Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 23.04.2017 o 14:12, Mortes napisał:

Oj Kobitki ...piękne słowa piszecie ale ja nie mam dobrych wieści :) U Jędrusia byli dziś Państwo z Warszawy zapoznać się z nim ... Jędruś był tak przerażony że zmienił się dosłownie w psa z pierwszego dnia jego w Białogonkowie :( żeby mógł to wlazłby pod podłogę ze strachu , co więcej , ze strachu zrobił siusiu pod siebie :(  Państwo niestety nie mają tak dużego doświadczenia z psami żeby mogli zmierzyć się ze strachami Jędrusia :( Szkoda , bo przesympatyczni ludzie  . Nie mam pomysłu co zrobić żeby Jędrek tak nie bał się ludzi :( Do Kielc nie mogę go brać ze sobą :( Mam sunię po operacji nogi i dwie maleńkie staruszki które na widok takiego olbrzyma dostałyby zawału :(

niestety to łatwe nigdy nie jest :( on się przyzwyczail - ale do Was :( każde obce miejsce/ludzie/cokolwiek może go...cofnąć :(

Posted

.....................................aaa_-_Kopia_2.jpgSerdecznie zapraszam na bazarek Fb Cioci Cancer :)

Ciocia Cancer pomaga wielu potrzebującym i tym razem między innymi kociakom w potrzebie, które stanęły na mojej drodze ;)

..................................................................................................................................................aaa_-_Kopia_4.jpg

Jeżeli ktoś nie posiada konta na Fb, a coś wpadnie w oko, to ja i Ciocia Magolek możemy pośredniczyć w zakupach :)

https://www.facebook.com/groups/1893771397516525/?fref=ts

........aaa_-_Kopia_3.jpg

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,depositphotos_67409595_stock_illustratio

Posted

Oj , coś mi się wydaje że z Jędrusiem nie będzie lekko :( Nie dosyć że zero telefonów to jeszcze taki dzikus z niego :(  W sobotę mamy mieć gości to poproszę żeby trochę czasu spędzili  Jędrusiem

• Upvote 1
Posted

A Jędruś ma wszystko w nosie , uwielbia bawić się czym popadnie ;) czy to stara piłka , skarpetka, poduszka , klapek a nawet moja piżama ;)

DSCF4689.jpg

• Upvote 5
Posted

Dziś w Białogonkowie mieliśmy przemiłych gości :) Przyjechali nasi Przyjaciele Nunckowie . Dostali trudne zadanie : przekonać do siebie Jędrusia i choć troszkę go odstresować . Początki były trudne , Jędruś mega przerażony ale z godziny na godzinę było coraz lepiej :) Jędruś bardziej boi się mężczyzn ale to nic dziwnego dla mnie :( Nie pamiętam żeby jakikolwiek pies ze świętokrzyskiego którego ratowałam nie bał się mężczyzn :(

Jędruś z wujaszkiem Matelem ,

DSCF5233.jpg

z Ciocią Nunckową ;)

DSCF5247.jpg

jeszcze bojący ale już przodem do Cioci :)

DSCF5232.jpg

A pod koniec naszego spotkania Jędruś już nawet podchodził do bramki do pokoju w którym siedzielismy . Oczywiście jak tylko goście się nim interesowali to od razu czmychał na swoje spanko ale zaraz wracał i nas podglądał ;)

Ja byłam dzis bardzo zadowolona z Jędrusia :) Przydaliby się częściej tacy goście u nas  to z Jędrusia szybko byłby fajny psiur ;)

• Upvote 5
Posted
4 godziny temu, agusiazet napisał:

Czy ciocia Mortes nie ma nic przeciwko, abym uczyniła Jędrusia drugim beneficjentem mojego bazarku?:)

Ależ skąd :) Będzie nam bardzo miło :)

Posted
4 godziny temu, Ewa Marta napisał:

To prawda, gdyby Jędruś mial częściej kontakt z innymi ludźmi, szybko załapałby, że świat i ludzie poza Białogonkami nie są tacy żli...

Ewuś myslę że Jędruś chętnie by się z Toba zapoznał ...;) Zapraszamy :)

• Upvote 1
Posted

Dziś Jędruś spacerował po naszej łączce , która teraz obsypała się żółtymi mleczami :) Było pięknie ale Jędruś nie do końca szczęsliwy bo na smyczy . Nie lubi Jędruś smyczki :(

DSCF5350.jpg

DSCF5355.jpg

DSCF5346.jpg

Jędruś zaprzyjaźnił się z Krzysiową Grażynką ;)

DSCF5363.jpg

DSCF5366.jpg

Ale jak Jędruś ma szelki  na sobie albo na horyzoncie widzi smycz to jednak najchętniej wróciłby do domu . Tylko czeka aż uchyli się furtka ;)

DSCF5395.jpg

• Upvote 4
Posted

Cudne zdjęcia.

Te z kotkiem bardzo by się nadały do ogłoszeń.

Coś niesamowitego.Właściwie jeszcze nie całkiem zrównoważony pies/no przez te lęki/ a takie cudne podejście  do kotka.

• Upvote 1
Posted
Dnia 1.05.2017 o 20:11, Grażyna49 napisał:

Cudne zdjęcia.

Te z kotkiem bardzo by się nadały do ogłoszeń.

Coś niesamowitego.Właściwie jeszcze nie całkiem zrównoważony pies/no przez te lęki/ a takie cudne podejście  do kotka.

Bo Jędruś to pro ludzki i pro zwierzęcy jest... tylko troszkę się jeszcze boi ;)

Posted

Wiem , wiem Kochana Ciociu że dbasz o Jędrzejowe ogłoszenia ;) Dziękujemy najpiękniej i mam nadzieję że w końcu TEN telefon zadzwoni :)

Posted

Zapraszam  Ciocie do zapoznania się z Jędrusiowymi finansami . Jędruś w zasadzie wydatków już nie ma , tyle co na jedzonko no i zaległe potwierdzenie zakupu środków na pasożyty . Przepraszam ale jeszcze nie dojechałam do weta po to potwierdzenie więc rozliczę ten zakup za miesiąc :(

Od ostatniego rozliczenia  (9 kwietnia) dotarły następujące wpłaty dla Jędrusia :

* Pani Terenia od Pucusia - V,VI,VII - 100 zł  : ) deklaracja

* Ciocia Agat - 10 zł : )

* Z dzisiejszego rozliczenia - 40 zł :) ( w skład tej kwoty wchodzą pieniązki z nadwyżek deklaracji )

W kwietniu Jędruś poza pieniązkami na jedzonko zebrał 50 zł

Jeśli chodzi o wydatki to poza wydatkiem 30 zł na zabezpieczenie przeciwko pasożytom nie było żadnych innych . Jednak tą kwote rozliczę za miesiąc

W kwietniu wykorzystałam 50 zł na jedzonko dla Jędrzejka :)

Zapraszam do głównego rozliczenia na stronę pierwszą :)