Jump to content
Dogomania

Czarny kolor i uśmiech na pysiu szansą na wyjście ze schronu, kociaki - wszyscy w nowych domach :)

Recommended Posts

Posted

Na wątku zamojskim  co jakiś czas Tola pokazywała psiaka, który juz jest dłużej w schronisku, jest bardzo kontaktowy, spokojny, ale zupełnie bez szans na wyjście ze schroniska, bo czarny i większy.

Za każdym razem, kiedy robią zdjęcia, podchodzi do siatki i patrzy z nadzieją, że tym razem to jemu sie poszczęści. I za każdym razem zostaje rozczarowany. Do domów jadą mniejsze, kolorowe, młodsze. On jednak wbrew logice, kierując sie jakąś psią ufnością i wiarą w dobro ludzi, nie traci nadal nadziei...

Kazdy, kto ma pojęcie o adopcjach wie, ze to chyba najmniej adopcyjny typ. Został oceniony na 5 lat. Kilka ostatnich dni, a raczej głównie nocy, myślałam o nim. Taki niezauważalny w schronisku typ. Może dopiero przykuć uwagę w domowych warunkach, z dobrymi zdjeciami, z kolorową obrózką.

Psa zdecydowałam się wziać na BDT, a dzięki pomocy tutaj innych osób, głównie Wiolhelm  i Toli, udało się to, co pozornie najpierw wydawało się niemożliwe. Od Wiolhelm pojawiła się deklaracja pokrycia kosztu transportu do nas, A Tola w imieniu Fundacji ZEA zgodziła sie pokryć koszty opieki weterynaryjnej.  Do tego psiak ma złożone delkaracje pomocy w ogłaszaniu. 

Ja osobiście oczami duszy już go widzę w ogłoszeniach na kanapie, na smyczy, po psiejsku uśmiechniętego, z obróżką. I chciałabym, żeby wspólnie udało się mu pomóc.

Pies został zarezerwowany w schronisku i w sobotę lub niedziele ma do nas dojechać.

Gdyby ktoś chciał m ułatwić mu start w nowe życie i zamówić jakąś fajną, kolorową obrożę do ogłoszeń, np z chusteczką lub dorzucić się do jego karmy, to bardzo  będziemy wdzięczni :)  Wpłaty można dokonać na konto ZEA.

Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA

Konto: 97 2030 0045 1110 0000 0200 1700

IMGP1890.JPG.0003bec7a8c26b171b7fa81c1d1226a7.jpg

IMGP1947.JPG.cd03d67a587d3ac74b582d67bb523c91.jpg

IMGP1896.JPG.883feaf7e1179acd0248e748d563fd0d.jpg

IMGP1883.JPG.ffacbb863ab0766f78997be9cc0bf21b.jpg

• Like 4
  • Upvote 1
Posted

Rozliczenie:

Wpłaty:

Wiolhelm170 -350 zł na koszt transportu.

Mruczka - 50 zł na konto ZEA

Helli - 200 zł na moje konto ( przelałam na konto ZEA -Tola potwierdziła)

Nadziejka bazarek - 105 zł ( na moje konto, reszta z tego bazarku przeznaczona dla kolejnej Amely )

Isiak 30 zł na szelki 

razem 735 zł - 92,30 zl ( przeniesione na Amely)=642,70 zł 

Na koncie ZEA znajduje się 280 zł.

Wydatki:

350 zł transport 

199,50 zł -faktura za karme oraz obroże i szelki (str. 3) - rozliczona

125 zł Solar diagnostyka i leczenie  rozliczona

30 zł profilaktyka kocięta-rozliczona

12,70 zł wyróznienie na miesiąc ogłoszenia na OLX

razem 687,20 zł

Posted

Z calego serducha raduje ze jest Jest watus Jest piesio cudny cuuudny ujmujacy

zeby sie wszytko spelnilo udalo modlimy

Piesiulo jak braciszek Bostonka 

a juz juz  zaraz niespodzianeczka dla was Jagus

• Like 1
Posted

I ja się melduję bo psiaczki zamojskie bardzo zalegają w moim sercu.Cudnie,że otrzymał ten piesek pomoc.On tyle lat nie powąchał trawy a u Ciebie będzie ona rarytasem dla niego.

