Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Saba ma 10 lat.

Jako malutkie, śliczne szczenię trafiła do schroniska dla zwierząt. Na szczęście nie była tam długo - szybko znalazła nowy dom. Wydawałoby się, że odpowiedzialny, że Saba trafiła do dobrych ludzi:-(
Niestety, po tylu latach wierności, oddania, pilnowania domu i dbania o rodzinę, Saba dostała wypłatę. Znów trafiła do schroniska. :placz::placz::mad:
Została porzucona, zostawiona w małym boksie ze złamanym sercem. Przecież to dobry pies, dlaczego więc „Rodzina” Saby przeprowadziła się do boków. Dla niej nie było tam miejsca, nie zatroszczono się też o nowy dom...

Saba to duża suczka, spokojna i dobrze wychowana. Łagodna i przyjazna do ludzi. Zgodna z psami. W schronisku jest bardzo smutna i przygaszona, nie potrafi zrozumieć, że znów jej nikt nie kocha. Bardzo tęskni. Siedzi przy kratach wpatrzona w bramę wejściową...którą ona sama kiedyś weszła! Nadal nie traci nadziei , że jej kochana „rodzina” wróci kiedyś po nią... Proszę, niech los się do niej uśmiechnie.... Daj jej dobry dom, już do końca!!

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:Niespodziewanie los uśmiechnął sie do Saby i z dnia na dzień zamieszkała w stolicy w ciepłym mieszkanku i dzieli kąty z drugim seniorem jeszcze starszym od siebie:) życzymy ci Sabciu powodzenia!!! :loveu::loveu::loveu::loveu:

WPŁATA:
100zł bazarek Livki DZIĘKUJEMY:) 1.03.11

• Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Sabunia wyszła dzisiaj na spacerek. To taka kochana suczka!
Za wszelką cenę trzeba jej znaleźć dom, ci pseudoludzie oddali ją na starość do schroniska. Nie ma nic gorszego niż starość w samotności, za kratami...
W schronisku jest dużo starych psów, które dożywają tu ostatnich lat... Przykry to widok :-(
Dlatego nie pozwólmy aby Saba podzieliła ich los...

Sabunia jest bardzo grzeczna i pięknie chodzi na smyczy. Lubi inne psy i suczki, jest przyjacielska, towarzyska, łagodna. Lubi wylegiwać się w trawie. Jest niestety bardzo smutna, nadal przeżywa rozłąkę i tęskni...

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 4 months later...
Posted

Saba cały czas czeka!!!!!! :( Dodałam ją na stronę adopcyjną starszych psów...

Bardzo podupadła na zdrowiu i kondycji... Człapie powolutku, niedawno okazało się, że ma dużego guza, ma być diagnozowany ale nie wróży to nic dobrego.

Nie zapominajmy o Sabci... Tyle lat wiernie służyła, żeby ostatecznie znów trafić do schroniska i w tym miejscu odejść? :(

• 1 month later...
Posted

czy ktoś pamieta o Sabuni:( Miała ostatnio operację mega guza na sutku:( Był większy niz pięść, aż przeszkadzał jej w chodzeniu bo był miedzy nogami:( Ale już jest ok na szczęście, a guz okazał się w miarę łagodny i nie dał przerzutów

• 4 months later...
Posted

Saba była ostatnio na spacerze. Staruszka nasza :( Ogłaszam ją właśnie, z takim tekstem (lub krótszą wersją na określone portale). Wiem, że strasznie się rozpisałam a niektórym ludziom nie chce się czytać tak długich ogłoszeń. Ale jej historii nie da się zamknąć w 3 zdaniach. Ktoś, kto naprawdę będzie chciał jej pomóc, przeczyta całość....

''Ludzie wolą udawać, że pewne miejsca, problemy, nie istnieją. Bo tak łatwiej, prościej się żyje, w pozornej nieświadomości. Ja jednak proszę. Popatrz na ciernienie, którego wolałbyś nie widzieć. Przeczytaj historię, której wolałbyś nie znać. I dopisz do niej szczęśliwe zakończenie, ponieważ tylko Ty możesz to uczynić, atramentem miłości.

