Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zadra napisał(a):
To jest suczka.Sięga mniej więcej do kolana.Wydaje mi się,że ok roku.Jesli chcesz będąc w schronie sprawdzę w jakim jest wieku.Robi wrażenie łagodnej w stosunku do innych suk.Podeszła do siatki i dala mi nosek do głaskania.
Jest śliczniutka i ma ładną sierść,jeszcze nie zniszczoną schroniskowym jedzeniem.

Jeszcze o tej suni - przebywa w schronisku od maja, sprawdziliśmy chipa.

Posted

[quote name='_Goldenek2']Pamietacie Lodzię? Została wyadoptowana przez Żunie..... ale telefon Żuni ciągle jeszcze dzwoni w sprawie Lodzi.
Żunia wyadoptowała z zamojskiego schroniska "na ogłoszeniu Lodzi": Lodzię, jej siostrzyczki i wszystkie szczeniaki małych ras, jakie były w schronisku (9 szt.)....to chyba o czymś świadczy Szacunek Ela :).
Świetna robota Żuniu! Gratulacje :)

Posted

W środę jedzie do DS bernardynka.
Dziewczynka ma zdjęte szwy i czuje się dobrze. Dostaje dodatkowe "puszki", ale chyba trzeba paru miesięcy, żeby nabrała bernardynich kształtów.
Dziś została powtórnie odrobaczona.
A maluszki? Musiałam się tylko najeżdzić, żeby sprawdzić domki- dobrze, że stna nie ma w domu i duuużo czasu mam.
Córka zapowiedziała mi, że następnym razem lody mam jej postawić za to, że" robi" za kierowcę ( dziecię przyjechało do mamusi na weekend, a ta wyrodna gania ją w deszcz po całym Zamościu i okolicach.)

Posted

Gdyby nie to, że w boksach kwarantanny siedzą psiaki przed ( widziałam, że Fantę i Figę sobie zarezerwowałyście ) i po ( bernardynka ) zabiegach, byłoby więcej miejsca dla agresorów bądż ich ofiary.
Niestety miejsc jest mało i stąd takie przykre sytuacje.
Sunia była przedtem w 2 boksach i w żadnym niestety nie została zaakceptowana

Posted

Ela, córcia pogada, bo musi...... ale w gruncie rzeczy jest dumna z mamy :). Mnie kiedyś serce strasznie zabolało a w oczach pojawiły się lzy, gdy mój syn powiedział: Ty bardziej kochasz psy niż mnie.... Jeszcze tego samego dnia na dobranoc powiedział: kocham Cię mamo za to, że pomagasz chorym ludziom i zwierzakom. Miał wtedy z 6 lat..... Teraz jest na swoim a jak Go poproszę to zawsze mi pomoże :):):)..... chociaż nagada się przy tym....

Posted

Nie zyczę sobie otrzymywania prywatnych wiadomosci od Ciebie Żuniu.Jak równiez zawartych w nich insynuacji i podtekstów nie mających nic wspolnego z rzeczywistością .
Informuję Cie iz twoje pw przekaże do moderatora bo odebrałam je z niesmakiem i jako dobra rade ,,zyczliwej osoby ,,
Nie wiem w jakich ukłądach Ty się orientujesz ( bo piszesz,ze z cała pewnoscia ja mam taka wiedze !!!!)
To moze napisz tu na forum skoro Ty wiesz .....Bo ja nie mam zielonego pojęcia o czym piszesz .

Ale wracając do Zojki .Nie wiem co jest twoim celem , skłócenie mnie z wetem schroniskowym .?
Jeśli tak to ja nie mam sobie nic do zarzucenia .
Dziwi mnie fakt ,ze tak zapracowana jak ty osoba Żuniu chodzi po moich wątkach i analizuje wszytkie wpisy doszukując sie jakichś sensacyjnych aby zrobić z tego kolejny dym ....
Nie mamy sobie nic do powiedznia .Nie ta bajka.
Pozdrawiam z tego miejsca weta i dziekuję jeszce raz za Funie ,którą moge się cieszyc kazdego dnia .:Rose:

ps .Tutaj jest watek na którym wyjasniam swój wpis ,który zbulwersował Żunie .
http://www.dogomania.pl/threads/208807-Ma%C5%82a-d%C5%82ogow%C5%82osa-Zojka-uciekinierka-juz-w-ramionach-swojej-Pa%C5%84ci-)?p=17372462#post17372462

