Jump to content
Dogomania

Sunia nie miała nic a teraz ma dom i dwa imiona Lusia - Yoko. Zwyciężyło imię Lusia. Czy bura szata = dożywocie? Otóż nie . Ratunek przyszedł. Sunia w DS u Grażki123. Szukamy ratunku dla suni ze schroniska. Potrzebne pieniądze i miejsce.

Recommended Posts

Posted

Przepiękna sunia z bursztynowymi oczami 😍 Dopiero z bliska je widać 🙂 Cieszę się, że już w domu. Pierwsza spokojna noc w domu wśród swoich ludzi.. jak pięknie 😃

• Like 1
Posted
Dnia 3.11.2022 o 14:06, Gabi79 napisał:

Poryczałam się jak wariatka....

Sunia wcale nie jest bura, ma piękne umaszczenie.

Po kąpieli i wyczesaniu będzie cudna.

Właśnie, wcale nie jest bura. Dla mnie kasztanowa. I ma takie bystre mądre spojrzenie. 

❤️🐾

• Like 1
Posted

Już przyzwyczaiłyśmy się do siebie. Sunia bardzo kontaktowa. Po przyjeździe obejrzała wszystkie pomieszczenia, posłanie, zjadła kolację, napiła się wody. Bez stresu, trochę niespokojna i czujna ale macha ogonkiem. Wobec kotów obojętna ale karmię osobno bo wydaje mi się, że będzie pilnowała miski. Je suche bez problemu. Niepewna wobec mężczyzn choć w schronisku tuliła się do pracowników, Wojtkowi przygląda się z uwagą. Wieczorem i dziś rano była na spacerze na smyczy i w ogródku. Na razie nie wychodziłyśmy poza bramę, mam szczelne ogrodzenie to bez stresu. W południe planuję wyjść na spacer razem z mężem na dwóch smyczach, w szelkach i w obroży. Nie zna okolicy i choć jest posłuszna, nie wyrywa się, ładnie chodzi na smyczy, to tak na początek będziemy ostrożni. Spróbuję też wypuścić ją luzem w ogrodzie jak będę robiła porządki z liśćmi, może jutro. Jak jest na smyczy przychodzi do ręki ale zobaczymy jak będzie luzem. Do domu wchodzi bez problemu.

Generalnie jest strasznie brudna i śmierdząca. Posłanie po jednej nocy do prania. Ponieważ nie widzę w niej specjalnego stresu umówię się dziś na pranie bo nie sposób wytrzymać w domu a koty też już cuchną bo z lubością wchodzą na jej koc i tarzają się w smrodzie. Perfuma. Często się drapie ale nie zauważyłam śladów po pchłach więc to pewnie z brudu. Może też mieć uczulenie bo gryzie skórę na grzbiecie. Po kąpieli zastanowię się kiedy wizyta u weta na konieczne badania i doszczepienia. Ma ślady po kleszczach, chyba były usunięte. Sierść brzydka i jakby wyliniała, włos wystrzępiony, za uszami miękka, zlepiona, poskręcana i w strąkach.

Sunia kontaktowa i miła, drepce za mną po domu, macha ogonkiem, ruchliwa, dopomina się głasków. Co chwila muszę myć ręce. W realu dosyć masywna i krępa. Szelki z Bajki, która wydawała mi się większa, trzeba było poluzować bo się nie dopinały. 

Zdjęcia z domu, w południe postaram się zrobić na spacerze.

IMG_9380.JPG

IMG_9384.JPG

IMG_9390.JPG

IMG_9391.JPG

IMG_9395.JPG

• Like 12
Posted
Dnia 4.11.2022 o 09:57, agat21 napisał:

Dobre wieści! Wspaniale! Kochane suczydełko..

Jak ją "wypierzesz" będzie prześliczna 🤩

Jak naprawdę może wyglądać, myślę, że zobaczymy po jakimś czasie.

• Jo37 changed the title to Czy bura szata = dożywocie? Otóż nie . Ratunek przyszedł. Sunia w DS u Grażki123. Szukamy ratunku dla suni ze schroniska. Potrzebne pieniądze i miejsce.
Posted

Naprawdę bardzo dobre wieści, sądzę, ze "człowiekolubne" zwierzaki bardziej cierpią w azylu niż te unikające jakiegokolwiek kontaktu, chociaż wszystkich żal.

Wygląda na to, że sunia błyskawicznie będzie się uczyć zasad nowego życia - ku Waszej wspólnej radości. Trzymam za to😀

Posted

Fajna sunia. Mi też skojarzyła się z Cudną.

Będzie dobrze, a nawet bardzo dobrze. Kąpiel i wyczesanie przyniesie jej wielką ulgę, pewnie będzie bardzo zadowolona.

Posted
Dnia 4.11.2022 o 12:23, Tyśka) napisał:

Wieści bardzo pozytywne. Oby zdrowie dopisywało suni ♡ Masz już dla niej imię?

Imię dziś wieczorem objawi się na bazarku imiennym 😉

Posted

W południe planuję wyjść na spacer razem z mężem na dwóch smyczach, w szelkach i w obroży. -  To mąż będzie pod solidną kontrolą 😄

Dnia 4.11.2022 o 12:52, Aska7 napisał:

😂

• Like 1
Posted
Dnia 4.11.2022 o 12:54, agat21 napisał:

W południe planuję wyjść na spacer razem z mężem na dwóch smyczach, w szelkach i w obroży. -  To mąż będzie pod solidną kontrolą 😄

Kochać, wierzyć i kontrolować😄

• Like 1