Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

AgaiTheta napisał(a):
Nie ma w naszej okolicy cmentarza dla zwierząt. Postąpiłam zgodnie z przepisami.

........................................Pachciu....

• .............

• Posted

Pewnie o tej porze Pan Bóg grzeje zmęczone nogi przy ogniu kominka a Pachcio leży u jego stóp i nic już go nie boli. Zamknął oczy i myśli co u jego schroniskowych kompanów, którzy pozostali na ziemskim podole. Czy Apollo nie marznie na dworze ? , czy Bemola dalej bolą stawy ?, czy szczeniaki już przestały chorować ? dlaczego sunia oklejona smołą nadal się panicznie boi ?
    Pan Bóg delikatnie gładzi go po głowie, " śpij już Pachulku, nie martw się, odpoczywaj , ", cały świat jest chory .

Posted

Nie mogę dzisiaj nic pisać na dogo, cały czas mnie wywala. Chcę zamieścić rozliczenie, bilans jest już na +

Pachyder... Kleps... Bart... nasze psy, które odeszły w tym samym prawie czasie. Inne, nie tak medialne jak Pachcio, ale tak samo kochane!
    Bart - to sam uśmiech, Bart to pies, który jest na cegiełkach. Odszedł...
    Kleps - staruszek ONek, wychudzony, zabiedzony... przytył u nas, miał swoją budę i miał swoich wolontariuszy. Jak zamieszkał z Apollem w boksie miał też Basię na wyłączność. Odszedł...

Możecie mieć żal, możecie się złościć, ale trzeba mimo wszystko patrzeć rozsądkiem, bo przy takim ogromie niebawem zwariuje!

Posted

Piękne... I jak do tego się ma twierdzenie katechetki mojego syna, która twierdziła, że zwierząt kochać nie wolno, bo nie mają duszy i że to grzech?... Rozmówiłam się wtedy z tą panią, Tomek przestał chodzić na religię... Wyrósł z niego fajny, wrażliwy i normalny facet... kochający zwierzęta! :)

Posted

[quote name='Nutusia']Piękne... I jak do tego się ma twierdzenie katechetki mojego syna, która twierdziła, że zwierząt kochać nie wolno, bo nie mają duszy i że to grzech?... Rozmówiłam się wtedy z tą panią, Tomek przestał chodzić na religię... Wyrósł z niego fajny, wrażliwy i normalny facet... kochający zwierzęta! :)[/QUOTE]A ja tez ucze religii i nigdy w życiu nie powiedziałabym tak dzieciom...ja tam sobie nieba bez moich psów nie wyobrazam i jestem pewna, ze je tam spotkam(jesli pójdę do nieba;):D)
    W Apokalipsie wyraźnie jest mowa o Zwierzetach przy tronie Bozym....Teologia to nauka...nauka nigdy wszystkiego do konca nie wie...ale w religii najwazniejsza jest wg mnie wiara...a ja wierze, że w Niebie beda czekały na nas nasze psy.....bo to nasza Miłośc...a Miłośc nigdy nie ustaje....

Posted

[quote name='gonia66']A ja tez ucze religii i nigdy w życiu nie powiedziałabym tak dzieciom...ja tam sobie nieba bez moich psów nie wyobrazam i jestem pewna, ze je tam spotkam(jesli pójdę do nieba;):D)
    [B]W Apokalipsie wyraźnie jest mowa o Zwierzetach przy tronie Bozym....[/B]Teologia to nauka...nauka nigdy wszystkiego do konca nie wie...ale w religii najwazniejsza jest wg mnie wiara...[B]a ja wierze, że w Niebie beda czekały na nas nasze psy.....[/B]bo to nasza Miłośc...a Miłośc nigdy nie ustaje....[/QUOTE]

Gonia!!;):klacz::klacz::klacz:

Tak trzymać! Człowiekowi się wydaje,że tylko on najważnieszy,a to tylko złudna pycha ludzka:shake:

Posted

No widzisz Goniu - gdyby na Ciebie mój Tomcio trafił... ale nie trafił. Tylko, że on od urodzenia miał w domu zwierzęta, doznał od nich wiele dobrego, widział jak się odwdzięczają za miłość i opiekę. A takie dziecko, co ze zwierzakami styczności nie ma, co mu mamusia mówi "nie rusz pieska bo ugryzie", a pani katechetka, że kochać nie wolno... no, same doskonale wiemy jak to się kończy, prawda?...

