Jump to content
Dogomania

BARDZO proszę o pomoc dla starego schorowanego psa! Nie może chodzić, ciągnie za sobą łapy po betonie, śniegu - jest szansa na ratunek po 13 latach spędzonych w schronie!!! Pies w dt, jest w dramatycznym stanie :( ŻEGNAJ WSPANIAŁY I KOCHANY FENIKSIE (')

Recommended Posts

Posted
10 godzin temu, mari23 napisał:

właśnie dlatego zdjęcie zrobiłam! :) i dodam - rana na łapie nie czerwieni się z daleka, nie ropieje... :) jest jeszcze, ale coraz mniejsza, zarastająca powoli.

Jest jeszcze jedna świetna wiadomość od Fenixa - 'ja nie mam żadnego koniowego ogona!!,proszę mi tu nie opowiadać!.Pięknie stoję i zaraz uruchomie swój ogonek,taki własny,nie żaden zespół końskiego ogona,no!'

• Like 3
Posted
6 minut temu, bou napisał:

Jest jeszcze jedna świetna wiadomość od Fenixa - 'ja nie mam żadnego koniowego ogona!!,proszę mi tu nie opowiadać!.Pięknie stoję i zaraz uruchomie swój ogonek,taki własny,nie żaden zespół końskiego ogona,no!'

Oj, żeby Twoje słowa okazały się prorocze :)

Posted

Zapłaciłam przelewem z mojego konta za badania ( 125zł) i leczenie (330 zł) Fenisia, mam nadzieje, że cel przelewu nie jest za bardzo "podejrzany" ;) może to jakiś spisek tych przestępców - antyFenisiowców - którzy dewastują mu posłanko ;)

Na 1 stronie zrobiłam swój post rozliczeniowy, a bieżące rozliczenie tu wklejam.

Otrzymałam: 1.000,-zł.

400,- przelew od agat21

600,- przelew od agat21 

Wydałam:  828,- zł.

149,- Eukanuba Intestinal sucha karma

46,- Animonda Intestinal ( 2 x 23 zł) 2 małe op.700g

178,- Canivinton ( sklep zooexpress) 16.03.

455,- Mal-Vel przel.za badania i leczenie (23.03.)

zostało 172,- zł. :)

Fenisio wieczorem troszkę markotny, może pogoda, bo i mnie strasznie "łamie w kościach"...ale nosek zimny i jęzor schowany - micha wyczyszczona, więc  chyba nie jest źle :)

Posted

Idzie zmiana pogody, więc na pewno czuje biedaczysko w kościach. Ale za to pogoda ma się zmienić na cieplejszą i słoneczną, więc chyba pocierpi, a potem będzie lepiej :) 

Kolacja smakowała - to najważniejsze :) 

Mari, jak stoicie z puszkami Intestinala? 

I podrap go za uszkiem od nas, skoro już na to pozwala :) 

• Like 1
Posted

A to przed-chwilowe zdjęcia jak Feniks już uderza w kimę :) 

Brzuszek pełny, można spać spokojnie awantury o kolację dziś nie było :D

I oby ci podstępni nie nabrudzili w nocy.. ;)

IMG-20210323-WA0000.jpg

IMG-20210323-WA0001.jpg

IMG-20210323-WA0002.jpg

• Like 1
Posted
7 minut temu, agat21 napisał:

Brzuszek pełny, można spać spokojnie awantury o kolację dziś nie było :D

I oby ci podstępni nie nabrudzili w nocy.. ;)

Fenio dzisiaj przytomny bardzo, oczka szeroko otwarte więc może będą się bali.  Przyczają się, zaczekają jak będzie bardziej zmęczony np po spacerku i wtedy zaatakują!

Dobre nocy, kolorowych snów.

Posted
19 minut temu, agat21 napisał:

Idzie zmiana pogody, więc na pewno czuje biedaczysko w kościach. Ale za to pogoda ma się zmienić na cieplejszą i słoneczną, więc chyba pocierpi, a potem będzie lepiej :) 

Kolacja smakowała - to najważniejsze :) 

Mari, jak stoicie z puszkami Intestinala? 

I podrap go za uszkiem od nas, skoro już na to pozwala :) 

puszek jeszcze dużo, spora dostawa przyszła przecież :) a drapanie za uszkiem chyba już polubił :) 

pogoda u nas dzisiaj brzydka była, padało, chwilami to lało jak z cebra :( może się zmieni, ale mnie kości bolą, jak na deszcz :( :( może moje kości się mylą? oby! ;)

Posted
1 godzinę temu, mari23 napisał:

puszek jeszcze dużo, spora dostawa przyszła przecież :) a drapanie za uszkiem chyba już polubił :) 

pogoda u nas dzisiaj brzydka była, padało, chwilami to lało jak z cebra :( może się zmieni, ale mnie kości bolą, jak na deszcz :( :( może moje kości się mylą? oby! ;)

1 godzinę temu, elik napisał:

Fenio dzisiaj przytomny bardzo, oczka szeroko otwarte więc może będą się bali.  Przyczają się, zaczekają jak będzie bardziej zmęczony np po spacerku i wtedy zaatakują!

Dobre nocy, kolorowych snów.

IMG-20210323-WA0002.jpg

Gify - Stylowi.pl - Odkrywaj, kolekcjonuj, kupuj

Posted
2 godziny temu, Nesiowata napisał:

Ciekawe czy chłopak upilnował w nocy swoich prześladowców?!

upilnował, co za bardzo mnie nie cieszy...

31 minut temu, Aska7 napisał:

Jest apetyt, jest dobrze : )

No własnie apetyt nieco zmalał, aktywność też :( ale nosek zimny i to chyba tylko "huśtawka w dole" chwilowo...

ponieważ rano mało zjadł i Forthyron został w miseczce, nie miałam wyjścia - tabletka wylądowała w okruszku fileta z kurczaka (kawałeczek, chudy, oskubany z ciasta) - tylko temu, że z lewej strony nie ma zębów zawdzięczam fakt, że mam jeszcze 5 palców ;) ;) NIE JEST ŹLE :)

• Like 1
Posted

Sposób na zajadanie tabletek bez smarowania tłuszczem - zamrażamy kawałek surowego chudego mięsa. Bardzo ostrym nożem odkrawamy plasterek jak najbardziej cienki,  tak cienki, że aż przeźroczysty. Tym plasterkiem owijamy tabletkę - rozmrozi się błyskawicznie na tabletce, pies pochłonie też natychmiast, ale na własne palce trzeba uważać. 

• Like 1