dorcia2 Posted June 29, 2017 Posted June 29, 2017 8 godzin temu, anecik napisał: Witaj dorcia. Tak zabrane od pseuduchów. Swoje już wycierpiały. dopóki ludzie są tacy durni i kupują zwierzęta z takich miejsc to proceder będzie kwitł niestety a schroniska pełne odkąd sama o sobie decyduję miałam psiaki z "odrzutu" , po przejściach , chore, agresywne bo taki jeden z drugim krzywdzi a później trzeba naprawiać i ratować ja też bym chciała mieć milutkie fajne pieski a nie takie , które po przejściach sikają ze strach lub krwi nie można im pobrać bez narkozy bo by rękę wetowi uciapały a gdy duże i silne to już mega problem ale co zrobić , zła ludzka ręka może doprowadzić niestety do takich stanów, takie zwierzaczki wymagają specjalnej troski trzymam kciuki za domki dla tych cudnych maluszków 1 Quote
anica Posted June 29, 2017 Posted June 29, 2017 Przywitam się u dziewczynek, zapoznam z wątkiem, Dziękuję za zaproszenie :) Quote
konfirm31 Posted June 29, 2017 Posted June 29, 2017 Anecik, jest zgoda na sterylizację Dixi :). Quote
Anecik Posted June 29, 2017 Author Posted June 29, 2017 15 minut temu, anica napisał: Przywitam się u dziewczynek, zapoznam z wątkiem, Dziękuję za zaproszenie :) Witaj Aniu :) Dzięki za wizytę 6 minut temu, konfirm31 napisał: Anecik, jest zgoda na sterylizację Dixi :). Hurrra!!!! Jeszcze raz serdecznie dziękuję. Quote
konfirm31 Posted June 29, 2017 Posted June 29, 2017 Przeczytałam na wątku Akcji, że na Pixi też, ofkors :)). Quote
Anecik Posted June 29, 2017 Author Posted June 29, 2017 31 minut temu, konfirm31 napisał: Przeczytałam na wątku Akcji, że na Pixi też, ofkors :)). Już umawiam wizyty. Serdeczne dzięki:) 1 Quote
anica Posted June 30, 2017 Posted June 30, 2017 Jakie słodkie są te dziewczynki! domki się będą o nie biły!...a na razie mocno zaciskamy za sterylkę Quote
MALWA Posted July 1, 2017 Posted July 1, 2017 Dziękuje za zaproszenie. Czy mogę prosić w kilku zdaniach o opis co dzieje się teraz z suczkami, czy nadal są u anecik ? Na jakiej zasadzie? Co z ich zdrowiem? Czy to jest mama z córcią? Ta starsza suczka, to mi wygląda na mix westa teriera. Quote
Gabi79 Posted July 1, 2017 Posted July 1, 2017 1 minutę temu, MALWA napisał: Dziękuje za zaproszenie. Czy mogę prosić w kilku zdaniach o opis co dzieje się teraz z suczkami, czy nadal są u anecik ? Na jakiej zasadzie? Co z ich zdrowiem? Czy to jest mama z córcią? Ta starsza suczka, to mi wygląda na mix westa teriera. Najlepiej, jak anecik się wypowie, ja tylko tak w skrócie. Sunie to prawdopodobnie matka z córką, lub łączy je inne pokrewieństwo. Są w BDT za zwrot kosztów jedzonka i kosztyów weterynaryjnych. Najlepiej by było, gdyby znalazły wspólny dom Quote
Anecik Posted July 1, 2017 Author Posted July 1, 2017 19 minut temu, MALWA napisał: Dziękuje za zaproszenie. Czy mogę prosić w kilku zdaniach o opis co dzieje się teraz z suczkami, czy nadal są u anecik ? Na jakiej zasadzie? Co z ich zdrowiem? Czy to jest mama z córcią? Ta starsza suczka, to mi wygląda na mix westa teriera. Witaj Malwa. Opiszę dokładnie wszystko wieczorem bo kiepsko się pisze z telefonu. Kizie Mizie - zgodnie z tytułem wątku - już nie będą rodziły. Wczoraj miałam problemy z internetem więc nawet nie miałam jak napisać. Już po sterylce. Wszystko ok. Duźa Kizia Mizia miała przepuklinę. Quote
Alaskan malamutte Posted July 1, 2017 Posted July 1, 2017 2 godziny temu, anecik napisał: Już po sterylce. Wszystko ok. Duźa Kizia Mizia miała przepuklinę. Bardzo się cieszę, że już po i że wszystko OK. Z dwojga złego dobrze, że to przepuklina a nie guz...Wymiziaj ode mnie Kizie Mizie Quote
