Co będzie biedna przeżywać jak nagle zostanie sama w dodatku z mlecznymi cycusiami :( Elik ja mieszkam koło Katowic, ale ktoś pisał na fb spod Opola że może wziąć 2 maluchy na DT. I również czytałam że pani Małgosia (ta która miałaby wziąć "nasze" maluchy ) czeka na 2 szczeniaczki również z Opola. Rozmawiałam z Tolą. Niestety nie ma co zrobić z mamusią. Być może 2 szczeniory zostałyby z nią na jakiś czas a potem do mnie (1 do hoteliku) ale znowu problem z transportem. Sympatyczny Pan z Zabrza mógłby jechać ewentualnie dopiero w połowie maja. Już sama nie wiem :( jak to zorganizować. Daleko ten Zamość że hej. Quote
elik Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 1 godzinę temu, anecik napisał: Elik ja mieszkam koło Katowic, ale ktoś pisał na fb spod Opola że może wziąć 2 maluchy na DT. I również czytałam że pani Małgosia (ta która miałaby wziąć "nasze" maluchy ) czeka na 2 szczeniaczki również z Opola. ... Małe zainteresowanie jest na fb tym wątkiem :( Ja nie umiem odpowiednio napisać. Przydałby się tekst bardziej dramatyczny.Nie umiem tak :( Karolina Ziaja z Opola wyraziła chęć przyjęcia 2 szczeniaczków. Faktycznie mogłyby do niej przyjechać te z Opola, co mają jechać do p. Małgosi, tylko czy ta osoba, od której maja jechać maluszki do p.Małgosi, przyjmie propozycje takiej zamiany ? Nie wiem od kogo mają jechać te maluszki i nie wiem kogo zapytać o mozliwość zamiany. Quote
konfirm31 Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Rozumiem, że teraz szukamy miejscówki na dwa tygodnie dla całej dziewiątki? No bo jak szczeniaki zbyt małe, to ani razem, ani osobno, nie mogą nigdzie pojechać - tylko cała 8 razem z mama - tak zrozumiałam. A czy w gminie, w której są, nikt ich odpłatnie nie przygarnie w jakimś bezpiecznym miejscu, na te dwa tygodnie? Quote
Tola Posted April 4, 2016 Author Posted April 4, 2016 Kochane - przede wszystkim dziękuję za pomoc, bo bez Was nic tutaj by się nie zadziało! Ja nie jestem na FB, więc tylko trzymam kciuki, jestem z Wami myślami i zapraszam wszystkich do pomocy. Od rana trwała gorąca linia z elik, anecik, konfirm31, Małgosią od szczeniaków i Murką - ok 14 wszystko właściwie było już ustalone - PatiC przyjeżdża jutro i zabiera maluchy do Malgosi (6 abo 8 - trwały rozmowy). No a ok. 17 zadzwonił wet z miejscowości, w której są maluchy (TZ prosił go rano o zbadanie szczeniaków) z informacją, ze maluszki maja co najwyżej 4 tyg. i zabranie ich od matki w takiej sytuacji jest niemożliwe. Znowu zaczęło się wszystko od początku, ale napiszę tylko o końcowych ustaleniach - sunię i maluchy na okres ok. 2 tyg. zgodziła się przyjąć Murka (tylko pod warunkiem, ze zaraz po tym czasie szczeniaki wyjadą do DT? DS?). Rodzinka może przyjechać najwcześniej w sobotę, ale sunie trzeba będzie wyłapać :( Rozmawiałam z Małgosią od szczeniaków - przyjmie 6 naszych maleństw ok. 16, 17 kwietnia, 2 z nich być może pojadą do anecik; być może wcześniej znajdzie się DS - będą zdjęcia, będzie można ogłaszać ślicznoty. Bardzo proszę o pomoc finansową, bo jak na razie rodzinka nie ma nic. Elik - może dasz się namówić i zalożysz kolejny wątek dla kolejnej rodzinki - idzie Ci to świetnie no i będzie łatwiej pisać tutaj i na FB... 1 Quote