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
3 godziny temu, Jaaga napisał:

Na wątku zamojskim  co jakiś czas Tola pokazywała psiaka, który juz jest dłużej w schronisku, jest bardzo kontaktowy, spokojny, ale zupełnie bez szans na wyjście ze schroniska, bo czarny i większy.

Za każdym razem, kiedy robią zdjęcia, podchodzi do siatki i patrzy z nadzieją, że tym razem to jemu sie poszczęści. I za każdym razem zostaje rozczarowany. Do domów jadą mniejsze, kolorowe, młodsze. On jednak wbrew logice, kierując sie jakąś psią ufnością i wiarą w dobro ludzi, nie traci nadal nadziei...

Kazdy, kto ma pojęcie o adopcjach wie, ze to chyba najmniej adopcyjny typ. Został oceniony na 5 lat. Kilka ostatnich dni, a raczej głównie nocy, myślałam o nim. Taki niezauważalny w schronisku typ. Może dopiero przykuć uwagę w domowych warunkach, z dobrymi zdjeciami, z kolorową obrózką.

Psa zdecydowałam się wziać na BDT, a dzięki pomocy tutaj innych osób, głównie Wiolhelm  i Toli, udało się to, co pozornie najpierw wydawało się niemożliwe. Od Wiolhelm pojawiła się deklaracja pokrycia kosztu transportu do nas, A Tola w imieniu Fundacji ZEA zgodziła sie pokryć koszty opieki weterynaryjnej.  Do tego psiak ma złożone delkaracje pomocy w ogłaszaniu. 

Ja osobiście oczami duszy już go widzę w ogłoszeniach na kanapie, na smyczy, po psiejsku uśmiechniętego, z obróżką. I chciałabym, żeby wspólnie udało się mu pomóc.

Pies został zarezerwowany w schronisku i w sobotę lub niedziele ma do nas dojechać.

Gdyby ktoś chciał m ułatwić mu start w nowe życie i zamówić jakąś fajną, kolorową obrożę do ogłoszeń, np z chusteczką lub dorzucić się do jego karmy, to bardzo  będziemy wdzięczni :)  Wpłaty można dokonać na konto ZEA.

Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA

Konto: 97 2030 0045 1110 0000 0200 1700

IMGP1890.JPG.0003bec7a8c26b171b7fa81c1d1226a7.jpg

IMGP1947.JPG.cd03d67a587d3ac74b582d67bb523c91.jpg

IMGP1896.JPG.883feaf7e1179acd0248e748d563fd0d.jpg

IMGP1883.JPG.ffacbb863ab0766f78997be9cc0bf21b.jpg

A jaki tytuł dać do przelewu?  Imię pieska (?) czy coś innego?

Posted
18 minut temu, Mruczka napisał:

A jaki tytuł dać do przelewu?  Imię pieska (?) czy coś innego?

Jejku, on nie ma imienia. Może na czarnego psa zabranego ze schroniska. Chciałam zobaczyc jego ksiażeczke i zadecydowac po przyjeździe.

Dziekuję wszystkim za przybycie tu i zapraszam do pozostania nadal.

Posted

i ja się wpraszam ;) on na zdjęciach wygląda naprawde na młodziaka, zobaczymy jak na zywo...cudny ten piesek co obok niego stoi tez ma taki wzrok... ten podpalany piesek...nie wiem czy mogę tutaj zaśmiecić i spytać czy coś o nim wiadomo?

Trzymam kciuki za bezpieczną podróż czarnulka i juz się szykuje do ogłaszania :D

• Like 1
Posted
12 godzin temu, kiyoshi napisał:

i ja się wpraszam ;) on na zdjęciach wygląda naprawde na młodziaka, zobaczymy jak na zywo...cudny ten piesek co obok niego stoi tez ma taki wzrok... ten podpalany piesek...nie wiem czy mogę tutaj zaśmiecić i spytać czy coś o nim wiadomo?

