Jump to content
Dogomania

Przytulisko Czermin. Malutka babinka na granicy życia i śmierci-pod opieka w PsiArek. A teraz ma nowy DOM pod Puławami <3 O KUBUSIU od strony 12.

Recommended Posts

Posted

Na koncie są dwie wpłaty dla Buni:

• 100 zł od Katarzyna S- dziękuje ślicznie <3
  • 150 zł podpisane jako "anonim spoza dogo"  -- nie wiem kim jesteś, ale z całego serca Ci dziękuje <3 <3
  • Like 1
Posted
8 minut temu, Malgoska napisał:

ale śliczna; podobna do mojej suni trochę; jaka ona jest duża?

maluteńka, waży teraz ok 4,5 kg docelowo myśle, że 6-7 kg to będzie jej waga, jest taka jamniczkowata na króciutkich łapkach

9 minut temu, agat21 napisał:

Miód w serce takie zdjęcia ❤ i filmik oczywiście też! Tak dzielnie sobie drepcze :) 

tak, jest bardzo dzielna, niesamowicie jest patrzeć jak wraca do formy <3

Posted

Cudna bubunia cudna krusia jak tuptunia sobie 

caluje caluje oczenka i brzusio

wzruszajaca niezwykla kokana babunia

sciskamy calem serduchem za zdrowenko 

Posted
1 minutę temu, Dusia-Duszka napisał:

Babunia drepcze raźno :) 

Ale gdzie są uszyyy modelki? 

No tak. Uszy obcielo :) to dzisiaj pokazujemy cała modelkę :)

received_3171762316179801.jpeg

• Like 3
Posted
21 godzin temu, Nesiowata napisał:

Ona zmienia się z dnia na dzień...

tak...dokładnie tak  :) coraz lepiej chodzi, ma takie bystre oczka ANeta mówi, że wpatrzona w nich, nawet nauczyła się żebrać :)

Trzeba tylko weterynaryjnie ogarnąć bo nic nie ma- odrobaczenia, szczepienia, skóra...ale jeszcze poczekamy do następnego poniedziałku...

Kilka nowych zdjęć z dzisiaj :)

101196314_274465663676258_72826280355121101564649_259276145187895_51386491538400

i tu- patrzcie- Bunia ma koleżanke- Shirke :)

101255229_906351469834169_26088685040230

• Like 4
Posted

Bunia ma niesamowite szczęście, dziś weszłam na konto i okazało sie że duuzo osób myśli o Buni...Oto wpłaty/ cuda się dzieją <3

• Hanna J - 100 zł (31.05)  i 50 zł (1.06)  (To adopcyjna "babcia" naszego Ząbka z przytuliska )
  • Ania G-R- 70 zł (1.06)
  • Aldrumka- 20 zł (1.06)
  • Bou- 30 zł (1.06)
  • Sybil 20 zł (1.06)
  • Mimis 50 zł (1.06)
  • Anula 50 zł (1.06)
  • Patrcycja 96 45 zł (deklaracja V-VII)
  • Paulina O. (DS naszego Ząbka z przytuliska) 150 zł na weta (1.06)

Jestem w szoku!! Bunia ma mega Dzień Dziecka :D <3

DZIĘKUJE WSZYSTKIM Z CAŁEGO SERCA <3 <3

• Like 1
Posted
9 minut temu, Gabi79 napisał:

Bunia jest przecudowna, do zacałowania

tak :)  jest naprawde słodziutka. Chwile dziś rozmawiałam z Aneta i mówiła, że mała robić mega postępy, zaczyna się specjalizować w żebraniu :) z zainteresowaniem ogląda TV :) nasłuchuje dżwięków z laptopa. Po domku chodzi juz swobodnie, od legowiska do legowiska- na każdym się na chwilke położy, zdrzemnie i idzie do następnego :)

Na zewnątrz nie lubi zbyt wychodzić. A już najbardziej nie lubi mokrej trawy...jak tylko wyczuje pod łapkami to aż się wzdryga..:)  może jej się kojarzy z tym czasem gdy leżała bezbronnie pośró tej wysokiej mokrej trawy...nie wiem, tak pomyślałam.

Aneta mówi, żeby ją ogłaszać, jeden olx juz ma, a więcej zrobie od poniedziałku przyszłego po wizycie u weta, gdy będe wiedzieć mniej więcej co pisać...:)

Posted

W sumie nie ma się co dziwić, że nie lubi mokrej trawy. Chyba masz rację, że dość się w niej należała w zimne i mokre noce i poranki :( Dobrze, że to już tylko wspomnienie

• Upvote 1
Posted

Chyba niektóre psiaki tak mają z mokrą trawą. Lala ledwo poczuje nosem wilgoć w powietrzu - nosa nie wystawi za drzwi.Czasem zdecyduje się (widocznie jest bardzo, bardzo zmuszona do tego przez własny organizm) to stawia łapki jakby chciała przefrunąć. Śmiesznie to wygląda. Nesia nie ma z tym żadnych problemów,. Pamiętam Azę. Była u mnie od 6-tygodniowego szczeniaka. Od początku wszystkie kałuże zaliczała jak czołg, nie można jej było upilnować.  Żyła prawie 17 lat. I dopiero ostatnie kilka lat nauczyło ją, że mokre warto omijać. 

A może faktycznie zbyt dobrze pamięta trawę, zwłaszcza mokrą i kojarzy jej się z bezdomnym życiem?

• Upvote 1