Saba to jedna ze 150 psów przebywająca w schronisku, jednak to właśnie ona najbardziej potrzebuje pomocy. Mając niespełna miesiąc trafiła do schroniska, tutaj spędziła najważniejsze chwilę swojego życia, w strachu, niepewności. Los połączył jednak ścieżkę jej życia z pewnymi ludźmi, którzy postanowili ją adoptować. I tak Saba, przez następne 8 lat wiernie i oddanie służyła swoim właścicielom, obdarzyła ich miłością i zaufaniem.

Teraz wyobraź sobie jej uczucia, gdy ponownie znalazła się w schronisku. Odprowadzona do boksu przez osoby, które kochała, patrzyła nic nie rozumiejąc jak odchodzą i zamykają furtkę nawet nie oglądając się za siebie. Jej świat przestał istnieć. W jednej sekundzie straciła wszystko, co posiadała, ponieważ… zabrakło dla niej miejsca podczas przeprowadzki do mieszkania w bloku.

Od2 lat Saba wypatruje ich powrotu. Smutna, zrezygnowana leży w rogu boksu. Podupadła na zdrowiu, przeszła operację guza na sutku, na szczęście okazał się łagodny i nie dał przerzutów.
Jedynym przyjemnym momentem dla Saby to chwila spaceru. Saba jest suczką bardzo łagodną i przyjacielską, lubi pieszczoty. Pięknie chodzi na smyczy. Jest zgodna z innymi psami i suczkami. Spokojna, opanowana. Ma 10 lat.

Sabie nie zostało wiele czasu. Gwarantuję, że będzie dobrym przyjacielem domu i rodziny. Proszę, nie pozwólmy, aby swoje życie zakończyła w schronisku, odeszła zapomniana przez wszystkich, przez nikogo nie kochana. Jeżeli myślisz nad pomocą dla tej wspaniałej suczki, nie zwlekaj, nie oddalaj od siebie chęci pomocy…. Ponieważ nigdy nie wiadomo, kiedy będzie za późno.

Tel.
692486565 lub mail [email protected],
drugi nr: 793 046 770(czynny po godz. 17 oraz w weekendy) [email protected]

• 5 months later...
Posted

Niedługo miną 2 lata jak Saba ma wątek a ''dorobiła'' się jedynie 17 postów. Nie pozwólmy jej umrzeć w schronisku. Porozsyłam jej wątek. Potrzebujemy pomocy w ogłoszeniach bo te które robiłam już dawno wygasły, domu tymczasowego, stałego. Nie zostało jej wiele czasu, Sabcia jest w coraz gorszej kondycji. Wszystkie pomysły jak jej pomóc są na wagę złota.

Posted

ale śliczna ona jest!Nie wygląda na 8 lat!!Kurcze przecież dziewczynka ma pecha:( Jak sie tylko wyrobie z moimi ogłoszeniami tez jej zrobię...Czasu mało, kasy brak, a psiaków coraz więcej:( Sabciu nie zapomne o tobie!

Posted

Dziękuje że przyszłyście. Tekst jest w poście 15, można dowolnie skracać, edytować. Saba ma cały czas jedynie allegro. Swego czasu miała dużo ogłoszeń, niestety bez odzewu a aktualnie większość już dawno wygasła...

Co do jej wyglądu, Saba ostatnio według mnie dość mocno podupadła i aktualnie niestety wygląda na swój wiek. Te zdjęcia, które tu są były robione dość dawno temu...

Posted

[quote name='kasia14']Niedługo miną 2 lata jak Saba ma wątek a ''dorobiła'' się jedynie 17 postów. Nie pozwólmy jej umrzeć w schronisku. Porozsyłam jej wątek. Potrzebujemy pomocy w ogłoszeniach bo te które robiłam już dawno wygasły, domu tymczasowego, stałego. Nie zostało jej wiele czasu, Sabcia jest w coraz gorszej kondycji. Wszystkie pomysły jak jej pomóc są na wagę złota.

masakra :(
dzieki za zaproszenie
zrobie wydarzenie na FB