Martello Posted August 3, 2020 Posted August 3, 2020 Z mojego bazarku, który skończył się wczoraj 2.8 będzie ok. 205 zł , obiecałam,ze podzielę na 2 miejsca- więc np. na szpitalik czy transport będzie dla Rafiego ok.150zł +od męza dla Rafiego- 80zł. tyle deklaruję na teraz/na szybko na szpitalik/transport/karmę. 2 Quote
Jaaga Posted August 3, 2020 Posted August 3, 2020 Ewu, nie wiesz czy u Molickich w Dąbrowie Górniczej jeszcze funkcjonuje szpitalik? Kiedyś tam zawiozłam prosto ze schroniska szczeniorkę z podejrzeniem parwo na badania i obserwację. Była kilka dni i o ile pamiętam, nie było szczególnie drogo. Bielsko jest kawał drogi od M. Trzeba liczyć jeszcze koszt dowozu, no i musi się znaleźć ktoś, kto ma samochód i może dowieźć, bo wiem, że nam do Katowic dowoził po prostu kierowca ze schroniska. Quote
Poker Posted August 3, 2020 Posted August 3, 2020 Uzgodniłyśmy z elik , że utarg z mojego bazarku dla Sary i Aurusia będzie teraz przeznaczony dla Rafiego. Parkę uwzględnię w kolejnym bazarku. Rafi jest teraz w większej potrzebie. 205 zł już wpłaciłam na konto elik i ona przeleje je na konto ewu. 3 Quote
Nadziejka Posted August 3, 2020 Posted August 3, 2020 35 minut temu, Martello napisał: Z mojego bazarku, który skończył się wczoraj 2.8 będzie ok. 205 zł , obiecałam,ze podzielę na 2 miejsca- więc np. na szpitalik czy transport będzie dla Rafiego ok.150zł +od męza dla Rafiego- 80zł. tyle deklaruję na teraz/na szybko na szpitalik/transport/karmę. Martuniu wielkie Serca moze ewu zdecyduje ten szpitalik w Bielsku ciezko ciezko z kazdej strony jak nasza ewu w domku ma tyle chorusianych lapucinek Quote
Martello Posted August 3, 2020 Posted August 3, 2020 18 minut temu, Jaaga napisał: Ewu, nie wiesz czy u Molickich w Dąbrowie Górniczej jeszcze funkcjonuje szpitalik? Kiedyś tam zawiozłam prosto ze schroniska szczeniorkę z podejrzeniem parwo na badania i obserwację. Była kilka dni i o ile pamiętam, nie było szczególnie drogo. Bielsko jest kawał drogi od M. Trzeba liczyć jeszcze koszt dowozu, no i musi się znaleźć ktoś, kto ma samochód i może dowieźć, bo wiem, że nam do Katowic dowoził po prostu kierowca ze schroniska. tak, niestety z Miedar to 100 km. moze jeszcze jutro rano do godz. 10 bedę mieć odp. czy nie znajdzie się miejsce w szpitaliku położonego blizej Miedar. A nie wiecie, czy Rafik ma wykupione jakieś leki? i na ile mu starczą? czy trzeba mu teraz cos na szybko dokupić? Quote
Martello Posted August 3, 2020 Posted August 3, 2020 9 minut temu, Poker napisał: Uzgodniłyśmy z elik , że utarg z mojego bazarku dla Sary i Aurusia będzie teraz przeznaczony dla Rafiego. Parkę uwzględnię w kolejnym bazarku. Rafi jest teraz w większej potrzebie. 205 zł już wpłaciłam na konto elik i ona przeleje je na konto ewu. O matko! to w skarbonce Rafiego przybywa kaski:) super, dzięki:) Potem będziemy zbierać dla Sary i Aurusia! Quote
elik Posted August 3, 2020 Posted August 3, 2020 3 godziny temu, ewu napisał: Proszę też o stałe deklaracje, moja emerytura jest naprawdę tragiczna. Anna G-R deklaruje na Rafiego: 50,00 zł/m-c, zapłaci 1 dzień w klinice, dołoży jakąś kwotę do transportu. 1 1 Quote
