funia Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Apeluję o pomoc i pomysły .PIes jest z podzamojskiej wsi .Prosze moze ktoś coś wymyśli ..... http://www.dogomania.pl/threads/214165-Moja-Pani-wyjecha%C5%82a-do-Stan%C3%B3w-ja-zosta%C5%82em-na-%C5%82a%C5%84cuchu-......?p=17584509#post17584509 Quote
funia Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Zapraszam na wątek Szyszki ,suni z krotoszyńskiego schroniska , http://www.dogomania.pl/threads/214164-Szyszka-starsza-sunia-czy-odejdzie-zapomniana-w-krotoszy%C5%84skim-schronie?p=17584399#post17584399 Quote
beka Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Dziewczyny przy nastepnej wizycie w schronisku jeśli da radę prosze o zdjęcia tej onki.. Quote
zadra Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Cioteczki,to zdjecia kotów z podzamojskiej wsi.Koty rozmnożyły się na terenie pasieki.Pan codziennie jeżdzi z Zamościa i je dokarmia.Tylko jedna kotka w tej chwili nadaje się do sterylki.Potrzebne DS dla kociaków!!!!! Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
zadra Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Duże psy Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us SUCZKI Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
zadra Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
zadra Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Uploaded with ImageShack.us Duzy samiec -doberman Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 ależ tam jest rotacja - ciągle nowe psy... Quote
Tola Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Wczoraj odbyła się sterylka jednej suk z tego zaniedbanego gospodarstwa, o którym pisałam wielokrotnie( dzieki pomocy mshume zabralismy ro temu Tymka i Sisi). Facet ma jeszcze 7 psów, w tym maleńkiego szczeniaka. A tego tego biało czarnego szczeniaka juz trzyma na łancuchu:-( Sunia będzie 10 dni pod opieką, potem musi wrócic do faceta:-( Nie mamy miejsca, gdzie mozna ja umiescic i szukac domu :-( Jutro wstawię zdjęcie suni. Quote
Tola Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Rodzice Maciusia :) napisał(a):ależ tam jest rotacja - ciągle nowe psy... To jeszcze te zdjęcia z poprzedniej wizyty... Moze wkrótce kolejne... Przeraza mnie los bezdomnych kociąt wciąz mamy nowe zgłoszenia:( Quote
zadra Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Tola napisał(a):Wczoraj odbyła się sterylka jednej suk z tego zaniedbanego gospodarstwa, o którym pisałam wielokrotnie( dzieki pomocy mshume zabralismy ro temu Tymka i Sisi). Facet ma jeszcze 7 psów, w tym maleńkiego szczeniaka. A tego tego biało czarnego szczeniaka juz trzyma na łancuchu:-( Sunia będzie 10 dni pod opieką, potem musi wrócic do faceta:-( Nie mamy miejsca, gdzie mozna ja umiescic i szukac domu :-( Jutro wstawię zdjęcie suni. U faceta jest jeszcze jedan suka.Niestety sterylka odpada.Jest duża i lękliwa.Z opisu wynika ,że troche agresywana.W tej sytuacji ustaliliśmy z wetem,że dostanie zastrzyk antykoncepcyjny.Dzsiaj z TZ Toli jedziemy go zaaplikować. Quote
handzia Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Czytam to co piszecie, żal serce ściska, tyle tej biedy psiej i kociej (i nie tylko) po wsiach :-( Straszne to jest, czy to się kiedyś zmieni, czy Ci ludzie zmądrzeją choć trochę?...:shake: Quote
zadra Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Byliśmy z zatrzykiem u faceta.Psy jadły karmę i chleb jak zwariowane.Jeszcze czegoś takiego nie widziałm.Postanowielismy szukać darczyńców.Potrzebny suchy chleb oraz resztki mięsa,odpadów wędliniarskich.Może uda sie zdobyć makaron i kaszę.Bedziemy raz w tygodniu wozić jedzenie fsacetowi.Wydaje się,że jak będzie jedzenie to psy nakarmi.Przy takiej "diecie" jak teraz nie przezyją zimy!!! Quote