Trzymam kciuki za bezpieczną podróż czarnulka i juz się szykuje do ogłaszania :D

Witaj, dzieki że jesteś. Oczywiscie, że nie zaśmiecasz wątku, tylko tam raczej nic o psach nie wiadomo i trudno zdobyc informacje.Jak jest jakaś opcja dla psa, to Tola jedzie i w schronisku odczytują jego książeczkę zdrowia jesli chodzi o wiek. Co do charakteru, to z tego co wiem, musi być na zmianie jeden pracownik - pan Wiesio, żeby cokolwiek wiedział o psie. A i to nie zawsze się sprawdza. Mnie w tym kojcu bardzo spodobał się rudo-czekoladowy pies identyczny jak ten czarny. Poprosiłam Tolę, żeby dowiedziała się cos o nim w sobotę, jak bedzie w biurze po czarnuszka. Zresztą chyba ze 3 z tego kojca od razu wzięłabym,, gdybym tylko miała mozliwość.

Posted

Jaaga, jesteś Aniołem! Psiak cudny i chwyta za serce.

Zafunduję psiakowi obróżkę, tylko gdybyś mogła wrzucić linka jaką, bo nie wiem, nawet rozmiaru nie znam. I podaj adres na PW do wysyłki.

• Like 2
Posted
1 godzinę temu, Havanka napisał:

Jutro już sobota... Czekamy na ciebie czarnuszku !

A może zrobiłabyś bazarek na karmę?

• Like 1
Posted
5 godzin temu, Isiak napisał:

Jaaga, jesteś Aniołem! Psiak cudny i chwyta za serce.

Zafunduję psiakowi obróżkę, tylko gdybyś mogła wrzucić linka jaką, bo nie wiem, nawet rozmiaru nie znam. I podaj adres na PW do wysyłki.

ślicznie dziekuję. To poczekajmy juz do jutra. zamówiłam mu czerwoną na allegro, ale firma omyłkowo wysłałała zły rozmiar - najmniejszy. Nie ma sensu robić reklamacji i odsyłać, bo wiecej zachodu, niz to warte.  Jutro zmierze psiaka i dam Ci znać.

• Like 1
Posted

Dotarłam i ja na wątek czarnulka;   bardzo się cieszę, że i on dostał szansę, bo tych dużych psów w zamojskim schronisku jest sporo, a szanse na adopcję mają niewielkie.

Bardzo Ci Jaaga dziękuję!serce-ruchomy-obrazek-0849.gif

Pies wyjeżdża w niedzielę, pan Maciek ma być około 12.00 w Zamościu.

Obrożę mu podam, mam ich sporo,  będzie miał na zmianę;). Z szelkami już jest gorzej, mam tylko na nieduże psy.

Trzymajcie kciuki w niedzielę, dam znać jak wyjadą ze schroniska.

• Like 1
Posted
21 godzin temu, kiyoshi napisał:

Ten pies to ulubieniec p. Wiesia, więc na pewno jest przyjazny. Nic więcej nie wiem.   

8 godzin temu, Poker napisał:

Może Solar by pasowało do niego?

Bardzo sympatyczne imię:)

Posted
3 godziny temu, Jaaga napisał:

ślicznie dziekuję. To poczekajmy juz do jutra. zamówiłam mu czerwoną na allegro, ale firma omyłkowo wysłałała zły rozmiar - najmniejszy. Nie ma sensu robić reklamacji i odsyłać, bo wiecej zachodu, niz to warte.  Jutro zmierze psiaka i dam Ci znać.

Jaaga, to może wybierzesz i zamówisz do siebie, a ja zwrócę Ci na konto za obrożę i przesyłkę?

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Ten pies to ulubieniec p. Wiesia, więc na pewno jest przyjazny. Nic więcej nie wiem.   

eh.....:( może ktoś jeszcze go zauważy i połaczymy siły......

Póki co kciuki za Solara, jutro jego szczęśliwy dzień :)