Jump to content
Dogomania

Mała jamnikowata suczka porzucona na podzamojskiej wsi - zajrzyj do Fionki, aby już nigdy nie była sama. Fionka zamieszkała we Wroclawiu:)

Recommended Posts

Posted

Serce mi mocniej zabiło, bo Fionka jest bardzo podobna do naszej pierwszej suni Tekli, którą przygarnęliśmy wiele, wiele  lat temu,  znależliśmy ją w polu ze szczeniakami.

Tez była taka cichutka, nieśmiała, tylko ze czarna,  miała takie same  krzywe łapinki,  jednak  żyła z nami bardzo krotko - niespełna 3 lata, miała guza sutka.

Gdy odeszła,  nie wyobrażałam sobie innego psa jak tylko jamnikowatą sunię, dzwoniłam nawet do schroniska do Lublina, bo u nas takiej nie było.

Ale dom był tak bardzo pusty bez psa -  TZ pojechał do naszego schroniska i przyjechał z Tolką, która  z żadnej strony nie przypominała Tekli ani jamnika, a potem była moją wielką psią miłością.

• Like 3
Posted
31 minut temu, Tola napisał:

Serce mi mocniej zabiło, bo Fionka jest bardzo podobna do naszej pierwszej suni Tekli, którą przygarnęliśmy wiele, wiele  lat temu,  znależliśmy ją w polu ze szczeniakami.

Tez była taka cichutka, nieśmiała, tylko ze czarna,  miała taką krzywą łapkę; jednak  żyła z nami bardzo krotko - niespełna 3 lata, miała guza sutka.

Gdy odeszła,  nie wyobrażałam sobie innego psa jak tylko jamnikowatą sunię, dzwoniłam nawet do schroniska do Lublina, bo u nas takiej nie było.

Dom był tak bardzo pusty bez psa no i TZ pojechał do naszego schroniska i przyjechał z Tolką, która  z żadnej strony nie przypominała Tekli ani jamnika, a potem była moją wielką psią miłością.

Mnie się zawsze wydawało, że nigdy nowego pieska nie pokocham tak mocno, jak poprzedniego, a jednak jest inaczej.

Wszystkie kochałam zawsze najmocniej, jak tylko się da.

Fionka jest prześliczna!!!

• Like 2
Posted

Jutro o 6.30  TZ przekazuje Fionkę rodzicom DT Karmelka, z którymi sunia jedzie w okolice Wrocławia.  (transport gratis)

Dalej przejmuje ją TZ szafirki i jadą razem już do hoteliku. (transport płatny)

Fionka prosi o kciuki za szczęśliwą podróż i jak najmniejszy stres,

którego malutka i tak miała za dużo w swoim krótkim życiu.

Posted

Pani Małgorzata z fb odezwała się i prosi o sprawdzenie, jak sunia reaguje na koty i inne psy, "to ułatwi podjęcie decyzji"...No dobra, nie komentuję......

Posted
15 godzin temu, Nesiowata napisał:

szczęśliwej drogi dla wszystkich!

Życzenia bardzo się przydadzą, droga wyjątkowo długa, Fionka wyjechała z Żamościa o 7.00 i nadal chyba jeszcze jedzie:(

Mam nadzieje, że sunia da radę, kierowcy na pewno również  bardzo zmęczeni:

11 godzin temu, malagos napisał:

A u Szafirki sunia będzie w domu, tak? Nie w kojcu? Ile kosztuje hotel?

Psiaki są w domu, koszt opieki to 10 zł/doba + karma.

11 godzin temu, malagos napisał:

Pani Małgorzata z fb odezwała się i prosi o sprawdzenie, jak sunia reaguje na koty i inne psy, "to ułatwi podjęcie decyzji"...No dobra, nie komentuję......

:( 

Nie rozumiem, dlaczego ludzie przed napisaniem takiej deklaracji najpierw się nie zastanowią, nie przemyslą, żeby nie robić nadziei  zwierzakowi  i ludziom, dla których jest ważny.

4 godziny temu, Anula napisał:

I ja przycupnę u Fioneczki.Dołoże się do transportu chociaż troszeczkę,pomimo sporych wydatków na mojego Miki.

Witaj Anula u Fioneczki, bardzo cieszę się, że będziesz z nami.

Pięknie dziękuję za ofertę pomocy, boję się tych wszystkich opłat, ale najważniejsze, że Fionka jest już bezpieczna, a z reszta damy radę, aby tylko zdrowie  dopisało.

Dziękuję  serce-ruchomy-obrazek-0863.gif

Posted

Fionka dzisiaj rano pięknie załatwiła się na spacerku, dzielnie maszerowała, a  jak zobaczyła, że z auta wysiadają nieznani jej ludzie, była przerażona, chciała schować się pod auto:(

Wiem, ze w drodze była cichutka, bardzo grzeczna.

Czekamy na info od Hani.

Posted

Dziękuję wszystkim, którzy zechcą wspomóc sunię,  podaje konto; wszystkie wpłaty będę podawała tutaj na wątku na bieżąco i na 1 stronie.

Wpłat nie będzie wiele, szkoda angażować czyjś czas do prowadzenia finansów.

Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA

ul. Kilińskiego 5
22-400 Zamość

Konto: 97 2030 0045 1110 0000 0200 1700
BGŻ S.A. O/Zamość

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Fioneczka o 20,30 była już u szafirków, nie usłyszałam  smsa.

Dobrze, że długa podróż się zakończyła. Teraz tylko czekamy na pierwsze informacje od Szafirki.

• Upvote 1