handzia Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Tola napisał(a):Poszukuje domu dla koteczki - oswojona, bardzo miła. Kotkę ktos porzucił na działkach - wczoraj jak byłam to siedziała i płakała. Byc moze było to jakis czsa temu, bo nie było mnie tam trochę. Kotka jest bardzo wychudzona - boki zapadnięte:-( Zostawiłam jedzenie - jak mi się uda to spróbuje zabrac ją w najbizszym czasie do weta, ale co potem:roll: Do siebie na wies nie mogę jej zabrac - mam juz 3 koty; bardzo dobrze przystosowały się - nawet na drugą stronę ulicy przechodzą pod jezdnią. Jka nas nie ma - w dokarmianiu pomaga sąsiadka. Nie mogę przywozic następnego kota. Jakby ktos słyszał o chetnym domu dla kotki - prosze dać znac. Tolu, ja też szukam domu dla trzech kociąt :-( :-(Właściciele szantażują, że utopią :shake:. Jak znajdę domy, to mogę zabierać. Obiecali wysterylizować kotkę, ale co z tymi kociakami? :-( Nie mam pojęcia jak znaleźć im dom. Może w zoologicznych kartki rozwiesić? Quote
Tola Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Frajda odnaleziona! Sunia juz u Murki:lol: A tak wygladała radość suni http://www.youtube.com/watch?v=HPh95uT_HTI&feature=player_embedded Quote
agada Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Dobrze, ze się znalazła! To co, zaczynać trzeba od nowa... Quote
Tola Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 [quote name='agada']Dobrze, ze się znalazła! To co, zaczynać trzeba od nowa... Tak - Frajda szuka domu. Ogłoszenia ma, brak allegro. Ja wyjeżdzam - poproszę o pomoc na wątku suni. Quote
LadyS Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Bernardynka jest przesympatyczna, zaczyna przybierać na masie i już troszkę lepiej wygląda. Z charakteru bardzo fajna, jak może, zachowuje czystość - załatwiła się dziś na smyczy. Cieszyła się jak głupia do nas i do kierownika, obwąchała wszystko dookoła i chciała być we wszystkich miejscach na raz. Niedługo jedzie do domu stałego: Quote
Żunia Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Parę słów o bernardynce. Dziś pracownik wyprowadził ją z boksu kwarantanny. Sunia lgnie do ludzi, nastawia łepetynę do pieszczot. Dziecko, które było z nami zlekceważyła. Jest bardzo chuda, ale budowa wskazuje na to, że po odkarmieniu będzie potężną suką ( duży łeb, gruby ogon ). Z merdającym ogonem ciągnęła do szczeniorków- na zasadzie: idę i was wszystkie będę lizała. Wyprowadzona z boksu załatwia się na trawce. Widać, że mieszkała w domu i była wyprowadzana na spacery, bo i na smyczy umie chodzić.Prawdopodobnie rodziła, bo 3 cycuszki trochę wyciągnięte. Przytulaśny duży misiek.Całą sobę daje znać, że szuka swojego człowieka. Mam nadzieję, że Lady S . zdąży przed wyjazdem wrzucić jej zdjęcia. A imienia oczywiście nie sprawdziłam.( Qrcze zawsze tak jest, że jak wchodzę na teren schroniska , to na widok tylu psich nieszczęść i w obliczu tak potężnej ludzkiej głupoty i bezduszności po prostu tracę głowę). Quote
handzia Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 handzia napisał(a):Tolu, ja też szukam domu dla trzech kociąt :-( :-(Właściciele szantażują, że utopią :shake:. Jak znajdę domy, to mogę zabierać. Obiecali wysterylizować kotkę, ale co z tymi kociakami? :-( Nie mam pojęcia jak znaleźć im dom. Może w zoologicznych kartki rozwiesić? Domki są :multi::multi::multi: Kotkę wysterylizujemy :) Quote
Tola Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 [quote name='handzia']Domki są :multi::multi::multi: Kotkę wysterylizujemy :) To rodzinka miała szczęście:) A ta koteczka na działkach, o której pisałam nadal bezdomna. W nawiązaniu do kociego tematu - moje wiejskie kocice - Telmę i Luizę uchwyciłam na poobiednich pieszczotach Quote
Tola Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 A to Beksiński - pewnego dnia przyszedł i juz został. Kotki go uwielbiają. Quote
malagos Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Cudne koty :) Bardzo kocham te istotki.....Tomek był w Afryce i głasakł na farmie oswojone oceloty - mruczały i pieściły sie jak nasze domowe :) Quote
zadra Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Mój malutki dzikusek nie daje się oswoić,ale nie tracę nadziei. Quote
teresz10 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Żunia napisał(a):Parę słów o bernardynce. Dziś pracownik wyprowadził ją z boksu kwarantanny. Sunia lgnie do ludzi, nastawia łepetynę do pieszczot. Dziecko, które było z nami zlekceważyła. Jest bardzo chuda, ale budowa wskazuje na to, że po odkarmieniu będzie potężną suką ( duży łeb, gruby ogon ). Z merdającym ogonem ciągnęła do szczeniorków- na zasadzie: idę i was wszystkie będę lizała. Wyprowadzona z boksu załatwia się na trawce. Widać, że mieszkała w domu i była wyprowadzana na spacery, bo i na smyczy umie chodzić.Prawdopodobnie rodziła, bo 3 cycuszki trochę wyciągnięte. Przytulaśny duży misiek.Całą sobę daje znać, że szuka swojego człowieka. Mam nadzieję, że Lady S . zdąży przed wyjazdem wrzucić jej zdjęcia. A imienia oczywiście nie sprawdziłam.( Qrcze zawsze tak jest, że jak wchodzę na teren schroniska , to na widok tylu psich nieszczęść i w obliczu tak potężnej ludzkiej głupoty i bezduszności po prostu tracę głowę). Dzisiaj dzwonił pan który ją bedzie adoptował. Mówi ze nie moga sie doczekac - pytał jak sunia - juz wybrali imię , pytał co kupic do jedzenie - jaką karmę aby jej gwałtownie nie zmienic jadłospisu. Dobry to znak ... wysłałam mu nowe zdjęcia z wątku i czekamy na zdjęcie szwów. Jeszcze zupełnie nie wiem jak ją przewieżć na trasie zamosc - puławy. Przydałaby mi sie wiedza czy boi sie auta czy tez wsiądzie do osobowego jak złożę siedzenie. Jak macie jakies propozycje to piszcie - moze ktoś jeżdzi na pusto na trasie zamość - lublin, kurów, wawa po jakis towarek do w-wy, lublina? Quote
zadra Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Dzisiaj byłam w schronie.Wieczorem wrzucę zdjęcia. Quote
zadra Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Uploaded with ImageShack.us <script src='http://img508.imageshack.us/shareable/?i=31430659.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript> Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageS Uploaded with ImageShack.us Quote
zadra Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Suczka z poraniona glową Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
zadra Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
zadra Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Kudłata,zdredowana,średnia suczka: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
zadra Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Teraz psy: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageSh Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
zadra Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Jeszcze jeden samiec Uploaded with ImageShack.us Quote
zadra Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Szczeniaków dużo,oj dużo i wszystkie śliczne Uploaded with Uploaded with ImageShack.usImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
zadra Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Teraz małe suczki Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Recommended Posts