Havanka Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Faktycznie - mogłam Ci wysłać nr 8 zdjęć, które wrzuciłam... Wysyłam link do ogloszenia na PV Internet strasznie wolno mi chodzi, ale i tak najpierw znalazłam Twoje ogłoszenie Tolu,żeby nie powielać tych samych zdjęć, no i udało się ! http://olx.pl/oferta/sniezynka-szuka-dobrego-opiekuna-CID103-ID95nnj.html?action=show&id=134268521&utm_source=serviceletterManageAd&utm_medium=email&utm_campaign=diplayLink#xtor=EREC-55-%5Bid1%5D-20150224-%5BdiplayLink%5D-300479@1-20150224202538 Zrobiłam też na Gumtree, AleGratka, lento. Jutro ciąg dalszy. Quote
Tola Posted February 25, 2015 Author Posted February 25, 2015 Internet strasznie wolno mi chodzi, ale i tak najpierw znalazłam Twoje ogłoszenie Tolu,żeby nie powielać tych samych zdjęć, no i udało się !http://olx.pl/oferta/sniezynka-szuka-dobrego-opiekuna-CID103-ID95nnj.html?action=show&id=134268521&utm_source=serviceletterManageAd&utm_medium=email&utm_campaign=diplayLink#xtor=EREC-55-%5Bid1%5D-20150224-%5BdiplayLink%5D-300479@1-20150224202538 Zrobiłam też na Gumtree, AleGratka, lento. Jutro ciąg dalszy. Bardzo dziękuję :) Dzisiaj dzwoniła pani z Kielc w sprawie Śnieżynki, ale chyba nic z tego nie będzie. Był tez tel z Lublina - beznadziejny. No i dzwonił b. zainteresowany dom z Lublina - pan wybiera się z żoną do Zamościa w dniu sterylki Loli, ale jak będzie - czas pokaże. Quote
Havanka Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Ja też dostałam zapytanie o warunki adopcji Śnieżynki, ale obawiam się, ze pani zrezygnowała z powodu wizyty p.a. Quote
handzia Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 No i bardzo dobrze, złe domy od razu same się eliminują i nie trzeba tracić czasu na wizyty... Quote
Tola Posted February 27, 2015 Author Posted February 27, 2015 Bardzo proszę o pomoc w szukaniu domów dla kotów - wczoraj TZ miał zgłoszenie o zaniedbanych zwierzakach na jednej z posesji. Na miejscu zastał 13 kotów - większość zapchlona, niedożywiona, mieszkają w piwnicy domu. Właściciel chce oddać je wszystkie, zgodził się współpracować i pokrywać cześć kosztów leczenia, sterylizacji i kastracji. Dzisiaj dostałam zdjęcia wszystkich zwierzaków i spróbujmy po kolei jakoś to ogarnąć, ale sama nie dam rady. Dzisiaj też zabraliśmy 2 kotki - młodsza jest w najgorszym stanie Na razie są w gabinecie i po wzmocnieniu pojada do fundacyjnego dt. U faceta zostało 6 kotek i 3 kocurki. Dzisiaj oddał już gdzieś kotkę i kocura. czarna kotka - jest niedożywiona, ma ok 1,5 roku i waży 1,90 kg!!! kotka 7 mies. - jest w najgorszym stanie Quote
funia Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Marta to wszaytkie zdjęcia ?Znajdziemy domy ! Quote
Tola Posted February 27, 2015 Author Posted February 27, 2015 Marta to wszaytkie zdjęcia ?Znajdziemy domy ! Wszystkie zdjęcia wysłałam Ci na pocztę - robił je syn faceta - przyjechał z Warszawy i to on zgłosił problem. Quote
Havanka Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Tolu, pomogę w ogłoszeniach. Możesz mi też przysłać kilka do ogłoszeń. Quote
Tola Posted February 27, 2015 Author Posted February 27, 2015 Tolu, pomogę w ogłoszeniach. Możesz mi też przysłać kilka do ogłoszeń. Wysłałam Ci też wszystkie koty - imion nie mają, syn faceta ponazywał je tak roboczo. Nie zdążyliśmy zabrać Rudej i Ogonka - facet gdzieś je wydał. Po rozmowie z wetką jest plan - najpierw zabieramy po kolei kotki, bo zaczną znowu rodzić:( Czarna kotka w ogromnym stresie,biegała po gabinecie, na razie musi dojść do siebie. Potem sterylka i jej pierwszej szukamy domu. Ale może znajdą się ludzie chętni pomoc i teraz zabrać jakiegoś kota... Quote
handzia Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Śliczne te koty :) Chcialam wrzucić je na fb ale nie umiem rozpakować tego co mi wysłałaś na skrzynkę... :( muszę czekać aż mi ktoś pomoże....przepraszam...wstawię co jest na razie Quote
terra Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 Prześliczne kociaki, Też pomogę w ogłoszeniach. Quote
Havanka Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 Wysłałam Ci też wszystkie koty - imion nie mają, syn faceta ponazywał je tak roboczo. Nie zdążyliśmy zabrać Rudej i Ogonka - facet gdzieś je wydał. Po rozmowie z wetką jest plan - najpierw zabieramy po kolei kotki, bo zaczną znowu rodzić:( Czarna kotka w ogromnym stresie,biegała po gabinecie, na razie musi dojść do siebie. Potem sterylka i jej pierwszej szukamy domu. Ale może znajdą się ludzie chętni pomoc i teraz zabrać jakiegoś kota... Tak, już mam. Widzę jednak, że niektóre z kotek są ewidentnie chore. Trzeba najpierw je leczyć i najlepiej wysterylizować. Dostałam już pierwszą odpowiedź w spr. adopcji. pani ma 2 koty i mieszka w domku. Przekierowałam do Ciebie Tolu. Quote