Posted

Napisałam Ci wyrażnie, że nie chcę kolejnej zadymy na forum i tego się trzymam.
Śledzę wątki wielu zamojszczaków i nie widzę w tym nic złego- uwierz mi , nie jestem ukierunkowana tylko na Twoje posty .
Nie sugeruj mi co i kiedy mam czytać.
Nie rozumiem też co rozumiesz pisząc " zapracowana " ? pomoc psom? To nie jest moja praca zawodowa.
Ja to robię bezinteresownie, a że podobnie jak wiele osób na forum przeznaczam na to własny czas i własne pieniążki, to już tylko i wyłącznie moja sprawa.
Nie miałam zamiaru Cię urazić, czy tym bardziej " zniesmaczyć ".
Nie mam też zamiary poruszać na wątku zamojszczaków tematów nie związanych z psami.

Posted

Bernardynka która miała schroniskowe imię Rata dostała na imię Frajda - w drodze zachowywała sie wzorcowo - przejechała bez klatki i leków całą trase z Zamościa pod Puławy. Dzisiaj poszli z nią juz do weta - mała ma prawdopodobnie ropien na nodze...dopiero zauwazyłam jak chodziła ze ma troche opuchnięta nogę. W domu czekała na nią cała rodzinka - z pełna michą zwykłego jedzenia, workiem z chrupkami , miska z wodą . Frajdzie spodobało sie bardzo... - kiedy ruszyłam w stronę samochodu, zawróciła i wlazła do domu... no cóż wam powiem - dla Frajdy został upieczony specjalny psi pasztet z przepisu z internetu... a ja dostałam bukiet kwiatów z ogródka. Frajda biegała z ogonem jak flaga pokazując całe swoje piękno. Ten ogon w górze i ta jej radość - bardzo przyjemny widok... Aha - Frajda na moich oczach została wyczesana i chetnie poddawała sie wszelkim czynnościom - jak zaglądanie do uszu, przecieranie oczu , czesanie nawet ogona...Nie wątpię ze ci ludzie zadbają o nią jak o dziecko...

Posted

Dzwoniłam dzisiaj w sprawie bernardynki do nowych właścicieli - byli wczoraj u weta , dostali leki na noge , dzisiaj ugotowana juz karma - kasza + mięso, przygotowane chrupki, kupiony identyfikator i tabliczka z wizerunkiem bernardyna pt. ja tu pilnuję.
W niedzielę kąpanie, na razie muszą odpuścic ze względu na szwy po sterylce.

Podobno mała czuje sie jak u siebie ...po przespanej nocy wyszła na obchód z panem jak by to robiła od lat. Ładnie chodzi na smyczy , przybiega bedąc na posesji luzem na gwizdanie - imię zmieniono na FIGA chociaż jeszcze dyskusję trwają... Czy FRAJDA czy FIGA - podobno na FiGA szybciej przychodzi, moze miała podobne krótkie imię ?

Posted

Miałam aparat - i zrobiłam kilka zdjęć ale komp nie czyta mi karty - a widok do zapamiętania ... raczej nie wiozłam nigdy beni w osobowym aucie... samej mi szkoda, ale mysle ze nowy dom zrobi jej kilka zdjęć albo ta osoba z dogo która ten dom sprawdzała, mieszkają kilka kilometrów obok siebie . Ja tez jestem zaproszona na wizyte poadopyjną to pewnie kilka zdjęć jeszcze bedzie.

Posted

Żunia napisał(a):
Bernardynka już w DS.
Dziękuję Teresz za przewiezienie suni a " Bernardynom " za opłacenie transportu.

Głownym sprawcą adopcji tej suni jest Paulina Mickey z dogo. Paulina jest miłośnikiem bernardynów i załatwiła tymczas i ogłoszenia naszej Beni, z tego ogłoszenia zgłosiło sie kilka osób i postanowiłyśmy poszukac w okolicy innej beni - nasza juz miała DS , a drugi domek który sie zgłosił był też dobry.
Moja kolezanka dała jakies rzeczy. Paulina bedzie je teraz bazarkować i pieniądze te beda przeznaczone na zwrot za transport - bo jak same wiecie mnie łatwo wsiąść i pojechac - tylko samochód nie na wodę ...Nie prosiłyśmy bernardynów o wsparcie - damy radę - to niewielka kasa.
Dla mnie bardzo ważne zeby nie stracić okazji na dobry dom dla psa.

