Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
33 minuty temu, Nesiowata napisał:

Dostałam smsa od Toli - weterynarz zgodził się na odstąpienie od sterylki!

Świetna wiadomość. Bardzo się cieszę, bo malutka sunieczka zapadła mi w serce.

Posted
6 godzin temu, mari23 napisał:

Szybko to pewnie nie będzie, oby tylko pozytywnie. Bardzo się martwię...

6 godzin temu, Aska7 napisał:

Ja się boję, że on się jednak uprze na sterylkę w schronie. Nie wiem czy malutka najgorsze dni przeczeka gdzieś w szpitalu, ale i tak lepiej byłoby, aby była zaopiekowana w DT. Zawsze to troskliwiej, tym bardziej, że śleputka : (

5 godzin temu, Tyśka) napisał:

Trzymam kciuki za dobrą decyzję weta 😞

4 godziny temu, Nesiowata napisał:

Dostałam smsa od Toli - weterynarz zgodził się na odstąpienie od sterylki!

4 godziny temu, Tyśka) napisał:

Hurra!!!! 🙂

4 godziny temu, elik napisał:

Świetna wiadomość. Bardzo się cieszę, bo malutka sunieczka zapadła mi w serce.

3 godziny temu, Aska7 napisał:

Uff

Decyzja jest pomyślna dla suni, bo nie będzie zabiegu i można ją wcześniej zabrać.  Transport umówiłam z PatiC, koszt to 500 zł za dowóz suni do Nesiowatej i jeszcze dwóch psów że schroniska do hoteliku w Konstancinie. Gabi zgodziła się zrobić bazarek transpotowy, więc bardzo proszę o pomoc w uzbieraniu potrzebnej  kwoty na transport, to wielka szansa dla suni, żeby dotarła jak najszybciej do Danusi. 

• Like 3
Posted
Dnia 14.08.2021 o 20:26, Nesiowata napisał:

Tak, chcę zabrać te biedaczkę do siebie. Tylko mam prośbę - czy mogę liczyć na ewentualną Waszą pomoc w opłaceniu weterynarza - jeśli taka będzie konieczność? Leczenie Nesi przetrzepało wszystkie moje kieszenie. A ta bieda chodzi za mną od chwili kiedy Tola wstawiła jej zdjęcie. 

Dziękuję Tolu! Mam nadzieję, że uda się jej wyjść na wolność. 

Ale cudna wiadomość! Zaglądam, a tu taka niespodzianka! Nesiowata, super decyzja :)

• Like 2
Posted
4 godziny temu, Aska7 napisał:

Uff

ogromne uffff..... bardzo, bardzo się cieszę!!!

teraz to odważę sie napisać - bałam się, żeby nie było, jak z "moim"  Misiem :( :( :(

Posted

1628937672144.jpg.58895bcb64a4bece67949bd6a596adde.jpgDziewczyny z Warszawy chciały też zabrać tego rudego, ale nie zdążyły, mały w niedzielę został wydany. Teraz zastanawiają się nad kolejnym, zobaczymy co z tego wyjdzie, dam znać. 

• Like 1
Posted
48 minut temu, mari23 napisał:

ogromne uffff..... bardzo, bardzo się cieszę!!!

teraz to odważę sie napisać - bałam się, żeby nie było, jak z "moim"  Misiem 😞 😞 😞

Wszyscy baliśmy się 😞, dobrze, że sunia dostała zgodę na wyjazd. Podobno ma ok. 12 lat.

• Like 1
Posted
2 minuty temu, Tola napisał:

Dziewczyny z Warszawy chciały też zabrać tego rudego, ale nie zdążyły, mały w niedzielę został wydany. Teraz zastanawiają się nad kolejnym, zobaczymy co z tego wyjdzie, dam znać. 

mnie urzekł ten biało - rudy, jakoś mi się z moim Łatusiem[*] skojarzył, choć zdecydowanie więcej białego ma.

1628937481093.jpg

Jednak najbardziej zapadły mi w serce i spać nie dają te najbiedniejsze, od dawna na pomoc czekające :( :(

Posted
1 godzinę temu, mari23 napisał:

mnie urzekł ten biało - rudy, jakoś mi się z moim Łatusiem[*] skojarzył, choć zdecydowanie więcej białego ma.