Tola Posted February 28, 2015 Author Posted February 28, 2015 Tak, już mam. Widzę jednak, że niektóre z kotek są ewidentnie chore. Trzeba najpierw je leczyć i najlepiej wysterylizować. Dostałam już pierwszą odpowiedź w spr. adopcji. pani ma 2 koty i mieszka w domku. Przekierowałam do Ciebie Tolu. Pani już dzwoniła, jest zdecydowana, będę z nią w kontakcie.; miałam tez 2 inne tel.(nie dałabym tam kota), wszystkie w sprawie kotki długowłosej, więc z adopcją nie będzie problemu. Na razie kotka musi dojść do siebie, potem sterylka i o domciu. Havanka, handzia, terra - dziękuję Wam za pomoc:) Może uda się pomóc wszystkim tym kotom:) Quote
Havanka Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 Zdjęcie wzięłam z wątku, bo innych nie miałam. Ale to fakt. Ta kotka jest śliczna i szybko znajdzie dom. Jest tam jeszcze inna, podobna, ale widać, ze jest chora, więc jeszcze poczekam z ogłoszeniami. A co ze Śnieżynką? Czy ktoś konkretny sie odezwał? Quote
Tola Posted February 28, 2015 Author Posted February 28, 2015 Jedyny konkretny tel. to był od tego pana z Lublina - ma przyjechać z żoną, jak mała będzie sterylizowana. Ale zcy do tego zcasu nie znajdzie sobie innego psa to nie wiem... Reszta tel - szkoda słów:( Quote
Tola Posted February 28, 2015 Author Posted February 28, 2015 Tych kotów już nie ma - wczoraj jak TZ pojechał to juz ich nie było - facet mówi, ze oddał je do teściowej Quote
malagos Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 Te długowłose to migusiem znajdą domek :) Ale moja Aga ma persiczkę i wiem, ile to pracy to czesanie i codzienna pielęgnacja... Quote
Tola Posted February 28, 2015 Author Posted February 28, 2015 Najnowsze informacje - długowłosa kotka ma już zaklepany dom w Lublinie - zamieszka w bloku z małżeństwem z 5 - letnim synem. Państwo mieli kota, mają doświadczenie. Nie będzie to jednak prędko - kotka musi przybyć na wadze - dopiero potem sterylka. Pani obiecała, że poczeka. Havanka - barzo dziękuję! Druga koteczka po podleczeniu pojedzie do dt; w poniedziałek zabieramy tez jeszcze jedną dziewczynkę od faceta do weta. Boję się,że facet odda gdzieś kolejnego kota długowłosego - dobrze byłoby, gdyby ktoś zgodził się go adoptować z gabinetu - wtedy zabralibyśmy go od razu na kastrację. Ale trzeba chyba zaznaczać w ogłoszeniach, ze to kot bardzo zaniedbany - może znajdzie się rodzina, która zechce mu pomóc. My do dt będziemy brać na razie same kotki, aby nie zdążyły się rozmnożyć. Kocurek Quote
Tola Posted February 28, 2015 Author Posted February 28, 2015 Pokażę tu jeszcze po jednym zdjęciu wszystkich kotów - może zrobić im jakieś wspólne ogłoszenie - nie wiem czy to dobry pomysł... Wszystkie koty mają od 7 mies, do 1,5 roku - imiona nadane wczoraj przez syna właściciela Mrok Pasek Kawa Quote
Tola Posted February 28, 2015 Author Posted February 28, 2015 Kropka Krówka Plama Szramka Siostra (nie wiem czyja) Quote
handzia Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 Zgłosiła się do mnie znajoma z fb, która chce przygarnąć kocurka. Tola, podam jej może Twój nr, żeby do Ciebie zadzwoniła. To sprawdzona osoba, kiedyś przygarnęła od nas psa z Fabryki Domów. Może tego długowłosego kocurka, żeby facet nie oddał byle komu? Jej nie zależy na urodzie, powiedziała, że chce adoptować najbiedniejszego kota. Quote
ratifunkel Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 Ratifunkel poprosiła mnie, żebym wstawiła zdjęcia Suri, suczki zgarniętej z ulicy. Zasiedziała się biedaczka u niej... Zasiedziała się, oj zasiedziała. Quote
Tola Posted March 1, 2015 Author Posted March 1, 2015 Zgłosiła się do mnie znajoma z fb, która chce przygarnąć kocurka. Tola, podam jej może Twój nr, żeby do Ciebie zadzwoniła. To sprawdzona osoba, kiedyś przygarnęła od nas psa z Fabryki Domów. Może tego długowłosego kocurka, żeby facet nie oddał byle komu? Jej nie zależy na urodzie, powiedziała, że chce adoptować najbiedniejszego kota. Dzięki handzia:) Pani dzwoniła, jest chętna zaadoptować rudego kocurka. Wysłałam też zdjęcia koteczek - może jedna pojedzie do matki tej pani. Quote
Recommended Posts