konfirm31 Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Uff, uff. Światełko w tunelu. Może niech Elik to wklei na fb? - i koniecznie niech prowadzi dalej to wydarzenie :). Co do pomocy finansowej - oczywiście, że tak. Co z kontem? tu i na fb? Quote
Tola Posted April 4, 2016 Author Posted April 4, 2016 21 minut temu, konfirm31 napisał: Uff, uff. Światełko w tunelu. Może niech Elik to wklei na fb? - i koniecznie niech prowadzi dalej to wydarzenie :). Co do pomocy finansowej - oczywiście, że tak. Co z kontem? tu i na fb? Byłoby najlepiej... Tutaj może na konto elik... Quote
Tola Posted April 4, 2016 Author Posted April 4, 2016 Chcę jeszcze dodać, ze jesli rodzinka pojedzie do Murki, to najpierw od razu do weta, gdzie zostanie odrobaczona Quote
elik Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 28 minut temu, Tola napisał: Kochane - przede wszystkim dziękuję za pomoc, bo bez Was nic tutaj by się nie zadziało! Ja nie jestem na FB, więc tylko trzymam kciuki, jestem z Wami myślami i zapraszam wszystkich do pomocy. Od rana trwała gorąca linia z elik, anecik, konfirm31, Małgosią od szczeniaków i Murką - ok 14 wszystko właściwie było już ustalone - PatiC przyjeżdża jutro i zabiera maluchy do Malgosi (6 abo 8 - trwały rozmowy). No a ok. 17 zadzwonił wet z miejscowości, w której są maluchy (TZ prosił go rano o zbadanie szczeniaków) z informacją, ze maluszki maja co najwyżej 4 tyg. i zabranie ich od matki w takiej sytuacji jest niemożliwe. Znowu zaczęło się wszystko od początku, ale napiszę tylko o końcowych ustaleniach - sunię i maluchy na okres ok. 2 tyg. zgodziła się przyjąć Murka (tylko pod warunkiem, ze zaraz po tym czasie szczeniaki wyjadą do DT? DS?). Rodzinka może przyjechać najwcześniej w sobotę, ale sunie trzeba będzie wyłapać :( Rozmawiałam z Małgosią od szczeniaków - przyjmie 6 naszych maleństw ok. 16, 17 kwietnia, 2 z nich być może pojadą do anecik; być może wcześniej znajdzie się DS - będą zdjęcia, będzie można ogłaszać ślicznoty. Bardzo proszę o pomoc finansową, bo jak na razie rodzinka nie ma nic. Elik - może dasz się namówić i zalożysz kolejny wątek dla kolejnej rodzinki - idzie Ci to świetnie no i będzie łatwiej pisać tutaj i na FB... Jeśli nikt inny nie ma na to ochoty, to nie chcem,ale muszem :) 1 Quote
elik Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Tolu, a co z kontem Twojej organizacji. Miałam podać na fb, ale nadal nie ma namiarów. Quote
agat21 Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 5 minut temu, elik napisał: Jeśli nikt inny nie ma na to ochoty, to nie chcem,ale muszem :) Nieoceniona :) <3 Quote
Alaskan malamutte Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 To ja na początek moją deklarację z Arielki, która ma swój cudowny domek przekazuje na maluszki. Elu, ode mnie od IV 20 zł Quote
elik Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 2 minuty temu, agat21 napisał: Nieoceniona :) <3 Ja jestem tylko koordynatorem, to osoby jak Tola, Ty, Alaskan malamutte, czy wiele, wiele innych zasługuje na to miano :) 2 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: To ja na początek moją deklarację z Arielki, która ma swój cudowny domek przekazuje na maluszki. Elu, ode mnie od IV 20 zł Dzięki Joasiu Quote
konfirm31 Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Kocham tych, którzy nie chcą, ale muszą :). Też deklaruję 20 zł stałej od tego miesiąca i poproszę o nr konta elik, bo utraciłam ;) Quote
Recommended Posts