Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='AgaiTheta']
Czy możemy to co zostało z finansów Pachcia wykorzystać na badanie i na leki dla nowej suni w schronisku, dla Cecylki?
Tu jest jej wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/197687-Cecylka-zaklinowa%C5%82a-si%C4%99-w-rzece-skutej-lodem-potrzebna-pomoc-na-badania!?p=15871755#post15871755[/url]
Kolejna psia kupka nieszczęść :([/QUOTE]

Oczywiscie że tak. Bidulka:(

Posted

[quote name='AgaiTheta']
Mam do wszystkich wpłacających pytanie, zgodnie z zasadami dogo nie muszę pytać, ale jednak chciałabym abyście wyrazili swoją opinię.
Czy możemy to co zostało z finansów Pachcia wykorzystać na badanie i na leki dla nowej suni w schronisku, dla Cecylki?
Tu jest jej wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/197687-Cecylka-zaklinowa%C5%82a-si%C4%99-w-rzece-skutej-lodem-potrzebna-pomoc-na-badania!?p=15871755#post15871755[/url]
Kolejna psia kupka nieszczęść :([/QUOTE]

oczywiście, że tak, z moich 2 bazarków, które były dla Pachcia pieniążki przeleją na Celinkę, biedactwo :-(

Posted

[quote name='Gonia13']Basiu a co z tą sunią obklejoną smołą?[/QUOTE]
Sunia nadal bardzo wystraszona, dawno nie mielismy tak wycofanego psa. gdyby bylo wiecej casu, efekty byłby zapewne lepsze.
Wczoraj byłam z nia na spacerze, oczywiście wpada w panike, robi pod siebie ale juz duzo mniej. zauwazyłam tez, ze nawiązuje ze mną kontakt wzrokowy co jest dobra oznaka-zaczyna mnie akceptować. Wczoraj zjadla z mojej ręki mięso.
Koncze, mam telef. suka i 2 szczeniaki w lesie.

Posted

[quote name='basia0607']Sunia nadal bardzo wystraszona, dawno nie mielismy tak wycofanego psa. gdyby bylo wiecej casu, efekty byłby zapewne lepsze.
Wczoraj byłam z nia na spacerze, oczywiście wpada w panike, robi pod siebie ale juz duzo mniej. zauwazyłam tez, ze nawiązuje ze mną kontakt wzrokowy co jest dobra oznaka-zaczyna mnie akceptować. Wczoraj zjadla z mojej ręki mięso.
Koncze, mam telef. suka i 2 szczeniaki w lesie.[/QUOTE]

Dzięki za informacje. Pamiętam jak o niej pisałaś - ktoś miał naprawdę "pomysł":angryy: a co mu biedactwo było winne:-(

Posted

[quote name='diana79']oczywiście, że tak, z moich 2 bazarków, które były dla Pachcia pieniążki przeleją na Celinkę, biedactwo :-([/QUOTE]

To Cecylka nie Celinka

Posted

Ech,,, szczeniaków i suki w lesie nie znalazłam. Byłam tam nie dawno drugi raz, jedzenie nie tkniete. Koczują przy ruchliwej drodze. Spaliłam benzyny, zmarzłam i gawno. Psy głodne i zmarznięte !

Posted

Mamy sukĘ i 2 szczeniaki. Ale wczoraj miałam zgłoszenie o 2 innych maluchach wałęsających się po wsi w okolicach. Kobieta znalazała tylko 1 o drugim ślad zaginął. Z uwagi nja to, że moje przytulisko zawiane sniegiem, droga nie przejezdna, uprosiłam panią aby dała tymczasowe schronienie szczeniakowi. Być może to jest nastepny z miotu suni z lasu. Też biały w plamki.
Ale to nic. mam w domu pieska po wypadku, który nie dawał sobie rady w budzie. Ogłosilam go wczoraj kolejny raz w gazecie i przed chwilka zadzwoniła zapłakana pani, to ich pies. Aby rachunek się zgadzał od rana mam szczeniaka:placz:

Posted

[quote name='Nutusia']Basia - przecież przyroda nie cierpi pustki - na wolne miejsce wskoczył szczeniak, nie płacz! :)[/QUOTE]

NIekończąca się opowieść... :(
Właśnie tu zaglądnęłam bo byłam ciekawa co z tymi psiakami...

Posted

Ajula kochana, dzięki za pokazanie Brunusia. Mam nadzieję, że jemu się uda - niunia na głowie stanie, żeby mu pomóc.
Gonia66, masz rację - katecheta katechecie nierówny. Kiedyś w rozmowie z zaprzyjaźnioną katechetką powiedziałam, że mam nadzieję, że ci, którzy dręczą zwierzęta, będą nie smażyć w piekle. A ona na to:
-To nie miej nadziei, bo to jest więcej niż pewne!
No.

Posted

Jestem załamana, jeden ze szczeniaków z lasu jest bardzo chory. Nie wiemy czy wirus ( przy takiej temp. raczej nie), czy robaki, czy wyziębienie. Jest u mnie w domu, worze go do wetki, pilnuję. Jutro miałam jechać do dzieci na Śląsk, Nie jadę nie mam gdzie dać szczeniaka. Oj dolo, dolo....Suka to mix labladora, a szczeniak biały w czarne łaty, jest cudowny !

Posted

basia0607 napisał(a):
Jestem załamana, jeden ze szczeniaków z lasu jest bardzo chory. Nie wiemy czy wirus ( przy takiej temp. raczej nie), czy robaki, czy wyziębienie. Jest u mnie w domu, worze go do wetki, pilnuję. Jutro miałam jechać do dzieci na Śląsk, Nie jadę nie mam gdzie dać szczeniaka. Oj dolo, dolo....Suka to mix labladora, a szczeniak biały w czarne łaty, jest cudowny !

Oby sie udało...trzymam kciuki...mocno...

Posted

Nie przeżył, siedziałam z nim całą noc, odszedł o 4 . Był cudowny. Niczemu nie winny dzieciak ! Jeszcze leży w łazience. Kiedyś moje serce stanie od tego patrzenia na śmierć i od bezsilności. Różne rzeczy widzimy na interwencjach ale widok umierających szczeniąt odbiera mi cząstkę życia ! Został jeszcze jeden taki sam, drżę o niego i szukam pilnie dla niego domu. Kto mi pomoże ?

Posted

kochane dziewczyny z Elbląga
dziś dostałam świąteczną kartkę od elbląskiego schroniska - dziękuję!
przyznam, że łzy stanęły mi w oczach, bo dla mnie już zawsze Wasze schronisko będzie kojarzyło się z Pachciem :(

Posted

Ja również dziękuję za świąteczne życzenia. To bardzo miły gest z Waszej strony. Pachcia chyba nigdy nie zapomnę, zamieszkał w moim sercu.
Chcę Wam życzyć WESOŁYCH, SPOKOJNYCH ŚWIĄT ORAZ WSZELKIEJ POMYŚLNOŚCI W NOWYM ROKU. SUKCESÓW W ŻYCIU OSOBISTYM I W WASZEJ PRACY I DZIAŁALNOŚCI NA RZECZ BEZDOMNYCH I POTRZEBUJĄCYCH POMOCY ZWIERZĄT.