WiosnaA Posted July 16, 2021 Posted July 16, 2021 15 godzin temu, mari23 napisał: ................. Lumi przez tyle lat nie miała możliwości nawet "czasem" coś skubnąć, dlatego teraz nadrabia te zaległości, a że to zaległości z lat wielu do nadrobienia w krótkim czasie, to i często się Lumisi "złodziejstwo" przydarza 🙂 Dokładnie tak 😞 Pociesznie wygląda to jej zachowanie przy kradzieży:) ..na razie staram się pilnować,później przyjdzie czas na naukę. Prowokacyjnie nagrałam Wam filmik jak mnie pilnuje czy wystarczająco daleko odeszłam,czy nie patrzę:)..tu odwróciłam głowę oczywiście:) Drugi ogonek ma Lumisia 🙂 1 2 Quote
WiosnaA Posted July 16, 2021 Posted July 16, 2021 Trzepnęłam muchę i Lumi się wystraszyła:(,...moje psy zresztą też nie tego nie lubią,ale wybitnie jeden wieczór muchy lazły do domu. Staranowała Majeczkę i schowałą się w kącik,...a jak Majeczka któregoś razu chciała przejść delikatnie i usiąść za Lumi ,to naburczała,czego pcha się do niej....Maja bardzo ugodowa jest i na wszystko się godzi. 5 Quote
Ellig Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 O bidulka, jaka malutka od razu się zrobiła. Cudowna jest z niej sunia. Quote
Tianku Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 Jaka Ona jest kochana tak jak Mileczka zreszta i takiego domku też Lumisi życzymy Quote
Aska7 Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 Ja to bym jej pozwalała na małe kradzieże kiedy i co pod kontrolą, żeby miała swoje stracone psie radości : ) Należy się jej. I potencjalny dom uprzedzić. Widać, że frajdę ma niesłychaną : ) Quote
Mruczka Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 33 minuty temu, Aska7 napisał: Ja to bym jej pozwalała na małe kradzieże kiedy i co pod kontrolą, żeby miała swoje stracone psie radości : ) Należy się jej. I potencjalny dom uprzedzić. Widać, że frajdę ma niesłychaną : ) Takie drobne sukcesy na pewno podbudowałyby jej pewność siebie. 1 Quote
KrystynaS Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 Tak Wiosno też tak pomyślałam, zaaranżuj jej takie małe kradzieże kontrolowane, ona widać że zadowolona. Fajna jest bardzo. I spacer w mieście bardzo dobrze już jej wychodzi, chyba pojechałyście do marketu, stawiam na Lidla. No a posłanko fju, fju, toć to po prostu kanapa. Świetne, żeby tylko chciała na nim leżeć Quote
mari23 Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 Dnia 17.07.2021 o 11:58, Aska7 napisał: Ja to bym jej pozwalała na małe kradzieże kiedy i co pod kontrolą, żeby miała swoje stracone psie radości : ) Należy się jej. I potencjalny dom uprzedzić. Widać, że frajdę ma niesłychaną : ) Popieram, należy jej się <3 Nie wiem, czy z ogłoszenia ktoś dzwonił, ale zapytanie miałam przez OLX. Nie mam zwyczaju przeklinać, jakąś "blokadę naturalną" mam, ale dzisiaj w myślach "szpetnie" zareagowałam na zapytanie: Witam, czy pies przyzwyczajony jest do łańcucha czy trzeba go uczyć ? 09:58 Jeszcze sama siebie trzymam i nie odpisałam, ale nie wiem, czy dam radę zignorować... Quote
Aska7 Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 33 minuty temu, mari23 napisał: Popieram, należy jej się <3 Nie wiem, czy z ogłoszenia ktoś dzwonił, ale zapytanie miałam przez OLX. Nie mam zwyczaju przeklinać, jakąś "blokadę naturalną" mam, ale dzisiaj w myślach "szpetnie" zareagowałam na zapytanie: Witam, czy pies przyzwyczajony jest do łańcucha czy trzeba go uczyć ? 09:58 Jeszcze sama siebie trzymam i nie odpisałam, ale nie wiem, czy dam radę zignorować... Nie żałuj sobie. Quote
Aska7 Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 Były rzecznik udzielał kiedyś porad jak komuś nawrzucać i uniknąć odpowiedzialności za obrazę. Nie mówi się - to debil, tylko - zachowuje się jak debil. Pierwsze jest znieważeniem, drugie opinią. 2 Quote
