Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam z P.Danutą F. pracowniekiem gminy odpowiedziałnym za bezdomne zwierzęta.Powiedziała,że przyjmuje zgłoszenie o psiaku pierwszy raz(nie wiem ile w tym prawdy).Mają podjąć interwencję jak naszybciej się da.Bedę oczywiście dowiadywała sie o los psa.Swoja drogą pewnie podjedziemy z Funią do Jarosławca.

Posted

Który to jest przejazd kolejowy?
Pracownicy schroniska byli tam dziś, ale tam jest 5 przejazdów kolejowych i nie znależli psiaka.Jutro rano wybierają się ponownie i dobrze by było , gdyby znali szczegóły.Tam gdzie pytali mieszkańcy nic nie wiedzieli na temat bezdomnego psiaka przy przejeżdzie.

Posted

Moze pojechali do samego Jaroslawca? Z tego co mi tlumaczono piesek jest przed Jaroslawcem. Dokladnie we wsi Reforma Jaroslawiec. Za Szopinkiem, a przed Jaroslawcem. Znajoma powiedziala ze trudno wytlumaczyc przez telefon :( Tory biegna nad takim jakby... rowem i tworza cos w rodzaju mostka, piesek siedzi w dziurze pod tym mostkiem.
Podobno w samej Reformie wiekszosc mieszkancow wie gdzie to jest. Nic wiecej nie wiem :(

Posted

[quote name='Alter Ego']Moze pojechali do samego Jaroslawca? Z tego co mi tlumaczono piesek jest przed Jaroslawcem. Dokladnie we wsi Reforma Jaroslawiec. Za Szopinkiem, a przed Jaroslawcem. Znajoma powiedziala ze trudno wytlumaczyc przez telefon :( Tory biegna nad takim jakby... rowem i tworza cos w rodzaju mostka, piesek siedzi w dziurze pod tym mostkiem.
Podobno w samej Reformie wiekszosc mieszkancow wie gdzie to jest. Nic wiecej nie wiem :([/QUOTE]
Przecież Jaroslawiec Reforma to nie Warszawa!!! Myslę,że można objechac całą okolicę i odszukać biedaka.

Posted

[quote name='Alter Ego']Moze pojechali do samego Jaroslawca? Z tego co mi tlumaczono piesek jest przed Jaroslawcem. Dokladnie we wsi Reforma Jaroslawiec. Za Szopinkiem, a przed Jaroslawcem. Znajoma powiedziala ze trudno wytlumaczyc przez telefon :( Tory biegna nad takim jakby... rowem i tworza cos w rodzaju mostka, piesek siedzi w dziurze pod tym mostkiem.
Podobno w samej Reformie wiekszosc mieszkancow wie gdzie to jest. Nic wiecej nie wiem :([/QUOTE]
Dzięki Twoim informacjom piesek został właśnie znaleziony. Osoba spoza dogo pojechała tam z kierownikiem schroniska i pies w tej chwili jest już w samochodzie. Przekazano mi ,że jest bardzo biedny...
Przekazuję też,że przez kilka dni ma pozostać w szpitaliku przy lecznicy.

Posted

[quote name='ala123']Dzięki Twoim informacjom piesek został właśnie znaleziony. Osoba spoza dogo pojechała tam z kierownikiem schroniska i pies w tej chwili jest już w samochodzie. Przekazano mi ,że jest bardzo biedny...
Przekazuję też,że przez kilka dni ma pozostać w szpitaliku przy lecznicy.[/QUOTE]

Och!Jak to dobrze,że zdążono mu pomóc.Wielkie podziękowania dla wszystkich,którzy włączyli się w akcję pomocy.

Posted

[quote name='Anula']Och!Jak to dobrze,że zdążono mu pomóc.Wielkie podziękowania dla wszystkich,którzy włączyli się w akcję pomocy.[/QUOTE]
Bardzo się cieszę,że psiak został odnaleziony.

Posted

[quote name='ala123']Dzięki Twoim informacjom piesek został właśnie znaleziony. Osoba spoza dogo pojechała tam z kierownikiem schroniska i pies w tej chwili jest już w samochodzie. Przekazano mi ,że jest bardzo biedny...
Przekazuję też,że przez kilka dni ma pozostać w szpitaliku przy lecznicy.[/QUOTE]
To wspaniale, że został znaleziony. Pewnie już niedługo by wytrzymał, skoro jest w złym stanie :-(. Wielkie dzięki osobom, które pojechały po niego :)
Jest może więcej informacji co mu dolega? :-(

Posted

[quote name='Anula']Och!Jak to dobrze,że zdążono mu pomóc.Wielkie podziękowania dla wszystkich,którzy włączyli się w akcję pomocy.
Rodzice Maciusia

czy teraz będzie ktoś kto porobi fotki i będzie mógł od czasu do czasu zdać sprawozdanie o losie śleputki??
[quote name='handzia']To wspaniale, że został znaleziony. Pewnie już niedługo by wytrzymał, skoro jest w złym stanie :-(. Wielkie dzięki osobom, które pojechały po niego :smile: Jest może więcej informacji co mu dolega?
:-(
z relacji osoby,która tam była wiem,że piesek wyszedł ze swojej kryjówki, jak tylko usłyszał ludzi,on czekał na tę pomoc :-(;nie było problemu ze złapaniem,tym bardziej, że na podstawie podanych przez Alter Ego informacji wiadomo było gdzie go szukać.
zdjęcia zostały zrobione,jak tylko je dostanę - wstawię na wątek
nie wiem co mu dolega,wiem,że został nawodniony,nakarmiony i umieszczony w szpitaliku

Posted

Również ogromnie się cieszę i dziękuje naszej niezrównanej działaczce Krystynie oraz asytentowi za udaną akcję .Pies bezpieczny a to najważniejsze .Moze wspólnymi siłami znajdziemy mu jakiś dobry dom.

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']Ala - dzięki za odp!! A ten szpitalik to w Zamościu? I czy ktoś tam będzie mógł podejść i spytać co z nim? I czy po pobycie w szpitaliku trafi do schronu?[/QUOTE]
szpitalik jest w Zamościu przy gabinecie dr. Kulika przy ZOO,podejść można i zadzwonić też,wszyscy w Zamościu wiedzą, gdzie to jest; a co po pobycie w szpitaliku ...:shake: ?

Posted

[quote name='ala123']szpitalik jest w Zamościu przy gabinecie dr. Kulika przy ZOO,podejść można i zadzwonić też,wszyscy w Zamościu wiedzą, gdzie to jest; a co po pobycie w szpitaliku ...:shake: ?[/QUOTE]
Rozmawiałam z wetem.Psiak jest znacznie niedożywiony.Nie widzi i prawie nie ma zębów.Na wołanie reaguje.Ma ok 12 lat.Przez najblizsze dni pozostanie w gabinecie przy zoo.

Posted

za niego nie będzie drogi hotelik. Czy są widoki na to, że w którymś z okolicznych hotelików się da go umieścić? Funiu, czy są u Ciebie szanse? Jeśli nie, to jest jeszcze w Chełmie hotelik, tam raczej są miejsca, bo jest nowy. Niestety, info stamtąd nie jest zbyt częste, bo nie jest to taki 100% dogomaniak, ale lepiej go tam niż w schronie.
Ile rudzielec zostanie w szpitaliku?