Jump to content
Dogomania

Za TM馃槩- 25.03.2025. 16 letni - 艁atu艣 , zaniedbany i po urazie, wr贸ci艂 do zdrowia i si艂. W dt potem w hoteliku. Przed 艢wi臋tami w grudniu 2024 znalaz艂 dom :). Dzi臋kuj臋.

Recommended Posts

Posted
Dnia 27.10.2022 o 11:14, Tola napisa艂:

Te偶 jestem u staruszka. Dzwoni艂am dzisiaj聽 rano do schroniska no i w tym przypadku聽 zgod臋 na wyjazd musi wyda膰 wet. Musimy wi臋c poczeka膰, kciuki bardzo聽 potrzebne.聽

Kciuki bardzo, bardzo potrzebne...

nie napisz臋, dlaczego...

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Jestem na zaproszenie do 艁aciatka.Bardzo fajne imi臋 i cudny psiaczek.

Najwa偶niejsze aby trafi艂 do porz膮dnej Lecznicy i to jak najszybciej,poniewa偶 mo偶e uda si臋 jako艣 naprawi膰 kosteczki.

Najwa偶niejsze jest tak偶e to aby wet zezwoli艂聽 na zabranie go jak najszybciej.

Pomog臋 wp艂at膮 jednorazow膮 100 z艂 a w dalszej kolejno艣ci postaram si臋 pom贸c jeszcze.

Posted
Dnia 26.10.2022 o 22:19, agat21 napisa艂:

Wlewasz nadziej臋 w serce - jak dobrze 馃槝 Z niecierpliwo艣ci膮 czekam na wie艣ci. Twoje konto bez zmian?聽

鈽猴笍

Dnia 27.10.2022 o 08:16, maarit napisa艂:

Ja te偶 co艣 dorzuc臋, chocia偶 jednorazowo.聽

Dzi臋kuj臋 馃尭.

Dnia 27.10.2022 o 08:30, mari23 napisa艂:

Niewidomy starszy po wypadku 4.jpg

Na tylnej nie staje, a przednie wygi臋te i jakie艣 "grubsze" od 艂okci, chyba, 偶e to sier艣膰.... ale i stawy jakby opuchni臋te 馃槥 馃槥

Tak my艣l臋 o kikou, chyba dla takiego chorego staruszka to by艂oby najlepsze miejsce. Ale w tej chwili mniej wa偶ne :gdzie", wa偶ne, 偶eby opu艣ci艂 schronisko i otrzyma艂 pomoc weterynaryjn膮.聽

My艣l臋 偶e koszty weterynaryjne b臋d膮 spore, diagnozowanie, nie wiadomo co potem, mam nadziej臋 偶e uda mu si臋 pom贸c, 偶e b臋dzie m贸g艂 po偶y膰 w zdrowiu a przynajmniej w komforcie jeszcze dobry czas. Bardzo bym chcia艂a.

Dnia 27.10.2022 o 08:34, Alaskan malamutte napisa艂:

Jestem u 艂aciatka...Bieda straszna...聽馃槖

Tak Asiu, biedaczek :(.

Dnia 27.10.2022 o 11:14, Tola napisa艂:

Te偶 jestem u staruszka. Dzwoni艂am dzisiaj聽 rano do schroniska no i w tym przypadku聽 zgod臋 na wyjazd musi wyda膰 wet. Musimy wi臋c poczeka膰, kciuki bardzo聽 potrzebne.聽

Witaj Martusiu. Obawia艂am si臋 tego, 偶e w jego stanie wyjazd mo偶e by膰 uwarunkowany informacj膮 weta. Tak kciuki ogromnie potrzebne.

Dnia 27.10.2022 o 11:23, Jo37 napisa艂:

Jestem u psiaka.

艁aciatek wita , cho膰 on sam jeszcze nie wiem ile dobrych serc woko艂o niego si臋 gromadzi. Narazie kolejna samotna zimna noc przed nim..

Posted
Dnia 27.10.2022 o 11:50, mari23 napisa艂:

Kciuki bardzo, bardzo potrzebne...

nie napisz臋, dlaczego...

Wiem, pami臋tam 馃槩.

