Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
8 godzin temu, anecik napisał:

Witaj dorcia. Tak zabrane od pseuduchów. Swoje już wycierpiały.

dopóki ludzie są tacy durni i kupują zwierzęta z takich miejsc to proceder będzie kwitł niestety a schroniska pełne 

odkąd sama o sobie decyduję miałam psiaki z "odrzutu" , po przejściach , chore, agresywne bo taki jeden z drugim krzywdzi a później trzeba naprawiać i ratować 

ja też bym chciała mieć milutkie fajne pieski a nie takie  , które po przejściach sikają ze strach lub krwi nie można im pobrać bez  narkozy bo by rękę wetowi uciapały a gdy duże i silne to już mega problem ale co zrobić , zła ludzka ręka może doprowadzić niestety do takich stanów, takie zwierzaczki wymagają specjalnej troski  pies-ruchomy-obrazek-0219

trzymam kciuki za domki dla tych cudnych maluszków

• Upvote 1
Posted
15 minut temu, anica napisał:

Przywitam się u dziewczynek, zapoznam z wątkiem, Dziękuję za zaproszenie :)

Witaj Aniu :) Dzięki za wizytę

6 minut temu, konfirm31 napisał:

Anecik, jest zgoda na sterylizację Dixi :). 

Hurrra!!!!

Jeszcze raz serdecznie dziękuję.

Posted
31 minut temu, konfirm31 napisał:

Przeczytałam na wątku Akcji, że na Pixi też, ofkors :)). 

Już umawiam wizyty. Serdeczne dzięki:)

• Upvote 1
Posted

Dziękuje za zaproszenie.

Czy mogę prosić w kilku zdaniach o opis co dzieje się teraz z suczkami, czy nadal są u anecik ? Na jakiej zasadzie?  Co z ich zdrowiem?

Czy to jest mama z córcią?  Ta starsza suczka, to mi wygląda na mix  westa teriera.

Posted
1 minutę temu, MALWA napisał:

Dziękuje za zaproszenie.

Czy mogę prosić w kilku zdaniach o opis co dzieje się teraz z suczkami, czy nadal są u anecik ? Na jakiej zasadzie?  Co z ich zdrowiem?

Czy to jest mama z córcią?  Ta starsza suczka, to mi wygląda na mix  westa teriera.

Najlepiej, jak anecik się wypowie, ja tylko tak w skrócie.

Sunie to prawdopodobnie matka z córką, lub łączy je inne pokrewieństwo.

Są w BDT za zwrot kosztów jedzonka i kosztyów weterynaryjnych.

Najlepiej by było, gdyby znalazły wspólny dom

Posted
19 minut temu, MALWA napisał:

Dziękuje za zaproszenie.

Witaj Malwa.  Opiszę dokładnie wszystko wieczorem bo kiepsko się pisze z telefonu.  

Kizie Mizie - zgodnie z tytułem wątku - już nie będą rodziły.  Wczoraj miałam problemy z internetem więc nawet nie miałam jak napisać.  Już po sterylce.  Wszystko ok. Duźa Kizia Mizia miała przepuklinę.

Posted
2 godziny temu, anecik napisał:

Już po sterylce.  Wszystko ok. Duźa Kizia Mizia miała przepuklinę.

Bardzo się cieszę, że już po i że wszystko OK. Z dwojga złego dobrze, że to przepuklina a nie guz...Wymiziaj ode mnie Kizie Mizie k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,20_WD_orig.

Posted
Dnia 1.07.2017 o 11:23, MALWA napisał:

Dziękuje za zaproszenie.

Sunie już po sterylce, czekają na zdjęcie szwów. Są u mnie na bdt wspomagane przez osoby z dogo za co jestem im szalenie wdzięczna :) Najprawdopodobniej matka z córką. Duża czyli matka wycofana (boi się ludzi, reaguje ucieczką na najmniejszy ruch) ale robi duże postępy :) Mała czyli córka do ludzi w porządku, przebojowa, wszędzie jej pełno. Trzymają się razem dlatego chciałabym żeby ze względu na Dużą miały wspólny dom. Chciałabym ale nie jest to oczywiście warunek nie do przejścia :D Mała może być z dziećmi, Duża raczej nie. Obie mogą być z innymi psiakami. Duża miala przepuklinę ale już po zabiegu. Są przekochane, wszędzie ich pełno, biegają z prędkością światła :) W zasadzie już zachowują czystość. Teraz bidusie obolałe więc troszkę spokojniejsze.

Wpłynęło 50 zl od Bogusik i 20 od elficzkowej. Bardzo dziękuję:)

Posted

a ja jakos nie do konca wierze, ze dla psiakow silnie zwiazanych (rodzina itp.) lepszy bylby wspolny dom, moze jakis behawiorysta sie wypowie?

spotkalam sie nawet z opinia, aby nie brac 2 szczeniat z 1 miotu, bo slabiej przywiaza sie do czlowieka, (a silniej do siebie samych)

Posted
17 minut temu, helli napisał:

a ja jakos nie do konca wierze, ze dla psiakow silnie zwiazanych (rodzina itp.) lepszy bylby wspolny dom, moze jakis behawiorysta sie wypowie?

spotkalam sie nawet z opinia, aby nie brac 2 szczeniat z 1 miotu, bo slabiej przywiaza sie do czlowieka, (a silniej do siebie samych)

Nie napisałam o wspólnym domu - ewentualnym - w związku z tym że dziewczynki są najprawdopodobniej rodziną  tylko dlatego że na dzień dzisiejszy Duża czuje się pewniej jak ma koło siebie Małą - nie odwrotnie. Duża się otworzy całkowicie to pójdą sobie osobno. Behawiorysta nie jest potrzebny:)

Posted
Dnia 3.07.2017 o 19:39, Poker napisał:

Fajnie ,że już po. Niech wracają do zdrowia.,

Mnie też się wydaje ,że lepiej ,żeby poszły osobno.

Dziękuję bardzo za bazarek na okruszki :)

Dnia 4.07.2017 o 09:57, anica napisał:

A moim marzeniem było by, żeby miały najwspanialszy Domek na świecie!... razem czy osobno?  wszystko jedno!  aby były kochaneoczko.GIF

Muszą być bardzo kochane.

Niedługo :( będę musiała ruszyć z ogłoszeniami chociaż serce się kraje. Cudne wiercipiętki nie będą się już "plątały" pod nogami. A może macie kogoś zaufanego kto przygarnąłby dziewczynki? Pisała do mnie Dziewczyna - która nawet zalogowała się na dogo - ale nie zadzwoniła. Jeśli czytasz to zadzwoń :)

I jeszcze niespodzianka - małe dostały 100 zł od helli. Dziękuję bardzo :)

I druga niespodzianka

P1130487.jpg.4b604459c21ab2c3f3b577b9007777fb.jpg

P1130489.jpg.0e99d6884832bb37154395d454f817a6.jpg

P1130490.jpg.3b7d33798a79ec23cee6ee5025bb2390.jpg

P1130491.jpg.bfdb4e29a274502e04225e4fdfc760a4.jpg

P1130492.jpg.794941cfbb805de3004a0cc905935d3c.jpg

• Upvote 5
Posted
9 minut temu, elficzkowa napisał:

Cudna i słodka niespodzianka ! Nie mogłam ogarnąć zdjęcia. Gdzie tu głowa, gdzie noga, a gdzie noski słodkie !?

Tu przynajmniej widać kolorowe kubraczki :) Jak były bez kubraczków ze schowanymi łebkami było jeszcze gorzej :D