Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no ja ją widuję na żywo i zachowuje sie jak babunia:( ledwo i mało chodzi:( może to kwestia miłości, jakby jej zaznała to miałaby dla kogo zyć...a więc zbierajmy...

słuchajcie a u wiosny jakie są składki albo u Murki?

• Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='piechcia15']pewnie że zapytać można i zacząć zbierać deklaracje, tylko wiecie czego się boję...Że to będzie jej dożywotnie miejsce:( a kto będzie nam płacił przez 4-5lat??:( a jak po roku czy dwóch zycia w luksusie Saba zostanie bez deklaracji?:( Wiem, że nie można zakładać czarnych scenariuszy, ale boje się ją po raz kolejny zranić:( a nie oszukujmy się, jakie są szanse znalezienia dla niej domu?:(

oczywiście zmieniam tytuł i zaczynamy szukać.[/QUOTE]

Piechciu, nie mysl tak czarno, jak zaczniecie zbierac to sie dorzuce.
No i troche porozpowszechniam ten watek.
Moze ktos zrobi ladny maly banerek, bo ja nie umiem?

Posted

[quote name='Cleo2008']Piechciu, nie mysl tak czarno, jak zaczniecie zbierac to sie dorzuce.
Ja też się dorzucę.
Piechcia pytałaś Czarodziejkę? Jej psy mają dużo szczęścia :razz:
Ania+Milva i Ulver też jest cudownym człowiekiem.

Posted

Jeszcze Yumanji . U Murki jest kolejka . Cena za dużego psiaka 15zł .Jeżeli daje się własną karmę to cena niższa .
Dużym plusem jest to ,że Murka wkleja dużo zdjęć i robi ogłoszenia . Wiele osób wchodzi na wątki hotelowych
psiaków. Od Murki jest sporo adopcji.

Posted

sorry za offa ale zapraszam na bazarki i allegro psiaka w pilnej potrzebie !
Brakuje pieniędzy na jego leczenie... potrzebna mu chemioterapia- po usunieciu raka jader. Pomożcie.. Chociaż podnoście bazarki, wysyłajcie po znajomych linki na allegro, zachęcajcie do kupna, odwiedźcie watek albo wesprzyjcie grosikiem!

bazarki:
* http://www.dogomania.pl/threads/201276-książkowe-nowości-dla-KRECIKA-z-nowotworem!-do-10.02.2011

* http://www.dogomania.pl/threads/201595-miski-kalendarze-piłka-na-karme-papirus-na-szczeniaki-i-Krecika-do-14.02-***

allegro:

* http://allegro.pl/show_item.php?item=1441948643
* http://allegro.pl/kalendarze-wybierz-miska-i1441146100.html
* http://allegro.pl/nowosc-poduszka-autko-z-budzikiem-na-chorego-psa-i1441948131.html

Wątek Krecika:

http://www.dogomania.pl/threads/201245-POTRZENA-POMOC-FINANSOWA-!-na-leczenie-nowotworu-psa-!

KAŻDA POMOC NA WAGE ZŁOTA !

Posted

[quote name='Cleo2008']robmy cos, ja moge rozpowszechniac i czekam na konto!!! szkoda psiaka
Nie znam nikogo z tych co podala Agmarek lub Jo37, please robmy cos...[/QUOTE]
U Murki byłam i od 2 lat umieszczam tam psiaki .Bardzo polecam ten hotelik . Yumanji poznałam i ma fajne podejście .
Jeżeli będziecie chciały to zadzwonię do niej . Murka ma hotel za Janowem Lubelskim a Yumanji 70km od Warszawy w okolicach Garwolina .

