Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Minęła 10.00 - pewnie zaczyna się już zabieranie psiaczków, na pewno jest nerwowo, zwłaszcza psiaki biedne bo przecież one nie wiedzą co się dzieje w ich życiu, czy to coś dobrego czy nie, dopiero jak przyjadą na swoje miejsca przeznaczenia i upłynie troszkę czasu to zrozumieją, że co złe to już za nimi.

Ściskam mocno kciuki za całą akcję i spokojną bezpieczną podróż.

Posted
1 godzinę temu, b-b napisał:

Elu a może wpłać jako cegiełkę u Jo37 na bazarku? Robi go dla kilku psiaków.

Dziękuję Boguniu  :) Myślę, że lepiej będzie wpłacić dla jednego psiaka, bo taka mała kwota rozdzielona na kilku, to dla żadnego nie będzie pomocą, a dla jednego to choć na odrobaczenie wystarczy. Wpłacę na buraska  :)

1 godzinę temu, Anula napisał:

A może podziel te pieniążki po 10zł to jakby jest deklaracja miesięczna i na pewno się przydadzą w ogólnych kosztach utrzymania każdego psiaka.Każdy z nich musi przejść SPA,odrobaczenie,odpchlenie i nie wiadomo jeszcze co w sobie mają,być może chore uszy bo to do rzadkości nie należy.

Tak chciałabym wpłacić  jednemu psiaczkowi i wybiorę tego biednego buraska, bo on zapewne najwięcej kasy będzie potrzebował.

Posted

Zaglądam co jakiś czas i czekam na Tolę i jej relację.

Mam nadzieję że nie było większych problemów przy wsiadaniu do auta....

Posted
20 minut temu, b-b napisał:

Czy wiadomo coś o suni znad rzeki? Czy i jej udało się zabrać tym transportem?

Tak. Sunia pojechała w kontenerku obok p. Maćka. 

Bardzo rozpacza.

• Like 1
Posted
5 minut temu, Jo37 napisał:

Tęskni za panem, który ją znalazł.

Być może. W każdym razie jej wierne serduszko cierpi teraz  :(

Posted
1 godzinę temu, b-b napisał:

Czy wiadomo coś o suni znad rzeki? Czy i jej udało się zabrać tym transportem?

44 minuty temu, Jo37 napisał:

Tak. Sunia pojechała w kontenerku obok p. Maćka. 

Bardzo rozpacza.

19 minut temu, elik napisał:

Bidulka nie wie, że to dla jej dobra  :(  Może zgubiła się i tęskni?

14 minut temu, Jo37 napisał:

Tęskni za panem, który ją znalazł.

9 minut temu, elik napisał:

Być może. W każdym razie jej wierne serduszko cierpi teraz  :(

Sunia pojechała w naszym kontenerku, nie będzie jej zbyt wygodnie, ale musi dać radę:(. Bardzo płakała, próbowała wydostać się , a ja płakałam razem z nią:(.

To zupełnie inna sytuacja, niż wyjazd psów ze schroniska, one jada cichutko, pełne strachu, a le i nadziei.

A ona czuje tylko tęsknotę:(.

Zapraszam na wątek do malutkiej

Posted
20 godzin temu, Tyśka) napisał:

Kibicuję psiakom, oby szczęśliwie dojechały...

Aktualnie z mojego bazarku mam  218zł na transport wtorkowy. Może ktoś jeszcze dorzuci grosik, bo jutro koniec, a na wtorek potrzeba 450zł. Jutro koniec, więc poproszę też o informację do kogo pieniądze przelać. Niestety, nie mam możliwości pociągnięcia bazarku dłużej, przez parę dni będę nieobecna na Forum.

19 godzin temu, Tyśka) napisał:

Ojejku! <3 Tak :) Możesz na moim to przeleję później całość - tam, gdzie wskaże Tola.

Dziękuję <3 Nie wierzyłam, że uda się zebrać całą kwotę...

