Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']
Ile rudzielec zostanie w szpitaliku?[/QUOTE]
ja nie rozmawiałam z lekarzem,przekazano mi jedynie,że w szpitaliku zostanie tylko do jutra...

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']za niego nie będzie drogi hotelik. Czy są widoki na to, że w którymś z okolicznych hotelików się da go umieścić? Funiu, czy są u Ciebie szanse? Jeśli nie, to jest jeszcze w Chełmie hotelik, tam raczej są miejsca, bo jest nowy. Niestety, info stamtąd nie jest zbyt częste, bo nie jest to taki 100% dogomaniak, ale lepiej go tam niż w schronie.
Ile rudzielec zostanie w szpitaliku?[/QUOTE]
Hotelu w Chełmie nie polecałabym, właścicielka pracuje i ma małe dziecko, więc wiadomo, dla psa pozostanie boks, prawie jak w schronie :shake:
Jakby Funia miała miejsce to byłoby wspaniale. Ona jak mało kto ma podejście do takich biedaków :)

Posted

[quote name='ala123']ja nie rozmawiałam z lekarzem,przekazano mi jedynie,że w szpitaliku zostanie tylko do jutra...[/QUOTE]
Zadra pisała, że zostanie tam kilka dni.

Może zacznijmy zbierać deklaracje dla niego. Ja daję 20 zł. Rodzice Maciusia coś też proponowała :) Kto jeszcze? On nie może zostać w schronisku...

Posted

ja na razie mogę tylko 10 zł miesięcznie na ślepaczka, ale jeśli Heniuta z hoteliku Funi pójdzie do DS we wrześniu to mogę 20 zł.
Wiadomo, że ten w Chełmie nie jest tak super, jak Funi, ale lepiej tam niż w schronie mimo wszystko. Boks bo boks, ale SAM.

Posted

Nie mialam dostepu do netu, a tu takie rewelacje :) Dziekuje z calego serca wszystkim, ktorzy pomogli w tej sprawie. Tym bardziej, ze nie mialam pojecia o tym, ze piesek jest taki maly i niedozywiony. Prawdopodobnie okoliczni mieszkancy znosili mu kosci i zeschniete kawalki chleba, a ten bidulek nie mial czym tego pogryzc:(
Sliczny rudasek:)
Ja tez dorzuce do hoteliku, niestety tylko 10 zl stalej- na razie straszny dolek finansowy:(
Nie wiem jak dlugo ten biedaczek wytrzymalby jeszcze pod tym mostem:( Jeszcze raz bardzo dziekuje. Jestescie cudownymi ludzmi.

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']ja na razie mogę tylko 10 zł miesięcznie na ślepaczka, ale jeśli Heniuta z hoteliku Funi pójdzie do DS we wrześniu to mogę 20 zł.
Wiadomo, że ten w Chełmie nie jest tak super, jak Funi, ale lepiej tam niż w schronie mimo wszystko. Boks bo boks, ale SAM.[/QUOTE]
Tu już Funia zadecyduje, tylko najpierw musimy uzbierać deklaracje...

Posted

[quote name='Alter Ego']Nie mialam dostepu do netu, a tu takie rewelacje :) Dziekuje z calego serca wszystkim, ktorzy pomogli w tej sprawie. Tym bardziej, ze nie mialam pojecia o tym, ze piesek jest taki maly i niedozywiony. Prawdopodobnie okoliczni mieszkancy znosili mu kosci i zeschniete kawalki chleba, a ten bidulek nie mial czym tego pogryzc:(
Sliczny rudasek:)
Ja tez dorzuce do hoteliku, niestety tylko 10 zl stalej- na razie straszny dolek finansowy:(
Nie wiem jak dlugo ten biedaczek wytrzymalby jeszcze pod tym mostem:( Jeszcze raz bardzo dziekuje. Jestescie cudownymi ludzmi.[/QUOTE]
To dzięki Tobie psiak jest już bezpieczny :) Jak pomyślę o tych kościach i suchym chlebie :angryy:...
Mamy już 40 zł :) Kto jeszcze dorzuci grosik?

Posted

[quote name='ala123']przekazano mi,że piesek jest już w schronisku,został umieszczony w osobnym boksie na kwarantannie,tyle wiem[/QUOTE]
Może ktoś zaloży biedakowi wątek,ja niestety nie dam rady,poniewaz jestem "zawalona robotą"

Posted

Chętnie przyjąłbym biedaczka do siebie na DT, ale od roku Saba i Tajga nie mogą znaleźć DS.
Zwracam się z gorącym apelem: ODWIEDZAJCIE CZĘŚCIEJ wątki Saby i Tajgi, pomóżcie znaleźć dom chociaż dla jednej z nich, a dzięki temu będzie miejsce (darmowe, bez zbierania pieniędzy na hotelik) dla psów w wyjątkowej potrzebie.

Posted

[quote name='malagos']A Tola jeszcze gana po Bieszczadach?
Co tam w schronisku, odwiedzacie czasem?[/QUOTE]
Tola wraca jutro!!
W poniedziałek ze schroniska wyjezdzają siostrzyczki na tymczas do Owieczki.

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']Handzia - dzięki :) ech, dłuuugo już szukają sunie domków..[/QUOTE]
Anitko, nasz psiak znowu wrócił w świerki :-( - domków więcej się gubi niż znajduje :cool3::-(

Posted

ZNACZY sié ten briard??? No zesz kurczaczek :( A jak ja chodze to nigdy go nie widzé, a zawsze tam nurkujé wzrokiem czy jakas bida nie lezy.
Niestety, nie mam kompletnie pomyslu jak mu pomoc. Nie nadaje sié teraz w ogóle do fizycznej lapanki, a broni Palmera dowiadywalam sie nikt nie ma w okolicach. Pozostawalby tylko ten Sedalin, ale po tamtej akcji nie smialabym sié juz za to brac. Biedna psina, chyba tylko los go moze uratowac jak sié nad nim skloni

Posted

Nie widzisz go bo on przemieszcza się wewnątrz osiedla - od 3 dni noszę mu rano jedzenie i jest tu za sklepami, nadal się boi nie można na niego spojrzeć:-( , bo jak zorientuje się, że się patrzę na niego, odchodzi. więc podrzucam jedzenie podstępem - dzisiaj widziałam, że jadł ale wczoraj nie jestem pewna :shake: ( jest taki skudłaczony i zdredowany :-(:-(:-()