Posted

Ja do Czarodziejki pisałam ale to jak Was wszystkich zapraszałam, można napisać jeszcze raz z prośbą o hotel. U Murki był od nas Krówek
[*], który niestety nie doczekał się domu ale myślę, że był tam szczęśliwy. Mi do głowy przychodzi jeszcze hotel u ZuziM

Myślę, że jak będą deklaracje to miejsce się znajdzie, ale Saba nie może bez nich pojechać bo niestety 2 psy się nam zasiedziały z niepełnymi deklaracjami i więcej nie da rady nasza skarpeta dokładać...:(

Posted

Saba naprawdę niesamowicie mocno zapadła mi w serce... Kombinuję jak mogę, ale niestety póki co nie mogę zaoferować żadnej konkretnej pomocy...:shake:
Głęboko wierzę, że uda się Ją jak najprędzej wyciągnąć! I że trafi jeszcze na wspaniałego Człowieka, który pokocha Ją całym sercem na resztę Jej życia! Tak bardzo na to zasłużyła...

Posted

Faktycznie trzeba się spieszyć!
Ja jakąś konkretniejszą pomoc mogłabym niestety zaoferować najwcześniej w kwietniu...:shake: Strasznie mi z tym źle i przykro...
Póki co mogłabym w razie czego wesprzeć jakimś bazarkiem na ewentualny transport czy coś.

A przy okazji to pewnie nie ma szans na sprawdzenie Jej stosunku do dzieci i kotów?
Aha, ile Ona tak mniej więcej może ważyć? 35/40 kg?

Posted

[quote name='Cleo2008']:placz:Wlasnie sie dowiedzialam, ze jeden z psiakow jest za TM. TEZ sie zastanawialismy jak zaczac, czy zaczac...
http://www.dogomania.pl/threads/200157-Malec-kt%C3%B3ry-potrzebuje-szansy...ZA-TM-*-%28

Prosze prosze prosze zaczac zbierac na Sabe, daje 10 Euro (stalych deklaracji) i blagam o Wasza pomoc w organizacji, ja mieszkam poza Polska i mi trudno.

Dziękujemy za deklaracją. Saba pojedzie do hotelu, jak będzie miała zadeklarowaną całą kwotę, nie jesteśmy w stanie wysyłać kolejnego psa do hotelu bez nich. Dlatego proszę wszystkich na wątku o zapraszanie osób, które mogą nam pomóc finansowo. Popytam w hotelach dogomaniackich jak jest z miejscami i w jakim miejscu jaki byłby koszt - ale konkretne działania dopiero po uzbieraniu min. 3/4 kwoty.

[quote name='Evelka']Faktycznie trzeba się spieszyć!
Ja jakąś konkretniejszą pomoc mogłabym niestety zaoferować najwcześniej w kwietniu...:shake: Strasznie mi z tym źle i przykro...
Póki co mogłabym w razie czego wesprzeć jakimś bazarkiem na ewentualny transport czy coś.

A przy okazji to pewnie nie ma szans na sprawdzenie Jej stosunku do dzieci i kotów?
Aha, ile Ona tak mniej więcej może ważyć? 35/40 kg?

Niestety, nie ma takiej możliwości. Jeśli chodzi o koty to testy w schronie są niemiarodajne.... Myślę, że saba tyle może ważyć.

Posted

Kochane, napisalam to przed chwila i na innym watku, wiec nie zdziwcie sie jak znajdziecie, ale mam taki pomysl (bo pieskow tyle i ja i zapewne nie tylko ja nie daje rady psychicznie i fizycznie), zatem:
nie wiem czy taki pomysl byl i nie wiem za bardzo jakby to rozpowszechnic, ale tyle jest rzeczy, ktore ludzie wywalaja, a ktore sa w dobrym stanie. Moze schronisko/-ka dalyby rade przejmowac te rzeczy (cos jak akcje Humany) i dochod z tego szedl by na schorniska. Moze robi raz w miesiacu tego typu zbiorke, bazar, pchli targ czy jak to nazwac i po jakims czasie ludzie by sie przyzwyczaili, ze takie cos jest. Cos jak allegro, ale w realu.
No i schronisko mialoby jakis dodatkowy dochod.
Ja wprawdzie mieszkam nie w Polsce, ale np. moja mama ma stale rzeczy, ktore chcialaby oddac, gdyby to wystawic i za kazda rzecz dac co laska, i dochod na schornisko, to bylyby jakas nadzieja. Napewno takich przykladow mialybyscie i w swoim otoczeniu sporo. Ja wiem ze sa bazarki tu na dogo, ale publicznosc jest ograniczona, "kisimy sie" we wlasnym sosie.
Moze taka akcje na schroniska daloby sie jakos przeprowadzic? Moze ogloszenia w roznych miejscach i potem bazar, w miedzyczasie chodzenie z puszkami, tak jak sie chodzi na 1.11 na cmentarzach - troche wyjsc do ludzi, pokazac skale problemu...
No a na Sabe przygotuje tez bazarek, ale mam i inne pieski pod opieka, wiec ...cierpliwosci - piechciu , czy kontakt na ten temat to z toba?

