basia0607 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 [quote name='Nutusia']Barboreczko - najlepszego![/QUOTE Dziekuję serdecznie za wierszyk i życzenia, wzruszyłam się niezmiernie.. O Pachciu na razie nic nie mogę napisać. Quote
AgaiTheta Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Nie ma w naszej okolicy cmentarza dla zwierząt. Postąpiłam zgodnie z przepisami. Quote
gonia66 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 AgaiTheta napisał(a):Nie ma w naszej okolicy cmentarza dla zwierząt. Postąpiłam zgodnie z przepisami. ........................................Pachciu.... ............. Quote
Nutusia Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 To tylko ciałko - psia dusza i tak poszła do psiego raju... Quote
basia0607 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Pewnie o tej porze Pan Bóg grzeje zmęczone nogi przy ogniu kominka a Pachcio leży u jego stóp i nic już go nie boli. Zamknął oczy i myśli co u jego schroniskowych kompanów, którzy pozostali na ziemskim podole. Czy Apollo nie marznie na dworze ? , czy Bemola dalej bolą stawy ?, czy szczeniaki już przestały chorować ? dlaczego sunia oklejona smołą nadal się panicznie boi ? Pan Bóg delikatnie gładzi go po głowie, " śpij już Pachulku, nie martw się, odpoczywaj , ", cały świat jest chory . Quote
AgaiTheta Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Nie mogę dzisiaj nic pisać na dogo, cały czas mnie wywala. Chcę zamieścić rozliczenie, bilans jest już na + Pachyder... Kleps... Bart... nasze psy, które odeszły w tym samym prawie czasie. Inne, nie tak medialne jak Pachcio, ale tak samo kochane! Bart - to sam uśmiech, Bart to pies, który jest na cegiełkach. Odszedł... Kleps - staruszek ONek, wychudzony, zabiedzony... przytył u nas, miał swoją budę i miał swoich wolontariuszy. Jak zamieszkał z Apollem w boksie miał też Basię na wyłączność. Odszedł... Możecie mieć żal, możecie się złościć, ale trzeba mimo wszystko patrzeć rozsądkiem, bo przy takim ogromie niebawem zwariuje! Quote
Nutusia Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Piękne... I jak do tego się ma twierdzenie katechetki mojego syna, która twierdziła, że zwierząt kochać nie wolno, bo nie mają duszy i że to grzech?... Rozmówiłam się wtedy z tą panią, Tomek przestał chodzić na religię... Wyrósł z niego fajny, wrażliwy i normalny facet... kochający zwierzęta! :) Quote
gonia66 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 [quote name='Nutusia']Piękne... I jak do tego się ma twierdzenie katechetki mojego syna, która twierdziła, że zwierząt kochać nie wolno, bo nie mają duszy i że to grzech?... Rozmówiłam się wtedy z tą panią, Tomek przestał chodzić na religię... Wyrósł z niego fajny, wrażliwy i normalny facet... kochający zwierzęta! :)[/QUOTE]A ja tez ucze religii i nigdy w życiu nie powiedziałabym tak dzieciom...ja tam sobie nieba bez moich psów nie wyobrazam i jestem pewna, ze je tam spotkam(jesli pójdę do nieba;):D) W Apokalipsie wyraźnie jest mowa o Zwierzetach przy tronie Bozym....Teologia to nauka...nauka nigdy wszystkiego do konca nie wie...ale w religii najwazniejsza jest wg mnie wiara...a ja wierze, że w Niebie beda czekały na nas nasze psy.....bo to nasza Miłośc...a Miłośc nigdy nie ustaje.... Quote
epe Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 [quote name='gonia66']A ja tez ucze religii i nigdy w życiu nie powiedziałabym tak dzieciom...ja tam sobie nieba bez moich psów nie wyobrazam i jestem pewna, ze je tam spotkam(jesli pójdę do nieba;):D) [B]W Apokalipsie wyraźnie jest mowa o Zwierzetach przy tronie Bozym....[/B]Teologia to nauka...nauka nigdy wszystkiego do konca nie wie...ale w religii najwazniejsza jest wg mnie wiara...[B]a ja wierze, że w Niebie beda czekały na nas nasze psy.....[/B]bo to nasza Miłośc...a Miłośc nigdy nie ustaje....[/QUOTE] Gonia!!;):klacz::klacz::klacz: Tak trzymać! Człowiekowi się wydaje,że tylko on najważnieszy,a to tylko złudna pycha ludzka:shake: Quote