Anecik Posted July 3, 2017 Author Posted July 3, 2017 Dnia 1.07.2017 o 11:23, MALWA napisał: Dziękuje za zaproszenie. Czy mogę prosić w kilku zdaniach o opis co dzieje się teraz z suczkami, czy nadal są u anecik ? Na jakiej zasadzie? Co z ich zdrowiem? Czy to jest mama z córcią? Ta starsza suczka, to mi wygląda na mix westa teriera. Sunie już po sterylce, czekają na zdjęcie szwów. Są u mnie na bdt wspomagane przez osoby z dogo za co jestem im szalenie wdzięczna :) Najprawdopodobniej matka z córką. Duża czyli matka wycofana (boi się ludzi, reaguje ucieczką na najmniejszy ruch) ale robi duże postępy :) Mała czyli córka do ludzi w porządku, przebojowa, wszędzie jej pełno. Trzymają się razem dlatego chciałabym żeby ze względu na Dużą miały wspólny dom. Chciałabym ale nie jest to oczywiście warunek nie do przejścia :D Mała może być z dziećmi, Duża raczej nie. Obie mogą być z innymi psiakami. Duża miala przepuklinę ale już po zabiegu. Są przekochane, wszędzie ich pełno, biegają z prędkością światła :) W zasadzie już zachowują czystość. Teraz bidusie obolałe więc troszkę spokojniejsze. Wpłynęło 50 zl od Bogusik i 20 od elficzkowej. Bardzo dziękuję:) Quote
helli Posted July 3, 2017 Posted July 3, 2017 a ja jakos nie do konca wierze, ze dla psiakow silnie zwiazanych (rodzina itp.) lepszy bylby wspolny dom, moze jakis behawiorysta sie wypowie? spotkalam sie nawet z opinia, aby nie brac 2 szczeniat z 1 miotu, bo slabiej przywiaza sie do czlowieka, (a silniej do siebie samych) Quote
Anecik Posted July 3, 2017 Author Posted July 3, 2017 17 minut temu, helli napisał: a ja jakos nie do konca wierze, ze dla psiakow silnie zwiazanych (rodzina itp.) lepszy bylby wspolny dom, moze jakis behawiorysta sie wypowie? spotkalam sie nawet z opinia, aby nie brac 2 szczeniat z 1 miotu, bo slabiej przywiaza sie do czlowieka, (a silniej do siebie samych) Nie napisałam o wspólnym domu - ewentualnym - w związku z tym że dziewczynki są najprawdopodobniej rodziną tylko dlatego że na dzień dzisiejszy Duża czuje się pewniej jak ma koło siebie Małą - nie odwrotnie. Duża się otworzy całkowicie to pójdą sobie osobno. Behawiorysta nie jest potrzebny:) Quote
Poker Posted July 3, 2017 Posted July 3, 2017 Fajnie ,że już po. Niech wracają do zdrowia., Mnie też się wydaje ,że lepiej ,żeby poszły osobno. Quote
anica Posted July 4, 2017 Posted July 4, 2017 A moim marzeniem było by, żeby miały najwspanialszy Domek na świecie!... razem czy osobno? wszystko jedno! aby były kochane Quote
Anecik Posted July 5, 2017 Author Posted July 5, 2017 Dnia 3.07.2017 o 19:39, Poker napisał: Fajnie ,że już po. Niech wracają do zdrowia., Mnie też się wydaje ,że lepiej ,żeby poszły osobno. Dziękuję bardzo za bazarek na okruszki :) Dnia 4.07.2017 o 09:57, anica napisał: A moim marzeniem było by, żeby miały najwspanialszy Domek na świecie!... razem czy osobno? wszystko jedno! aby były kochane Muszą być bardzo kochane. Niedługo :( będę musiała ruszyć z ogłoszeniami chociaż serce się kraje. Cudne wiercipiętki nie będą się już "plątały" pod nogami. A może macie kogoś zaufanego kto przygarnąłby dziewczynki? Pisała do mnie Dziewczyna - która nawet zalogowała się na dogo - ale nie zadzwoniła. Jeśli czytasz to zadzwoń :) I jeszcze niespodzianka - małe dostały 100 zł od helli. Dziękuję bardzo :) I druga niespodzianka 5 Quote
elficzkowa Posted July 5, 2017 Posted July 5, 2017 1 godzinę temu, anecik napisał: I druga niespodzianka Cudna i słodka niespodzianka ! Nie mogłam ogarnąć zdjęcia. Gdzie tu głowa, gdzie noga, a gdzie noski słodkie !? Quote
Anecik Posted July 5, 2017 Author Posted July 5, 2017 9 minut temu, elficzkowa napisał: Cudna i słodka niespodzianka ! Nie mogłam ogarnąć zdjęcia. Gdzie tu głowa, gdzie noga, a gdzie noski słodkie !? Tu przynajmniej widać kolorowe kubraczki :) Jak były bez kubraczków ze schowanymi łebkami było jeszcze gorzej :D Quote
Recommended Posts