anica Posted March 26, 2018 Posted March 26, 2018 Dobrze się zaczyna tydzień! nadal zaciskamy 1 Quote
Poker Posted March 26, 2018 Posted March 26, 2018 3 godziny temu, b-b napisał: Pani w tamtym roku straciła i córkę i psiaczka, którego w wieku pół roku razem z córką wzięły ze schroniska. Straszne. Nasuwa mi się pytanie w jakim wieku jest pani? Quote
b-b Posted March 26, 2018 Author Posted March 26, 2018 18 minut temu, Poker napisał: Straszne. Nasuwa mi się pytanie w jakim wieku jest pani? Powiem szczerze nie pytałam. Kiedy mówiła o córce popłakała się a ja razem nią. Kiedy doszły słowa o psiaczku, którego miała i o tym że chce dać jakiemuś biedulkowi dom to już całkiem się rozkleiłyśmy. Taka ze mnie twardziela. Z Hanią po głosie obstawiamy wiek około 50 lat. Quote
Poker Posted March 26, 2018 Posted March 26, 2018 W razie potrzeby ma się kto Bobikiem zająć? Czy pani pracuje? Ja mam mocno 60+ ,a głos mam myląco młody. Quote
Onaa Posted March 26, 2018 Posted March 26, 2018 Smutna bardzo sytuacja Pani ale mam nadzieję że to się okaże domek dla Bobisia. Będą się wzajemnie wspierać. Quote
hop! Posted March 26, 2018 Posted March 26, 2018 Trzymam kciuki za dobry dom dla Bobika. :-) Dzisiaj byłam z Miką na dłuższym spacerze, po drodze wpadłam do lecznicy. Mika przyzwoicie radzi sobie na obcym terenie. Jest niepewność, stres, ale nie ma paniki. Jest w stanie znieść umiarkowany ruch uliczny. Najtrudniejsze dla niej jest mijanie przechodniów. Do lecznicy weszła bez problemu. Była grzeczna podczas ważenia i kontaktu z kotem. Myślę, że mogłaby zamieszkać w bloku na spokojnym, niedużym osiedlu, ale opiekun musiałby być zdyscyplinowany i myślący. Towarzystwo miłego, przyjaznego psa lub suczki bardzo dobrze wpływa na samopoczucie Miki. Dom z małymi dziećmi odpada. Mika to ranny ptaszek. Budzi się o 6 rano i "ćwierka". Lubi rozszarpywać pluszaki i gryźć sznurki. W ostatnich dniach skupia się na zabawkach, ale nie można wykluczyć, że zniszczy coś innego. Dopóki nie zaufa opiekunowi, nie pozbędzie się lęku, nie może być spuszczana ze smyczy. Myślę, że nadeszła pora, żeby ogłaszać Mikę. Mika to bardzo młoda, niewielka, krótkowłosa suczka o subtelnej urodzie. Ma ponad rok i około 46 cm wysokości w kłębie. Waży 12 kg. Jest odrobaczona, zaszczepiona, wysterylizowana i zachipowana. Akceptuje psy i koty. Potrafi chodzić na smyczy. Nie załatwia się w domu. Chętnie bawi się zabawkami (preferuje sznury i pluszaki). Mika jest z natury pogodna, delikatna i ciekawa, ale zapewne doświadczenia z przeszłości i pobyt w schronisku sprawiły, że reaguje lękiem. Jej największym problemem jest obawa przed ludźmi. Unika bliskiego kontaktu z człowiekiem, boi się dotyku. Potrzebuje czasu, żeby pozbyć się lęku i zaufać. Jest pojętna, można nawiązać z nią kontakt i dotrzeć do niej, ale wszystko z umiarem i na spokojnie. Bardzo pozytywnie wpływa na nią towarzystwo przyjaznego i miłego psa lub suczki. Mika przebywa w Łodzi. Czeka na odpowiedzialnych i wyrozumiałych opiekunów, którzy ją pokochają i otoczą troskliwą opieką. Kontakt w sprawie adopcji Miki: Trochę zdjęć - taki mix. ;-) 1 Quote
hop! Posted March 26, 2018 Posted March 26, 2018 Z kotkiem w lecznicy i podczas spaceru (nie bardzo mogłam robić zdjęcia, ale widać, że Mika całkiem przyzwoicie idzie blisko opiekuna). 1 Quote
