Bogusik Posted June 9, 2020 Posted June 9, 2020 4 godziny temu, Murka napisał: Nadal pracujemy nad dredami. Muki robi postępy i potrafi przez chwilę usiedzieć spokojnie:) Najbardziej lubi pozycję na grzbiecie: kiedy jest czochranko po brzuchu to nawet nie zauważa, że mu trochę futra ubywa. To co się udaje wyczesać to dosłownie puch. Ogonek nosi zawinięty nag grzbietem, on wg mnie przypomina lhasa apso. Czystość już zachowuje w boksie. Ma niestety lęki poschroniskowe: jak się wchodzi do boksu z wiaderkiem, miotłą to wieje do budki:( Do domu przeniosę go jak doprowadzimy futerko do ładu i wykąpiemy. Jestem pewna, że błyskawicznie się przyzwyczai:) Wygląda na to, że jest bardzo przyjaźnie nastawiony wobec innych psów. Kiedy wyprowadzam sunię, która z nim przyjechała to zachęca ją do zabawy, mizdrzy się, podskakuje:) Mam nadzieje, ze domowy zwierzyniec szybko go zaakceptuje. Możliwe, że w czwartek uda się go ostrzyc. Chciałam trochę fotek zrobić, ale u nas od wczoraj bardzo deszczowo:( Dziękuję Kasiu za wiadomości o Muki :) Pewnie nie tylko ja ale wszyscy nie możemy się doczekać widoku chłopaka po spa...:) Quote
Tola Posted June 9, 2020 Posted June 9, 2020 TZ zamówił dzisiaj karmę dla Muki, na spółkę z Polą Twoje zamówienie Artykuł Suma z VAT 15 kg Josera + 900 g przysmaku Josera Knuspies gratis! - Balance Nr artykułu 891510.5 1x 149,80 PLN 149,80 PLN Suma z VAT 149,80 PLN 1 1 Quote
Anula Posted June 9, 2020 Author Posted June 9, 2020 39 minut temu, Tola napisał: TZ zamówił dzisiaj karmę do Murki, na spółkę z Polą Twoje zamówienie Artykuł Suma z VAT 15 kg Josera + 900 g przysmaku Josera Knuspies gratis! - Balance Nr artykułu 891510.5 1x 149,80 PLN 149,80 PLN Suma z VAT 149,80 PLN Bardzo Martuniu dziękujemy za pomoc. Quote
Murka Posted June 10, 2020 Posted June 10, 2020 Dziś dopytałam i niestety u nas na miejscu nie ma opcji strzyżenia, tylko golenie. Taka opcja byłaby możliwa we wtorek (wcześniej pisałam o czwartku, ale zapomniałam, że wtedy jest święto). Profesjonalny psi fryzjer jest najbliżej w Stalowej Woli (50 km od nas) i uzgodniłam z Bogusik, że tam się z Mukim wybierzemy. Tam zostanie wykąpany, wyczesany i ostrzyżony. Będzie trochę drożej, bo dojdą koszty transportu, ale myślę, że warto. Wizyta umówiona na 17-tego na 12.00. 1 1 Quote
Anula Posted June 10, 2020 Author Posted June 10, 2020 3 godziny temu, Murka napisał: Dziś dopytałam i niestety u nas na miejscu nie ma opcji strzyżenia, tylko golenie. Taka opcja byłaby możliwa we wtorek (wcześniej pisałam o czwartku, ale zapomniałam, że wtedy jest święto). Profesjonalny psi fryzjer jest najbliżej w Stalowej Woli (50 km od nas) i uzgodniłam z Bogusik, że tam się z Mukim wybierzemy. Tam zostanie wykąpany, wyczesany i ostrzyżony. Będzie trochę drożej, bo dojdą koszty transportu, ale myślę, że warto. Wizyta umówiona na 17-tego na 12.00. No i super,jeszcze te 7 dni wytrzymacie Wy i Muki ale przynajmniej mam nadzieję,że nie będzie ogolony do skóry.Ogolić do skóry to chyba każdy potrafi mając maszynkę w domu.Niektórzy fryzjerzy trochę posiedzieli w internecie i uważają się za psich fryzjerów.Zgłaszają działalność i bez papierów np.czeladniczych zgarniają kasę tylko nie wiem za co.Dlatego warto sprawdzać Salony. Kasiu,bardzo proszę nie zostawiaj Muki samego u fryzjera,bądź przy obcinaniu.Dobry fryzjer nie wygania opiekuna,pozwala patrzeć na ręce.Ostatnio był proces pana,który przy kąpaniu topił psa przytrzymując głowę pod wodą aby stał spokojnie w wannie i przy suszeniu nagrzaną suszarkę kierował bardzo blisko w nos a następnie przy strzyżeniu wiązał psa,ciągał za łapy,za grzbiet,bił po pysku.Znęcał się nad sznaucerem średnim.Filmik został zrobiony przez praktykantkę.Nie wiem jaki dostał wyrok bo zgubiłam ten artykuł.Ja osobiście nigdy nie zostawiam psa samego w Salonie,jestem przy nim. Quote
Murka Posted June 11, 2020 Posted June 11, 2020 Mimo, że skudłacony, to i tak super wygląda w ruchu:) 5 Quote
Anula Posted June 11, 2020 Author Posted June 11, 2020 Piękny jest i już trochę wyczesany.Ogon też ma śliczny. Quote
Poker Posted June 12, 2020 Posted June 12, 2020 Muki jest podobny z postury i owłosienia do Pokerka[*]. Uwielbiam fontanny z psiego ogona. Quote
