Alaskan malamutte Posted September 26, 2017 Posted September 26, 2017 3 minuty temu, Bogusik napisał: Hania miała wejść na dogo wieczorkiem i napisać ale coś jej pewnie wypadło,wiec napiszę,że jutro ok. godż 12 ma przyjechać do hoteliku Pani,która chce poznać Emi.Pani dostała namiary od fryzjerki,która obcinała Emi i której sunia mocno zapadła w serce. Także potrzebne będa na jutro kciuki x 2 Oj to trzymam!! Quote
Anula Posted September 27, 2017 Author Posted September 27, 2017 Haniu jak się czuje Emi po zabiegu,czy wszystko w porządku? Quote
Bogusik Posted September 27, 2017 Posted September 27, 2017 29 minut temu, Anula napisał: Haniu jak się czuje Emi po zabiegu,czy wszystko w porządku? Zabiegu nie było bo wet powiedział,że ta brodawka samoistnie się zmniejszyła i za jakiś czas uschnie i odpadnie.Tak mi przekazała Hania.Co do wizyty Pani to choć była w euforii,jak poznała Emi i nawet płakała,że nie może jej od razu zabrać,to jednak nie odebrała ode mnie telefonu i później wysłała sms do Hani,że rezygnuje...:( Hania poda wszystkie brakujące dane o Emi i trzeba ruszyć z ogłoszeniami Quote
Anula Posted September 27, 2017 Author Posted September 27, 2017 4 minuty temu, Bogusik napisał: Zabiegu nie było bo wet powiedział,że ta brodawka samoistnie się zmniejszyła i za jakiś czas uschnie i odpadnie.Tak mi przekazała Hania.Co do wizyty Pani to choć była w euforii,jak poznała Emi i nawet płakała,że nie może jej od razu zabrać,to jednak nie odebrała ode mnie telefonu i później wysłała sms do Hani,że rezygnuje...:( Hania poda wszystkie brakujące dane o Emi i trzeba ruszyć z ogłoszeniami To w takim razie ogłaszamy naszego Emiczka. Quote
szafirka Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 Pięknie było wczoraj i zapowiadał się happy end, ale niestety z niewiadomych przyczyn Pani zrezygnowała. Nie dopytywałam dlaczego, bo przecież nie o to chodzi. Emi ma wpisany w książeczkę rok urodzenia 2013, ale nasz wet określa ją na 1,5, max. 2 lata. Sunia waży 10 kg, ma 29 cm w kłębie. Jest to bardzo pozytywny psiak, radosny, lubi psy, koty, ludzi w tym dzieci. Bardzo ładnie chodzi na smyczy, jest raczej spokojna i najlepszą rozrywką dla niej to poddawanie się głaskom. Ogólnie utrzymuje czystość w domu, ale czasami zdarzy jej się zrobić siku. Nie niszczy, bez problemu zostaje sama, zazwyczaj siada pod drzwiami i czeka. Nie wyje, nie jest szczekliwa, jest po prostu grzeczna. Jedynym na co przyszły właściciel będzie musiał zwracać uwagę, to to, że Emi walczy o swoje jedzenie. Na początku biegała od miski do miski i odganiała wszystkich szczeknięciem i ostrym warczeniem, teraz pilnuje tylko swojej miski, ale żaden pies nie może podejść w promieniu ok. 1 metra. I tak zrobiła już duży postęp, więc może całkiem przekona się, że nie musi walczyć o jedzenie. Quote
Poker Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 Nie musiałaby walczyć o michę, gdyby została jedynaczką. Quote
Anula Posted September 28, 2017 Author Posted September 28, 2017 43 minuty temu, szafirka napisał: Pięknie było wczoraj i zapowiadał się happy end, ale niestety z niewiadomych przyczyn Pani zrezygnowała. Nie dopytywałam dlaczego, bo przecież nie o to chodzi. Emi ma wpisany w książeczkę rok urodzenia 2013, ale nasz wet określa ją na 1,5, max. 2 lata. Sunia waży 10 kg, ma 29 cm w kłębie. Jest to bardzo pozytywny psiak, radosny, lubi psy, koty, ludzi w tym dzieci. Bardzo ładnie chodzi na smyczy, jest raczej spokojna i najlepszą rozrywką dla niej to poddawanie się głaskom. Ogólnie utrzymuje czystość w domu, ale czasami zdarzy jej się zrobić siku. Nie niszczy, bez problemu zostaje sama, zazwyczaj siada pod drzwiami i czeka. Nie wyje, nie jest szczekliwa, jest po prostu grzeczna. Jedynym na co przyszły właściciel będzie musiał zwracać uwagę, to to, że Emi walczy o swoje jedzenie. Na początku biegała od miski do miski i odganiała wszystkich szczeknięciem i ostrym warczeniem, teraz pilnuje tylko swojej miski, ale żaden pies nie może podejść w promieniu ok. 1 metra. I tak zrobiła już duży postęp, więc może całkiem przekona się, że nie musi walczyć o jedzenie. Dziękuję Haniu za opis Emi. Teraz jak zwykle problem z tekstem mam. 16 minut temu, Poker napisał: Nie musiałaby walczyć o michę, gdyby została jedynaczką. No tak trzeba raczej jej szukać domu bez innych zwierząt. Quote
szafirka Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 Myślę, że szkoda byłoby przekreślać domy z innym psem tylko dlatego, że Emi dopiero ogarnia temat jedzenia w towarzystwie w zgodzie. Napisałam o tym, aby zwrócić ewentualnym chętnym uwagę na to. Quote