Alaskan malamutte Posted March 26, 2018 Posted March 26, 2018 Zdjęcia cudne! Zrobię dzisiaj ogłoszenie Mikusi. Na jakie miasto i czyj telefon do kontaktu? Quote
Havanka Posted March 27, 2018 Posted March 27, 2018 Asiu, wrzuć link do swojego ogłoszenia, jak już je zrobisz. Może i mnie sie jeszcze uda zrobić OLX. Zdjęcia jak zawsze super, aż żal ich nie wykorzystać. Quote
Tyśka) Posted March 27, 2018 Posted March 27, 2018 Wow, z przyjemnością wchodzę i czytam o Mikusi. I oglądam zdjęcia tej ślicznotki :) Życzę jej świadomego, mądrego i kochajacego domku! Quote
Alaskan malamutte Posted March 27, 2018 Posted March 27, 2018 2 godziny temu, Havanka napisał: Asiu, wrzuć link do swojego ogłoszenia, jak już je zrobisz. Może i mnie sie jeszcze uda zrobić OLX. Zdjęcia jak zawsze super, aż żal ich nie wykorzystać. Dobrze, Havanko, tylko czekam na dyspozycje... Quote
b-b Posted March 27, 2018 Author Posted March 27, 2018 Dnia 26.03.2018 o 15:13, Poker napisał: W razie potrzeby ma się kto Bobikiem zająć? Czy pani pracuje? Ja mam mocno 60+ ,a głos mam myląco młody. Pani pracuje. Jakoś mi było niezręcznie pytać o to czy będzie miała z kim w razie W zostawić Bobiego...jakoś nie wypadało mi po tym jak mi powiedziała o śmierci córki. Dopytam jeszcze w kolejnej rozmowie :) Dnia 26.03.2018 o 17:31, Onaa napisał: Smutna bardzo sytuacja Pani ale mam nadzieję że to się okaże domek dla Bobisia. Będą się wzajemnie wspierać. Ja też :) Dnia 26.03.2018 o 18:33, hop! napisał: Trzymam kciuki za dobry dom dla Bobika. :-) Dzisiaj byłam z Miką na dłuższym spacerze, po drodze wpadłam do lecznicy. Mika przyzwoicie radzi sobie na obcym terenie. Jest niepewność, stres, ale nie ma paniki. Jest w stanie znieść umiarkowany ruch uliczny. Najtrudniejsze dla niej jest mijanie przechodniów. Do lecznicy weszła bez problemu. Była grzeczna podczas ważenia i kontaktu z kotem. Myślę, że mogłaby zamieszkać w bloku na spokojnym, niedużym osiedlu, ale opiekun musiałby być zdyscyplinowany i myślący. Towarzystwo miłego, przyjaznego psa lub suczki bardzo dobrze wpływa na samopoczucie Miki. Dom z małymi dziećmi odpada. Mika to ranny ptaszek. Budzi się o 6 rano i "ćwierka". Lubi rozszarpywać pluszaki i gryźć sznurki. W ostatnich dniach skupia się na zabawkach, ale nie można wykluczyć, że zniszczy coś innego. Dopóki nie zaufa opiekunowi, nie pozbędzie się lęku, nie może być spuszczana ze smyczy. Myślę, że nadeszła pora, żeby ogłaszać Mikę. Mika to bardzo młoda, niewielka, krótkowłosa suczka o subtelnej urodzie. Ma ponad rok i około 46 cm wysokości w kłębie. Waży 12 kg. Jest odrobaczona, zaszczepiona, wysterylizowana i zachipowana. Akceptuje psy i koty. Potrafi chodzić na smyczy. Nie załatwia się w domu. Chętnie bawi się zabawkami (preferuje sznury i pluszaki). Mika jest z natury pogodna, delikatna i ciekawa, ale zapewne doświadczenia z przeszłości i pobyt w schronisku sprawiły, że reaguje lękiem. Jej największym problemem jest obawa przed ludźmi. Unika bliskiego kontaktu z człowiekiem, boi się dotyku. Potrzebuje czasu, żeby pozbyć się lęku i zaufać. Jest pojętna, można nawiązać z nią kontakt i dotrzeć do niej, ale wszystko z umiarem i na spokojnie. Bardzo pozytywnie wpływa na nią towarzystwo przyjaznego i miłego