Jump to content
Dogomania

Z rowu, lękliwa lisia Mimisia: skradła serce Jaguski i Jej Połówka i zakotwiczyła u nich na stałe <3 DZIĘKUJĘ!!!

Recommended Posts

Posted
34 minuty temu, jaguska napisał:

Kochani proszę o cierpliwość, u Mimi ok, ale ja się muszę pozbierać bo od kilku dni nie ma z nami Jeżynki :(

jagusko   :( :(  wsp-czucie.png 

Jeżynko   229778887_wieca.gif.bf3ebc11d6affbd09ee60e0bbccea41b.gif

Posted

Jagusko... jak mocno zasmuciła mnie wiadomość o stracie Jeżynki [*] Niby widziałam ją tylko raz, a jakoś stała mi się bliska. :( Bardzo, bardzo mi przykro, że już od Was odeszła. Jednocześnie, wspaniale że odeszła u Was, a nie na tym paskudnym łańcuchu, w którym żyła długie lata. Dziękuję Wam za to i wierzę, że jeszcze się z nią spotkacie i Wam mocno podziękuje za uratowanie życia...

Trzymajcie się dzielnie, ściskam mocno!

Tęczowy Most wszystko psy iść do niebo miękki farbowanie 11x14 | Etsy

Posted
Dnia 14.05.2020 o 00:24, Tyś(ka) napisał:

Dziękuję elficzkowa za zajęcie się tym <3 Coś spać nie mogę, więc napiszę publicznie o naszej propozycji, może Elisabeta chociaż zagląda na wątek i się wypowie.

Na koncie Mimi pozostało 548,11 zł.

Razem z elficzkowa proponujemy następujący podział:

224,11 zł na burą sunię Polę, która niedługo wyrusza do hoteliku po lepsze życie:

https://www.dogomania.com/forum/topic/351792-wywózka-do-schronu-już-za-rogiem-nieduża-kaleka-sunia-zbiera-deklaracje-zanim-będzie-za-późno-brakuje-jeszcze-30zł-stałych-aby-dać-jej-bilet-na-nowe-życie/

224 zł na podopiecznych elik w największej potrzebie (elik wytypowała staruszki Sarcię i Arusia, które mają wspólne konto, swoje choroby na barkach i nie mają kompletu deklaracji):
https://www.dogomania.com/forum/topic/349498-aruś-wrócił-z-adopcji-aureliusz-głuchy-niedowidzący-staruszek-razem-z-głuchą-i-niewidomą-chorą-na-cukrzycę-sarą-mieszkją-w-hoteliku-u-kikou-potrzebują-pomocy/

- 100 zł dla niewidomego Promyczka, który jest w DT u Moli@, ma ze sto lat, chorą tarczycę i bardzo mało deklaracji:
https://www.dogomania.com/forum/topic/338326-jestem-stary-ślepy-razem-z-kolegą-bartusiem-wróciłem-do-moli-s35-potrzebuję-wsparcia-bartuś-w-ds/

Oczywiście to nasza propozycja, opiekunów finansowych Mimi prosimy zgłaszać wszelkie głosy sprzeciwu, uwagi itd. przez dwa tygodnie, do 27.05.2020. Po tym czasie przy braku innych propozycji rozdysponujemy pieniądze właśnie tak :)

Dnia 14.05.2020 o 20:59, elficzkowa napisał:

I wpłata już na koncie Mimisi:

Elisabeta - deklaracja stała za maj i czerwiec: 40 zł (14.05.2020)

Czyli dnia 14.05.2020 na koncie Mimi jest 588,11 zł

Wiersze

Skoro nie ma głosów sprzeciwu to myślę, że najwyższy czas podzielić pieniążki.

Darowiznę Elisabeta w wysokości 40zł podzieliłabym po równo pomiędzy Polcię a Sarcię i Arusia, czyli:

- Promyk dostanie 100zł,
- Arusia i Sara otrzymają 244zł,
- a Polcia 244,11zł

Z racji, że pomoc dla Polci została wstrzymana i ponownie czeka na opiekuna prawnego to moja propozycja jest taka, aby na razie darowizna dla niej nadal była na koncie elficzkowa i czekała z nadzieją na to, że uda się pomóc suni... A resztę kwot (na Promysia i podopiecznych elik) można już zrealizować.

Można by co prawda pieniążki na Polę przeznaczyć na innego psa, ale... ja nie chciałabym tak skreślać Poli, stąd moja propozycja o zamrożenie części posagu pomimisiowego właśnie na Polcię... chociaż jeszcze troszkę, np. z miesiąc, tj do 29.06.

Co Wy na to? Zgadzacie się?

