Havanka Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 Mam nadzieję, ze pani Dodo zajmie się nim i jego życie się poprawi. Funiu, jest szansa na lepsze zdjęcia? W jakim są wieku i ile jest suczek? Bez ogłoszeń trudno będzie o domy dla nich. Zrobiłabym trochę. Quote
funia Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 Mam nadzieję, ze pani Dodo zajmie się nim i jego życie się poprawi. Funiu, jest szansa na lepsze zdjęcia? W jakim są wieku i ile jest suczek? Bez ogłoszeń trudno będzie o domy dla nich. Zrobiłabym trochę. Havanko te zdjęcia ,które mamy to wywalczone dzieki Panu policjantowi ...dwie godziny szarpałysmy się aby cokolwiek zobaczyć .Niestety ..nie wiem jak w takich okolicznościach zrobić ogłoszenia .,,nie mam pojecia . Quote
Tola Posted October 28, 2014 Author Posted October 28, 2014 Zapraszam do Nuteczki - miniaturowej suni z łańcucha http://www.dogomania.com/forum/topic/143688-4-kg-na-%C5%82a%C5%84cuchu-pom%C3%B3%C5%BC-nutce/ Quote
Tola Posted October 28, 2014 Author Posted October 28, 2014 Mamy tez kolejnego kociaka pod opieką (to już 4)- ma 4 miesiące i został znaleziony w tragicznym stanie w rowie na trasie Szczebrzeszyn - Zamość. Był zmarznięty, zagłodzony i gdyby nie szybka pomoc - nie przeżyłby kolejnej nocy w rowie. Na zdjęciach - po tyg. leczenia Quote
Havanka Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Ktoś zapewne pozbył sie kłopotu i wyrzucił maluszka do rowu. Dobrze, że już jest bezpieczny. Quote
Guest TyŚka Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Kochani, moi znajomi szukają dla siebie szczeniaka. Koniecznie małego, takiego max do 40cm w kłębie. Pojętny, spokojny (oczywiście na miarę szczeniaka) i przyjacielski, krótkowłosy. Może znacie takiego w potrzebie? Quote
funia Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Kochani, moi znajomi szukają dla siebie szczeniaka. Koniecznie małego, takiego max do 40cm w kłębie. Pojętny, spokojny (oczywiście na miarę szczeniaka) i przyjacielski, krótkowłosy. Może znacie takiego w potrzebie? A TE co pokazałam ?? bezdomne ?zobacz Tyśko wyzej ... Quote
funia Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 TZn.strona wcześniej .jest sunia z 8 małymi . Quote
Tola Posted November 1, 2014 Author Posted November 1, 2014 Pożyczę Ci Psa na chwilę, Bóg powiedział... Dla Ciebie - żebyś Go kochał, kiedy On żyje i żebyś płakał, kiedy odejdzie. Może na dwanaście, albo czternaście lat, a może na dwa lub trzy... Ale zajmiesz się Nim, dopóki Go do siebie z powrotem nie zawołam … Dla wszystkich naszych Zwierzaków, które odeszły 1 Quote
Guest TyŚka Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 A TE co pokazałam ?? bezdomne ?zobacz Tyśko wyzej ... Mamusia jest za duża. Quote
funia Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Pożyczę Ci Psa na chwilę, Bóg powiedział... Dla Ciebie - żebyś Go kochał, kiedy On żyje i żebyś płakał, kiedy odejdzie. Może na dwanaście, albo czternaście lat, a może na dwa lub trzy... Ale zajmiesz się Nim, dopóki Go do siebie z powrotem nie zawołam … Dla wszystkich naszych Zwierzaków, które odeszły Ale ładnie napisane ...oj sobie pochlipałam .. Quote
Tola Posted November 11, 2014 Author Posted November 11, 2014 Jakby ktoś potrzebował kocurka, to pamiętajcie o Florianie (6 miesięcy) i Goździku (4 miesiące - ten znaleziony w rowie, jeszcze w trakcie leczenia) - oba kocurki w cudownym DT o naszej p. Oli Florian Goźdźik Quote
funia Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Koty będe pokazywac kazdemu kto się u mnie pokaze lub zadzwoni Ps .WIelka prośba !!!! Dzisiaj przywiozłysmy roczną mamusię sunie z 4 szczeniakami ..Sunia bardzo chora .Szukamy domu na cito dla szczeniąt . Biedulka wykramiła 8 szczeniat i teraz sama jest chora ...Po prostu dramat !.Kudlata ma zdjęcia moze komus jutro podeślemy by wstawić . Quote