psa lub suczki. Mika przebywa w Łodzi. Czeka na odpowiedzialnych i wyrozumiałych opiekunów, którzy ją pokochają i otoczą troskliwą opieką. Kontakt w sprawie adopcji Miki: Trochę zdjęć - taki mix. ;-) Dnia 26.03.2018 o 18:33, hop! napisał: Dnia 26.03.2018 o 18:38, hop! napisał: Z kotkiem w lecznicy i podczas spaceru (nie bardzo mogłam robić zdjęcia, ale widać, że Mika całkiem przyzwoicie idzie blisko opiekuna). Dziękuję Julito! Mikunia ślicznie na zdjęciach wychodzi :) Dnia 26.03.2018 o 19:11, Alaskan malamutte napisał: Zdjęcia cudne! Zrobię dzisiaj ogłoszenie Mikusi. Na jakie miasto i czyj telefon do kontaktu? Mój Asiu. Mam robić selekcję zgłoszeń ;) Julita mówiła,że zrobiła na Warszawę Asiu zrób gdzie chcesz :) 3 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Wow, z przyjemnością wchodzę i czytam o Mikusi. I oglądam zdjęcia tej ślicznotki :) Życzę jej świadomego, mądrego i kochajacego domku! :) Quote
Alaskan malamutte Posted March 28, 2018 Posted March 28, 2018 8 godzin temu, b-b napisał: Asiu zrób gdzie chcesz :) Bogduniu, na razie zrobilam na Katowice, zobaczymy co sie będzie działo. Proszę sprawdź, czy numer tel się zgadza. https://www.olx.pl/oferta/to-dla-ciebie-bije-psie-serce-pokochaj-mikusie-CID103-IDt8jPZ.html 1 Quote
b-b Posted March 28, 2018 Author Posted March 28, 2018 7 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Bogduniu, na razie zrobilam na Katowice, zobaczymy co sie będzie działo. Proszę sprawdź, czy numer tel się zgadza. https://www.olx.pl/oferta/to-dla-ciebie-bije-psie-serce-pokochaj-mikusie-CID103-IDt8jPZ.html Śliczne ogłoszenie :) Telefon OK :) No to teraz trzymam kciuki żeby coś się ruszyła i tylko fajne domki dzwoniły :) Quote
b-b Posted March 28, 2018 Author Posted March 28, 2018 Kochani Bobi jutro jedzie do swojego domku. Nie było wizyty PA bo Pani z ekostraży wróciła dopiero wczoraj z wyjazdu . Korzystamy z tego ,że Piotr jedzie z innym psiaczkiem i przy okazji aby pomniejszyć koszty Bobi jedzie jutro. Wiem ,że tak się nie robi ale rozmów z Panią i rozmowa z Hanią upewniły mnie w tym ,że to dobry domek dla chłopaka :) Pani w razie W do opieki nad Bobim ma bardzo dobrą sąsiadkę, która pomagała jej przy organizacji pogrzebu córki i przy chorobie jej suni. Ma również rodziców. Będę prosiła tylko Dziewczyny z Wrocławia aby zrobiły wizytę u Pani. To był mój warunek aby Bobi już jutro trafił do niej. Pani specjalnie wzięła już urlop na żądanie aby być z nim cały dzień w domku. Mam nadzieję, że moje przeczucia się sprawdzą :) 1 1 Quote
ona03 Posted March 28, 2018 Posted March 28, 2018 Trzymam kciuki za domek dla Mikusi :) A Bobikowi szczęścia w nowym domku :) 1 Quote
Havanka Posted March 28, 2018 Posted March 28, 2018 Szczęśliwej drogi do swojego już domku Bobiku ! Zrobiłam Mikusi Olx i wstawiłam do promowanego jeszcze ogłoszenia po Homerku: https://www.olx.pl/oferta/mlodziutka-mika-z-klapnietym-uszkiem-czeka-na-dom-CID103-IDsfNc9.html Quote
