Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie wiem o co ci chodzi Cleo bo sa wszystkie dotychczasowe deklaracje w 1 poście, bo wpisuję je zaraz jak sie pojawiają. Chyba że jakaś mi umknęła. Dzwonienie i załatwianie dt/hotelu zostawiam innym, bo ja mam już za dużo na głowie. Ja prowadzę tylko watek

Jest nić nadziei dla Saby, bo ma cichą fankę:)
Jedna sympatyczna pani nas obserwuje tu na dogo, a konkretnie Sabę:) i jest zainteresowana adopcją. Ma już jednego dużego dziadka o ile dobrze zrozumiałam to mix cane corso. Do tej pory miał towarzyszkę życia ale odeszła 2 lata temu. Jest wykastrowany. Zimą mieszkają w mieszkaniu, a później przenoszą się na działkę. Pani będzie jechała 14.02 z Krakowa do Warszawy to zboczy z drogi i chciałaby odwiedzić Sabcię i jak powiedziała...nie wie jaki będzie konie tej wizyty... :loveu: a więc pozostało nam czekać. Pani liczy się z tym, że starość nie radość i że może być chora.

Posted

piechcia15 napisał(a):
nie wiem o co ci chodzi Cleo bo sa wszystkie dotychczasowe deklaracje w 1 poście, bo wpisuję je zaraz jak sie pojawiają. Chyba że jakaś mi umknęła. Dzwonienie i załatwianie dt/hotelu zostawiam innym, bo ja mam już za dużo na głowie. Ja prowadzę tylko watek

Jest nić nadziei dla Saby, bo ma cichą fankę:)
Jedna sympatyczna pani nas obserwuje tu na dogo, a konkretnie Sabę:) i jest zainteresowana adopcją. Ma już jednego dużego dziadka o ile dobrze zrozumiałam to mix cane corso. Do tej pory miał towarzyszkę życia ale odeszła 2 lata temu. Jest wykastrowany. Zimą mieszkają w mieszkaniu, a później przenoszą się na działkę. Pani będzie jechała 14.02 z Krakowa do Warszawy to zboczy z drogi i chciałaby odwiedzić Sabcię i jak powiedziała...nie wie jaki będzie konie tej wizyty... :loveu: a więc pozostało nam czekać. Pani liczy się z tym, że starość nie radość i że może być chora.

piechciu kochana , moze mi cos umknelo, zadne pretensje do Ciebie, cos Ty, trzymam kciuki za Sabe, kazdy robi ile moze, pozdrawiam serdecznie i przepraszam jesli cie urazilam (moja wina, moja niedokladnosc)

Posted

no ja tez tak myślę, że tak będzie, tylko żeby z tym ich starym dziadem się zgodziła :loveu: no i żeby w mieszkaniu umiała mieszkać, bo tego nie wiemy :-( kurcze nie zapytałam jak wysoko mieszkają, bo jezli gdzies na piętrze, to nie wiem jak to z tym Saby chodzeniem, bo ona coraz słabsza.:( Licze tylko na to że miłośc da jej siłę życia, tak jak było i jest z naszą Karmen:)

Posted

ale czekamy do 14.2 tak? potem ruszamy dopiero, ja do megi napisze chetnie :cool3:
megii1? czy megi1?

jestem z megii w kontakcie i jakby co to ustawiam sie w kolejke... czekam na poniedzialek z duza nadzieja, jednoczesnie proszac bardzo o sprawdzenie domku (ostatnio aria wyladowala na lancuchu i nie moge tego przezyc, bo narazie nie ma po prostu opcji :( )

I generalnie jestem takiego zdania jak Iljova, nie moglabym oddac psa, mysle ze mialabym klopot z oddaniem psa wzietego na DT,a co dopiero DO SCHRONU!!! I zaluje strasznie ze jej nie moge zabrac, ani innego psiaka i zrobic z niego "duduna" (to jest u nas w domu wymyslone slowo na "psy domowe", czyjes, przez kogos kochane... nasza sunia nawet reaguje na "dudun" ;) , chociaz to nie jej imie)

Posted

Trafiłam dzisiaj na wątek zupełnie przypadkowo. Jak czytałam to cały czas ryczałam nie mogę tego znieść. Nie wyobrażam sobie oddać psiaka którego miałabym na krótko, a co dopiero po 8 latach. Kim trzeba być żeby tak bez problemu oddać psiaka po tylu latach? Ja nie oddałabym nawet wtedy kiedy byłoby mi naprawdę ciężko, nie byłabym wstanie. Odwieczna prawda potwierdza za każdym razem w takiej sytuacji "PODŁOŚĆ LUDZKĄ NIE ZNA GRANIC !!!"
Nic dziwnego że sunia wygląda coraz gorzej, tęsknota, samotność, surowość schroniska(bo powiedzmy sobie szczerze nawet najlepsze schronisko to tylko schronisko, a nie dom). Ja nie mogę jej zabrać nie mogę zabrać żadnego psiaka, ale mam nadzieję że znajdzie się prawdziwy Człowiek który ją weźmie i pokocha NA ZAWSZE! Trzymam za to kciuki! Może wyjdzie coś z tego 14 lutego?