Posted

Cleo - myślę, że kwestie prawne ograniczają tego typu działalność schroniskom.
Każda zbiórka publiczna to ogrooom formalności do załatwienia, a zbiórką publiczną jest właśnie chodzenie z puszkami. No i kto miałby się tym zająć w schroniskach....?

Posted

takiej akcji nie ma chyba sensu przeprowadzać jako schronisko bo kasa idzie na miasto a dopiero później dostaje schronisko po złożeniu podania...:( może moznaby było zrobić to jako osoby prywatne albo wolontariusze schroniska. Tylko jak sie za to zabrac. Ludzie nie sa przyzwyczajeni do takich akcji. W zwykłych zbiórkach ledwo co z łaską biora udział a co dopiero taki targ. Wiem, że za granica to jest popularne bo wiele rzeczy wywalają prawie nowych, ale Polska jest za murzynami niestety. Hmm fajny pomysł tylko nie wiem jakby trzeba się było do tego zabrać. Ciężko raczej.

dziękujemy za deklaracje.
Jak już będzie czas wpłacania to będziemy sie przypominać:)

kontakt może być na mnie, ja na ogół zawsze jestem pod tel.:)

Posted

[quote name='piechcia15']takiej akcji nie ma chyba sensu przeprowadzać jako schronisko bo kasa idzie na miasto a dopiero później dostaje schronisko po złożeniu podania...:( może moznaby było zrobić to jako osoby prywatne albo wolontariusze schroniska. Tylko jak sie za to zabrac. Ludzie nie sa przyzwyczajeni do takich akcji. W zwykłych zbiórkach ledwo co z łaską biora udział a co dopiero taki targ. Wiem, że za granica to jest popularne bo wiele rzeczy wywalają prawie nowych, ale Polska jest za murzynami niestety. Hmm fajny pomysł tylko nie wiem jakby trzeba się było do tego zabrać. Ciężko raczej.

dziękujemy za deklaracje.
Jak już będzie czas wpłacania to będziemy sie przypominać:)

kontakt może być na mnie, ja na ogół zawsze jestem pod tel.:)

a no to faktycznie do doo***, to ja juz nie wiem :(
lepiej wywalic na smietnik niz dac na lepsze cele, ech...
moge przekazywac w takim razie rzeczy w tych miastach gdzie bywam, a bywam tylko w 2 - na naprawde do doo**
chyba pojde z moja sunia na spacer pomyslec... lekko zalamujace, nawet jak chcesz cos zrobic, to klody pod nogi...

Jak sie zabrac? najpierw zaprzyjazniona szkola (np na boisku, nauczyciela skontaktowac, dzieci sa dobrym nosnikiem, zreszta i wychowawcze taka akcja tez jest i ma wiele roznych innych walorow), albo wydzial weterynaryjny na uczelnii (macie cos takiego w okolicy Pabianic?) Wystarczy pare plakatow, ogloszenia na fb, jedna pani-drugiej pani, ogloszenie w sklepie zoo w okolicy, pomysly to ja bym miala - ale jak przepisow sie nie da przeskoczyc, to ja wymiekam...
szkoda szkoda szkoda

Posted

ile kosztuje hotelik? ile potrzebujemy? czy bylo dzwonione juz do yumaji i murki i kasia tez obiecala popytac w hotelach dogo, czekamy na info (jasne ze wczesniej nie da rady wyslac),