Nutusia Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 No widzisz Goniu - gdyby na Ciebie mój Tomcio trafił... ale nie trafił. Tylko, że on od urodzenia miał w domu zwierzęta, doznał od nich wiele dobrego, widział jak się odwdzięczają za miłość i opiekę. A takie dziecko, co ze zwierzakami styczności nie ma, co mu mamusia mówi "nie rusz pieska bo ugryzie", a pani katechetka, że kochać nie wolno... no, same doskonale wiemy jak to się kończy, prawda?... Quote
nescca Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 [quote name='gonia66']A ja tez ucze religii i nigdy w życiu nie powiedziałabym tak dzieciom...ja tam sobie nieba bez moich psów nie wyobrazam i jestem pewna, ze je tam spotkam(jesli pójdę do nieba;):D) W Apokalipsie wyraźnie jest mowa o Zwierzetach przy tronie Bozym....Teologia to nauka...nauka nigdy wszystkiego do konca nie wie...ale w religii najwazniejsza jest wg mnie wiara...a ja wierze, że w Niebie beda czekały na nas nasze psy.....bo to nasza Miłośc...a Miłośc nigdy nie ustaje....[/QUOTE] Kocham Cię Goniu66. Quote
gonia66 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 [quote name='Nutusia']No widzisz Goniu - gdyby na Ciebie mój Tomcio trafił... ale nie trafił. Tylko, że on od urodzenia miał w domu zwierzęta, doznał od nich wiele dobrego, widział jak się odwdzięczają za miłość i opiekę. A takie dziecko, co ze zwierzakami styczności nie ma, co mu mamusia mówi "nie rusz pieska bo ugryzie", a pani katechetka, że kochać nie wolno... no, same doskonale wiemy jak to się kończy, prawda?...[/QUOTE]NO, z cała pewnością o tym , jak dzieci będa kiedys w przyszłości traktowały zwierzęta, zalezy w głownej mierze od rodziców i domku...a i wiele bardzo zalezy tez od nauczyciela, nie tylko religii...JA mam to szczescie, ze tez od urodzenia przebywam z psiakami...i mam to szczęscie, ze moge na swoich lekcjach, bez obawy, ze nie zrealizuje programu, duzo o zwierzętach mowić..a uwierzcie, ze dzieci chca bardzo słuchac...i z każdą niemal lekcją się sama przekonuje, że Panu Bogu bardzo zależało i zalezy na zwierzetach...chocby Arka Noego...ludzi uratowała się "garstka"...a zwierząt...??Z każdego gatunku- para:):):) Pachciu...na pewno spotkamy sie w nowym, lepszym świecie...:):) Odpoczywaj i czekaj tam na nas.. Quote
basia0607 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Niedawno byłyśmy z Agą w szkole u najmłodszych dzieci. Wziełysmy oczywiście ze sobą pieska. Dzieci siedziały na dywanie a my w środku próbowałyśmy coś powiedzieć do krzyczących z radości dzieciaków. Ja się czułam jak ksiadz na kazaniu. Quote
zachary Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Aga i Basia każdego dnia muszą dzielić swoje serca na sto paredziesiąt kawałeczków, aby każdemu starczyło...A jeszcze inspekcjonują koszmarne dla losów psich wiejskie tereny....Basia, czy wiesz co z tym polnym psiakiem?....Pewnie się gdzieś w lisiej norze chowa w te mrozy... Quote
basia0607 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Nic nie wiem ale są następne 2 w innej wsi a ja mnie mam już gdzie ich zabierać !!! Quote
AgaiTheta Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='AgaiTheta']Rozliczenie 05.11.2010 wpłaty: 255,00 zł przeniesione z pieniędzy na Duszkę 50,00 zł gonia13 135,00 zł zachary na badanie przesiewowe 30,00 zł Aleksandra C. Malbork 30,00 zł Asiaczek Wydatki: 255,00 zł karma dla alergików 174,91 zł Vetoryl na październik Stan: 167,55 zł Dziękuję w imieniu Pachcia :*[/QUOTE] Rozliczenie 05.12.2010 wpłaty: 20,00 zł Maja602 68,00 zł Diana79 10,00 zł Asiaczek 10,00 zł Asiaczek 10,00 zł Diana79 40,00 zł Gonia13 10,00 zł Ajula 50,00 zł Becia2222 50,00 zł Panca 50,00 zł Ona03 280,00 zł allegro wydatki: 174,91 zł vetoryl na listopad 434,00 zł badanie na alergię pokarmową Stan: 156,64 zł Dziękuję Wam ogromnie! Mam do wszystkich wpłacających pytanie, zgodnie z zasadami dogo nie muszę pytać, ale jednak chciałabym abyście wyrazili swoją opinię. Czy możemy to co zostało z finansów Pachcia wykorzystać na badanie i na leki dla nowej suni w schronisku, dla Cecylki? Tu jest jej wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/197687-Cecylka-zaklinowa%C5%82a-si%C4%99-w-rzece-skutej-lodem-potrzebna-pomoc-na-badania!?p=15871755#post15871755[/url] Kolejna psia kupka nieszczęść :( Quote