mari23 Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 3 minuty temu, Aska7 napisał: Były rzecznik udzielał kiedyś porad jak komuś nawrzucać i uniknąć odpowiedzialności za obrazę. Nie mówi się - to debil, tylko - zachowuje się jak debil. Pierwsze jest znieważeniem, drugie opinią. Chyba zaraz sobie spiszę kilka takich "opinii" i jednak odpowiem na "zapytanie"...ech..... skąd się tacy biorą ?????? Quote
rozi Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 Dnia 17.07.2021 o 01:51, WiosnaA napisał: Trzepnęłam muchę i Lumi się wystraszyła:(,...moje psy zresztą też nie tego nie lubią,ale wybitnie jeden wieczór muchy lazły do domu. Muchy nie znoszą przeciągu, trzeba uchylić okna, ale tak normalnie, w poprzek, nie "uchylnie" w pionie, i wylecą. Nie otworzyć, tylko uchylić. W ciągu dnia. Wieczorem lezą do światła, trzeba zgasić w pokoju/kuchni, zapalić w przedpokoju, tam pójdą, a na koniec zgasić przedpokój i zapalić na zewnątrz. Czasem dodatkowo machnąć ścierką. :). Sprawa zbadana przeze mnie nad Wigrami z powodu lękliwego na trzepnięcia pieska. 1 1 Quote
rozi Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 13 minut temu, konfirm31 napisał: Z tym wylatywaniem, to potwierdzam 🙂 Sprawdź ze światłem po ciemaku. Działa jeszcze lepiej, niż wylatywanie w ciągu dnia, trzeba tylko trochę cierpliwości. To samo robiłam w domu bez prundu, świeca wystarczała. Quote
konfirm31 Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 Ze światłem, też stosuję, szczególnie w odniesieniu do ciem. Na działce. Quote
WiosnaA Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 3 godziny temu, rozi napisał: Muchy nie znoszą przeciągu, trzeba uchylić okna, ale tak normalnie, w poprzek, nie "uchylnie" w pionie, i wylecą. Nie otworzyć, tylko uchylić. W ciągu dnia. Wieczorem lezą do światła, trzeba zgasić w pokoju/kuchni, zapalić w przedpokoju, tam pójdą, a na koniec zgasić przedpokój i zapalić na zewnątrz. Czasem dodatkowo machnąć ścierką. :). Sprawa zbadana przeze mnie nad Wigrami z powodu lękliwego na trzepnięcia pieska. No Ty to masz patenty na wszystko :)...na czasie bazar byłby:) Nie wiedziałam o tym i przyda się,dziękuję! Tu na działce mam jednak moskitiery w oknach i drzwiach tarasowych i nie wylecą ,inaczej muchy i komary nas by tu zjadły:( W drzwiach moje psy umieją same otwierać moskitierę,żeby wejść do domu,ale Lumi i Marcel są nowi i im muszę uchylać, żeby mogli dowolnie wchodzić jak psy są przy domu. Muchy wlatują i staram je załatwić jak psiaki są na zewnątrz,ale czasem któraś się schowa. Quote
WiosnaA Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 Lumisi upały trochę dokuczają tak jak i nam ludziom.Kapie jej z pyszczka w ciągu dnia,zakopuje w ziemi,w cieniu leży,ale i tak widać,że jej gorąco:(...a tyle lat na betonie radzić sobie musiała:( Quote
WiosnaA Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 Trochę ślicznotki cyknęłam,ale sił brak na jakąś ładniejszą sesję, 4 Quote
WiosnaA Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 Teraz długo zdjęć może nie być,wnusia przyjeżdża we wtorek i czasu na dogo mieć raczej nie będę:) Na koniec humorek mały, Tu na wsi mam sąsiadów na szczęście psiarzy,dwa kundelki mają przygarnięte i takich wczasowiczów u siebie na podwórku:) 5 Quote
Nesiowata Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 2 minuty temu, WiosnaA napisał: Teraz długo zdjęć może nie być,wnusia przyjeżdża we wtorek i czasu na dogo mieć raczej nie będę:) Na koniec humorek mały, Tu na wsi mam sąsiadów na szczęście psiarzy,dwa kundelki mają przygarnięte i takich wczasowiczów u siebie na podwórku:) A co psiaki na ten widok? Quote
Recommended Posts