Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jestem tu za sprawą Agaty51 :) - wprawdzie sobie obiecałam że już nie uczestniczę w żadnych nowych wątkach bo już nie wyrabiam duchowo (coś mam ostatnio doła :( ), finansowo i czasowo, ale cieszę się że jednak odważyłam sie tu wejść - tzn, wolałabym żeby w ogóle ten piesek nie potrzebował naszej pomocy tylko był zdrowym wesołym psem - no ale jeśli ta wielka BIDA już jest w potrzebie to trzeba pomóc !!!!
a wierzę że razem damy radę

postaram się pare grosików jeszcze wyskrobać ale naprawde tylko parę bo już u mnie ciężko

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

LILUtosi napisał(a):
A jak myślicie, czy usługa kosmetyczna - zrobienie tipsów, miałaby wzięcie?? Oczywiście mogłoby to być we Wrocku, Brzegu i OPolu.

dla mnie pomysł bomba, 2 w 1 przyjemne z pożytecznym:cool3::cool3:

Posted

W takim razie już zapowiadam zblizający się bazarek. Tematem przetargowym będzie usługa upiększania dłoni poprzez nakładanie tipsów, lub powlekanie żelem własnych paznokci w stylu francuskiego manicure. Wystawie 5 usług. Jestem w stanie dojechać do domu cioteczek na terenie Wrocławia, Oławy, Brzegu, Opola. Jednocześnie informuje, że nie jestem fachową tipsiarką. Wykonuje usługę na własnych i koleżanek poznakciach, ale wychodzi mi to całkiem dobrze.

Posted

Niewiasta_21 napisał(a):
Jestem już. Dopiero co wróciłam z uczelni.

Wszystkim bardzo ale to bardzo dziekuje za taki odzew :loveu:

Rozliczenie wstawie na pierwszą strone jak tylko zaczną wpływać pieniążki.
Plan jest taki ze zabierzemy Ariela do lecznicy całodobowej. Porobimy potrzebne badania skóry (grzyb, nużeniec,świeżb), badania krwi i wszystko co bedzie potrzebne. Bedzie tez mozliwosc poznania lepiej jego charakteru. Kosztów narazie nieznamy ale sam pobyt w lecznicy tez niestety kosztuje.
Ale przy takich cudownych cioteczkach wiem ze wszystko pójdzie dobrze. Jak bedziemy wiedziec co psiakowi dolega to bedziemy szukac DT lub hotelu.

Jak tak dalej pójdzie to Ariel do końca tygodnia zamieszka w lecznicy :loveu:

Do której lecznicy i jakiego lekarza? Macie jakąś konkretna na mysli?
Rano wpłacę jakis grosik albo lepiej wieczorem, może wtedy czasowo będę wolniejsza.

Posted

Pies prawdopodobnie bedzie przebywał w lecznicy Cm- Vet.
Innej perspektywy narazie nie mamy.
Jest blisko, mamy tam zaufanego lekarza.
Ja ze swojej strony zobowiazuje sie zapewnic mu opieke w tej lecznicy, niewiasta napewno sie dołączy :)
Koszty na poczatku beda wysokie, pewnie 600 złotych to minimum jakie zapłacimy w pierwszym miesiacu.
potem pozostanie koszt opłacenie hotelu do czasu znalezienia domu.
Czy sa jakies stałe deklaracje na watku chocby na jakies małe wpałaty,
Sprobujmy sie zdelarowac.
Ja deklaruje 20 złotych miesiecznie + inne usługi :)
Lekarz o ktorego pytasz Aniu jest na dyzuze dopiero w poniedziłaek, ale obiecuje sciagnac go prywatnie kiedy sie bedzie trzeba :)
Jeslei nie uda sie Wam go wwczesniej przewiesc ja przewioze go w sobote rano.

Posted

agata51 napisał(a):
Ja deklaruję 50zł miesięcznie. Mój syn z żoną drugie 50.

Agatko..wiesz, że jestes kolejnym na dogo Aniołem??Gdzie się nie pojawię, tam Ty jestes(choć tu jestem dzięki Tobie) i w dodatku szczodrosć Twoja mnie powala...Teraz jeszcze syna z żoną wkręciłaś w interes:roll: Pełen podziw- naprawdę.
Ja nie mogę na razie zadeklarować żadnej kwoty- jak będę mogła coś przeslę jednorazowo na razie...musi ktoraś z "moich" bid pójść do domku- wtedy deklaracja stala wchodzi w gre...Ale mam nadzieję, że Arielek z pomocą takich cudownych cioteczek i wujaszków szybciutko wyzdrowieje...i bede trzymala kciukasy za wszystko...:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Ile cioteczek i ilu wujków się tu zjawiło:multi: Tak się cieszę dobre duszyczki:multi: Nie możemy zostawić tego bidaka samego:-( anie tych dziewczyn, które walczą o niego.
Na początku pewni koszty będą wysokie, ale jest tu pospolite "dogomaniackie ruszenie", więc damy radę!:multi:

przychylam się do prośby zapisywanie na bieżąco, w pierwszym poście, ile pieniążków już wpłynęło - to rozjaśnia sytuację i mobilizuje do działania:cool3::cool3:

Wszystkim darczyńcom i osobom "kibicującym" temu psiakowi serdeczne DZIĘKI:Rose::Rose::Rose:

Posted

Goniu66, nie zawstydzaj mnie. :oops: Po prostu jesteśmy z mężem w tym wieku, że nie mamy wielkich potrzeb. Mamy gdzie mieszkać, donaszamy stare ubranka, ścisła dieta, dzieci odchowane, wnuki i prawnuki mają się dobrze, to i grosik łatwiej nam odłożyć niż wam, młodym. A że często się spotykamy (cała przyjemność po mojej stronie)? Widać mamy słabość do tych samych piesków. Pozdrawiam.

Wesołe jest życie staruszka.

Posted

Dziękujemy wszystkim za pomoc dla Ariela. On ma tylko nas. W was wszystkich jest nadzieja. Tak jak napisałam on ma życie tylko jedno. Damy sygnał o kosztach leczenia i o decyzji lecznicy (całodobowej) czy zdecyduje się przyjąć takiego psa z tak poważną chorobą.

Posted

[quote name='hanka456']Dziękujemy wszystkim za pomoc dla Ariela. On ma tylko nas. W was wszystkich jest nadzieja. Tak jak napisałam on ma życie tylko jedno. Damy sygnał o kosztach leczenia i o decyzji lecznicy (całodobowej) czy zdecyduje się przyjąć takiego psa z tak poważną chorobą.

w koncu lecznice sa po to ,zeby chorym zwierzakom pomagac ,mysle ,ze juz nie z takim przypadkiem do czynienia mieli .
Miejmy tylko nadzieje ,ze bedzie wszystko dobrze ,ja juz szykuje kolejny bazarek i bede pomagala w miare mozliwosci ,

Posted

Wiecie.... nawet nie wiem co napisać!!!
Niestety nie mogę na razie nic wpłacić, ale roześlę wątek poczta po znajomych.. Moze ktoś pomoże!
Naprawdę opadają ręce, które i tak nie wiadomo w którego psa "włożyć", którego ratować....
Trzymam kciuki za pieseczka!!!

Posted

Agato51....jesteś niesamowita. Uśmiałam się z Twojego wpisu po pachy. Oby każdy w Waszym wieku (wnuki ,prawnuki:crazyeye:) miał takie podejście do zwierząt jak Wy.:Rose:. Pozdrawiam cieplutko... i życzę powodzeniam Arielkowi :)