Tyśka) Posted June 15, 2020 Posted June 15, 2020 Jaki cudowny mop <3 Już nie mogę się doczekać Mukiego w ostrzyżonym wydaniu. Quote
Bogusik Posted June 15, 2020 Posted June 15, 2020 5 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Jaki cudowny mop <3 Już nie mogę się doczekać Mukiego w ostrzyżonym wydaniu. Ja Tysiu też odliczam dni i nie mogę się doczekać zdjęć po spa :) Quote
Murka Posted June 15, 2020 Posted June 15, 2020 Dnia 9.06.2020 o 19:05, Tola napisał: TZ zamówił dzisiaj karmę dla Muki, na spółkę z Polą Twoje zamówienie Artykuł Suma z VAT 15 kg Josera + 900 g przysmaku Josera Knuspies gratis! - Balance Nr artykułu 891510.5 1x 149,80 PLN 149,80 PLN Suma z VAT 149,80 PLN Karma doszła w ubiegłym tygodniu:) Quote
Murka Posted June 17, 2020 Posted June 17, 2020 Poznajecie chłopaka? Niestety nie dało się zostawić więcej (zostało ok. 1 cm), bo w niektórych miejscach zlepy sierści sięgały do skóry. Maszynka się zatrzymywała i trzeba było pracować nożyczkami, żeby usunąć to co najgorsze. Najgorzej było na klatce piersiowej. Poza tym próby rozczesywania tego mogłoby zrazić chłopaka do zabiegów pielęgnacyjnych. Byłam z nim cały czas (2,5 godziny). Ogólnie dzielny był chłopak, a p.Kasia mega cierpliwa. Zaraz wrzucę fotorelację:) Przy okazji strzyżenia okazało się, że Muki nadal ma niezdjęte szwy po kastracji, na szczęście nic się tam nie działo. Szwy zostały już fachowo usunięte przez wetkę. Pobraliśmy też krew do badania kontrolnego na prośbę Bogusik (wyniki będą jutro). 6 2 Quote
Murka Posted June 17, 2020 Posted June 17, 2020 Zaczynamy... Bo pierwszym strzyżeniu połowa psa została w salonie:) Kąpiel się średnio Mukiemu podobała. Ale grzecznie czekał aż się odżywka wchłonie. Bardzo się bał dużej suszarki i trzeba było używać mniejszej. Suszenie dłużej trwało, ale Muki był spokojny. Quote
Murka Posted June 17, 2020 Posted June 17, 2020 Już prawie koniec:) A tu już spacerek odstresowujący u moich rodziców: Strzyżenie kosztowało 100 zł, badanie krwi 70 zł, razem 170 zł: https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/3423455722e7f50c 4 Quote
kiyoshi Posted June 17, 2020 Posted June 17, 2020 Ale słodziak :) zajrzałam tu i od razu się uśmiecham :) :) ślicznie wygląda i chyba szczęśliwy bez tej tony kołtunów- bo taką ma mordke radosną :) Quote
Nesiowata Posted June 17, 2020 Posted June 17, 2020 Lajki (jak zwykle) poszły w diabły. A potrzebne. To przecież inny pies! Quote
Bogusik Posted June 17, 2020 Posted June 17, 2020 1 godzinę temu, Murka napisał: Już prawie koniec:) A tu już spacerek odstresowujący u moich rodziców: Strzyżenie kosztowało 100 zł, badanie krwi 70 zł, razem 170 zł: https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/3423455722e7f50c Kasiu bardzo dziękujemy za spa i badanie krwi. Tak myślałam,że to by graniczyło z cudem gdyby udało się zostawić trochę dłuższą sierść ale i tak jest ok :) Kasiu będzie problem ze zrobieniem teraz przelewu bo Anula wyjechała na tydzień a ona jest skarbnikiem.Czy poczekasz jeszcze kilka dni? Quote
Havanka Posted June 17, 2020 Posted June 17, 2020 Szczerze powiedziawszy, mnie też taka fryzura bardziej się podoba. Tym bardziej, ze idzie lato i na pewno będzie mu lżej bez tego futra. U pani fryzjerki Muki raczej nie jest zadowolony, ale po wyjściu pysio radosne i szczęśliwe ! Cudny chłopaczek ! Quote
Isiak Posted June 17, 2020 Posted June 17, 2020 Jaka radość na pysiu i w oczkach :) Cudnie wygląda :) Quote
Murka Posted June 17, 2020 Posted June 17, 2020 3 godziny temu, Bogusik napisał: Kasiu bardzo dziękujemy za spa i badanie krwi. Tak myślałam,że to by graniczyło z cudem gdyby udało się zostawić trochę dłuższą sierść ale i tak jest ok :) Kasiu będzie problem ze zrobieniem teraz przelewu bo Anula wyjechała na tydzień a ona jest skarbnikiem.Czy poczekasz jeszcze kilka dni? Nie ma pośpiechu. Może być wszystko hurtem przy rozliczeniu na koniec miesiąca. Muki w domu zachowuje się bardzo fajnie, jest bardzo ciekawski, na koty nie zwraca uwagi. Psy domowe podchodzą na razie do niego z dystansem i muszę je zapoznawać spokojnie na ogrodzie. 1 Quote
Recommended Posts