Dnia 27.10.2022 o 18:44, Anula napisa艂:

Jestem na zaproszenie do 艁aciatka.Bardzo fajne imi臋 i cudny psiaczek.

Najwa偶niejsze aby trafi艂 do porz膮dnej Lecznicy i to jak najszybciej,poniewa偶 mo偶e uda si臋 jako艣 naprawi膰 kosteczki.

Najwa偶niejsze jest tak偶e to aby wet zezwoli艂聽 na zabranie go jak najszybciej.

Pomog臋 wp艂at膮 jednorazow膮 100 z艂 a w dalszej kolejno艣ci postaram si臋 pom贸c jeszcze.

W imieniu 艁aciatka bardzo dzi臋kuj臋 馃尫. Imi臋 narazie takie wst臋pne imi臋 , 偶eby nie m贸wi膰 o nim bezimiennie.聽 Poza tym on ma ciekawe umaszczenie jak 艂aciata kr贸wka.

Czekam na decyzj臋 weta jak na szpilkach.

Dnia 27.10.2022 o 18:53, jankama艂pa napisa艂:

Ja te偶 zagl膮dam i kibicuje.

艁aciatek bardzo potrzebuje dobrych my艣li i kciuk贸w.

Mo偶e jutro co艣 b臋dzie wiadomo.

02.10 jest wst臋pnie transport wi臋c to szansa dla 艁aciatka na opuszczenie schroniska..

馃崁

Posted
Dnia 28.10.2022 o 10:36, Aldrumka napisa艂:

Jest transport 馃檪 a miejsce ? Zdradzisz co si臋 kroi?

Alinko, narazie nie pisze jeszcze nic bo nadal nie wiem czy b臋dzie m贸g艂 jecha膰 teraz tym transportem 馃槼

Dnia 28.10.2022 o 15:48, Mazowszanka13 napisa艂:

Jestem i ja 馃檪

Witamy u 艁aciatka, ju偶 nie jest samotny. 呕eby tylko wszystko si臋 uda艂o..

• Like 1
  • Onaa changed the title to Starszy, po wypadku - 艁aciatek - noce zimne ..... Czy jest szansa na opuszczenie schroniska ?? Nie wiemy .. Czekamy
Posted
Dnia 27.10.2022 o 21:10, Onaa napisa艂:

Wiem, pami臋tam 馃槩.

W imieniu 艁aciatka bardzo dzi臋kuj臋 馃尫. Imi臋 narazie takie wst臋pne imi臋 , 偶eby nie m贸wi膰 o nim bezimiennie.聽 Poza tym on ma ciekawe umaszczenie jak 艂aciata kr贸wka.

Czekam na decyzj臋 weta jak na szpilkach.

艁aciatek bardzo potrzebuje dobrych my艣li i kciuk贸w.

Mo偶e jutro co艣 b臋dzie wiadomo.

02.10 jest wst臋pnie transport wi臋c to szansa dla 艁aciatka na opuszczenie schroniska..

馃崁

Chyba decyzji weta jeszcze nie ma ?

• Onaa changed the title to Staruszek ledwo chodzi, po wypadku - 艁aciatek - Jedzie ! B艂agam o Wasz膮 pomoc dla niego, obecno艣膰, wsparcie..jeste艣my jego jedyn膮 nadziej膮
Posted
Dnia 30.10.2022 o 11:26, Tola napisa艂:

Jestem w schronisku, jest zgoda weta na wyjazd psa.

Uda艂o si臋 !! Podobno starutki, s艂abo chodzi, siedzi ca艂y czas w budzie. Biedaczek 馃槥 .