handzia Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Można do mnie [email protected] Roześlę też po fb Ps. znalazłam na fb zdjęcia. Już wstawiam. Quote
Tola Posted November 14, 2014 Author Posted November 14, 2014 Widzę, ze nikt już nie zagląda na wątek Fokusika, zapomniały Cioteczki :-( Ale Fokusik nie zapomniał i przesyła pozdrowienia z Warszawy i aktualne fotki! Quote
Guest TyŚka Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 Te szczeniaki ciągle są w lecznicy? Kurczaki, wzięłabym jednego na DT, ale dopiero jak wyadoptuję 3msc kociczkę: Na razie dzwonią sami debile w jej sprawie :( Quote
handzia Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 Pani Krystyna z Zawady przygarnęła kolejną kocią biedę. Kotka błąkała się tydzień i nikt się nią nie zainteresował, zanim Krystyna udzieliła jej pomocy. Kicia dostała zastrzyki przeciwbólowe i antybiotyki w zastrzykach, co dwa dni. Niestety koteczka ma poturbowaną łapkę, jutro zadzwonię do wetki, zapytam co z nią. Kotka jest młoda, ma kilka miesięcy. Najlepiej by było gdyby znalazł się dt dla niego, ponieważ pani Krystyna ma u siebie już za dużo zwierząt:( Gdyby ktoś zechciał pomóc. Quote
malagos Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 Łał, ale dziura w tej łapince, aż serce boli... Quote
ratifunkel Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 ....w dniu dzisiejszym trafila do nas mloda sunia znaleziona w Zamosciu na ulicy Wojska Polskiego. Na szyi ma czarna obrozke. Psinka jest czysta, bardzo mila dlaludzi I dla kotow. Moze ktos z Was rozpoznaje zgube? Pomozcie znalezc jej dobry dom!!!! Udostepniajcie!!!!!!! Prosze!!!!!! (wpakowala sie wlasnie do mnie na kanape, jest naprawde mila ). Quote
ratifunkel Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 Psinka bardzo polubiła towarzystwo naszego 3,5 letniego synka - cały wieczór nie odstępowała od niego na krok. Quote
Havanka Posted November 18, 2014 Posted November 18, 2014 Ratifunkel, podaj trochę info o tej suni i jeśli masz jeszcze jakieś jej zdjęcia, to też. Zrobię trochę ogłoszeń. Może się komuś zgubiła? Quote
ratifunkel Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 Dzisiaj mam czas, aby napisać kilka zdań o suni. Suri- tak ją nazwaliśmy wzrostem przypomina pinczera średniego. Myślę, że ktoś miał w zamiarze zrobić z niej pinczera albo ratlerka, bo sunia w ogóle nie ma ogona (nawet nie ma czym pomerdać, kręci z radości całą pupą)- chyba, że się bez niego urodziła. Wygląda na psa młodego, który nie skończył roku. Od pierwszej chwili dogadała się z naszymi psami i kotami i z czystym sumieniem można stwierdzić, że nie jest to pies konfliktowy. Biorąc ją na tymczas, miała mieszkać w kojcu, tak jak większość psów, które u siebie przechowujemy, jednak jej przylepkowaty i milusiński charakterek na to nam nie pozwolił. Gdy odbieraliśmy ją od pani, która ją znalazła, Suri od razu wdrapała się mi na kolana i zaczęła lizać! Sunia jest nauczona czystości, załatwia swoje potrzeby na dworze. Na noc zamykamy ją w domu w osobnym pomieszczeniu i nie skomli, nie płacze, także dobrze znosi samotność. Przypuszczalnie nadawałaby się do rodziny, która wychodzi na dzień do pracy. Jednak jej największą zaletą jest wspaniały, delikatny stosunek do dzieci. Ale ma jedną wadę- jest łakociowym łakomczuchem. Dzisiaj ukradła ze stołu czekoladę i zjadła sama- z nikim się nie podzieliła :nono: :nono: :nono: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2: . Z góry dziękuję Havanko za ogłoszenia!!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts