Tola Posted December 21, 2014 Author Posted December 21, 2014 Mamy nową podopieczną - sunia 3,5 miesięczna, wyrzucona do rowu. Mała dostała na imię Figa i jest w DT w Zamościu (ludzie sami zgłosili chęć bycia DT). Czekam na zdjęcia, bede prosiła o pomoc w zrobieniu ogłoszeń. Quote
terra Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 Czy ktoś może mi podpowiedzieć, do kogo się zwrócić o pomoc dla psa z tego wątku? To wieś Jamnica, gmina Grębów, woj. podkarpackie. Ok. 10 km od Stalowej Woli.http://www.dogomania.com/forum/topic/144675-sos-bez-budy-na-%C5%82a%C5%84cuchu-dom-rozebrany-pies-umiera-jamnica-podkarpackie/ Quote
Guest TyŚka Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 Jeszcze raz Wam dziękuję za przejęcie opiekę nad Figą :) W wolnym czasie postaram się ją poogłaszac. Quote
Tola Posted December 22, 2014 Author Posted December 22, 2014 Czy ktoś może mi podpowiedzieć, do kogo się zwrócić o pomoc dla psa z tego wątku? To wieś Jamnica, gmina Grębów, woj. podkarpackie. Ok. 10 km od Stalowej Woli.http://www.dogomania.com/forum/topic/144675-sos-bez-budy-na-%C5%82a%C5%84cuchu-dom-rozebrany-pies-umiera-jamnica-podkarpackie/ WYSŁAŁAM PV Quote
terra Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 WYSŁAŁAM PV Dziękuję, odebrałam. Quote
Tola Posted December 23, 2014 Author Posted December 23, 2014 Przekazałam na wątkach życzenia świąteczne od naszych byłych podopiecznych: Rajki i Fionki z Lublina http://www.dogomania.com/forum/topic/115183-ma%C5%82a-bia%C5%82a-sunia-chyba-ju%C5%BC-straci%C5%82a-nadziej%C4%99-razem-z-fion%C4%85-juz-w-cudownym-ds/ Fredzia + zdjęcia z Krakowa http://www.dogomania.com/forum/topic/118565-psiaki-z-podzamojskiej-wsi-nadal-potrzebuj%C4%85-naszej-pomocy-prosimy-o-og%C5%82oszenia/ Quote
mari23 Posted December 25, 2014 Posted December 25, 2014 Kochani !!!! Na te piękne święta i na wszystkie zwykłe dni, które po nich nadejdą życzę sercem całym: bezdomnym - domów, chorym - zdrowia, smutnym - pociechy i radości, zatroskanym - szczęśliwego rozwiązania problemów. Wszystkiego, co niesie dobro, pokój i radośc życzę Wam !!! 1 Quote
Tola Posted December 28, 2014 Author Posted December 28, 2014 Święta i już po świętach... Ale jeszcze przekazuję życzenia i pozdrowienia z domu Goździka, kocurka znalezionego w bardzo ciężkim stanie, którego zdjęcia pokazywałam jakiś czas temu - Goździk nigdy nie będzie w pełni zdrowy, ale ma świadomy, kochany domek . Goździk zaraz po znalezieniu Quote
Havanka Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 Goździk wygląda dziś ślicznie i jest prawdziwą ozdobą świątecznej choinki ! Najważniejsze, że ma już prawdziwy DOM ! Zdrówka maluszku ! Quote
Tola Posted December 31, 2014 Author Posted December 31, 2014 Dobrego Roku - dla nas i dla wszystkich zwierząt! 1 Quote
Tola Posted January 5, 2015 Author Posted January 5, 2015 Najnowsze zdjęcia Figi - maluka wciąż szuka domu. Figa ma 3,5 mies. i została wraz z siostrą porzucona tuz przed świętami Bożego Narodzenia. Obecnie przebywa w domu tymczasowym. Figa jest łagodną, przemiłą sunieczką, która uwielbia pieszczoty i zabawy. Potrafi chodzić na smyczy, umie zachować się w mieszkaniu i bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Istnieje możliwość pomocy w transporcie do nowego domu. Figa posiada aktualną książeczkę zdrowia. Będzie niewielką suczką. Quote
Tola Posted January 5, 2015 Author Posted January 5, 2015 I nasz nowy nabytek - Mika Mika ma ok. roku i jak dotąd nie miała łatwego życia. Jej "pani" wyjechała do Włoch i pozostawiła suczkę u alkoholiczki! Mika była pozostawiana sama na mrozie, przywiązywana do kaloryfera, głodowała. Obecnie przebywa w domu tymczasowym i czeka na swój nowy dom, który pokocha ją już na zawsze. Mika jest bardzo przyjacielska, spokojna, pragnie kontaktu z człowiekiem, domaga się zainteresowania, miłości. Potrafi zachować się w mieszkaniu – nie jest szczekliwa, grzecznie śpi w wyznaczonym miejscu, potrafi zachować czystość. Na spacerach ładnie chodzi na smyczy, bawi się z innymi psami. Suczka waży ok. 10 - 12 kg, ma aktualną książeczkę zdrowia, czeka na sterylizację (12.01.) Istnieje możliwość pomocy w transporcie do nowego domu. Quote
Tola Posted January 5, 2015 Author Posted January 5, 2015 Zrobiłam suniom OLX na Lublin i Warszawę, przydałyby się kolejne ogłoszenia, Havanka pomożesz? Może znajdzie się też dobra duszyczka i wykupi dziewczynom pakieciki? Quote
handzia Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Szukam dt dla dwóch 3-miesięcznych suczek i ich mamy, jakby się udało... Ogłoszenia szczeniaków dzisiaj już poszły, są śliczne to pewnie domy się znajdą, gorzej z sunią. Najpierw trzeba ją wysterylizować... Quote
handzia Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 Niestety z ogłoszeń na razie cisza, pewnie pora roku i mróz są tego powodem...ale ciągle mam nadzieję. Quote
Tola Posted January 16, 2015 Author Posted January 16, 2015 Dzisiaj maleńka Figa zamieszkała w bloku na jednym z zamojskich osiedli i na pewno będą ją spotykała na spacerkach Quote
handzia Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Super wieści :) Śliczna sunia, troszkę przypomina mi Cytrynki od pana "Ś" Moje maleńkie sunie też poszły, jedna dzięki biance0 :), która znalazła wspaniały domek u swoich znajomych :) Niestety niedługo będą następne trzy maleńkie sunie, na razie jeszcze za małe na ogłaszanie.... Quote
Havanka Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Bardzo się cieszę, ze maluszki już w swoich domach. Oby miały dobre życie ! Quote
Tola Posted January 17, 2015 Author Posted January 17, 2015 Ciesze się, ze udało się kolejnym maluchom rozpocząć nowe życie :) Ta nasza Figusia to ten szczeniak od TyŚki. Quote
Recommended Posts