Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Faktycznie - mogłam Ci wysłać nr 8 zdjęć, które wrzuciłam...
Wysyłam link do ogloszenia na PV

Internet strasznie wolno mi chodzi, ale i tak najpierw znalazłam Twoje ogłoszenie Tolu,żeby nie powielać tych samych zdjęć, no i udało się !
http://olx.pl/oferta/sniezynka-szuka-dobrego-opiekuna-CID103-ID95nnj.html?action=show&id=134268521&utm_source=serviceletterManageAd&utm_medium=email&utm_campaign=diplayLink#xtor=EREC-55-%5Bid1%5D-20150224-%5BdiplayLink%5D-300479@1-20150224202538
Zrobiłam też na Gumtree, AleGratka, lento. Jutro ciąg dalszy.
Posted

Internet strasznie wolno mi chodzi, ale i tak najpierw znalazłam Twoje ogłoszenie Tolu,żeby nie powielać tych samych zdjęć, no i udało się !
http://olx.pl/oferta/sniezynka-szuka-dobrego-opiekuna-CID103-ID95nnj.html?action=show&id=134268521&utm_source=serviceletterManageAd&utm_medium=email&utm_campaign=diplayLink#xtor=EREC-55-%5Bid1%5D-20150224-%5BdiplayLink%5D-300479@1-20150224202538
Zrobiłam też na Gumtree, AleGratka, lento. Jutro ciąg dalszy.

Bardzo dziękuję :)

Dzisiaj dzwoniła pani z Kielc w sprawie Śnieżynki, ale chyba nic z tego nie będzie.

Był tez tel z Lublina -  beznadziejny.

No i dzwonił  b. zainteresowany dom z Lublina - pan wybiera się z żoną do Zamościa w dniu sterylki Loli, ale jak będzie - czas pokaże.

Posted

Bardzo proszę o pomoc w szukaniu domów dla kotów - wczoraj TZ  miał zgłoszenie o zaniedbanych zwierzakach na jednej z posesji.

Na miejscu zastał 13 kotów - większość zapchlona, niedożywiona, mieszkają w piwnicy domu.

Właściciel chce oddać je wszystkie, zgodził się współpracować i pokrywać cześć kosztów leczenia, sterylizacji i kastracji.

Dzisiaj dostałam zdjęcia wszystkich zwierzaków i spróbujmy po kolei jakoś to ogarnąć, ale sama nie dam rady.

Dzisiaj też zabraliśmy 2 kotki - młodsza jest w najgorszym stanie

Na razie są w gabinecie i po wzmocnieniu pojada do fundacyjnego dt.

U faceta zostało 6 kotek i 3 kocurki. Dzisiaj oddał już gdzieś kotkę i kocura.

czarna kotka - jest niedożywiona, ma ok 1,5 roku i waży 1,90 kg!!!

fec55bf60d162707med.jpg

5bd1b9a74f184baamed.jpg

kotka 7 mies. - jest w najgorszym stanie

854c70eea9635216med.jpg

9f4a27e471c49bfdmed.jpg

Posted

Marta to wszaytkie zdjęcia ?Znajdziemy domy !

Wszystkie zdjęcia wysłałam Ci na pocztę - robił je syn faceta - przyjechał z Warszawy i to on zgłosił problem.

Posted

Tolu, pomogę w ogłoszeniach. Możesz mi też przysłać kilka do ogłoszeń.

Wysłałam Ci też wszystkie koty - imion nie mają, syn faceta ponazywał je tak roboczo.

Nie zdążyliśmy zabrać Rudej i Ogonka - facet gdzieś je wydał.

Po  rozmowie z wetką jest plan - najpierw zabieramy po kolei kotki, bo zaczną znowu rodzić:(

Czarna kotka w ogromnym stresie,biegała po gabinecie,  na razie musi dojść do siebie.

Potem sterylka i jej pierwszej szukamy domu.

Ale może znajdą się ludzie chętni  pomoc i teraz zabrać jakiegoś kota...

Posted

Śliczne te koty :)

Chcialam wrzucić je na fb ale nie umiem rozpakować tego co mi wysłałaś na skrzynkę... :( muszę czekać aż mi ktoś pomoże....przepraszam...wstawię co jest na razie

Posted

Wysłałam Ci też wszystkie koty - imion nie mają, syn faceta ponazywał je tak roboczo.
Nie zdążyliśmy zabrać Rudej i Ogonka - facet gdzieś je wydał.
Po  rozmowie z wetką jest plan - najpierw zabieramy po kolei kotki, bo zaczną znowu rodzić:(
Czarna kotka w ogromnym stresie,biegała po gabinecie,  na razie musi dojść do siebie.
Potem sterylka i jej pierwszej szukamy domu.
 Ale może znajdą się ludzie chętni  pomoc i teraz zabrać jakiegoś kota...

