agat21 Posted February 12, 2021 Author Posted February 12, 2021 Sorry, że tak późno, ale na dobre wieści każda pora dobra :) Amberek coraz bardziej przywiązuje się do nowej rodziny, często ich zaczepia, żeby zwrócić na siebie uwagę. Spacery bardzo lubi, skacze po śniegu jak zając, ale jak jest bardzo duży mróz, to nie wychodzą na bardzo długo, bo marzną mu łapki. :/ Apetyt dopisuje, i - co najważniejsze! - nie wygryza sobie już tej tylnej łapiny :) Wet chyba naprawdę rozsądny, bo po przejrzeniu badań krwi Amberka sprzed paru tygodni, zalecił powtórkę, żeby sprawdzić, czy te przekroczone parametry wróciły do normy oraz zalecił badanie pod kątem tarczycy. No chyba jest fajnie :)) 12 Quote
elik Posted February 12, 2021 Posted February 12, 2021 1 minutę temu, agat21 napisał: No chyba jest fajnie :)) Powiem więcej - jest bardzo fajnie! Quote
mari23 Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 11 godzin temu, elik napisał: Powiem więcej - jest bardzo fajnie! 9 godzin temu, Poker napisał: suuuuper 4 godziny temu, Nadziejka napisał: Cuda cuda cudenka 1 godzinę temu, Gabi79 napisał: Po prostu zajebiście!!! 18 minut temu, Ewa Marta napisał: Jest wspaniale:) Amberkowego życia w nowym domku jednym słowem określić nie sposób, zebrałam więc w całość opis, może choć w części odda nasze zachwyty :) ze zdjęcia wprost bije spokój i szczęście <3 1 Quote
KrystynaS Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 Och jest cudnie!! To jest TO!! Czy imię Amber zostało? 1 Quote
agat21 Posted February 13, 2021 Author Posted February 13, 2021 Bardzo Wam dziękuję za entuzjastyczne reakcje - wspólna radość jest większa niż w pojedynkę :D Imię Amberek zostało :)) 2 Quote
KrystynaS Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 Agat bo radość to jedyna na świecie rzecz, która się mnoży jeśli się ją dzieli. Fajnie, że Amber pozostał Amberem, bardzo ładne imię. Pasuje do niego. A jak coś narozrabia to można na niego krzyknąć Bursztyn. Wtedy będzie wiedział, że Amber to dobrze a Bursztyn to źle. Quote
Sara2011 Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 Agat21, nie wiem czy pamiętasz ale rejestrowałam czipa Amberka w Safe Animal na Ciebie, wtedy kiedy zaginął. Jeśli trzeba go przerejestrować już na nowych właścicieli to podeślij dane, chyba że wolisz jeszcze zaczekać. Quote
b-b Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 Wspaniałe wieści z domku ! I oby tak dalej :)) Quote
agat21 Posted February 14, 2021 Author Posted February 14, 2021 19 godzin temu, Sara2011 napisał: Agat21, nie wiem czy pamiętasz ale rejestrowałam czipa Amberka w Safe Animal na Ciebie, wtedy kiedy zaginął. Jeśli trzeba go przerejestrować już na nowych właścicieli to podeślij dane, chyba że wolisz jeszcze zaczekać. Tak, oczywiście, że pamiętam. Państwo mają sami przerejestrować Amberka na siebie jak będą u weta. Zapytam niedługo czy to zrobili. Jednym z punktów umowy adopcyjnej, jaką podpisaliśmy jest zarejestrowanie chipu Amberka na nowych właścicieli. Quote
agat21 Posted February 16, 2021 Author Posted February 16, 2021 No to mam następcę Amberka. Jeszcze troszkę odczekam, a potem będę Was prosić o zgodę na przeznaczenie pieniędzy, jakie zostały po Amberku dla tego biedaka. Z wyjątkiem 100 zł, które bardzo chciałabym przeznaczyć na dwie sunie, które Kiyshi wyciąga z Wojtyszek niebawem. Zapraszam na wątek kolejnego zamojskiego biedaka: Dropiatek 3 Quote
agat21 Posted February 19, 2021 Author Posted February 19, 2021 Dzisiejsze wieści od pana Huberta: "Witam. Zrobiliśmy badania Amberowi krwi po katem tarczycy i ogólne Amberowi i wszystko jest Ok. Z badań kału wyszło ze ma pasożyty ale to nic groźnego i bierze tabletki na nie więc myśle że szybko się uporamy z tym :) Poza tym wszystko dobrze. Coraz bardziej się z nami zżywa, jest radosny na spacerach i chętnie do nas podchodzi żeby go pogłaskać albo podrapać" Na moje zachwyty, że Amberek tak fajnie się miewa i nadzieję, że tym razem robale uda się wytłuc do końca, oraz pytanie, czy i państwo się zżyli już z Amberkiem, odpowiedź padła taka: "Tak, już bardzo. Bardzo się cieszymy że jest z nami :)" Ha! :)))) 1 Quote
agat21 Posted February 19, 2021 Author Posted February 19, 2021 A oto i bohater dialogu :) .... jako zwierz śnieżny ... i z panią :))) 9 1 Quote
Poker Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 BOMBAAAA. Kto nie widział ten trąba.... Quote
agat21 Posted February 19, 2021 Author Posted February 19, 2021 Prawda? Jak on lubi się przytulać. To zdjęcie to już drugie takie przytulone do nóg :)) 1 Quote
KrystynaS Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Coś ulubił sobie nogi swoich opiekunów, ale tak fajnie leży. Z innej beczki - ale musiał być zarobaczony i to jakimś s@#&, był już kilka razy odrobaczany i dalej robaki Ależ on jest cudny, tak ogólnie cudowny pod każdym względem Quote
agat21 Posted February 19, 2021 Author Posted February 19, 2021 Tak, też o tym myślę, jak strasznie zarobaczone są psiaki z tego schronu :( Trzeba się nastawić, że i te które teraz wyjadą będą musiały być dobrze zbadane i odrobaczone, żeby doszły do siebie. Quote
KrystynaS Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 On tak leży na nogach jakby chciał powiedzieć "nie wstawaj, nie wstawaj ja tu będę z tobą leżał, tak mi dobrze" Quote
mari23 Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 19 minut temu, Tola napisał: Zaglądam, czytam i serce się raduje:) oj, raduje sie bardzo serce na takie widoki - szczęśliwy pies to najwspanialsza "rasa" na świecie ! :) :) 1 1 Quote
Gabi79 Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 20 godzin temu, mari23 napisał: oj, raduje sie bardzo serce na takie widoki - szczęśliwy pies to najwspanialsza "rasa" na świecie ! :) :) O tak, święta racja. A Amerek jest po prostu rewelacyjny!!! Quote
Recommended Posts