Posted

Teresz.
Zrobiłaś kawał dobrej roboty, poświęciłaś kupę czasu.
Dlaczego miałabyś wozić psa za darmo?
jestem pełna podziwu dla Ciebie i Twoich działań.

Posted

Żunia napisał(a):
Teresz.
Zrobiłaś kawał dobrej roboty, poświęciłaś kupę czasu.
Dlaczego miałabyś wozić psa za darmo?
jestem pełna podziwu dla Ciebie i Twoich działań.

Dla idei - jak wiekszosc tego forum.

Posted

Wybaczcie, ze nie na temat, ale szukam pomocy dla psiaka znajdujacego sie w okolicy Zamoscia.
Zadzwonila do mnie znajoma, ktora byla tam z wizyta u rodziny. Konkretnie jest to miejscowosc Reforma-Jaroslawiec. Psina mieszka pod mostem pod przejazdem kolejowym. Z tego co powiedziala znajoma piesek jest stary, nieduzy, schorowany i slepy:( Prawdopodobnie ktos go wyrzucil. Podobno wyje wieczorami :( Jacys dobrzy ludzie przynosza mu jedzenie i wode, ale kiedy tylko zrobi sie chlodniej i spadnie snieg piesek nie da rady przezyc:(
Znajoma znajomej dzwonila juz w jego sprawie 3 razy do odpowiednich sluzb, ale nikt nie przyjechal bo podobno brakuje ludzi do wylapywania psow.
Moze daloby sie go chociaz zabrac do schroniska?

Posted

Alter Ego napisał(a):
Wybaczcie, ze nie na temat, ale szukam pomocy dla psiaka znajdujacego sie w okolicy Zamoscia.
Zadzwonila do mnie znajoma, ktora byla tam z wizyta u rodziny. Konkretnie jest to miejscowosc Reforma-Jaroslawiec. Psina mieszka pod mostem pod przejazdem kolejowym. Z tego co powiedziala znajoma piesek jest stary, nieduzy, schorowany i slepy:( Prawdopodobnie ktos go wyrzucil. Podobno wyje wieczorami :( Jacys dobrzy ludzie przynosza mu jedzenie i wode, ale kiedy tylko zrobi sie chlodniej i spadnie snieg piesek nie da rady przezyc:(
Znajoma znajomej dzwonila juz w jego sprawie 3 razy do odpowiednich sluzb, ale nikt nie przyjechal bo podobno brakuje ludzi do wylapywania psow.
Moze daloby sie go chociaz zabrac do schroniska?

Nie ma czego wybaczać, ta sprawa jest jak najbardziej na temat :) To wątek zamojskich psów. Ta miejscowość jest niedaleko Zamościa, ciekawe czy podlega pod zamojskie schronisko? Ciotki bardziej zorientowane będą wiedziały...Jeśli tak, wystarczy telefon i psiak trafi do schronu. Tylko co dalej z nim?:-( Ale na początek przynajmniej miałby chociaż jedzenie i bezpieczecństwo... Bo jeśli przebywa pod mostem, to pewnie blisko ulica jest...Biedaczyna :-(

Posted

handzia napisał(a):
Nie ma czego wybaczać, ta sprawa jest jak najbardziej na temat :) To wątek zamojskich psów. Ta miejscowość jest niedaleko Zamościa, ciekawe czy podlega pod zamojskie schronisko? Ciotki bardziej zorientowane będą wiedziały...Jeśli tak, wystarczy telefon i psiak trafi do schronu. Tylko co dalej z nim?:-( Ale na początek przynajmniej miałby chociaż jedzenie i bezpieczecństwo... Bo jeśli przebywa pod mostem, to pewnie blisko ulica jest...Biedaczyna :-(

Jarosławic to gmina Sitno.W poniedziałek zadzwonię do Urzędu Gminy i dowiem się dlaczego do tej pory nie zadziałali.