1628937481093.jpg

Jednak najbardziej zapadły mi w serce i spać nie dają te najbiedniejsze, od dawna na pomoc czekające 😞 😞

Ten biało rudy wielkością i budową przypomina zamojskiego Amberka od agat21. Wszystkim nam leżą na sercu te najstarsze, bo są w największej potrzebie, ale jednocześnie im najtrudniej pomóc, bo problemem jest brak  kasy i brak Dt. Cały czas szukam osób, które mogą pomóc tym psom i nam tutaj, ale jest ciężko, bo miejsc brak, adopcje stoją, wszyscy to wiemy.  Tym razem Agnieszka z Warszawy zdecydowała się na psa niedużego i w miarę adopcyjnego, bo nadal ma w hoteliku zamojską Fiszkę.  Jak wrócę z urlopu to  pouzupełniam o zdjęcia i info ten wątek zamojskich staruszków. 

Posted
4 godziny temu, Tola napisał:

Decyzja jest pomyślna dla suni, bo nie będzie zabiegu i można ją wcześniej zabrać.  Transport umówiłam z PatiC, koszt to 500 zł za dowóz suni do Nesiowatej i jeszcze dwóch psów że schroniska do hoteliku w Konstancinie. Gabi zgodziła się zrobić bazarek transpotowy, więc bardzo proszę o pomoc w uzbieraniu potrzebnej  kwoty na transport, to wielka szansa dla suni, żeby dotarła jak najszybciej do Danusi. 

Zapraszam serdecznie na bazarek transportowy:

• Like 1
Posted
16 godzin temu, Tola napisał:

Wszyscy baliśmy się 😞, dobrze, że sunia dostała zgodę na wyjazd. Podobno ma ok. 12 lat.

taka starutka... pewnie by i tam, za kratami, odeszła cichutko :( 

Ciekawa jestem, czy wet opowie się za sterylizacją? Nasza dr Magda - w przypadku 13-letniej Kamy, którą schronisko wydało bez sterylki "bo za stara" wręcz nalegała na sterylizację, bo zaraz będzie ropomacicze, guzy itp. I jest teraz ok

• Like 1
Posted
10 minut temu, malagos napisał:

taka starutka... pewnie by i tam, za kratami, odeszła cichutko 😞

Ciekawa jestem, czy wet opowie się za sterylizacją? Nasza dr Magda - w przypadku 13-letniej Kamy, którą schronisko wydało bez sterylki "bo za stara" wręcz nalegała na sterylizację, bo zaraz będzie ropomacicze, guzy itp. I jest teraz ok

My też zaraz wybierzemy się do weterynarza, ale trzeba będzie zacząć od badań.

• Like 3
Posted
1 godzinę temu, Nesiowata napisał:

Zanim zbierze trochę funduszy poproszę Staruszkową Skarpetę o pomoc dla niej. Teraz lecę na transportowy, bo najpierw dojechać musi dziewczynka.

• Like 1
Posted
3 godziny temu, Nesiowata napisał:

2 godziny temu, mari23 napisał:

Zanim zbierze trochę funduszy poproszę Staruszkową Skarpetę o pomoc dla niej. Teraz lecę na transportowy, bo najpierw dojechać musi dziewczynka.

Już ustalone, Patrycja przyjeżdża do schroniska o 13.30 i zabiera na pewno dwa piesie, trzeciego losy się ważą... Rozmawiałam dzisiaj z Nesiowata, jak wet się zgodzi wystawić fakturę, to ZEA opłaci pierwszą wizytę i badanie krwi. Suczka ma szczepienia p/ wściekliźnie i czip ze schroniska.

Posted
3 godziny temu, Tola napisał:

Piątkowym transportem z PatiC jako trzecia pojedzie ta sunia (też pod opiekę Agnieszki) 1628937812516.jpg.61ef3d79fff6efd7baa9eced5f428eaa.jpg

takie kudlate i smutne...też fajne...