jkp Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 gonia66 jesteś super :) - poza wszystkim innym :) teraz dzięki za przekonania "religijne" bo już myślałam ze jestem sama :(. Szkoda ,ze nie uczysz moich dzieci ! POZDRAWIAM Quote
maja602 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='AgaiTheta']Rozliczenie 05.12.2010 wpłaty: 20,00 zł Maja602 68,00 zł Diana79 10,00 zł Asiaczek 10,00 zł Asiaczek 10,00 zł Diana79 40,00 zł Gonia13 10,00 zł Ajula 50,00 zł Becia2222 50,00 zł Panca 50,00 zł Ona03 280,00 zł allegro wydatki: 174,91 zł vetoryl na listopad 434,00 zł badanie na alergię pokarmową Stan: 156,64 zł Dziękuję Wam ogromnie! Mam do wszystkich wpłacających pytanie, zgodnie z zasadami dogo nie muszę pytać, ale jednak chciałabym abyście wyrazili swoją opinię. Czy możemy to co zostało z finansów Pachcia wykorzystać na badanie i na leki dla nowej suni w schronisku, dla Cecylki? Tu jest jej wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/197687-Cecylka-zaklinowa%C5%82a-si%C4%99-w-rzece-skutej-lodem-potrzebna-pomoc-na-badania!?p=15871755#post15871755[/URL] Kolejna psia kupka nieszczęść :([/QUOTE] AgaThea tak jak pisałam PW wszystko, co Pachcio dostał ode mnie jest do Waszej dyspozycji. Cecylka też wymaga opieki, badań i dbałości. Zróbcie dziewczynce piękne foto to wystawię jej ogłoszenia. Do zdjęcia trzeba ją "troszkę" uczesać. Quote
ihabe Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='basia0607']Pewnie o tej porze Pan Bóg grzeje zmęczone nogi przy ogniu kominka a Pachcio leży u jego stóp i nic już go nie boli. Zamknął oczy i myśli co u jego schroniskowych kompanów, którzy pozostali na ziemskim podole. Czy Apollo nie marznie na dworze ? , czy Bemola dalej bolą stawy ?, czy szczeniaki już przestały chorować ? dlaczego sunia oklejona smołą nadal się panicznie boi ? Pan Bóg delikatnie gładzi go po głowie, " śpij już Pachulku, nie martw się, odpoczywaj , ", cały świat jest chory .[/QUOTE] piękne slowa, az łzy cisna sie do oczu:-( Pachciu, śpij spokojnie pieseczku:-( Quote
__Lara Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [I]Pomóżcie przetrwać 70 kociakom zimę i nie tylko! Potrzebują na karmę, której nikt im nie da oprócz nas :( Ważne są stałe wpłaty, żeby kociaki miały co jeść przez cały rok, ale każda wpłata jednorazowa jest też na wagę złota. POMOCY! [URL="http://www.dogomania.178753-Ponad-70-bezdomnych-g%C5%82odnych-kot%C3%B3w-POTRZEBNA-KARMA-DT-dla-4-maluch%C3%B3w%21%21"]klik[/URL][/I] Quote
Panca Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Ago, moim zdaniem pieniadze ktore zostaly po Pachciu spokojnie mog apojsc na badania Cecylki Quote
ona03 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Panca']Ago, moim zdaniem pieniadze ktore zostaly po Pachciu spokojnie mog apojsc na badania Cecylki[/QUOTE] Jestem tego samego zdania. Quote
basia0607 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Cecylka to następna kupka nieszczęścia. Pierwszego dnia pobytu u nas wziełam ją na rece i narobiłam rabanu, że odeszły jej wody płodowe bo lało mi sie po dresie. Wymościłam jej porodówkę i czekaliśmy na oszczenienie. Dopiero nasza wetka sprawdziła na usg ( nareszcie mamy usg ), że sunia nie będzie rodzić a jej duży brzuch spowodowany jest chorobą. Quote
Recommended Posts