handzia Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 zadra napisał(a):Byliśmy z zatrzykiem u faceta.Psy jadły karmę i chleb jak zwariowane.Jeszcze czegoś takiego nie widziałm.Postanowielismy szukać darczyńców.Potrzebny suchy chleb oraz resztki mięsa,odpadów wędliniarskich.Może uda sie zdobyć makaron i kaszę.Bedziemy raz w tygodniu wozić jedzenie fsacetowi.Wydaje się,że jak będzie jedzenie to psy nakarmi.Przy takiej "diecie" jak teraz nie przezyją zimy!!! Podrzucę Ci coś na początku następnego tygodnia. Quote
agusiazet Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Mogę zakupić trochę suchej karmy, tylko potrzebny adres do wysyłki, najlepiej Twój Zadro! Quote
Tola Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Zdjęcia psów z interwencji, o której pisała zadra Sunia, która została parę dni temu wysterylizowana. Na razie jest pod opieką kobiety, która dokarmiała psy. Aż nie chce mysleć, jak oddamy ją znowu właścicielowi:( Quote
Tola Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Szczeniak, którego zdjęcia pokazywałam jakis czas temu - tu na chwilę spuszczony z łańcucha Pies, którego chciali zabrac Rodzice Maciusia:), ale facet nie zgodził się Quote
Tola Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Podrosniety szczeniak - brat czarnego Najmłodszy szczeniak I jego matka Quote
Tola Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Jedna z bud, które ufundowała gmina po naszej interwencji, bo psy były poprzypinane łancuchami pod gołym niebem:( Facet ma jeszcze 2 psy, ale jednego nie było, a drugi schował się gdzies w tych chaszczach . Zdjęć posesji nie będę pokazywała, ale uwierzcie - warunki koszmarne; głęboki feudalizm:( Myslę o założeniu wątku - tylko nie wiem czy wszystkim psom, czy chociaz jednemu - moze ktos dołoży się do hoteliku. Quote
handzia Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Normalnie ręce opadają :shake: Te wszystkie psy są u jednego faceta? Szok... dobrze, że ta sunia już wysterylizowana... Bardzo chciałabym dołożyć do hoteliku, ale już nie wyrabiam dosłownie... Wątek można im założyć, może w ten sposób jakiś chętny by się znalazł, a na razie wozić karmę facetowi?... Quote
Rewelacja Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 W RAchowie Starym jest 150 psow i 2 ludzi. Nie ma umow z gminami, psy odziedziczyla corka w spadku po matce. Nie ma stalego wolnotariatu, nie ma adopcji,nie ma jedzenia. PROSIMY O GLOSY w wewnetrznej ankiecie (link w podpisie) prosze, nie zbagatelizujcie sprawy - te psy naprawde sa w potrzebie... Quote
baster i lusi Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 zamówiłam na bazarku u taks http://www.dogomania.pl/threads/214323-chusty-quot-szukam-domu-quot-do-16.09chusty z napisem SZUKAM DOMU .jak myślicie przyda sie wam? Fajnie fotki wyglądają .Jeśli się zgadzacie to jedna jest wasza. Quote
zadra Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='Tola']Jedna z bud, które ufundowała gmina po naszej interwencji, bo psy były poprzypinane łancuchami pod gołym niebem:( Facet ma jeszcze 2 psy, ale jednego nie było, a drugi schował się gdzies w tych chaszczach . Zdjęć posesji nie będę pokazywała, ale uwierzcie - warunki koszmarne; głęboki feudalizm:( Myslę o założeniu wątku - tylko nie wiem czy wszystkim psom, czy chociaz jednemu - moze ktos dołoży się do hoteliku. Udalo nam się pozyskać darczyńców.Bedą przekazywać nam pozostalości spozywcze.Na poczatek to bardzo duzo.Mam nadzieję,że jak bedziemy dowozić zywność raz w tygodniu i przy pomocy sąsiadki,psiaki bedą jadały regularnie. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 super! A ten rudzielec śliczny :( ale mi się zdaje, że my wtedy mieliśmy jakiegoś czarnego brać.. Quote
Tola Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Rodzice Maciusia :) napisał(a):super! A ten rudzielec śliczny :( ale mi się zdaje, że my wtedy mieliśmy jakiegoś czarnego brać.. Nie - tego rudego - był najchudszy:( A czarny to ten szczeniak - szukałąm i szukam nadal m dla niego domu - bardzo madry psiak Quote
Recommended Posts