elik Posted August 3, 2020 Posted August 3, 2020 23 minuty temu, Poker napisał: Uzgodniłyśmy z elik , że utarg z mojego bazarku dla Sary i Aurusia będzie teraz przeznaczony dla Rafiego. Parkę uwzględnię w kolejnym bazarku. Rafi jest teraz w większej potrzebie. 205 zł już wpłaciłam na konto elik i ona przeleje je na konto ewu. Już zrobiłam przelew na konto Basi. W moim banku pierwsza sesja wychodząca jest o godz. 6:00 więc na pewno jutro kasa będzie na koncie Basi. Quote
pyra Posted August 3, 2020 Posted August 3, 2020 4 godziny temu, ewu napisał: Proszę też o stałe deklaracje, moja emerytura jest naprawdę tragiczna. Stałej dać nie mogę bo też mam byle jaką emeryturę ale czasem dorobię parę groszy i z tej "lewej" kasy zadeklarowałam "dniówkę szpitalikowo-hotelową" Przypominam o danych do przelewu! Trzymam kciuki za "całokształt" akcji. Quote
Poker Posted August 3, 2020 Posted August 3, 2020 Dobrze by było w jednym poście pozbierać deklaracje pomocy dla piesia. Quote
elik Posted August 3, 2020 Posted August 3, 2020 3 godziny temu, rozi napisał: 80zł to 16x5zł. Dam po 5 za tyle dni, ile będzie tam siedział. Kto jeszcze? 16-20 osób potrzeba 2 godziny temu, pyra napisał: Ja opłacę 1 dobę pobytu w klinice (80,00 zł). Proszę o nr konta i dokładne wskazówki co napisać w tytule przelewu. 2 godziny temu, elficzkowa napisał: Wpłacę 30 zł. 2 godziny temu, omi napisał: Za tydzień Rafi ma miejsce u Kikou. Wpłacę 30 zł. Znajdę fanty na bazarek. 1 godzinę temu, Martello napisał: Z mojego bazarku, który skończył się wczoraj 2.8 będzie ok. 205 zł , obiecałam,ze podzielę na 2 miejsca- więc np. na szpitalik czy transport będzie dla Rafiego ok.150zł +od męza dla Rafiego- 80zł. tyle deklaruję na teraz/na szybko na szpitalik/transport/karmę. 1 godzinę temu, uxmal napisał: Dam 20 zł. Na chudzinkę. 59 minut temu, elik napisał: Anna G-R deklaruje na Rafiego: 50,00 zł/m-c, zapłaci 1 dzień w klinice, dołoży jakąś kwotę do transportu. 1 godzinę temu, Poker napisał: Uzgodniłyśmy z elik , że utarg z mojego bazarku dla Sary i Aurusia będzie teraz przeznaczony dla Rafiego. Parkę uwzględnię w kolejnym bazarku. Rafi jest teraz w większej potrzebie. 205 zł już wpłaciłam na konto elik i ona przeleje je na konto ewu. 47 minut temu, elik napisał: Już zrobiłam przelew 205,00 zł na konto Basi. W moim banku pierwsza sesja wychodząca jest o godz. 6:00 więc na pewno jutro kasa będzie na koncie Basi. 2 dni w klinice pyra i Anna G-R 1 dzień w klinice łącznie: elficzkowa, omi i uxmal 2,8 dnia Martello wraz z mężem 2,5 dnia z bazarku Poker jutro kasa będzie na koncie W sumie 8 dni z hakiem Quote
ewu Posted August 3, 2020 Author Posted August 3, 2020 Dziękuję Wam wszystkim. Ja też pytam. Trzeba go też przewieźc. Kiedyś w Gliwicach była całodobowa klinka ale już nie działają całodobowo. Quote
Poker Posted August 3, 2020 Posted August 3, 2020 Może napisać w tytule ,że potrzebny DT na 7 dni . Quote
Martello Posted August 3, 2020 Posted August 3, 2020 26 minut temu, elik napisał: 2 dni w klinice pyra i Anna G-R 1 dzień w klinice łącznie: elficzkowa, omi i uxmal 2,5 dnia z bazarku Poker jutro kasa będzie na koncie hej jeszcze ode mnie z bazarku ok. 150 zł +od męza 80zł.razem "na teraz" 230zł 2 Quote