Posted

[quote name='gonia66']A ja tez ucze religii i nigdy w życiu nie powiedziałabym tak dzieciom...ja tam sobie nieba bez moich psów nie wyobrazam i jestem pewna, ze je tam spotkam(jesli pójdę do nieba;):D)
    W Apokalipsie wyraźnie jest mowa o Zwierzetach przy tronie Bozym....Teologia to nauka...nauka nigdy wszystkiego do konca nie wie...ale w religii najwazniejsza jest wg mnie wiara...a ja wierze, że w Niebie beda czekały na nas nasze psy.....bo to nasza Miłośc...a Miłośc nigdy nie ustaje....[/QUOTE]

Kocham Cię Goniu66.

Posted

[quote name='Nutusia']No widzisz Goniu - gdyby na Ciebie mój Tomcio trafił... ale nie trafił. Tylko, że on od urodzenia miał w domu zwierzęta, doznał od nich wiele dobrego, widział jak się odwdzięczają za miłość i opiekę. A takie dziecko, co ze zwierzakami styczności nie ma, co mu mamusia mówi "nie rusz pieska bo ugryzie", a pani katechetka, że kochać nie wolno... no, same doskonale wiemy jak to się kończy, prawda?...[/QUOTE]NO, z cała pewnością o tym , jak dzieci będa kiedys w przyszłości traktowały zwierzęta, zalezy w głownej mierze od rodziców i domku...a i wiele bardzo zalezy tez od nauczyciela, nie tylko religii...JA mam to szczescie, ze tez od urodzenia przebywam z psiakami...i mam to szczęscie, ze moge na swoich lekcjach, bez obawy, ze nie zrealizuje programu, duzo o zwierzętach mowić..a uwierzcie, ze dzieci chca bardzo słuchac...i z każdą niemal lekcją się sama przekonuje, że Panu Bogu bardzo zależało i zalezy na zwierzetach...chocby Arka Noego...ludzi uratowała się "garstka"...a zwierząt...??Z każdego gatunku- para:):):)
    Pachciu...na pewno spotkamy sie w nowym, lepszym świecie...:):) Odpoczywaj i czekaj tam na nas..

Posted

Niedawno byłyśmy z Agą w szkole u najmłodszych dzieci. Wziełysmy oczywiście ze sobą pieska. Dzieci siedziały na dywanie a my w środku próbowałyśmy coś powiedzieć do krzyczących z radości dzieciaków. Ja się czułam jak ksiadz na kazaniu.

Posted

Aga i Basia każdego dnia muszą dzielić swoje serca na sto paredziesiąt kawałeczków, aby każdemu starczyło...A jeszcze inspekcjonują koszmarne dla losów psich wiejskie tereny....Basia, czy wiesz co z tym polnym psiakiem?....Pewnie się gdzieś w lisiej norze chowa w te mrozy...

Posted

[quote name='AgaiTheta']Rozliczenie 05.11.2010
    wpłaty:
    255,00 zł przeniesione z pieniędzy na Duszkę
    50,00 zł gonia13
    135,00 zł zachary na badanie przesiewowe
    30,00 zł Aleksandra C. Malbork
    30,00 zł Asiaczek
    Wydatki:
    255,00 zł karma dla alergików
    174,91 zł Vetoryl na październik

Stan: 167,55 zł

Dziękuję w imieniu Pachcia :*[/QUOTE]
    Rozliczenie 05.12.2010
    wpłaty:
    20,00 zł Maja602
    68,00 zł Diana79
    10,00 zł Asiaczek
    10,00 zł Asiaczek
    10,00 zł Diana79
    40,00 zł Gonia13
    10,00 zł Ajula
    50,00 zł Becia2222
    50,00 zł Panca
    50,00 zł Ona03
    280,00 zł allegro
    wydatki:
    174,91 zł vetoryl na listopad
    434,00 zł badanie na alergię pokarmową

Stan: 156,64 zł

Dziękuję Wam ogromnie!