Anula Posted September 28, 2017 Author Posted September 28, 2017 2 godziny temu, szafirka napisał: Myślę, że szkoda byłoby przekreślać domy z innym psem tylko dlatego, że Emi dopiero ogarnia temat jedzenia w towarzystwie w zgodzie. Napisałam o tym, aby zwrócić ewentualnym chętnym uwagę na to. Dobrze Haniu,to nie będziemy o tym pisać w tekście.W zasadzie ułożyłaś tekst dla Emi w opisie Emi.Dzięki. Quote
Anula Posted September 28, 2017 Author Posted September 28, 2017 OLX na Wrocław dla Emi.Wyróżnione do 28.10.17 https://www.olx.pl/oferta/emi-mala-radosna-suczka-szuka-domu-CID103-IDp3tGw.html Musimy poprosić kogoś o ogłoszenia na innych portalach. Quote
Bogusik Posted September 29, 2017 Posted September 29, 2017 Zgłosił się Pan z Wrocławia zdecydowany zaadoptować Emi.Jestem już po rozmowie i odebrałam bardzo pozytywnie p.Jakuba.Mieszka z żoną i na początku przyszłego roku powiększy się im Rodzina.Oboje pracują na zmiany i Emi pozostawała by sama w domu tylko kilka godzin.Mieszkanie w bloku ok 50m i w koło spore tereny spacerowe. Jak zawsze niezawodna Poker przeprowadzi wizytę i napisze obszerniej o tym domku :) Quote
Anula Posted September 29, 2017 Author Posted September 29, 2017 16 minut temu, Bogusik napisał: Zgłosił się Pan z Wrocławia zdecydowany zaadoptować Emi.Jestem już po rozmowie i odebrałam bardzo pozytywnie p.Jakuba.Mieszka z żoną i na początku przyszłego roku powiększy się im Rodzina.Oboje pracują na zmiany i Emi pozostawała by sama w domu tylko kilka godzin.Mieszkanie w bloku ok 50m i w koło spore tereny spacerowe. Jak zawsze niezawodna Poker przeprowadzi wizytę i napisze obszerniej o tym domku :) Dzięki Bogusiu za info.A w jakiej dzielnicy Państwo mieszkają?To teraz czekamy na opis z wizyty od Poker. Poker bardzo dziękuję za pomoc. Wszystkie informacje o Emi są umieszczone w poście informacyjnym na 1 str. Quote
Bogusik Posted September 29, 2017 Posted September 29, 2017 9 minut temu, Anula napisał: Dzięki Bogusiu za info.A w jakiej dzielnicy Państwo mieszkają?To teraz czekamy na opis z wizyty od Poker. Poker bardzo dziękuję za pomoc. Wszystkie informacje o Emi są umieszczone w poście informacyjnym na 1 str. W dzielnicy Gaj ul.Strońska.Pan Jakub mi powiedział,że zamierzali adoptować pieska po narodzinach dziecka.Przypadkiem zobaczyli ogłoszenie Emi no i decyzja zapadła :) Quote
Poker Posted September 29, 2017 Posted September 29, 2017 Jestem umówiona na jutro tuż po g.12 .Pan brzmiał kulturalnie. Quote
Anula Posted September 29, 2017 Author Posted September 29, 2017 5 godzin temu, Poker napisał: Jestem umówiona na jutro tuż po g.12 .Pan brzmiał kulturalnie. To trzymamy kciuki.Ciekawe czy Państwo już mieli psiaka,czy są nowym nabytkiem. Quote
Bogusik Posted September 29, 2017 Posted September 29, 2017 15 minut temu, Anula napisał: To trzymamy kciuki.Ciekawe czy Państwo już mieli psiaka,czy są nowym nabytkiem. W rodzinnym domu p.Jakuba był Labek,który odszedł ze starości a później była ciułałka i do tego jeszcze koty.Pan wspomaga jakieś schroniskowe pieski i chyba chodzi o wirtualną adopcję.Tak zrozumiałam ale może chodzi o coś innego. Quote
Poker Posted September 30, 2017 Posted September 30, 2017 Jestem po wizycie u bardzo miłej pary. Wszystkie znaki na niebie wskazują,że Emi będzie miała bardzo domek. Resztę napiszę wieczorem. Ustalajcie z DS transport. Quote
Bogusik Posted September 30, 2017 Posted September 30, 2017 11 minut temu, Poker napisał: Jestem po wizycie u bardzo miłej pary. Wszystkie znaki na niebie wskazują,że Emi będzie miała bardzo domek. Resztę napiszę wieczorem. Ustalajcie z DS transport. Super! Bardzo Poker dziękujemy za przeprowadzenie wizyty :) Quote
szafirka Posted September 30, 2017 Posted September 30, 2017 Emi powoli się pakuje i w poniedziałek przed południem będzie już "u siebie". Quote
Bogusik Posted September 30, 2017 Posted September 30, 2017 3 minuty temu, szafirka napisał: Emi powoli się pakuje i w poniedziałek przed południem będzie już "u siebie". Pan Jakub bardzo się ucieszył,jże Emi będą mogli adoptować.Już zakupili część wyprawki i teraz będą oczekiwać na przyjazd Emi :) Quote
Anula Posted September 30, 2017 Author Posted September 30, 2017 6 minut temu, szafirka napisał: Emi powoli się pakuje i w poniedziałek przed południem będzie już "u siebie". Haniu to Państwo przyjadą po Emi,czy TZ zawiezie Emi? Quote
Anula Posted September 30, 2017 Author Posted September 30, 2017 Pisałyśmy w tym samym czasie post. Quote
Recommended Posts