Bez Waszej pomocy nie dam rady mu pom贸c, nie wiem ile czasu ma, my艣la艂am 偶e jest w lepszym stanie, ale co聽 - zostawi膰 go teraz, 偶eby tam sobie za jaki艣 czas umar艂 sam .. ostatnio co wejd臋 na fb to jaki艣 starszy piesek, kt贸rego udost臋pnialam niedawno, bo szuka艂 domu, ma zdj臋cie czarno - bia艂e (za TM) ... i kolejny raz nie zd膮偶y艂.聽 U mnie to niezbyt dobry czas na bycie dt dla takiego pieska bo szukam pilnie pracy i teraz jestem jeszcze w domu, ale znowu wiadomo czego brak, a jak p贸jd臋 , to b臋dzie musia艂 siedzie膰 w ma艂ym przedpokoju z moimi psiakami ca艂y dzie艅, mam malutkie mieszkanko, nie mam gdzie oddzieli膰 psiak贸w, ale pomy艣la艂am 偶e starszemu pieskowi w potrzebie to mo偶e wystarczy bezpieczny ciep艂y k膮cik, opieka i mi艂o艣膰 - tylko tyle mog臋 teraz mu da膰. Ale chcia艂am 偶eby zd膮偶y艂 ..to pozna膰 , zanim nadejdzie jego czas..

B臋d臋 wdzi臋czna za Wasz膮 ka偶d膮 obecno艣膰, trosk臋, wsparcie ..

W 艣rod臋 ma by膰 ten dzie艅.

• Onaa changed the title to Staruszek ledwo chodzi, po wypadku - 艁aciatek - B艂agam o Wasz膮 pomoc dla niego, obecno艣膰, wsparcie.. Ma jecha膰 w 艣rod臋 !
Posted
Dnia 30.10.2022 o 12:41, Isiak napisa艂:

Czy to znaczy, 偶e zabierasz go do siebie?

Tak.

Najpierw my艣la艂am i pyta艂am nawet miejsce u kikou i聽 pdt u pani Ewy , ale nie by艂o, ale 偶e ja po sta偶u jednak musz臋 szuka膰 pracy to stwierdzi艂am 偶e mo偶e to i szale艅stwo ale innej pomocy nie potrafi臋 mu da膰 jak dt u siebie. Na ten moment to jedyne rozwi膮zanie, a okaza艂o si臋 偶e bardzo potrzebuje pomocy :(, wiem 偶e czasy ci臋偶kie, ale skoro odpadnie koszt pobytu to jako艣 uda si臋 uzbiera膰 pieni膮偶ki na comiesi臋czne wydatki na odpowiednie jedzonko - nie wiem czy b臋dzie jad艂 karm臋 such膮 czy mokr膮 i na wydatki na badania, weta itp. Jutro musz臋 lecie膰 po podk艂ady, po test na lamblie, i po jakie艣 puszeczki a jak przyjedzie to do weta na przegl膮d, i potem dopiero kolejne badania - zobaczymy co b臋dzie pilniejsze.

Prosz臋 o Wasz膮 wszelk膮 pomoc, wsparcie, rady, obecno艣膰 na w膮tku.

• Like 1
Posted
Dnia 30.10.2022 o 14:18, Isiak napisa艂:

Onaa, kochana jeste艣!

馃槉 mam nadziej臋 偶e 艁aciatek to potwierdzi 馃檪

Dnia 30.10.2022 o 15:48, Nesiowata napisa艂:

A na jakie konto wp艂aty?

Witamy w imieniu 艁aciatka, Nesiowata od razu konkretnie :), pieni膮偶ki b臋d臋 zbiera膰 ja.

Dnia 30.10.2022 o 16:30, Alaskan malamutte napisa艂:

Renatko, pokaza艂am mojej kole偶ance Uli tego bidusia. Wp艂aci艂a na niego 100z艂聽Zobacz obraz 藕r贸d艂owy

Poprosz臋 konto, przelej臋.

Ula b臋dzie za niego trzyma艂a kciuki i 偶yczy mu jak najlepiej!!!Zobacz obraz 藕r贸d艂owy

Asiu, podzi臋kuj prosze swojej kole偶ance Uli w imieniu 艁aciatka 馃尫 , za wsparcie i za 偶yczenia.

Anulko, jutro powysy艂am na spokojnie konto, skoro ju偶 wiadomo 偶e jedzie w 艣rod臋 :).

Dnia 30.10.2022 o 16:50, Ellig napisa艂:

Jestem u 艁aciatka.

Witamy wieczorkiem z 艁atusiem.

Posted
Dnia 30.10.2022 o 20:17, b-b napisa艂:

Jestem i ja.

Witamy u 艁aciatka, on tam jeszcze samiute艅ki a tutaj coraz wi臋cej dobrych serc gromadzi :).