Jump to content
Dogomania

Klara odeszła za TM. Żegnaj sunieczko. Klara po prawie trzech latach znalazła dom. Bardzo dziękujemy za pomoc. Naprawdę wychodzę????? Nie żartujecie???? I mam imię Klara ????

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Grażka123 napisał:

Mam nadzieję, że zdrowie jej pozwoli cieszyć się wolnością.

Trzymajmy i za to kciuki :)

Posted

W piątek wet przyjedzie szczepić psiaki, to pobierzemy od razu krew Klarze i doszczpimy na wirusówki.

Ona nie wygląda na chorą, ożywiła się bardzo, ale na pewno warto sprawdzić czy we krwi wszystko ok po tylu latach w schronisku.

Sunia nie reaguje na żadne wołania, cmokania i inne różne dziwne dźwięki, nawet głowy nie odwraca. Na początku myślałam, że jest taka wszystkim zaaferowana i dlatego nie reaguje, ale teraz jak mnie zobaczy to często podbiega i się cieszy. Zastanawiam się czy nie jest głucha... jeszcze będę to obserwować. Dziś biegała swobodnie, co jakiś czas stawała i rozglądała się za mną, ale na wołanie, cmokanie żadnej reakcji... Z tego względu bardzo trudno jej fotki zrobić, żeby pysio było widać.

c418c98ea65b4e41.jpg

57af926629917e07gen.jpg

0397ba8f8f0c3dbcgen.jpg

66ba1dac9ae4239agen.jpg

d2be67ff766f5fb1gen.jpg

• Upvote 1
Posted
12 minut temu, Jo37 napisał:

Ona może nie wiedzieć o co chodzi z tym wołaniem i cmokaniem. 

Mam taką nadzieję... ale na inne dźwięki też nie reaguje. Wychodziłam z siebie, żeby spojrzała w obiektyw. Nawet uszami nie zastrzygła.

Jeszcze poobserwuję, a jak będę mieć wątpliwości to poproszę jeszcze weta, aby sprawdził po swojemu.

Posted
1 godzinę temu, agat21 napisał:

Masz rację Murko, ona może być głucha :( Może jakieś nieleczone zapalenie uszu zrobiło swoje :(

Też o tym pomyślałam .

Posted
23 godziny temu, agat21 napisał:

Masz rację Murko, ona może być głucha :( Może jakieś nieleczone zapalenie uszu zrobiło swoje :(

Albo nie słyszy od urodzenia i szybko została oddana do schroniska.

Jako pies alarm na łańcuchu była dla "właściciela" bezużyteczna.:(

Posted
12 minut temu, uxmal napisał:

Albo nie słyszy od urodzenia i szybko została oddana do schroniska.

Jako pies alarm na łańcuchu była dla "właściciela" bezużyteczna.:(

Tak też mogło być :(