Tyśka) Posted August 25, 2018 Posted August 25, 2018 Też jestem za tym, aby ciąć wszystko od razu :( Co doradzają weci? Quote
DORA1020 Posted August 26, 2018 Author Posted August 26, 2018 22 godziny temu, Dusia-Duszka napisał: Dziękuję za odpowiedź. Weterynarz odradza? własnie nie wie wiem co na to weci ale narkoza...i probleny z oddychaniem,,,czarno to widze:( no,ale weci wiedzalepiej Quote
helli Posted August 26, 2018 Posted August 26, 2018 A nie ma przerzutów na płucach? Często są z listew. Quote
Murka Posted August 26, 2018 Posted August 26, 2018 Dnia 24.08.2018 o 19:43, dobra wróżka napisał: A teraz z innej beczki (nie mogę się odnaleźć tutaj na forum) - jak i w którym miejscu można sprawdzić co z kasą, zbliża się koniec miesiąca, będzie rachunek z kliniki. No i za chwilę operacja (jaka by nie była). Od ostatniego razu wpłat było niewiele, ale zrobię podsumowanie: Stan konta na 15 sierpień wynosił +410,50 zł +50 zł Lipsik +12 zł Nadziejka (bazarek) +10 zł Nadziejka (bazarek) Stan konta na 26 sierpień wynosi +482,50 zł. Quote
Elisabeta Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 Trzymaj się dzielnie, Dysiu. Musi być dobrze. Kciuki. Quote
dobra wróżka Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 12 godzin temu, Murka napisał: Stan konta na 26 sierpień wynosi +482,50 zł. A ile brakuje? "Swoją" sierpniową wpłatę już przelałam, ale być może wrześniową trzeba przelać wcześniej. Dobrze by było, gdyby informacje o stanie konta i potrzebach pojawiały się częściej, to i mobilizacja pewnie była by większa. Ja wiem, że i tak dużo robicie i nie wypada "dokładać" Wam pracy. Ale... jak się zna potrzeby, to się szuka rozwiązań. Proszę się nie gniewać, nie zamierzam nikogo "pouczać", ja po prostu jestem zadaniowcem - jak jest problem to szukam rozwiązania. 1 Quote
Poker Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 2 minuty temu, dobra wróżka napisał: A ile brakuje? "Swoją" sierpniową wpłatę już przelałam, ale być może wrześniową trzeba przelać wcześniej. Dobrze by było, gdyby informacje o stanie konta i potrzebach pojawiały się częściej, to i mobilizacja pewnie była by większa. Ja wiem, że i tak dużo robicie i nie wypada "dokładać" Wam pracy. Ale... jak się zna potrzeby, to się szuka rozwiązań. Proszę się nie gniewać, nie zamierzam nikogo "pouczać", ja po prostu jestem zadaniowcem - jak jest problem to szukam rozwiązania. Dokładnie jak ja. Quote
Anula Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 10 minut temu, dobra wróżka napisał: A ile brakuje? "Swoją" sierpniową wpłatę już przelałam, ale być może wrześniową trzeba przelać wcześniej. Dobrze by było, gdyby informacje o stanie konta i potrzebach pojawiały się częściej, to i mobilizacja pewnie była by większa. Ja wiem, że i tak dużo robicie i nie wypada "dokładać" Wam pracy. Ale... jak się zna potrzeby, to się szuka rozwiązań. Proszę się nie gniewać, nie zamierzam nikogo "pouczać", ja po prostu jestem zadaniowcem - jak jest problem to szukam rozwiązania. Na 1 str.jest rozliczenie finansów prowadzone przez Dora2010.Nie wiem czy było jakiekolwiek rozliczenie z wetem bo jak nie to dostaniemy szoku a rachunek trzeba będzie uregulować w krótkim czasie za sam pobyt.Jeszcze dojdzie lada moment operacja. Powinna być bardziej opisana sytuacja finansowa.Być może jakaś Fundacja ma pod opieką Dysię,być może jest prowadzona jakaś inna pomoc na FB,zrzuta itd. Quote
bakusiowa Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 2 godziny temu, Anula napisał: Na 1 str.jest rozliczenie finansów prowadzone przez Dora2010.Nie wiem czy było jakiekolwiek rozliczenie z wetem bo jak nie to dostaniemy szoku a rachunek trzeba będzie uregulować w krótkim czasie za sam pobyt.Jeszcze dojdzie lada moment operacja. Powinna być bardziej opisana sytuacja finansowa.Być może jakaś Fundacja ma pod opieką Dysię,być może jest prowadzona jakaś inna pomoc na FB,zrzuta itd. Wszystko jest napisane w pierwszym poście. Jest zamieszczony link do zbiórki lecz jest dopiero 1/3 kwoty, czyli powyżej 500 zł. Lecznica rozliczona na dzień 1-go sierpnia. Kto jest na FB niech udostępnia zbiórkę. 2 1 Quote