Alaskan malamutte Posted March 28, 2018 Posted March 28, 2018 1 godzinę temu, b-b napisał: Kochani Bobi jutro jedzie do swojego domku. Nie było wizyty PA bo Pani z ekostraży wróciła dopiero wczoraj z wyjazdu . Korzystamy z tego ,że Piotr jedzie z innym psiaczkiem i przy okazji aby pomniejszyć koszty Bobi jedzie jutro. Wiem ,że tak się nie robi ale rozmów z Panią i rozmowa z Hanią upewniły mnie w tym ,że to dobry domek dla chłopaka :) Pani w razie W do opieki nad Bobim ma bardzo dobrą sąsiadkę, która pomagała jej przy organizacji pogrzebu córki i przy chorobie jej suni. Ma również rodziców. Będę prosiła tylko Dziewczyny z Wrocławia aby zrobiły wizytę u Pani. To był mój warunek aby Bobi już jutro trafił do niej. Pani specjalnie wzięła już urlop na żądanie aby być z nim cały dzień w domku. Mam nadzieję, że moje przeczucia się sprawdzą :) Szczęścia kochany Bobiku w nowym domku!! Kciuki za aklimatyzację!! Bogduniu, to ja podmieniam ogłoszenie Bobika, ktoro jest wyróżnione do 24 kwietnia na ogloszenie dla Mikusi. Quote
b-b Posted March 28, 2018 Author Posted March 28, 2018 1 godzinę temu, b-b napisał: Kochani Bobi jutro jedzie do swojego domku. Nie było wizyty PA bo Pani z ekostraży wróciła dopiero wczoraj z wyjazdu . Korzystamy z tego ,że Piotr jedzie z innym psiaczkiem i przy okazji aby pomniejszyć koszty Bobi jedzie jutro. Wiem ,że tak się nie robi ale rozmów z Panią i rozmowa z Hanią upewniły mnie w tym ,że to dobry domek dla chłopaka :) Pani w razie W do opieki nad Bobim ma bardzo dobrą sąsiadkę, która pomagała jej przy organizacji pogrzebu córki i przy chorobie jej suni. Ma również rodziców. Będę prosiła tylko Dziewczyny z Wrocławia aby zrobiły wizytę u Pani. To był mój warunek aby Bobi już jutro trafił do niej. Pani specjalnie wzięła już urlop na żądanie aby być z nim cały dzień w domku. Mam nadzieję, że moje przeczucia się sprawdzą :) Miałam właśnie telefon od Pani z Ekostraży...przepraszam ale nie zapamiętałam nazwiska :/ Pani właśnie była u pani Bogusi i z czystym sercem poleca TEN domek. Bobi będzie miał dobrze bo to ciepła osoba i Bobi ją zauroczył :) No to TRZYMAJMY KCIUKI za ich wspólne życie! 26 minut temu, Havanka napisał: Szczęśliwej drogi do swojego już domku Bobiku ! Zrobiłam Mikusi Olx i wstawiłam do promowanego jeszcze ogłoszenia po Homerku: https://www.olx.pl/oferta/mlodziutka-mika-z-klapnietym-uszkiem-czeka-na-dom-CID103-IDsfNc9.html Dziękuję pięknie Elu :* 6 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Szczęścia kochany Bobiku w nowym domku!! Kciuki za aklimatyzację!! Bogduniu, to ja podmieniam ogłoszenie Bobika, ktoro jest wyróżnione do 24 kwietnia na ogloszenie dla Mikusi. Dziękuję Asiu :* Ja zaraz też to zrobię z moim :) Oby ktoś Mikusią się zachwycił i pokochał naszą strachulinkę :) 1 Quote
Alaskan malamutte Posted March 28, 2018 Posted March 28, 2018 21 minut temu, b-b napisał: Miałam właśnie telefon od Pani z Ekostraży...przepraszam ale nie zapamiętałam nazwiska :/ Pani właśnie była u pani Bogusi i z czystym sercem poleca TEN domek. Bobi będzie miał dobrze bo to ciepła osoba i Bobi ją zauroczył :) Tym bardziej sie cieszę, bo to z mojego ogłoszenia bobiś znalazl domek!! 1 Quote
Alaskan malamutte Posted March 28, 2018 Posted March 28, 2018 29 minut temu, b-b napisał: Oby ktoś Mikusią się zachwycił i pokochał naszą strachulinkę :) U mnie 57 odkryc i 7 pobrania telefonu....Oby tak dalej!!! Od: dzisiaj Do: 27 kwi To dla Ciebie bije psie serce! Pokochaj ... podgląd edycja zakończ Za darmo 0 Odśwież za 1zł Wyróżnij Statystyki Wyświetleń: 57 Tel: 7 Obserwuje: 1 Quote
Recommended Posts