Posted
Dnia 29.05.2020 o 14:32, elficzkowa napisał:

Jeśli nie będzie sprzeciwu to bardzo proszę o przesłanie na pw numerów kont do wpłat dla Promysia oraz Arusia i Sary.  Niech pieniążki służą innym pieskom.

Ponawiam prośbę elficzkowa. Chcemy zamknąć rozliczenie Mimi :)

Posted

Jestem ogromnie wdzięczna za chęć pomocy moim staruszkom. Oni faktycznie tej pomocy potrzebują, ale...  i tu nie wiem jak to powiedzieć, żeby nikogo nie urazić. Rozumiem motywację takiej decyzji i niewątpliwie była ona słuszna, bo moi seniorzy są przewlekle chorzy (cukrzyca, trzustka). Częste wizyty u weta, leki i specjalistyczna karma faktycznie pochłaniają duże kwoty, ale na razie jakoś sobie radzę. Właśnie zamierzam uruchomić dla nich bazarek. Natomiast całkiem bez środków jest sunia Pola, która ma szanse opuścić przytulisko i jej bardzo potrzebne będą środki finansowe. Początki bywają zawsze najtrudniejsze. Dlatego bardzo dziękuję za chęć pomocy i jednocześnie bardzo proszę o przekazanie Poli kwoty przeznaczonej dla moich seniorów. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam tą decyzją  :) Chciałabym być właściwie zrozumiana - nie odtrącam pomocy i jestem za to bardzo wdzięczna, ale los tej suni bardzo leży mi na sercu, a że nie mogę jej dać takiej pomocy od siebie, będę wdzięczna za przekazanie tej kwoty Poli.

1259549059_dziekujserdecznie.png.296527defdbb47a4a46ee46fc2b84e99.png

• Like 5
Posted
3 godziny temu, elik napisał:

Jestem ogromnie wdzięczna za chęć pomocy moim staruszkom. Oni faktycznie tej pomocy potrzebują, ale...  i tu nie wiem jak to powiedzieć, żeby nikogo nie urazić. Rozumiem motywację takiej decyzji i niewątpliwie była ona słuszna, bo moi seniorzy są przewlekle chorzy (cukrzyca, trzustka). Częste wizyty u weta, leki i specjalistyczna karma faktycznie pochłaniają duże kwoty, ale na razie jakoś sobie radzę. Właśnie zamierzam uruchomić dla nich bazarek. Natomiast całkiem bez środków jest sunia Pola, która ma szanse opuścić przytulisko i jej bardzo potrzebne będą środki finansowe. Początki bywają zawsze najtrudniejsze. Dlatego bardzo dziękuję za chęć pomocy i jednocześnie bardzo proszę o przekazanie Poli kwoty przeznaczonej dla moich seniorów. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam tą decyzją  :) Chciałabym być właściwie zrozumiana - nie odtrącam pomocy i jestem za to bardzo wdzięczna, ale los tej suni bardzo leży mi na sercu, a że nie mogę jej dać takiej pomocy od siebie, będę wdzięczna za przekazanie tej kwoty Poli.

elik, nie wiem kogo mogłabyś urazić tą propozycją. Świadczy ona o Twoim dobrym sercu i hojności serducha_1.gif Dziękuję!

Nie jestem jednak decyzyjną w tej sprawie, dajmy więc szansę wypowiedzieć się opiekunom finansowym, załóżmy że przez tydzień (do 08.06). Jeśli nie będzie sprzeciwów to wraz z pieniędzmi na Polcię (która jednak wyjeżdża do hoteliku!) część (s)arusiowa poleci na konto Polci. :) Sama wpłacałam na Mimi niewielki grosz, ale moja zgoda na taki prezent dla Polci jest jak najbardziej - jeśli takie jest Twoje życzenie ;) Bisous28.gif

Posted
1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

elik, nie wiem kogo mogłabyś urazić tą propozycją. Świadczy ona o Twoim dobrym sercu i hojności serducha_1.gif Dziękuję!

Nie jestem jednak decyzyjną w tej sprawie, dajmy więc szansę wypowiedzieć się opiekunom finansowym, załóżmy że przez tydzień (do 08.06). Jeśli nie będzie sprzeciwów to wraz z pieniędzmi na Polcię (która jednak wyjeżdża do hoteliku!) część (s)arusiowa poleci na konto Polci. :) Sama wpłacałam na Mimi niewielki grosz, ale moja zgoda na taki prezent dla Polci jest jak najbardziej - jeśli takie jest Twoje życzenie ;) Bisous28.gif

Bardzo dziękuję Tysiu  :)  Będę bardzo zadowolona, jeśli moja propozycja zostanie przyjęta  :)

Posted
1 godzinę temu, elficzkowa napisał:

Na konto Promyczka poleciało 100 zł :)Jak się już pieniążki zameldują na koncie proszę potwierdzenie :)

Dziękuję w imieniu Promyczka  :)