Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z nowego DT dobranoc mówi Tobiś :)

Trzymajcie kciuki za szybką aklimatyzację misiaka. Jutro napiszę, jak minęła mu pierwsza doba w nowym miejscu.

FB_IMG_1519936231470-600x1080.jpg

• Like 2
Posted
1 minutę temu, moyogi napisał:

Chrrrrrrrrrr...

To byl dzien pelen wrazen. Nie wiem, kto przezywal bardziej... ;)

received_1663393117049146-800x450.jpeg

Dostał swój kocyk i się wyluzował :)) On jest uroczy.

Posted

Pierwsza doba minęła super spokojnie :)
Tobi trafił na DT do Samanty, która ma duże doświadczenie i świetnie podejście do piesków. 
Miał wczoraj do dyspozycji kilka posłanek ale niewiele się ruszał i po ćwiczeniach zapoznawczych z parówkami zwinął się w kocyku i posypiał.
O północy zaliczył ostatni spacerek przed nocą - zrobił wszystko, co trzeba. Po spacerku ułożył się na wycieraczce, a Sami pozwoliła mu tam zostać, żeby mógł sam wybrać, gdzie chce spać. W połowie nocy przydreptał na materacyk obok Sami i tak już spał do rana :)

Tobiś jest trochę aż za spokojny - nie zrobił obchodu, nie obwąchał mieszkania, nie zrobił tego, co zrobiłby chyba każdy psiak w nowym miejscu. Być może jest mu niewygodnie chodzić po parkiecie - dziś przyszły maty antypoślizgowe, które zamówiłam, więc mam nadzieję, że będzie mu po nich wygodniej chodzić i zacznie trochę zwiedzać kąty.

Spacerki idą coraz lepiej i jak na razie, podkłady jeszcze sie nie przydały. Duża w tym zasługa Samanty, która dość często wynosi malucha na siku.
Tobiś drepcze całkiem dobrze i tak długo, jak ma na to ochotę. Węszy sobie, rozgląda się - wszystko tu jest nowe i nieznane. Kiedy już chce do domu, to po prostu siada i prosi, żeby go wziąć na ręcę.

Wg Samanty Tobi ma nadal sporą niedowagę. Po dwóch miesiącach pełnej miseczki i ograniczonego ruchu powinien być już kulką, a nie jest. Ma dużo futra, dlatego tego za bardzo nie widać. Martwi nas trochę apatyczność i chudość misiaka, więc jutro postaramy się zrobić rozszerzone badanie krwi, przy okazji zważymy chłopaka. W poniedziałek umawiam USG u dr. Marcińskiego. Oby nie wyszło nic złego. 

IMAG5203.jpg

IMAG5197.jpg

Posted

Tobiś cudowny, i ma wyjątkowe szczęście do wspaniałych opiekunów :). Jego zły los się odmienił, kiedy w tym nieszczęsnym rowie dostrzegła go Kejciu i Paulina. I od tej pory, z każdym dniem jest coraz lepiej :). Cieszę się ogromnie :)))

Posted

Kochany misiak :D

2 godziny temu, moyogi napisał:

...- dziś przyszły maty antypoślizgowe, które zamówiłam,

Co to za maty?:)