Jeśli możesz, to przelej bezpośrednio do p. Maćka, będzie najprościej.

Tyśka, bardzo Ci dziękuję za pomoc i zaangażowanie w zbiórkę pieniędzy na transport,

bez Twojej pomocy nie byłoby dzisiejszego i wtorkowego wyjazdu psów z schroniska.

Pięknie dziękuję też wszystkim, którzy przyczynili się do tego bazarkowego sukcesu

serce-ruchomy-obrazek-0886.gif

Posted
5 minut temu, Tola napisał:

Jeśli możesz, to przelej bezpośrednio do p. Maćka, będzie najprościej.

Tyśka, bardzo Ci dziękuję za pomoc i zaangażowanie w zbiórkę pieniędzy na transport,

bez Twojej pomocy nie byłoby dzisiejszego i wtorkowego wyjazdu psów z schroniska.

Pięknie dziękuję też wszystkim, którzy przyczynili się do tego bazarkowego sukcesu

serce-ruchomy-obrazek-0886.gif

Mogę przelać, ale to nie jest pełna kwota (mam 380zł). Chyba, że Jo37 przeleję do mnie pozostałą część i wtedy całość przeleję panu Maciejowi :)

Bardzo cieszę się z sukcesu bazarkowego i jestem wdzięczna Wszystkim, który brali w nim udział, którzy dorzucili się do transportu... :)

Posted
14 minut temu, Tyśka) napisał:

Mogę przelać, ale to nie jest pełna kwota (mam 380zł). Chyba, że Jo37 przeleję do mnie pozostałą część i wtedy całość przeleję panu Maciejowi :)

Bardzo cieszę się z sukcesu bazarkowego i jestem wdzięczna Wszystkim, który brali w nim udział, którzy dorzucili się do transportu... :)

Poproszę w takim razie o numer konta.

Posted
Dnia 18.01.2021 o 07:59, lunarmermaid napisał:

IMGP2426.JPG

Tu też przy tym dużym, wychudzonym. On cały czas szuka towarzystwa innych psó

Chciałam zapytac o tego pieska który ogrzewa Burego, on nie jedzie? Kilka razy była o nim wzmianka i myślałam że on też się uratuje, ale cisza o biedaku... Zostaje w schronisku?

Posted
10 minut temu, limonka80 napisał:

Chciałam zapytac o tego pieska który ogrzewa Burego, on nie jedzie? Kilka razy była o nim wzmianka i myślałam że on też się uratuje, ale cisza o biedaku... Zostaje w schronisku?

Niestety piesio został. Bardzo mi go szkoda, z resztą jak wszystkich które zostały. On wygląda na takiego kochanego poczciwinę

Posted
36 minut temu, limonka80 napisał:

24 minuty temu, Gabi79 napisał:

Niestety piesio został. Bardzo mi go szkoda, z resztą jak wszystkich które zostały. On wygląda na takiego kochanego poczciwinę

Został:( Ma chorą łapę i nie wygląda dobrze. Osoba z dogomanii, która chce na razie pozostać anonimowa, deklaruje  100 zł/mies. na biedaka. 

• Like 1
Posted
1 minutę temu, Tola napisał:

Został:( Ma chorą łapę i nie wygląda dobrze. Osoba z dogomanii, która chce na razie pozostać anonimowa, deklaruje  100 zł/mies. na biedaka. 

Na tym zdjęciu wygląda tak, jakby już nie miał siły trzymać głowy i podpierał się buraskiem. Na kim będzie się podpierał, gdy burasek wyjedzie? :(

Gdyby nie kosztowne i nieuleczalne choroby moich psiaczków dołączyłabym do tej anonimowej osoby.

Posted

Nie wiem dlaczego, ale byłam przekonana że on też wyjeżdza. Szukałam jego wątku bo też chciałam go wesprzeć finansowo - to on ogrzewał Burego który jedzie do Jaagi, no i wygląda na takiego dobrego psa...  Szkoda ...

• Like 1