Mam do wszystkich wpłacających pytanie, zgodnie z zasadami dogo nie muszę pytać, ale jednak chciałabym abyście wyrazili swoją opinię.
    Czy możemy to co zostało z finansów Pachcia wykorzystać na badanie i na leki dla nowej suni w schronisku, dla Cecylki?
    Tu jest jej wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/197687-Cecylka-zaklinowa%C5%82a-si%C4%99-w-rzece-skutej-lodem-potrzebna-pomoc-na-badania!?p=15871755#post15871755[/url]
    Kolejna psia kupka nieszczęść :(

Posted

gonia66 jesteś super :) - poza wszystkim innym :) teraz dzięki za przekonania "religijne" bo już myślałam ze jestem sama :(. Szkoda ,ze nie uczysz moich dzieci ! POZDRAWIAM

Posted

[quote name='AgaiTheta']Rozliczenie 05.12.2010
    wpłaty:
    20,00 zł Maja602
    68,00 zł Diana79
    10,00 zł Asiaczek
    10,00 zł Asiaczek
    10,00 zł Diana79
    40,00 zł Gonia13
    10,00 zł Ajula
    50,00 zł Becia2222
    50,00 zł Panca
    50,00 zł Ona03
    280,00 zł allegro
    wydatki:
    174,91 zł vetoryl na listopad
    434,00 zł badanie na alergię pokarmową

Stan: 156,64 zł

Dziękuję Wam ogromnie!

Mam do wszystkich wpłacających pytanie, zgodnie z zasadami dogo nie muszę pytać, ale jednak chciałabym abyście wyrazili swoją opinię.
    Czy możemy to co zostało z finansów Pachcia wykorzystać na badanie i na leki dla nowej suni w schronisku, dla Cecylki?
    Tu jest jej wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/197687-Cecylka-zaklinowa%C5%82a-si%C4%99-w-rzece-skutej-lodem-potrzebna-pomoc-na-badania!?p=15871755#post15871755[/URL]
    Kolejna psia kupka nieszczęść :([/QUOTE]

AgaThea tak jak pisałam PW wszystko, co Pachcio dostał ode mnie jest do Waszej dyspozycji. Cecylka też wymaga opieki, badań i dbałości. Zróbcie dziewczynce piękne foto to wystawię jej ogłoszenia. Do zdjęcia trzeba ją "troszkę" uczesać.

Posted

[quote name='basia0607']Pewnie o tej porze Pan Bóg grzeje zmęczone nogi przy ogniu kominka a Pachcio leży u jego stóp i nic już go nie boli. Zamknął oczy i myśli co u jego schroniskowych kompanów, którzy pozostali na ziemskim podole. Czy Apollo nie marznie na dworze ? , czy Bemola dalej bolą stawy ?, czy szczeniaki już przestały chorować ? dlaczego sunia oklejona smołą nadal się panicznie boi ?
    Pan Bóg delikatnie gładzi go po głowie, " śpij już Pachulku, nie martw się, odpoczywaj , ", cały świat jest chory .[/QUOTE]

piękne slowa, az łzy cisna sie do oczu:-(

Pachciu, śpij spokojnie pieseczku:-(

Posted

[I]Pomóżcie przetrwać 70 kociakom zimę i nie tylko! Potrzebują na karmę, której nikt im nie da oprócz nas :( Ważne są stałe wpłaty, żeby kociaki miały co jeść przez cały rok, ale każda wpłata jednorazowa jest też na wagę złota. POMOCY!

[URL="http://www.dogomania.178753-Ponad-70-bezdomnych-g%C5%82odnych-kot%C3%B3w-POTRZEBNA-KARMA-DT-dla-4-maluch%C3%B3w%21%21"]klik[/URL][/I]

Posted

Cecylka to następna kupka nieszczęścia. Pierwszego dnia pobytu u nas wziełam ją na rece i narobiłam rabanu, że odeszły jej wody płodowe bo lało mi sie po dresie. Wymościłam jej porodówkę i czekaliśmy na oszczenienie. Dopiero nasza wetka sprawdziła na usg ( nareszcie mamy usg ), że sunia nie będzie rodzić a jej duży brzuch spowodowany jest chorobą.