Martello Posted August 3, 2020 Posted August 3, 2020 16 minut temu, ewu napisał: Dziękuję Wam wszystkim. Ja też pytam. Trzeba go też przewieźc. Kiedyś w Gliwicach była całodobowa klinka ale już nie działają całodobowo. moze coś rano się "wykluje"z miejscem w szpitaliku lub dt na 7 dni. Quote
elik Posted August 3, 2020 Posted August 3, 2020 9 minut temu, Martello napisał: hej jeszcze ode mnie z bazarku ok. 150 zł +od męza 80zł.razem "na teraz" 230zł Dołożyłam :) Quote
Martello Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 21 minut temu, rozi napisał: I co, pojedzie do tej kliniki? Hej, dzwoniłam dzis do Klinik, które mają szpitaliki i są połozone blizej schronu-ale nie mają dla mnie jeszcze konkretnej odp. mam zadzwonić za 1h, albo wczesniej z odp. do mnie oddzwonią. Quote
ewu Posted August 4, 2020 Author Posted August 4, 2020 25 minut temu, rozi napisał: I co, pojedzie do tej kliniki? Będę rozmawiala z lecznica która go leczy. On je tylko indyka z ryżem i marchewka, to mu dziewczyny w schronisku gotują. W klinice nikt mu nie będzie gotował. Głowa mnie boli z nerwow, cała noc nie spalam bo nie wiem co robić. Dt na te kilka dni byłby rozwiązaniem idealnym. Dostałby jedzenie i był pod opieką. W lecznicy dostanie kroplówkę, leki i karme. On karmy nie tknie. Dopoki nie dostawał indyka nie jadł. Muszę dopytać lekarki co ona sądzi o daniu go do klinki. Quote
ewu Posted August 4, 2020 Author Posted August 4, 2020 5 minut temu, Martello napisał: Hej, dzwoniłam dzis do Klinik, które mają szpitaliki i są połozone blizej schronu-ale nie mają dla mnie jeszcze konkretnej odp. mam zadzwonić za 1h, albo wczesniej z odp. do mnie oddzwonią. A gdzie? Quote
kiyoshi Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 1 minutę temu, ewu napisał: Będę rozmawiala z lecznica która go leczy. On je tylko indyka z ryżem i marchewka, to mu dziewczyny w schronisku gotują. W klinice nikt mu nie będzie gotował. Głowa mnie boli z nerwow, cała noc nie spalam bo nie wiem co robić. Dt na te kilka dni byłby rozwiązaniem idealnym. Dostałby jedzenie i był pod opieką. W lecznicy dostanie kroplówkę, leki i karme. On karmy nie tknie. Dopoki nie dostawał indyka nie jadł. Muszę dopytać lekarki co ona sądzi o daniu go do klinki. Wiem że dużo tutaj ludzi się angażuje ale jeśli ma w miarę dobra opiekę tam gdzie jest to......... Jak on się czuje? 1 Quote
ewu Posted August 4, 2020 Author Posted August 4, 2020 To Bielsko to za daleko. Ja też szukam, może płatny dt. 2 Quote
ewu Posted August 4, 2020 Author Posted August 4, 2020 Przed chwilą, kiyoshi napisał: Wiem że dużo tutaj ludzi się angażuje ale jeśli ma w miarę dobra opiekę tam gdzie jest to......... Jak on się czuje? Opieke ma dobrą w miarę możliwości schroniskowych. Niestety w nocy tam nikogo nie ma. Quote
Tianku Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 1 minutę temu, ewu napisał: Opieke ma dobrą w miarę możliwości schroniskowych. Niestety w nocy tam nikogo nie ma. jesli to parę dni tylko to może bez sensu go wozić do kliniki? wpakują go do kennela i tak podejrzewam że nikt przy nim 24 na dobę siedział nie będzie :( poproszę konto dorzucę grosik Quote
Recommended Posts