Tola Posted September 10, 2017 Posted September 10, 2017 Zaglądam od rana, nie mogę wytrzymać - ciekawa jestem, jak minęła noc no i jakie usposobienie ma Toni. Ale niech u szafirki wszyscy jeszcze sobie poodpoczywają, należy się po takim ciężkim wczorajszym dniu. 1 Quote
szafirka Posted September 10, 2017 Posted September 10, 2017 Emi i Toni spały spokojnie, chętnie jedzą karmę. Mają dużo pcheł. Emi ciekawa otoczenia. Toni spokojny, boi się smyczy, podczas spaceru kładzie się co chwilę. 5 Quote
Bogusik Posted September 10, 2017 Posted September 10, 2017 Dziękujemy Haniu za pierwsze wiadomości o Emi I Toni :) Czasami jakieś zdjęcie mnie rozwala i to właśnie też :) Niby takie zwykłe, a jednak ma coś w sobie,że wzrusza... 2 Quote
Anula Posted September 10, 2017 Author Posted September 10, 2017 Psiaki jeszcze totalnie zestresowane,takie mam odczucie.No i te pchły.W schronie chyba nie dezynfekują bud,powierzchni nie mówiąc o jakiś kroplach dla psiaków.Biedne te psy są tam,zżerane przez pchły. Haniu,przelałam dzisiaj za Hotelik za dwa psiaki.Odliczyłam za Ronisia183,36zł bo miał opłacony cały miesiąc.Fundacja ZEA będzie dopłacać 50,00zł do Tonika a więc będzie potrzebna faktura.Rozliczenie między Tobą a Fundacją. Ja podałam obróżki regulowane,bardzo proszę zmień Tonikowi,ma za długą.Szelki w razie czego też ma zielone i czerwone duże.Psiaki bardzo śmierdziały,kiedy planujesz SPA? Czy Emi trzeba obcinać? Dzięki za pierwsze wiadomości i za zdjęcia. Quote
helli Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 Ode mnie 40 stałej, proszę o nr konta Quote
Bogusik Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 2 godziny temu, helli napisał: Ode mnie 40 stałej, proszę o nr konta To bardzo duża pomoc, za którą pięknie dziękujemy :) Zaraz podeślę dane na pw. Quote
helli Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 Robie sie malutki, bo powiedzialy, ze duzego trzeba bylo zostawic ... 6 Quote
Anula Posted September 11, 2017 Author Posted September 11, 2017 38 minut temu, helli napisał: Robie sie malutki, bo powiedzialy, ze duzego trzeba bylo zostawic ... No tak,jednak ma chłopak szczęście ale to szczęście zawdzięcza szafirkowi. Ja Tonika widziałam przez chwilkę, jest bardzo ładnym psem tylko wymaga wykąpania i wyczesania przepięknej sierści.Mam nadzieję,że szybko komuś skradnie serce.Toni ma 2 lata a więc młodziutki jest. helli bardzo,bardzo dziękuję w imieniu Tonika za pomoc finansową. Quote
Anula Posted September 11, 2017 Author Posted September 11, 2017 15 godzin temu, Anula napisał: Haniu,przelałam dzisiaj za Hotelik za dwa psiaki.Odliczyłam za Ronisia183,36zł bo miał opłacony cały miesiąc.Fundacja ZEA będzie dopłacać 50,00zł do Tonika a więc będzie potrzebna faktura.Rozliczenie między Tobą a Fundacją. Haniu przepraszam źle porachowałam. 22x8,33zł=183,26zł x 2 = 366,52zł Przelałam Tobie 316,64zł brakuje do wyżej podanej kwoty 49,88zł. U Ciebie jest pozostawiona kwota po hotelikowaniu Ronisia 183,36zł 183,36zł - 49,88zł = 133,48zł Jeszcze tyle pieniążków pozostaje u Ciebie.Będziemy tym regulować SPA i inne wydatki. Quote
szafirka Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 Dzisiaj psiaki dostały tabletki na robaki i krople na pchły. Spa umówione na czwartek. Emi jest szorstkowłosa, w typie sznaucera, myślę, że można by ją tak ostrzyc, ale jeśli uważacie inaczej, to możemy ją spróbować tylko wyczesać. Lubi towarzystwo człowieka, cieszy się jak ją głaszczę, ale sama nie poprosi, taka cicha woda. Toni ma sierść taką jakby włos, więc tylko wykąpać i wyczesać. Zachowuje się jak szczeniak, miota się między nogami, kładzie się, wstaje, zaczepia pyszczkiem do głaskania. Ewidentnie woli mnie, tak jakby obawiał się mężczyzny. Quote