Tak, już mam. Widzę jednak, że niektóre z kotek są ewidentnie chore. Trzeba najpierw je leczyć i najlepiej wysterylizować. Dostałam już pierwszą odpowiedź w spr. adopcji. pani ma 2 koty i mieszka w domku. Przekierowałam do Ciebie Tolu.
Posted

Tak, już mam. Widzę jednak, że niektóre z kotek są ewidentnie chore. Trzeba najpierw je leczyć i najlepiej wysterylizować. Dostałam już pierwszą odpowiedź w spr. adopcji. pani ma 2 koty i mieszka w domku. Przekierowałam do Ciebie Tolu.

Pani już dzwoniła, jest zdecydowana, będę z nią w kontakcie.; miałam tez 2 inne tel.(nie dałabym tam kota), wszystkie w sprawie kotki długowłosej, więc z adopcją nie będzie problemu.

Na razie kotka musi dojść do siebie, potem sterylka i o domciu.

Havanka, handzia, terra - dziękuję Wam za pomoc:)

Może uda się pomóc wszystkim tym kotom:)

Posted

Zdjęcie wzięłam z wątku, bo innych nie miałam. Ale to fakt. Ta kotka jest śliczna i szybko znajdzie dom. Jest tam jeszcze inna, podobna, ale widać, ze jest chora, więc jeszcze poczekam z ogłoszeniami.
A co ze Śnieżynką? Czy ktoś konkretny sie odezwał?

Posted

Jedyny konkretny tel. to był od tego pana z Lublina - ma przyjechać z żoną, jak mała będzie sterylizowana. Ale zcy do tego zcasu nie znajdzie sobie innego psa to nie wiem... Reszta tel  - szkoda słów:(

Posted

Najnowsze informacje - długowłosa kotka ma już zaklepany dom w Lublinie - zamieszka w bloku z małżeństwem z 5 - letnim synem.

Państwo mieli kota, mają doświadczenie.

Nie będzie to jednak prędko - kotka musi przybyć na wadze - dopiero potem sterylka.

Pani obiecała, że poczeka.

Havanka - barzo dziękuję!

Druga koteczka po podleczeniu pojedzie do dt; w poniedziałek zabieramy tez jeszcze jedną dziewczynkę od faceta do weta.

Boję się,że facet odda gdzieś kolejnego kota długowłosego - dobrze byłoby, gdyby ktoś zgodził się go adoptować  z gabinetu - wtedy zabralibyśmy go od razu na kastrację.

Ale trzeba chyba zaznaczać w ogłoszeniach, ze to kot bardzo zaniedbany - może znajdzie się rodzina, która zechce mu  pomóc.

My do dt będziemy brać na razie same kotki, aby nie zdążyły się rozmnożyć.

Kocurek

2dcfc7bd5bfc881amed.jpg

cf63ffa8de958798med.jpg

Posted

Pokażę tu jeszcze po jednym zdjęciu wszystkich kotów - może zrobić im jakieś wspólne ogłoszenie - nie wiem czy to dobry pomysł...

Wszystkie koty mają od 7 mies, do 1,5 roku - imiona nadane wczoraj przez syna właściciela

Mrok

8a960450e33dda30med.jpg

Pasek

2f8b70d33478cdd6med.jpg

Kawa

d607a56e20da158bmed.jpg

Posted

Zgłosiła się do mnie znajoma z fb, która chce przygarnąć kocurka. Tola, podam jej może Twój nr, żeby do Ciebie zadzwoniła. To sprawdzona osoba, kiedyś przygarnęła od nas psa z Fabryki Domów. Może tego długowłosego kocurka, żeby facet nie oddał byle komu?

Jej nie zależy na urodzie, powiedziała, że chce adoptować najbiedniejszego kota.

Posted

Zgłosiła się do mnie znajoma z fb, która chce przygarnąć kocurka. Tola, podam jej może Twój nr, żeby do Ciebie zadzwoniła. To sprawdzona osoba, kiedyś przygarnęła od nas psa z Fabryki Domów. Może tego długowłosego kocurka, żeby facet nie oddał byle komu?

Jej nie zależy na urodzie, powiedziała, że chce adoptować najbiedniejszego kota.

Dzięki handzia:)

Pani dzwoniła, jest chętna zaadoptować rudego kocurka. Wysłałam też zdjęcia koteczek - może jedna pojedzie do matki tej pani.