dobra wróżka Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 Dnia 6.08.2018 o 19:40, Murka napisał: Uzupełniam o kolejne wpłaty: +150 zł kokolidek z forum Oaza (dobra wróżka) +10 zł Nadziejka +50 zł agat21 +25 zł Aleksandra L. Stan konta na dzień 6 sierpnia +18 zł To na pierwszej stronie chyba nie ma tego co powyżej, albo ja nie widzę. Quote
Murka Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 6 godzin temu, dobra wróżka napisał: A ile brakuje? "Swoją" sierpniową wpłatę już przelałam, ale być może wrześniową trzeba przelać wcześniej. Dobrze by było, gdyby informacje o stanie konta i potrzebach pojawiały się częściej, to i mobilizacja pewnie była by większa. Ja wiem, że i tak dużo robicie i nie wypada "dokładać" Wam pracy. Ale... jak się zna potrzeby, to się szuka rozwiązań. Proszę się nie gniewać, nie zamierzam nikogo "pouczać", ja po prostu jestem zadaniowcem - jak jest problem to szukam rozwiązania. Sama operacja ok. 600 zł, pobyt w klinice za sierpień wyniesie ok. 1200 zł (40 zł/doba) + badania i leki (nie wiem ile tego będzie, ale kilkaset zł na pewno), to wychodzi ok. 2500 zł kosztów w klinice (licząc, że ok. weekendu Dysia przyjeżdża do nas). 200 zł z tego bierze na siebie SMON, na zbiórce jest 500 zł uzbierane, u mnie na koncie jest 480 zł, pozostaje więc do uzbierania ok. 1300-1500 zł, żeby spłacić koszty pobytu w klinice. Niestety do Lublina mamy 90 km, więc nie jesteśmy w stanie odwiedzać Dysi i się na bieżąco rozliczać z kliniką. Z kliniką mam kontakt telefoniczny i cały czas przekazuję informację. Dzisiaj Dysia ma operację, dr ma zadzwonić do mnie jak już będzie. Narkoza będzie wziewna, gaz specjalny, bardzo delikatny. Jest on droższy, ale u Dysi nie ma opcji zastosowania innego. Niestety oba guzy usytuowane są na dwóch różnych listwach. Bedą się starali usunąć dziś oba guzy, ale wszystko wyjdzie w trakcie operacji i jeśli np. będzie za mało skóry do naciągnięcia, to drugi guz trzeba będzie usunąć za ok. miesiąc. Ten najgorszy i największy pójdzie pod nóż dzisiaj. 2 1 Quote
agat21 Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 Oj, to ciepłe myśli Dysi posyłam, niech się sunieczka trzyma dziś w czasie operacji. Na początku miesiąca poślę znowu grosz dla niej. A zbiórka dla niej gdzie jest organizowana? Quote
Dusia-Duszka Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 3 godziny temu, agat21 napisał: Oj, to ciepłe myśli Dysi posyłam, niech się sunieczka trzyma dziś w czasie operacji. Na początku miesiąca poślę znowu grosz dla niej. A zbiórka dla niej gdzie jest organizowana? Przypominam link do zbiórki: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/dysiapsiszkielet Rozsyłajcie info. Quote
Nadziejka Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 iskiereczko kkakana sciskamy ile sil sciskuniamy za wszstko Mureczko bede koljene cegielki dla Dysieki z bazarku Nadziejkowego od cudnych naszych cioteczek Sara2011 10 zl bakusiowa 40 zl Quote
Murka Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 Nic nie wiem jeszcze. Operacja miała być wieczorem, więc pewnie jutro rano będę mieć jakieś info. Quote
Murka Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 Dr mi wysłał SMSa przed chwilą, że Dysia już po zabiegu i że zadzwoni jutro. 1 1 Quote
Dusia-Duszka Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 Jeżuuu kolczasty, żeby było dobrze z sunieczką. Quote
Elisabeta Posted August 28, 2018 Posted August 28, 2018 Cały czas kciuki za Dysię i czekanie na lepsze wieści... Quote
Nadziejka Posted August 28, 2018 Posted August 28, 2018 kciuki wielkie wielkie serduchem calem Dysienko Quote
Recommended Posts