Anula Posted September 11, 2017 Author Posted September 11, 2017 15 minut temu, szafirka napisał: Dzisiaj psiaki dostały tabletki na robaki i krople na pchły. Spa umówione na czwartek. Emi jest szorstkowłosa, w typie sznaucera, myślę, że można by ją tak ostrzyc, ale jeśli uważacie inaczej, to możemy ją spróbować tylko wyczesać. Lubi towarzystwo człowieka, cieszy się jak ją głaszczę, ale sama nie poprosi, taka cicha woda. Toni ma sierść taką jakby włos, więc tylko wykąpać i wyczesać. Zachowuje się jak szczeniak, miota się między nogami, kładzie się, wstaje, zaczepia pyszczkiem do głaskania. Ewidentnie woli mnie, tak jakby obawiał się mężczyzny. To może Emi tylko wyczesać i lekko podciąć,jeżeli będzie dłużej to trzeba będzie później obciąć. Niech się wypowie Bogusik,a może inni coś także doradzą. A Tonik no cóż,mam wrażenie,że upaja się wolnością. Quote
Bogusik Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 Emi bym obcięła na sznaucerka,a Toni do wykąpania i wyczesania,czyli tak jak proponuje Hania.Myślę,że oboje po spa będą śliczne :) Quote
Poker Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 Toni jest bardzo sympatycznym psem. Widać ,że na szczęście jest dużą ciapką. Emi jest Mimronkowata. Ja bym nie szczygła jej na typowego sznaucera tylko trochę pocięła tu i ówdzie ,żeby nadać linie fryzurce. Quote
Anula Posted September 12, 2017 Author Posted September 12, 2017 13 godzin temu, Anula napisał: To może Emi tylko wyczesać i lekko podciąć,jeżeli będzie dłużej to trzeba będzie później obciąć. Niech się wypowie Bogusik,a może inni coś także doradzą. A Tonik no cóż,mam wrażenie,że upaja się wolnością. 13 godzin temu, Bogusik napisał: Emi bym obcięła na sznaucerka,a Toni do wykąpania i wyczesania,czyli tak jak proponuje Hania.Myślę,że oboje po spa będą śliczne :) 13 godzin temu, Poker napisał: Toni jest bardzo sympatycznym psem. Widać ,że na szczęście jest dużą ciapką. Emi jest Mimronkowata. Ja bym nie szczygła jej na typowego sznaucera tylko trochę pocięła tu i ówdzie ,żeby nadać linie fryzurce. No i dylemat. Chyba scedujemy dylemat na Hanię.Hania widzi na co dzień Emi i może określić jak dziewczynka-kruszynka będzie wyglądać najlepiej. Quote
szafirka Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 To może zdecydujemy u fryzjera, może i ona coś podpowie. Quote
Bogusik Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 1 godzinę temu, szafirka napisał: To może zdecydujemy u fryzjera, może i ona coś podpowie. To najlepszy pomysł bo masz Haniu bardzo dobrą fryzjerkę.Każdy psiak jak do tej pory był bardzo ładnie obcięty :) Quote
Tola Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 To czekamy na metamorfozę Emi i Toniego :) Quote
Anula Posted September 13, 2017 Author Posted September 13, 2017 Nadeszła deklaracja stała 40,00zł za IX od helli. Ogromnie dziękujemy. Quote
Bogusik Posted September 13, 2017 Posted September 13, 2017 Zadzwoniła do mnie Hania z wiadomością,że dzisiaj był w hoteliku Pan z Kożuchowa i jest zainteresowany adopcją Toni.Dzwoniłam do Pana i domek wydaje się godny sprawdzenia.Pan pracuje w biurze poselskim,mieszka wraz z żoną w dużym domu z ogrodem.Poprzedni piesek sznaucer odszedł na raka 4 miesiące temu i choć były zarzekania,że już nigdy więcej psa,to bez niego jednak nie mogą żyć.Pan mi powiedział,że przez ostatni czas choroby spał na podłodze obok niego,a później przeprosił i powiedział,że oddzwoni...Zadzwonił po kilku minutach, przeprosił za zachowanie ale te wspomnienia są dla niego bardzo trudne.Powiedziałam,że jeżeli chce Toniego to jednak musi trochę poczekać bo zbyt krótko jest w hoteliku i jednak ma nie wiele jeszcze zaufania do ludzi.Chcemy go poznać i pozwolić mu aby więcej się otworzył.Przed nim jeszcze spa,wizyta u weta więc pewnie pod koniec przyszłego tygodnia.Pan powiedział,że rozumie i poczeka.Czy tak będzie?Czas pokaże... Umówiłam się z Hanią,że oboje z Piotrkiem zrobią wizytę i zabiorą na nią ze sobą Toni.To zresztą Pan sam zaproponował aby Toni tez przyjechał.Jeżeli będzie wszystko dobrze to Pan odbierze Tonika po uzgodnieniu terminu z Hanią Quote
Tyśka) Posted September 13, 2017 Posted September 13, 2017 Wow, to byłaby jedna z najszybszych adopcji. Trzymam kciuki :) Quote
Poker Posted September 13, 2017 Posted September 13, 2017 Niesamowite, dom wygląda na bardzo dobry. Trzeba szybko działać z Tonim, kuć żelazo póki gorące. Quote
Recommended Posts